icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
kreativna
19. sep 2013

@dai prečo si myslíš že nezaočkovaný sú hrozbou pre zaočkovaných?a čo sa týka toho 5 mesačného dieťatka neviem sa k tomu vyjadriť nevidela som to, ale strašiť ludí že nezaočkovaný sú hrozbou pre zaočkovaných je absolutne nevhodné a pre tvoju informáciu my máme všetky očkovania ale dalšie už nebudú

kvieta
19. sep 2013

Ten, kto chápe a nepopiera zmysel očkovania, význam kolektívnej imunity - toľko spochybňovanej zo strany AV, tomu je jasné, prečo je nárast nezaočkovaných aj stúpajúcim ohrozením pre celkové obyvateľstvo.
Predsudky, nevedomosť... ale robia svoje, preto tu opakovane môžeme čítať narážky typu: keď očkujete, prečo sa bojíte neočkovaných.

kreativna
19. sep 2013

@tatko_bebe ja som tiež nedala liek proti teplote hned a dokonca raz som jej pri horúčke nedala vobec nič len tu sprchu ale nechcela som to tu písať aby ma zas niekto nenapadal že hazardujem zo zdravím dieťaťa,čo sa týka tých krčov ja na šťastie nemám s tým skúsenosť ani pri jednej dcere ale moja sesternica jej chlapček skoro zomrel zapadol mu jazyk bol to horor pre oboch rodičov pomohli im záchranári a vpodstate stará matka čo chlapcovi vytiahla jazyk už modrel a rodičia boli v takom šoku že mysleli že už je mrtvy a od vtedy sa im to zopakovalo niekolko krát a viem že prežívala velky strach už pri zvýšenej teplote, takže ťa viem pochopiť a ty máš šťastie že vieš rýchlo reagovať a si zdravotník,fakt človek musí dávať velky pozor

tanapeta
19. sep 2013

@dai prečo by malo moje nezaočkované dieťa nakaziť tvoje očkované? Veď ju máš zaočkovanú, je chránená, keďže veríš očkovaniu, že ozaj chráni. Tak čoho sa vlastne bojíš???

saska.t
19. sep 2013

@kvieta no zvalovat vsetko na kolektivnu imunitu,ktoru v skutocnosti nikto nedokazal je take velmi objektivne a podlozene vyskumami asi ako vsetky tvrdenia v tejto teme...

tatko_bebe
19. sep 2013

ja nepreferujem nic len som kupil klasicky panadol sirup, Nurofen som si neni isty od akeho veku je mozne ho podavat. Ale nemas moc na vyber samozrejme ze sa vie o toxicite paracetamolu ale ani ibuprofen nieje netoxicky... takze si vyber 😀

tatko_bebe
19. sep 2013

@kreativna tak ja som v prvom momente myslel ze dostal tonicky krc a ze je to neurologicky problem lebo vobec nereagoval tak aj ked vies co mas robit tak Ta to nepotesi... som si typoval ze to bude epilepsia. Takze som si celkom vydychol ked sa to nepotvrdilo a boli to len febrilne krce. Ale cca 30min som skoro osedivel kym som ho priviezol na detsku Jisku a potom uz zacal byt ok.. 😅 letel som vtedy cez cele mesto cca 100vkou aj na cervenu 🙄

tatko_bebe
19. sep 2013

@tanapeta 😀 posadim Ta ku chronickym tuberakom na pol dna a poviem Ti ze sa nemas coho obavat ved si zaockovana 😀 😀 co budes robit

alice107
19. sep 2013

@dai ja som zial uz nevidela tu relaciu live.ale pozrela som si dnes archiv a tv stranku. spolkovy minister Bahr je znepokojeny situaciu v de co sa tyka napriklad aj vypuknutia epidemii osypok.na jar museli niektore skoly uzatvorit kvoli tejto epidemii.vraj v roku 2013 je vyskyt osypok o 1592 pripadov viac ako v roku predchadzajucom. a to nie je este koniec roka.
tu mnohi nepochopili ci necchu chapat fakt,ze tie deti ,co sa nakazili /napriklad v cakarni detskej ordinacie / boli vo veku,ked nemohli byt zaockovane.a nakazili sa prave od nezaockovaneho dietata.
podla odbornikov treba pre vytvorenie ochranych protilatok na dlhsiu dobu ockovat v dvoch cykloch.a na ochranu celej populacie treba,aby v de bolo zaockovanych 95% populacie.
v skupine ludi narodenych po roku 1970 je vsak vela takych,co nemaju ockovanie vobec,alebo len jeden cyklus.

