(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
@kreativna To vies, ked si rano kupujem rohliky s tresku, a nemaju napisane na obale thimerosal, tiez to nedavam na rozbor predtym nez sa do toho pustim.
Ani master Fillo nedal na rozbor intravenozny vitamin C aka Injektopas, ktory tak vsetkym a pri vsetkom odporuca.
@nikimax vakcíny nepoužívaš ,nepotrebuješ a tým pádom prečo sa tu vyjadruješ k očku ...lebo vieš alebo opakuješ už to čo ti bolo vsugerované a ty si tu spomínal rozbor ,nie ja a máš právo si ho dať spraviť ja to nepotrebujem a ak nás chceš o niečom presviedčať čo nie je na papieri príbal . letákov a ohadzuješ sa tu rozborom ,tak nech sa páči a presveč nás o tvojej pravde ....lebo viem ,nie je smerodajné...a ak nič nemáš ,tým pádom je táto záležitosť uzavertá....
@honeybadger ty si další z tých čo sa tu zabavaš vysmievaš z druhých a tým že zneužívaš veci z kontextu vytrhnuté a prisposobiš si ich ako sa ti to hodí si myslíš že si najmudrejší, nechápem prečo adresuješ tieto blbosti čo si tu napísal mne?čakáš že budem hrať tvoju hru na žabomyšiu vojnu alebo sa chceš niekomu tu zapáčiť alebo sa nudíš?
@kvieta ako homeopatiu som studoval cca pred 10rokmi ale moc som tomu neuveril, nemam vnutorne presvedcenie ze je to koser. Takze v skratke aby si pochopila princip, ak ziskas prazdnu ampulu podanej ockovacej latky a potom ju potencujes riedenim vodou v nejakom pomere, tak ziskavas homeopaticke riedenie danej vakciny.
Podla homeopatickych principov sa do vody tzv odtlaci chemicka struktura latky kt. tam bola. Tvrdi sa ze aj ked sa to neda analyticky takmer dokazat pretoze koncentracia je tak nizka ze ani na chromatografe by sa Ti tazko dnesnymi pristrojmi zobrazilo, ked mas riedenie na 10 na -12tu napr.. tak ze napriek tomu tam ta energia, respektive priestorovy odtlacok danej latky je a ze potom tato strukturalna struktura molekuly vo vode na organizmus ucinkuje.
Takze hadam som to opisal zrozumitelne, bohuzial je to pre mna ako viera v nieco, ked sa to dnesnymi prostriedkami neda dokazat je to pre mna prilis iracionalne ale nezavrhujem moznost ze to funguje/nefunguje.
😉
@tatko_bebe Ďakujem, chápem, veď práve preto kukám jak puk 🙂 - za kľúčový pojem považujem POTENCOVANIE a to je zosilnenie, umocnenie, vystupňovanie vlastne ničoho. To je ako násobiť číslom 0.
Vychádza mi z toho iba jedno: Technici majú to perpetuum mobile a novodobí šamani homeopatiu 😉
@kvieta nema vyznam ti tu popisovat postup potencovania-teda vyroby homeopatie-aj ked sa uz tatko pokusil. 😉
Ale da sa to nastudovat z netu. 😉
A prave pre to, ze po chem stranek homeo nad potencie 5 ci kolko uz nebsahuje po chem stranke vacsinou nic z danej latky,je dovod pre skepsu u mnohych ludi.
@tatko_bebe ja som to sem dala náročky ,lebo na českej strane je to mamičkám ponúkané očko homeo ako neškodná alternatíva očkovacej látky ,kedy si to mamička kupuje u konkrétnej lekárky ,ktorú av veľmi dobre poznajú a je im to posielané poštou bez toho ,aby daná dr. liečiteľka to dieťatko videla a ako tu už bolo povedané od diskutujúcej kajky vzniká tu rozpor čo sa týka filozofie homeo ..čakala som reakciu aj od hlavných diskutujúcich mužov z neočk.či je táto altrenatíva ponúkaná aj na slovensku a odkedy sa homeo podáva na prevenciu...inak ja si o tom myslím svoje ...
