icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
molka
11. jún 2013

@marionmarion ja som ročník 78, bola som očkovaná na kiahne, záškrt, dávivý kašeľ, tetanus, morbilli (osýpky)...neskôr v r. 89 aj na rubeolu.

saska.t
11. jún 2013

@dadulienka
@marionmarion,@molka tzv.vakcina MMR osypky rubeola mumps prisla na trh az v r.1986,dovtedy neexistovala proti tymto chorobam ockovanie ani samostatne,takze ak ste voci nim ockovane,tak len dodatocne,som rocnik 78 a ziadne z tychto ockovani nemam a co sa tyka kiahni,proti nim je ocko len par rokov,.myslim do 5 r,takze nase rocniky sme urcite voci nim neockovane 😉

ali_inzercia
11. jún 2013

@marionmarion Tvoje argumenty sa mi zdajú veľmi rozumné. Ďakujem za názory, určite pomôžu utriediť si pohľad na vec. Želám veľa zdravia a pevnú imunitu! 🙂

monikamajova
11. jún 2013

@natas4 nepochopili sme sa asi navzájom,vysvetlím :
chcela som tým povedať,že to tak môže platiť v BA alebo vo veľkých mestách,kde si môžu dať škôlky takú podmienku,čo sa nestane,ale na dedinách a menších mestách čo je asi 98 % SK platí "bitka o dieťa" a stále to tak bude a každé dieťa je prínos..napr. u nás berú aj s plienkami..
tam štát nič nezmôže,to by bola utópia si myslieť,že toto štát spraví.,ved teraz chceli dať povinnú dochádzku do MŠ od 4 rokov ale neprešlo..jednoducho to sú nové trendy tak ako všetko...
teraz počet neočkujúcich mamičiek narastá,a myslím,že bude ešte stúpať,napr. Ba a iných krajských mestách dennodenne riešia "odmietajúcich" a mám to priamo od zdroja,robí mi tam teta..a akože čo teraz ..dajú pokutu,a bud zaplatia alebo sa odvolajú a nezaplatia a to je všetko a viac už nikoho nezaujíma..
Len napr. ja osobne poznám 10mamičiek a tak pred 3 rokmi bola len 1 moja známa a teraz sú medzi nimi aj zdravotné sestry a chodíme k 1 doktorke,tak si viete predstaviť doktorkinu "radosť"
@stefi76

molka
11. jún 2013

@saska.t ja som to opísala zo zdravotnej dokumentácie. Myslím, že to bola vakcína proti pravým kiahňam, nie proti ovčím. A podľa dátumov očkovania to boli všetko monovakcíny, pretože každú som dostala v iný deň.

molka
11. jún 2013

@saska.t ale v r.85 som už dostala všetko naraz - DiTePer.

molka
11. jún 2013

@saska.t morbilli mám písané 14.5.1979.

marionmarion
11. jún 2013

@ali_inzercia som rada, ze som pomohla. Vela stastia 😉
@molka naozaj som si nie ista ockovacim kalendarom z roku 1980...no ci som uz bola ale nebola ockovana, nic to nemeni na fakte ze som tie choroby prekonala. Svojim prispevkom som chcela poukazat hlavne na to, ze tieto ochorenia nie su az tak nebezpecne, daju sa prekonat.

dadulienka
11. jún 2013

@marionmarion @sorciera24 hej presne očkovalo sa až v 12 rokoch na tu rubeolu....a ja som bola zaočkovana a som ročnik 77. Ved aj ked ste tehu tak Vam to kontroluju či mate prislušne protilatky...aby sa potom žena sledovala, ak nema sa to viackrat kontroluje počas tehu...
Ale podla mna na záškrt sa isto očkovalo....
A presne ja na taketo čosi čakám, ta rubeola je v poho normal...ale zato počas tehu nechcem zas aby moja dcera mala stresy ked bude tehotna...To teda riadne dopredu uvažujem 🙂 😀
Ja tiež chcem preočkovať ked bude mať tých 12 či kedy sa to dáva, ale pokial bude stále len 3kombinácia tak nech si ju strčia.... Budem potom zhánať inde. Marí sa mi že v Rakúsku sú na toto aj monovakcíny, a to podla mna sa bude dať.... Ale stále tajne dúfam, že aj u nás ,,odborníci" rozum dostanú a budu si môcť takto legálne rodičia vybrať...

irenkask
11. jún 2013

Pozrite aké skvosty nám pripravili farmafirmy na očkovanie a čoraz väčšie nežiadúce účinky.