takze je jasne,ze v De tym,ze je slobodna volba ockovania zalezi na tom,ako vyspelo konaju rodicia deti.a ako vidiet,niektori su nezodpovedni nielen voci svojim detom,ale aj voci celej populacii.
pretoze ked viem,ze moje dieta je neockovane,tak beriem plnu zopdpovednost za to,ze nakazi inych ludi.a musim si byt vedoma,ze neockovanim ak mam byt zodpovedna,musism svoje dieta vlastne izolovat .a to hlavne v zariadeni,kde by mohlo moje dieta byt hrozbou pre zdravie a zivot inych.
ale ako vidiet,tak mnohi rodicia necitia zodpovednost takehoto druhu .
preto sa ani necudujem tej diskuziii co ste mali v skolke medzi rodicmi.
sloboda vyberu znamena aj bratie na seba zodpovednosti.a a to si mnohi neuvedomuju,alebo nechcu uvedomit.

tanapeta
19. sep 2013

@tatko_bebe či tam budem sedieť zaočkovaná alebo nezaočkovaná mne to bude jedno, pretože ja ako takému očkovaniu neverím, že chráni. My máme opačnú skúsenosť vďaka očkovaniu mám doživotne dieťa zdravotne ťažko postihnuté. Takže ja osobne sa viac bojím tých nežiadúcich účinkov ako daných chorôb proti ktorým sa očkuje. Samozrejme som si dosť prečítala aj o chorobách aj o vakcínach a stále mi vychádzajú osýpky a mumps menšie zlo ako autizmus, ktorý sme schytali a jasne ho máme aj potvrdený ako regres po očkovaní. Ono aj takéto veci sa stávajú bohužiaľ

aristka
19. sep 2013

http://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&s... autizmus a regres po očkovaní spájaný s obsahom zlúčeniny ortute v očku ,ktorá sa tam už nenáchádza a opakujem autizmus je vývojová porucha ,ktorá sa deje počas vnútromaternicového vývinu....

tanapeta
19. sep 2013

@aristka absolutne nemáš pravdu, ale hádať sa nebudem, nemám na to nervy. u nás autizmus nastal po očkovaní, žiadna vývojová vada hneď od narodenia. Som matka, ktorá si pozná dieťa, ktorá videla aké bolo pred očkovaním a aké bolo po očkovaní. Len bohužiaľ všetci dávajú ruky preč od toho..komplet všetci. A potom vznikajú takéto články a im podobné... a hlavne takéto názory. Áno sú aj deti autisti, čo boli "jasní" od narodenia. To sú tie ťažšie stavy autizmu. Ale sú aj stavy autizmu, ktorý vznikli po očkovaní. Vždy po tom jednom a tom istom očkovaní (MMR). Tam je stav trošku "jemnejší" a tie deti sa časom pomaly akosi "zobúdzajú".. Ale to by si musela viac vedieť o diagnoze F84

dai
19. sep 2013

@tanapeta tvoje nezaockovane moze sirit choroby. vakcinacia sluzi na odstranenie choroby z populacie - pokial nie je ockovanych aspon 95% populacie tak sa choroby vo vlnach objavuju u nezaockovanych deti ... to my ako ma byt jedno ci sa moje este nie uplne zaockovane dieta pripadne stary rodic ktory nepresiel plnou vakcinaciou nakazi chorobou ktora v ich pripade moze mat fatalne nasledky?

dai
19. sep 2013

@tanapeta u niektorych deti sa autizmus da diagnostikovat az v obdobi vakcinacie - to ze ide o ten isty cas este neznamena ze jedno je dosledok druheho...