@kreativna Príspevok z 15. sep o 19:39. 😉 Lepšie by som to nedokázala napísať. Do bodky súhlasím, ja ju už dosť dlho ignorujem, nech si svoje "profesionálne" výlevy skúša na hlúpejších od seba. 🙂
@aristka inak dat si spravit rozbor vakciny-nie je zly napad-ak sa do toho niekomu chce-lebo vid afera krem skin cap-ktory v zlozeni nema kortikoidy a boli tam dokazane,krem bol stiahnuty z trhu.
-ale teraz je to vraj uz cisty produkt,takze je zas na trhu.
No a jedna kocka odtialto-kam,zyk-si dala ten rozbor spravit nedavno na vastnu past-je myslim chemicka-a zas tam boli kortikoidy.
Ale napr v USA je tento krem od afery zakazany.
U nas je ho bezne dostat aj bez predpisu-vraz sa to doriesilo a je tam len to co pisu na letaciku.
takze .....?????neviem. 😝
Co vsetko zvyskove je vo vakcine si asi mozeme len tipovat .
Každý mysliaci človek je pri určitých posudzovaniach faktov, javov skeptik, je to prirodzené.
Akurát homeopatia nie je fakt, je to domnienka. A nemám najmenší dôvod veriť reálnemu účinku homeopatík.
@bubulka722 moja ty mne nesaháš ani po päty ,ani čo sa týka odbornosti a ani čo sa týka práce ..ja mám za sebou výsledky tak ako moji kolegovia ,lebo tí ľudia čo u nás ležali by bez nás boli mŕtvy a keď zachrániš toľko životov čo my, potom si tu o mňa utieraj hubu ,lebo to jediné tebe a kolegyni ide najlepšie ..toto vaše chovanie je malomeštiacke a detinské a toto je téma o očku a nie o mojej osobe ,takže si študuj bylinky a daj sem potom info ak vymyslíš fyto očko ,aby sme pokročili a ty si zarobila alebo tu povedz ,koľko ľudí si zachránila bylinkami,ktoré sú plné kovov a ktoré si zozbierala v prírode plnej kovov ...
@aristka
to je to v com som osobne dost skepticka-hrame sa na tvrdu legislativu s cielom odstranit prirodne produkty,ktore sa nedaju patentovat a nasadzovat len chemicke-ale ja osobne neverim v cisty zaujem kompetentnych ludi. zial.
A krem skin cap je len dokazom ze to s tou kontrolou zlozenia nie je take "ciste" a ani netusime kolko takych produktov je ofice v lekarniach.
presiel jeden produkt-mohlo prejst aj ovela viac.
@aristka Neskutočne sa čudujem, že mi taká bytosť ako ty má vôbec záujem napísať. Tvoje ego je tak vysoko, že už sama na zem nedovidíš. Kľudne sa živ svojou dôležitosťou ako sestra na are, asi ani sám pán primár nemá také vysoké sebavedomie ako ty. Ja sa na rozdiel od teba budem skromne stáť pevne nohami na zemi, nevyvyšovať sa vyjadreniami nad všetkých a vážiť si to čo nám dáva príroda. Prirodzená liečba versus chémia, ja viem o čom to je. 😉
@kaja73 vieš ,už bolo niečo aj v deckých výživach ,bol problém s nutrilonom ....tie kontroly sú a musíme dúfať ,že sa zachytí keby niečo čím skôr.....ja ti poviem aj takto ,aj v tých prírodných produktoch sa môže hocičo pridať ,škodlivina či jed a nehovoriac veľa tých produktov prírodných produkujú veľké farmafirmy ,ktoré vyvíjajú aj vakcíny ,skôr má zaráža takéto podomácky namiešané homeo a posielané poštou ,ktoré nekontroluje nikto a neviem absolútne zloženie a ak by sa za homeo skrýval psychopat ,má perfektný nástroj poškodenia zdravia ....ak homeo tak z lekárne alebo od dr.ktorý ma na to papier a moje dieťa vidí ...