Komentáře
Téma: Genetické inženýrství, Zdraví
odeslat jako odkaz
odeslat text článku
vytisknout
PDF
FDA schválil první GMO chřipkovou vakcínu
Vakcína obsahuje přeprogramovaný hmyzí virus
Jonathan Benson( více o autorovi > )
11.6.2013
Na trh dorazila nová vakcína na chřipku a jde o historicky první vakcínu obsahující geneticky upravené (GMO) proteiny z hmyzích buněk. Podle zpráv americký Úřad pro potraviny a léky (FDA) nedávno schválil vakcínu, známou jako Flublok, která obsahuje rekombinační DNA technologii a hmyzí virus, známý jako baculovirus, který má údajně pomoct zrychlit výrobu vakcín.
Podle příbalového letáku Flublok je tato vakcína trivalentní, což znamená, že obsahuje GMO proteiny tří různých druhů chřipkových kmenů. Výrobce vakcíny, Protein Sciences Corporation (PSC), vysvětluje, že Flublok je vyráběna extrahováním buněk můry Spodoptera frugiperda, druhu housenky, které jsou pak měněny tak, aby produkovaly velké množství hemagglutininu, proteinu chřipkového viru, který umožňuje samotnému viru chřipky dostávat se rychle do těla.
Takže místo aby vyráběly vakcíny „tradičním“ způsobem, za použití vaječných kultur, budou nyní výrobci vakcín schopni rychle vyrobit velká množství proteinů chřipkového viru za použití GMO, což zcela jistě zvýší zisky očkovacího průmyslu. Ale také to zcela jistě povede k celé řadě závažných vedlejších účinků, včetně smrtící nervové nemoci – Guillain-Barreho syndromu (GSM), který je na balení vakcíny uveden jako možný vedlejší účinek.
„Pokud se Guillain-Barreho syndrom objeví do šesti týdnů po vpíchnutí předešlé chřipkové vakcíny, mělo by být rozhodnutí píchnout Flublok založeno na pečlivém zvážení potenciální prospěšnosti a rizik,“ vysvětluje se v části textu u vakcíny s názvem „Varování a bezpečnostní výstraha“. K dalším potenciálním vedlejším účinkům patří alergické reakce, infekce dýchacího systému, bolesti hlavy, únava, narušená schopnost imunitní reakce, krvácení z nosu a bolesti svalů.
Podle klinických údajů poskytnutých PSC v příbalovém letáku Flublok, dva účastníci studie během pokusů s touto vakcínou zemřeli. Ale společnost stále trvá na tom, že Flublok je bezpečná a účinná a že je asi o 45% účinnější proti všem kmenům chřipky, a ne jen proti jednomu či dvěma.
FDA také schválil chřipkovou vakcínu obsahující buňky z psích ledvin
V listopadu FDA také schválil novou vakcínu, známou jako Flucelvax, která je vyráběna z buněk psích ledvin. Produkt farmaceutického obra, Novartis, s názvem Flucelvax se rovněž zbavil vaječných kultur a lze jej vyrábět mnohem rychleji, než tradiční chřipkové vakcíny, což znamená, že výrobci vakcín ho mohou mít v zásobě a čekat, jestli federální vláda vyhlásí pandemii.
Stejně jako u Flublok i vznik Flucelvax byl možný díky 1 miliardě dolarů, grantu financovanému z peněz daňových poplatníků americkým Ministerstvem zdravotnictví a lidských služeb (HHS), které peníze poskytlo očkovacímu průmyslu již v r. 2006, na vývoj nových výrobních metod vakcín. Konečným cílem je schopnost rychlé výroby stovek milionů vakcín pro rychlou distribuci.
Mezitím se údajně vyvíjí další dvě GMO chřipkové vakcíny. Jedna z nich, vyráběna Novavax, bude používat „kousky genetického materiálu pěstovaného v buňkách housenky, s názvem „viru podobné částice“, který napodobuje chřipkový virus“, jak uvedla Reuter

