icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
jerryjanka
18. sep 2013

@leishmania no skusim lebo fakt už neviem čo by som skusila

jonas17
18. sep 2013

@jerryjanka aj ja som nedala atb, a vykantrili sme to probiotikami, ale treba to brať poriadne dlho, my ich bereme stále, už druhý rok, a vysoké dávky...a upravili sme poriadne stravu, nechodíme do termálnych bazénov, doma sa nekúpe, v noci sme už vtedy vyhodili plienky, treba ju odúčať od nich čím skôr, po kakaní stále umývame vodou...

aristka
18. sep 2013

@slniecko77 neviem kde žiješ ,ale odborníkovi ideš od obvoďáka s výmenným lístkom a vieš prečo sazastávam ,nemám rada paušalizovanie na základe pár osôb ,aby sa hádzali všetci do jedného vreca a zbytočné hospitalizácie ,to je diskutabilná záležitosť ,keby tu bolo viac rozšírené ados bolo by to o inom a celkovo preplácanie lôžkodňa je íná téma a bola by si prekvapená ako je špitál stratový....

aristka
18. sep 2013

@jerryjanka a čo tie vysoké dávky vit.C mali by zaberať na tvoj problém

slniecko77
18. sep 2013

@aristka to fakt nema vyznam 😉

aristka
18. sep 2013

@leishmania cranurin sú tiež brusnice

leishmania
18. sep 2013

@aristka viem pisala som ze som to prehliadla

aristka
18. sep 2013

@slniecko77 všetko má význam a treba sa sťažovať ,treba riešiť ak je niečo zlé ,z niečim si nespokojná treba dávať sťažnosti a možno to niekomu tam hore ťukne ,že niečo nie je správne ,lebo či lekári alebo sestry sa ozvali ,lebo to čo bolo,mierne štrajky nebolo len o mzdách a zmietlo sa všetko zo stola aj plnenie personálnych normatív a viac vecí ,a podpora od zvyšku obyv.bola nulová ....

aristka
18. sep 2013

@leishmania jaj nevšimla som si prepáč...

jerryjanka
18. sep 2013

@jonas17 dakujem za radu

aristka
18. sep 2013

@jonas17 ty kokos a to máš krásny príklad ,že aj napriek tomu ,že čo študoval tj.veterinu a nerobí to ,vie len teóriu ,ale kto to neštudoval a nerobil to ty kokos vie veľké prd....a neviem či itečkár má v štúdiu aspoň zdravovedu..ty kokos

aristka
18. sep 2013

inak úroveň dialógu ,katastrofa ..kokos používajú moje deti v prvom stupni školy ....

jonas17
18. sep 2013

@aristka ja sa čudujem, že ty so svojou inteligenciou, úrovnou, vzdelaním, prehľadom, rozhľadom , sa tu bavíš s primitívmi , ktorí ti nesiahajú ani po päty, hlupákmi, ktorí vedia veľkí prd, bože takí nevzdelanci, ktorí nemajú šajnu o zdravovede...mať tak tvoje sebavedomie, len aby si raz nespadla na svoj zdvihnutý nos...
P.S by si sa čudovala, že ľudia dokážu aj iné veci, nie len to, čo študovali....a pozdravujem tvoje deti, kokos...moja dcéra je len v školke, ale už teraz si ľudí váži, nie len toho človeka, ktorý je vyštudovaný...

sorciera24
18. sep 2013

@jonas17 to si dostala ohodnotenie.....podla parslovnej lexiky 😀 hlavne, ze tu pani ma vobec problem priznat, co v skutocnosti robi......bud je to statne tajomstvo alebo sa v skutocnosti hanbi.....a nakoniec by sme zistili, ze v skutocnosti mozno prave ona nema ani VS (ale to sa asi nedozvieme 😀 ).....ja len dufam, ze nie je lekarka......