petot
19. sep 2013

@kvieta @dai Vysvetlite mi, prosím, ako môže kolektívnu imunitu vytvoriť vakcína, ktorá:
1, vôbec nepôsobí proti polovici kmeňov vírusu
2, nebráni nakazeniu očkovaných
3, len do istej miery bráni prepuknutiu klinického ochorenia u očkovaných
4, u 44% adolescentov a malých dospelých už stratila účinok
5, očkuje sa len od 60. rokov a teda nedosahuje celkovú zaočkovanosť populácie možno ani 70%

dai
19. sep 2013

@kreativna pozri - ak nazyvas strasenim to ze niekto napise hole fakty tak potom strasne zvadzas ty. ja om pisala o investigativnej relacii kde bol pozvany nemecky minister zdravotnictva xhrozeny stavom a epidemiami v nemecku , dlhopraktizujuci pediater a matka ktorej dieta zomrelo na nasledky osypiek ktore dostalo od nezaockovanrho dietata - kde tu vidis zastrasovanie? jasne ze su nezaockovane deti hrozba - ved babatka s minimalnou imunitou nemaju ziadnu ochranu - ak by bola plna vakcinacia a tieto deti by sa nemali kde nakazit tak by im nic nehrozilo... chpes ze tvoje nezaockovane dieta moze napr. v 3-4roch rokoch dostat napr. toe osypky - ty s nim ides k lekarovi, tvoje dieta tu chorobu v pohode zvladne - ved uz nejaku imunitu ma, okrem toho ty si superrodic a napchavas ho ceckom takze je omnoh silnejsie ako klasicke obycko deti.... ale v tej cakarni mozu byt aj mimina bez imunity, ci deti s imunitou oslabenou ktore potrebuju preokovat - tieto to mozu vdaka tebe schytat a nemusia sa z toho dostat ako tvoje...

petot
19. sep 2013

@dai Bolo dokumentovaných niekoľko epidémií osýpok u plne očkovaných detí.
Kto bude zodpovedný, keď Tvoje zaočkované dieťa nakazí niekoho iného?

slniecko77
19. sep 2013

@tatko_bebe my preferujeme paracetamol tiez, nurofen sa sprava v zaludku podobne ako anopyrin - deti ho nemozu, ale to asi vies. Len ma zaujimal tvoj nazor a vedomost... 😉

dai
19. sep 2013

@saska.t ja vam ludia nerozumiem, tvarite sa tu ze ovladate vakciny lepsie ako vsetci farmaceuti sveta, ze mate vsetky informacie a neviem co a pritom davate take otazky na ktore vie logicky odpovedat dieta...
moje deti su zaockovane, zmysel ockovania nie je ochranit konkretne dieta pred chorobou ale odstranit tuto chorobu z populacie - to je zaklad, nechapem ako to nemozes vediet ked si taka namakana co sa ockovania tyka...
mam deti rozneho veku - logicke je ze mladsie este nema vsetky ockovania - je to predcasniatko, takze jeho imunita je aka je - takze ak by moje dieta nejaku takuto chorobu chytilo tak urcite nebude mat lahky priebeh - inak neviem z kade mas ze ak niekto takuto chorobu chyti tak ma lahky priebeh - to tvrdia len odporcovia ockovania, ktori tak nejak zabudaju na smrtelne pripady danych chorob - ach, sorry, tie samozrejme neexistuju, len miliony autistov po ockovani - ach, ze som si to este nevsimla☹ mea culpa...

dai
19. sep 2013

@petot hladajme toho kto tu epidemiu sposobil - a to urcite neboli ockovane deti...
a ver mi ze keby sa nakazilo moje ockovane od tvojho nezaockovaneho kvoli tvojej nezodpovednosti voci nemu a spolocnosti, tak by si sa uz z toho nespamaetal - mne je to jedno ze chces ohrozovat svoje deti, kludne... ale potom si ich izoluj od zodpovednych...
vies inak kde su v Nemecku najvaecsie epidemie u deti? vcera to tiez spominali - ide o waldorfske skoly ktore velmi propaguju slobodu ockovania - myslis ze je to nahoda? a nie, nemaju tieto choroby len lahky priebeh...