ADMIN: Tato veta tu urcite napatri, je to umyselna provokacia, ignorujte ju: "To zase pribudne poškodených obetí. 😔 😔 😔 😔 😔"

lubiduch
11. jún 2013

moje dietatko zatial dostalo 2 davky infanrixu hexa+prevenar. pozajtra ideme na 3 davku. Plus ma za sebou aj ockavanie proti rotavirusom.
Prve ockovanie zvladom vyborne, druhe s teplotami. Tretie dufam bude ok.
Dalsie ockovanie MMR odmietnem.

Nie som radikal na jednej ani na druhej strane, ale MMR mi pridu ochorenia proti ktorym sa da zabojovat aj bez ockovania a pocula/citala som ze ma najviac neziaducich ucinkov.
Kedze ale moje dietatko v 17mes nastupuje do jasliciek, neviem ci s tym nebudu mat problem.

bubulka722
11. jún 2013

Nepochopila som síce načo je dobrá nová téma k ne/očkovaniu. Ale každopádne som veľmi rada, že sa v poslednej dobe o tejto téme veľa hovorí, čo poukazuje na fakt, že to s očkovaním nie je také ružové ako nám roky bez hanby tvrdili. Každý rodič je zodpovedný za svoje dieťa, preto má plné právo rozhodnúť sa či chce alebo nechce očkovať. Možno si konečne aj tí hore, ktorí na tom kráľovsky bohatnú, uvedomia, že naše deti nie sú bábiky, do ktorých si bude cez lobbing farmafiriem pichať kto čo chce. Skúste sa spýtať lekára alebo študujúceho medika koľko hodín sa počas štúdia venujú problematike očkovania a verím, že mnohí prehodnotia, či rozhodnutie nechajú na lekára. Veľmi málo lekárov je ochotných venovať svoj voľný čas akémukoľvek štúdiu a veľmi málo je takých, ktorí sú ochotní ísť proti prúdu a tým proti veľmi mocným farmaceutickým koncernom. Ja osobne mám hlavu na to aby som s ňou rozmýšľala a iní sa radšej zveria do rúk "odborníkom", ktorí majú predsa vždy nadľudský charakter a za každých okolností nám chcú len dobre... 😝