@bubulka722 ty na mňa reaguješ 😀 a stále nechápem odkiaľ berieš čo robím ,aj tá upratovačka u nás robí pre ľudí viac ako ty s bylinkami a moje ego nechaj na pokoji ,je si nemôžem dovoliť byť ovplyvniteľná a nechať za seba rozhodovať iných ,lebo od mojich rozhodnutí a rýchlom jednaní závysí ľudský život a to platí aj o ostatnom kolektíve a je vrcholne nedôstojné a detinské si tu obtierať o mňa hubu a pritom okrem toho ,že sa zaoberáš fytoterapiou amatérsky a kritikou mojej osoby ,si sem neprispela ničím.... 😝
Boze uz zase...
@aristka Máš pravdu, koľko som prispela si jediná ty, ktorá to má právo zhodnotiť. Ako som uviedla, nemá zmysel sa naťahovať s niekym čo si nevidí na koniec nosa. Vieš, váženosť si nezískaš tým, že sa na niečo hráš. Ja poznám veľmi veľa ľudí čo sú veľmi vysoko vzdelaní a sú neskutočne ľudskí. Trošičku sebareflexie by ti naozaj neuškodilo a som úprimne rada, že s tebou nemám osobný kontakt. Neber to nijako zle, len si mnohým ako ja nesadla. Možno si v normálnom živote normálna a úplne v pohode, len tu si riešiš svoje komplexy. Neviem, ani ma to úprimne nezaujíma. Toť vsjo!
@tatko_bebe toto by mala byť téma menom čo je aristka za človeka....už sú normálne trápne,čo už.,keď nemajú nič iné s čím by prispeli.......
@bubulka722 vieš čo ja si myslím ,že by si mal pozerať do vlastných radov ,z radu neočkujúcich ,tam sa úrážky a irónia len tak sype a z radu ostatných diskutujúcich nič také nezaznelo až na jednu od tatko bene čo sa fakt už nečudujem ,že vybuchol a plne s ním súhlasím ...a nenadarmo sa hovorí podľa seba súdim teba ,takže sa veľmi dobre pozri do zrkadla ...
Akoo vtip tyzdna beriem vyrok " ,z radu neočkujúcich ,tam sa úrážky a irónia len tak sype a z radu ostatných diskutujúcich nič také nezaznelo " @aristka to snad srandujes,ty s ta prva,ktora zosmiesnuje ludi na tomto fore,prepac,ale chyba ti objektivita, takze ked chces niekoho kritizovat,tak aspon objektivne
@saska.t čo je to objektivita ,ja hovorím čo viem ,sú to veci z praxe ,školy a to, že to viem ,mám právo hovoriť ,nikdy som tu nikoho nepreberala ,ani teba ,nepadli žiadne urážky ,a nazvať niekoho egoistom a neviem čím som tu bola nazvaná a aj poniektorý diskutujúci za to ,že nezdieľajú názor.neočkujúcich ...aha vy môžete ,vy môžete urážať ,poniektorý doslove klamať ,vy to tu máte povolené ..vieš ja mám pocit ,že tu nie je použitý rovný meter čo sa týka adminov ...pretože tu už pár ľudí malo byť stopnutých dávno za urážky ....