bibi78
18. sep 2013

@jonas17 a @aristka Damy, tak uz by stacilo, nie? Toto ma byt tema, ktora pomaha rodicom zorientovat sa v tom chaose vakcinacie. Pokracujte, prosim, v sukromnej poste, nikto nema zaujem listovat stranami Vasich vymen nazorov a este k tomu mimo temy.

aristka
18. sep 2013

@bibi78 vieš čo na niečo to je dobré ,konečne sa začínajú ozývať aj mamičky alebo ostatný diskutujúci a nebude to len o osočovaní mojej osoby ..lebo toto stráca úroveň aj tú čo to malo ....

aristka
18. sep 2013

inak admini majú asi dovolenku ,niekto si tu osočujej jedna radosť dokola a niekto napíše jednu urážku a je stopnutý ..mojej osobe je tu venovaná každá druhá strana a teraz som si zaslúžila dve strany a napriek upozorneniu a vráteniu sa k téme.....

tatko_bebe
18. sep 2013

@sorciera24 kolko Ta stalo to CRPcko?

sorciera24
18. sep 2013

@tatko_bebe ja si kupujem CRP testy....10ks za 29E

bubulka722
18. sep 2013

@jerryjanka Na problémy s obličkami môžem vrelo doporučiť čaj z Vresu obyčajného. Osoží pri chorobách močových ústrojov, najmä na dezinfekciu močových ciest. Mňa chytili začiatkom roka obrovské obličkové koliky, lekár ma hnal na rozbíjanie kameňov do Žiliny. Nič sa nekonalo, za dva týždne pitia čaju sa rozpustili a miernučkým rezákom odišli vieš kam... 😀 Vyžiadaj si to v čajovni. Dieťaťu by som denne nedávala viac ako 5 dcl pokiaľ má menej ako 10 rokov.

bubulka722
18. sep 2013

@slniecko77 Rýchlo si pochopila s kým sa bavíš a že to nemá význam. Mnohí vrátane mňa to vzdali a viac na jej primitívne osočovanie nereagujú.
@sorciera24 Je to sestra na ARE, ak nájdem príspevok kde mi to sama napísala, skopčím to sem. Žiadna VŠ, len sa na čosi hrá. 😀

bubulka722
18. sep 2013

Opravujem sa, pracuje ako anesteziologická sestra. Týmto by som ju samozrejme nechcela podceňovať, pracuje na náročnom oddelení a zabezpečuje stav kritických pacientov. To ale neznamená, že má kvalifikáciu potrebnú na vyjadrovanie sa k očkovaniu. Ak jej vadí, ak sa IT-čkar laik ponorený roky do problematiky očkovania k tomu vyjadruje, tak je to to isté ako keď sa k nemu vyjadruje ona.

aristka
18. sep 2013

@bubulka722 moja tebe som napísala ,že som upratovačka a tá vysokú školu nemusí mať na svoju prácu a myslím ,že by už stačilo preberania mojej osoby ,viem ,že nejdem z davom neprikyvujem vám ako ovca a nepočúvam ako teliatko a jedinou vašou snahou je zbaviť sa ma ,aby ste mali voľné pole na manipulovanie mamičiek ...takže by sme sa mohli dostať k téme...

bubulka722
18. sep 2013

@aristka Asi si si nevšimla, že som ťa svojim príspevkom vôbec nemala potrebu podceňovať tak ako ty neustále podceňuješ nás. Neznížim sa na tvoju úroveň a predpokladám, že už nikto z rozumných prispievateľov. Toto bol môj posledný koment, prosím nepíš mi. Díki!