Admin: Provokacia + tendencne argumenty

salome_82
11. jún 2013

Najväčší problém vidím v tom, že je veľmi ťažké dostať sa k objektívnym informáciám o očkovaní. V podstate tu máme dva tábory extrémistov - jedných za očkovanie, druhých proti. Oba tábory majú svoje argumenty, svoju interpretáciu štatistík a grafov. Človek musí čítať medzi riadkami nakoľko jedni tvrdia, že očkovanie je bez problémov, že nežiaducich účinkov je veľmi málo a v podstate nevidia problém v očkovaní detí, ktoré nejakú zlú reakciu mali. Rodičov odporučia do Očkovacieho centra, kde je dieťa očkované pod dohľadom. Druhá skupina ponúka informácie hraničiace s konšpiračnými teóriami. Pediater tiež nie je v podávaní informácií príliš nápomocný, veď za celú svoju prax sa nestretol s nežiaducim účinkom očkovania. Táto situácia ma irituje najviac - ako rodičia máme povinnosť dať do detí niečo, o čom nedostaneme objektívne informácie a teda je veľmi ťažké adekvátne sa rozhodnúť. Argument, že rodič nemá čo špekulovať, lebo je očkovanie povinné, u mňa neobstojí, nakoľko o povinnosti-nepovinnosti rozhoduje štát a ten náš rozhodne nechce pre svojich občanov len to najlepšie (viď každodenné počínanie politikov). Na základe množstva materiálov, ktoré mi za posledný cca rok prešli rukami, som dospela k záveru, že očkovanie účinkuje, znižuje výskyt infekčných chorôb či ich vymiznutie. Zároveň však vakcíny obsahujú množstvo nervových jedov, ktoré majú deštruktívny vplyv na zdravie človeka. Ja sa jednoducho neviem preniesť cez to, že tento chemický koktejl, tento humus, má byť inekciou vpravený priamo do krvného riečišťa môjho bábätka. Myslím si, že očkovať v prvom roku života je obrovským hazardom s dlhodobým zdravím dieťaťa, nakoľko v prvom roku sa vyvýja nervový systém a imunita, ktoré humus z vakcíny (hliník, formaldehyd, polysorbát a i.) narúša. Keď som si prečítala príbalový leták k Prevenaru, ostal mi rozum stáť. Prevenar je vakcína, ktorá sa môže podať 2 mesačným bábätkám aj 50 ročným dospelým ľuďom. Samotní výrobcovia vakcín tvrdia, že aby na vakcínu pozitívne zareagoval organizmus staršieho človeka, je potrebné pridať do vakcín viac hliníku, je to fakt, žiadna fáma. Stačí mi sedliacky rozum na to, aby som pochopila, že tu niečo nesedí. Takže ja som za to, aby sa očkovalo, ale neskôr, keď je organizmus dieťaťa vyzretejší, keď má dieťa väčšiu hmotnosť a väčší objem krvi. Nedávno som niekde na nete čítala, že v Čechách sú diskusie o tom, že by sa u nich očkovalo od 7. mesiaca, to sa mi už viac páči. V mojom zmýšľaní o očkovaní ma upevnila kniha od Anny Struneckej: Varovné signály očkování. Skutočne dobrá investícia. Odporúčam ju všetkým nerozhodným rodičom, ako som ja, sú tam fakty, začiatok knihy je docela náročné čítanie, ale stojí za to.

manzelka123
11. jún 2013

@salome_82 a ako si sa nakoniec rozhodla? ockujes ci nie?alebo len nieco a neskor? diik 🙂

jajaada
11. jún 2013

Ja tak nad tým premýšľam...bývam v zóne najviac zamorenej kliešťami. Ako veľmi sú nebezpečné vieme. A vraj aj zviera napadnuté kliešťom dá nakazené mlieko či mäso čiže sa to dá rozniesť po celom svete...Úmrtnosť na choroby spôsobené kliešťom je v tejto dobe iste väčšia ako na choroby proti ktorým sa očkuje povinne. Teda aspoň tak to výrobcovia vakcím proti kliešťom prezentujú 🙂 Tak prečo nie je zavedené celoplošné očkovanie proti kliešťovej encefalitíde? Iste, nie je to infekčné z človeka na človeka...a na jedincovi predsa nezáleží, i keď nejakým nakazeným mäskom by ich mohlo viac ľahnúť. Pýtala som sa na toto očkovanie mojej MUDr. a povedala mi že ona by si ho nedala. Že už máme ATB na to....a na tie hrozné choroby proti ktorým sa očkujú naše deti ešte nemáme ATB? Pri prvej dcére som očkovanie vôbec neriešila. Má 6,5 roka. Niekedy si hovorím že aj dobre že sa o tom vtedy nehovorilo. Teraz mám ročného syna a prežívam hotové peklo. Prvé dve hexy sme dali. Teraz má ísť na tretiu a ja už som z toho na prášky. Dať či nedať? Ale asi túto sériu dokončíme. No tú MMR vakcínu zrejme odmietneme. No ešte idem študovať. Prečo sa očkuje zrovna 15-18 mesiac? To dovtedy akože tá choroba by naňho kukla, zhodnotila vek a išla mimo že príde neskôr? Nestačí očkovať až napr. v období puberty? Nie sú nebezpečné tie choroby v tehotenstve pre plod?
Inak kolegov syn zostal po očkovaní autista. Predtým bol zdravý. No nie je to dokázané že z očkovania - ale vlastne aký dôkaz potrebujú? Nejaký šiesty zmysel mi teraz hovorí že MMR nie, ostatných sa nebojím. Tak babo raď ☹ som na takých vážkach že až...