@aristka ludia zo strany ockujucich su vzdy slusni,hovoria len pravdu (dokazatelnu a nikdy nezosmiesnuju a neurazaju???? presne na toto som narazala,tak si precitaj toto Forum a nikdy nemozes nieco taketo vypustit z pusy.a v ramci zosmiesnovania ty vedies,takze nechapem tvoj prispevok,preto sa pytam na objektivitu. Mimochodom,tiez nemas vzdy pravdu,ale to zu je ina tema,je to akurat tvoja pravda (bez urazky)
@saska.t akú objektivitu ,na chorobách nie je objektovita ,na očkovaní nie je objektivita ,na dezinfekcii rán nie je objektivita ,názory ak sú tvoje sú subjektívne ..či máš doma prv nejakú schôdzu na to čo prednesieš tu ...aby to bol objektívny názor ,ja nie hovorím sama za seba a čím zosmiešňujem ..ty si už uvedom jedno ,tieto diskusné fóra čítajú aj iné mamičky ,nie je to len o diskusii 5tich ľudí a nie všetci sú advokáti ,účtovníci ,pedagógovia a doktori v jednom ,sú ľudia ,ktorí nerozumejú a to nie je hanba a pokiaľ viem z tvojich príspevkov si ty s tých ľudí robila deb.....ja nie ja hovorím len do toho o čom niečo viem ,o chove koní viem prd ,o práve viem niečo ,ale mám právnika a takto by sme mohli ísť ďalej ....a mohli by sme už pokročiť na nejakú diskusiu lebo názov tejto by sa fakt mohol premenovať a je to už dosť trápne ako ma tu neustále preberáte alebo nemáte čím iným prispieť .... 😨
ked poziem znovu to tohto fora,je to stale to iste.
kto vie len trosku posudit styl odpovedi vidi,ze odborne je tu vydruje nazor len
@aristka ,co sa tyka lekarskej stranky ockovania a pripadne tem s tym suvisiacich.obcas som tu postrehla nazor lekarnicky ci veterinarky.inak sami laici .a tak to potom aj s ich nazormi vypada.ja to beriem ozaj tak,ze preskakujem laicke prispevky. ak sa chcem nieco dozvediet,tak citam tie,co pise niekto ozaj z medicinskej praxe.
ani sa necudujem,ze aj ti odbornici,co sem obcas prisli vyjadrit nazor,uz nepridu.hlavne pre tie nevhodne utoky zo strany niektorych laikov.
@aristka no opät osocujes ale nevadi, viem sa povzniest, pridala som Sem Vela argumentov a prispevkov,ale to tu teraz preberat nemusim,hovorila som o objektivite tvojho posudzovania,kto viac zosmiesnuje,nadava,ohovara atd. ale ty si si to opät upravila a rozpravas o uplne niecom inom,mozno by si mala citat prispevky dokladne,aby si sa vyjadrila k tomu o com clovek pise,takze polopatisticky,tvoje hodnotenie ludi ci za ocko alebo neocko ma daleko od objektivity,este raz tvoje vyjadrenie "z radu neočkujúcich ,tam sa úrážky a irónia len tak sype a z radu ostatných diskutujúcich nič také nezaznelo " o tomto cely cas pisem,len teraz neviem,ci si taka nechapava,alebo ja som to nenapisala dost jasne... tvoje neustale opakovanie,ze toto Forum citaju aj ine mamicky atd.uz poznam naspamät a je to jediny Argument,ktory neustale opakujes,aj ked Sem chodia viac-menej stale ti isti ludia a moj nazor,ze ty si ta hlavna,ktora tu ludi zosmiesnuje "ZA VSETKO" mi uz nevyvratis,kedze to neustale potvrdzujes svojimi priispevkami
@aristka Myslím, že sa pekne vrátim k mojej zásade a teba budem naďalej ignorovať ako väčšina prispievateľov. Niektorí ešte majú energiu doťahovať sa. Je to ale zbytočné, takže ako sa vraví "múdrejší ustúpi". Mali by to tak urobiť všetci aby si si počas pracovnej doby mohla dokonale plniť svoje povinnosti, nie tu zabíjať čas. Zbohom! 😉

@honeybadger 😀 😀 😀