aristka
18. sep 2013

@bubulka722 pokiaľ ma tu neustále osočuješ ja napíšem ,je to verejná diskusia a mám tu právo písať

tatko_bebe
18. sep 2013

nerozumiem o co Vam ide? inak co sa tyka spominaneho Filla s dvomi l, on nema zdravy nadhlad a moze byt ponoreny do problematiky, len nech radsej nepise odborne clanky-pretoze sa to neda citat, nema to ani hlavu ani patu, pretoze on nema sajnu o com pise

bipsy
18. sep 2013

Inak len tak pre uplnost, aj zdravotna sestra moze mat vysokoskolsky titul.... 😉

jonas17
18. sep 2013

@tatko_bebe akože o čo komu ide? nerozumiem...ale tak s mojou úrovnou...prečo Fillo nemá zdravý nadhľad? akože aký nadhlad? ani tomu nerozumiem...a jeho články čítam, dokonca im rozumiem, tak neviem...skús napísať nejaký ty...a šak čítaj len to, čo ťa baví...mne Fillo pomohol. Vždy poradil, na každý melj odpovedal, ani raz nebol podráždený, nervozny, stále trpezlivo odpovedal aj na moje laické otázky, nevysmieval sa...nebol arogantný, bol stále ochotný...v dnešnom svete je zázrak nájsť takého človeka...ale ved opakujem, každý nech sa stýka s tým, kto mu vyhovuje, mňa už nikto nemôže nútiť , s kým sa budem rozprávať, kamarátiť, písať si...mám už niečo za sebou, nejaké tie skúsenosti...ja si už kamarátov, hoc len virutálnych ,vyberám...

tatko_bebe
18. sep 2013

@jonas17 dobre sak ja Ti to neberiem, ale keby si mala akekolvek vzdelanie priblizujuce sa medicine tak po precitani si zopar jeho clankov by si sa bud smiala alebo by si nechapala kam az dokaze zajst ludska mega hlupost.
Zdravy nadhlad nieje pisat len negativne vylevy s jednostrannym nazorom.

Ja sa nikomu nevysmievam, nie som arogantny a dokonca som ochotny pirpustit ze alternativna medicina ma svoj vyznam a nieco na nej aj realne funguje, taka tradicna cinska napr.

Ja by som si napr. nedovolil pisat o kvantovej fyzike alebo tribologii ked o nej realne nic neviem. (viem ako laik)

O co Vam ide konkretne s aristkou? kludne moze byt Mgr. alebo PhDr. ak je sestra so specializaciou v urgnetnej medicine ale je to jej vec co je. Nech je aj upratovacka proste nieje podstatne ake ma vzdelanie. Nebudem nikoho posudzovat len na zaklade diplomu.
Obycajny mudri baca na salasi ma pre mna viac rozumu ako hociktori profesor. Pretoze ten baca ma zdravu logiku a zdravy, triezvy pohlad na svet (nemusi si svoj nazor zdovodnovat studiami ako je tu zvykom...a pod.)
Nieco prezil ma skusenosti ma mudrost. Preto napr. nejaky pan Fillo nema akukolvek autoritu ani tu prirodzenu pisat cokolvek o ockovani
a vo tom to je

kreativna
18. sep 2013

@norwayka velmi sa mi páči tvoj príspevok a ja mam tiež skúsenosť nezrážať teplotu nižšiu než 39 a niekde už neviem kde niekto povedal alebo napísal že s paracetanolom velmi opatrne to znamena aj paralen že može narobiť viac škody ako osohu a neprišla som na to aj som to konzultovala s pediatrom čo je príčina-moja dcerka ma raz za asi pol roka jedn jediný den vačšinou v noci 40 horúčku a do 24 hodín odoznie a bez žiadneho ochorenia ani soplík ani kašel proste nič a naposledy sa to stalo doobeda a bežala som k pediatrovi zmeral teplotu vysoká zobral kvapku krvi s prsta za 5 minut bol výsledok a všetko vporiadku, nenašla na nej nič a povedala že ani nič nedá a ak to neprejde znova prísť tentokrát som nepodala nič na teplotu len som osprchovala vo vlažnej vode a znova dieťa vporiadku, je to pre mna záhada čo je príčina je to neuveritelné ale je to tak, mate na to niekto nejaké vysvetlenie a ešte sa chcem spýtať može to byť psychosomatické?