marionmarion
11. jún 2013

@dadulienka ak sa ockovalo, u mna to teda efekt nemalo...a tu rubeolu, to je ako s ovcimi kiahnami, treba sa ist nakazit niekam naschval a budes mat svoje prirodne protilatky uz dozivotne 🙂 ja si pamatam, ze som rubeolu dostala v kupeloch, mali sme ju tam vsetci a nikto to nebral ako katastrofu. to bolo v 1988...

salome_82
11. jún 2013

@manzelka123 Rozhodla som sa očkovať, ale až neskôr. Pôvodne som uvažovala nad tým, že by sme začali až od dvoch rokov, na druhú stranu chcem očkovanie stihnúť pred nástupom do škôlky, takže asi začneme skôr. Rozhodne však do jedného roka neočkujeme, ten prvý rok sa mi zdá najkritickejší. Aj mnohí lekári dávajú svoje deti očkovať neskôr, verím, že som sa rozhodla správne. Mám rada kompromisy a toto mi príde ako dobrý kompromis 🙂

manzelka123
11. jún 2013

@salome_82 a davas ockovat vsetko? aj hexu aj prevenar aj MMR ? hexu a prevenar naraz tak ako je to obvikle? dcerka ma rok aj dva mesiace zachvilu,zatial sme neockovali vobec,ale zvazujem ze po dvoch rokoch dam ale iba tu hexu... ale stale neviem :P

jajaada
11. jún 2013

@briketa výborný dokument o Černobyle som nedávno kukala. Som presvedčená, že to na nás určite nejako vplýva. Toľko rakoviny s niečoho musí byť. Ja som úúúúplne na vážkach z očkovania. Moja prababka sa dožila 99 rokov. Prežila 2 vojny a iste nebola očkovaná a o dostupnosti liekov ani nehovorím. Je pravda že teraz nás zabíja táto doba. Tá chémia všade. Napr. Coca Cola je dobrá na vodný kameň v záchode - tak ju už piť nebudem...to je aké svinstvo. Prečo si v tomto prípade môžem vybrať či ju budem alebo nebudem piť a ničiť si organizmus a pri očkovaní si nemôžem slobodne vybrať či budem svoje dieťa očkovať alebo nie?

denisamko34
11. jún 2013

Ked som ja bola mala nerobilo sa tolke halo kvoli ockovaniu.Deti mavali bezne detske choroby.Ja som tiez niektore prekonala.Konecne sa zrusilo povinne ockovanie proti TBC.Ved kto to videl 3dnoveho novorodenca ockovat ked este nema vivynutu ziadnu imunitu.Moj maly nato doplatil ,nasledky ma doteraz a to uz ma 4roky.I ked mi nikto nepotvrdil ale ani nevyvratil nasledky tohto ockovania som presvedcena ze ockovanie proti TBC u neho vyvolalo zvacsenie uzlinky a lymfaticke problemy.Kazdy by mal mat pravo sa rozhodnut ci sa dat ockovat alebo nie.A to ako seba tak aj svoje deti.