inak je zaujimave ze ked vam tu da niekto odkaz na realnu diskusiu, realnych overitelnych ludi s realnymi overitelnymi cislami, tak si dal len 1 clovek tu namahu si to pozriet a vyjadrit sa - konkretne alice107 - vsetci ostatni tu len dokoliecka o tom istom tocite a hadzete pochybne grafy, linky a vase nepotvrdene domienky...

dai
19. sep 2013

nehovoriac o tom ze na moju otazku, aku zodpovednost ma stat vyvodit voci vam ked vasim slobodnym rozhodnutim zapricinite epidemiu, pripadne aj smrt, mi tu zatial nikto z tych po slobode volajucich neodpovedal...

xsunx
19. sep 2013

@dai ja by som len rada vedela ze ako je mozne ze su este epidemie osypok, cierneho kasla ..... cize nie su odstranene z populacie napriek tomu ze 99% populacie je zaockovanej ???? ako je mozne ze ockovanie tieto choroby neodstranilo ked ako tvrdis to je dovod ockovania?
a ako je mozne ze choroby ako mor, cholera tu nie su a nikdy sa voci nim neockovalo??? to by sme tu mali mat samu cholerovu epidemiu a mor tiez, ci?
a uz vobec nechapem ako taky chemicky humus co je vo vakcinach ma odstranit choroby, to uz by bola aka utopia 🙂

dai
19. sep 2013

@xsunx to ako ma ten chemicky humus odstranit choroby nie je spravna otazka na mna - nie som ani farmaceut ani epidemiolog - co ale ako dospely clovek viem je, ze vsetky lieky su chemicky humus a cuduj sa svete choroby liecia - ci ty lieky nepouzivas? a vaecsina liekov ak nie vsetky maju vedlajsie ucinky akurat zeby si stratila pribalovy letak - potom si mozno myslis ze ich nemaju😉
choleru a mor sa podarilo dostat pod kontrolu vdaka objaveniu antibiotik - v statoch kde je problem sa k nim dostat stale tieto choroby pretrvavaju
- petot ti tu dal informaciu ako to vyzera so stavom zaockovania nasej populacie - zdaleka to nie je 95%...

xsunx
19. sep 2013

@dai prenasacmi virov su prave ockovani, lebo ich maju v tele vdaka vakcinam, nie neockovanci, ale to urcite vies 🙂

sorciera24
19. sep 2013

@dai a aku zodpovednsot vyvodi stat, lekar, ci iny organ za to, ze ma donuti zaockovat moje dieta a ono nasledne napr. ochrnie?.....kto v tomto pripade prebera zodpovednsot? (lebo realne nik) 😠

dai
19. sep 2013

@xsunx zive virusy sa z vakcin postupne odstranuju, ak by bola zaockovana cela populacia tak tie viry sa nemaju na koho preniest😉
@sorciera24 prepac, fakt citam vela a ciastocne aj o tejto teme, ale nezachytila som zeby nejake dieta ochrnulo ako dosledok vakcinacie, zato dost pripadov smrti ako dosledok tzv. detskych chorob

sorciera24
19. sep 2013

@dai nie? tak ja to hovorim, ze mojej tuto kamaratky a susedy syn po vakcinacii dostal mozgovu porazku (aj s naslednym ciastocnym ochrnutim...).....staci? 🤐

dai
19. sep 2013

@sorciera24 inak verim tomu ze ty ak si v spojeni s ludmi zo slobody ockovania takychto pripadov poznas tisice🙂 l

petot
19. sep 2013

@dai Vyhrážaš sa mi úplne zbytočne. Nepodložená domnienka je predovšetkým celá hypotéza kolektívnej imunity.

Neodpovedala si na moje otázky. Takže ešte raz, ako môže kolektívnu imunitu vytvoriť vakcína, ktorá:
1, vôbec nepôsobí proti polovici kmeňov vírusu
2, nebráni nakazeniu očkovaných
3, len do istej miery bráni prepuknutiu klinického ochorenia u očkovaných
4, u 44% adolescentov a malých dospelých už stratila účinok
5, očkuje sa len od 60. rokov a teda nedosahuje celkovú zaočkovanosť populácie možno ani 70%
?
Kto bude zodpovedný, keď Tvoje zaočkované dieťa nakazí niekoho iného?