mirkita
11. jún 2013

@jajaada my sme taky pripad - hexu aj prevenar sme dali, MMR nie...nie som uplne proti ockovaniu, ale nevidim dovod preco by som si nemohla vybrat ktore ano a ktore nie...MMR mi pride najmenej dolezite a pritom ako najvacsi napor na to male telicko...pri druhom rozmyslam ze aspon hexu a prevenar nedame sucasne ale s nejakym odstupom a mozno skusime neskor zacat....nepovinne ockovania vobec neuvazujeme

lovela1
11. jún 2013

saska.t musím ti oponovat ,ja som ročník 72 a v očko kalend. mám tento záznam

Tbc-ako 3 dnová
Tetanus-rok 72,73 75,78,80 a 85
Pertusis-rok 72,73 75,78
Polio-2 krát rok 73 a 2 krát rok 74
variola-rok 73
rubeola-rok 84 ako 12 ročná
no a potom tu je kolonka iné očko a v nej písmeno M a očko v roku 73 a 77-predpokladám.že to je morbilli
takže monovakciny na morbilli a a rubeolu tu boli aj pred rokom 86

lovela1
11. jún 2013
fra
11. jún 2013

@saska.t som ročnik 70 a na 100% nás v 12-13r okoch očkovali proti rubeole, pamatam si to veľmi dobre, lebo očkovali len dievčatá a chlapcov nie, kvoli možným komplikaciam v tehotenstve, ešte teraz to mam pred očami ako sme všetky dievčata sedeli v čakarni našej školskej doktorky na zeeške - aka to bola presne vakcina neviem, ale pravdepodobne ta mono, vravelo sa len o rubeole a o ničom inom

marionmarion
12. jún 2013

mna presvedcil tento pribeh:
http://iuro.awardspace.com/sved/brana.html

saska.t
12. jún 2013

@marionmarion na rubeolu nie je dozivotna imunita,lepsie povedane niekto moze a niekto nemusi,ale chytit ju vzdy mozes 😉 aj ked riziko uz p prekonanej rubeole je niekde pri 10% ak uz si raz infekciu prekonnala 😉

marionmarion
12. jún 2013

@saska.t ockovanie ti dozivotnu ochranu rozhodne nezabezpeci...
kde si nasla info o tom, ze na rubeolu nie je dozivotna imunita? ak mozes hod sem link, rada si o tom precitam viac.

wera.g
12. jún 2013

my už viac neočkujeme... dali sme do roka všetky očkovania, čo dodnes veľmi ľutujem, drobec nám po očkovaní vždy prestal úplne rozprávať, čo dovtedy krásne bľabotal, tak potom mesiac, dva ani slovíčko a musel sa akoby začať učiť odznova.. v 5 mesiacoch vedel krásne ga ga, teraz žiadne G, ani K, ani sykavky, nič, ako rozkecal sa už veľa, ale vždy kvôli vakcínam prestal úplne... v januári sme mali dať MMR, nedali sme a ani nedáme... keď s ním tie predchádzajúce vakcíny robili takéto veci, nechcem vedieť, čo by mohla nedajbože MMR spraviť.. takže neriskujeme, bojím sa, takže neočkujeme 😉

ketrinka17
12. jún 2013

@mirkita mozem sa opytat preco druhemu babatku mozno das hexu a prevenar nie ? ja rpzmyslam ze na 3 ockovanie dam len prevenar , ja som uz salena z toho kazdy tvrdi nieco ine a ja chcem pre maleho len to najlepsie...

katka0905
12. jún 2013

@briketa to nemyslis vazne. Akoze sa nad tym nikto nezamyslel? Co chces povedat tym vyrazom, "dusuju"? Pre mna je tema ockovania rovnako zavazna ako tema Cernobylu, tym viac, ze lekar mi po operacii stitnej zlazy povedal, ze ten nador (nastastie nakoniec nezhubny) ma na svedomi takmer urcite Cernobyl. Lenze s tym vybuchom uz nic nespravime, ale s povinnym ockovanim mozno ano. Osobne nepoznam cloveka, ktory by spochybnoval ockovanie a zaroven sa nezamyslal aj nad inymi jedmi, ktore sa do nas dostavaju. Tvoj prispevok mi preto prisiel velmi zovseobecnujuci a nie celkom ferovy, aj ked viem, kam nim mieris.