icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
tanapeta
Autor odpoveď zmazal
aristka
22. sep 2013

@tanapeta pozor je hlúposť si myslieť ohľadom chrípky čím starší človek ,práveže neurologické následky majú ľudia v produktívnom veku tj.prechodené chrípky alebo si dám nejaký šumivý nápoj aj čo sa prasaciny týkalo bol problém tehu žien zdravých a ľudí s primárnou chorobu a bez rozdieľu či bol starý alebo mladý samozrejme starí ľudia sú náchylnejší na akékoľvek ochor .,ale zaujímavé je jedno ,že čo sa týka rakoviny v častých prípadoch majú dlhé prežívanie oproti mladým ..je to taký častý fenomén a napr.aj španielska chrípka kosila ľudí mladých a deti ,nie starcov ,čo je tiež zaujímavé ....

aristka
22. sep 2013

@tanapeta štúdie a vyhodnotenia sa robia aj v rámci pracovísk a prečo je to v tom období tu už bolo niekoľkokrát povedané a apropo ,spýtala si sa ich či oni svoje deti očkujú ,lebo to by bola moja prvá otázka po tom čo povedali....

tanapeta
Autor odpoveď zmazal
aristka
22. sep 2013

@tanapeta tak určite k nej chodíš tak ju sem anonymne dovleč ,nech nám to ozrejmí čo a ako ,..slovo odborníka je vždy len slovo odborníka...

tanapeta
Autor odpoveď zmazal
tanapeta
Autor odpoveď zmazal
aristka
22. sep 2013

@tanapeta a chodíš do súkromného či nie ,či by nejaká dala sem svoj názor..lebo je mi zvláštne ,že určite toto tu číta veľa ľudí a aby sa nenašla alebo nenašiel jeden psychológ ,čo by nám vedel povedať viac a pohľad celkovo na vec,bolo by to zaujímavé .. no uvidíme možno sa niekto chytí....

aristka
22. sep 2013

@tanapeta a potravinovú alergiu nemá....

tanapeta
Autor odpoveď zmazal
aristka
22. sep 2013

@tanapeta pozriem

tanapeta
Autor odpoveď zmazal
aristka
22. sep 2013

@tanapeta chvalabohu nemám postih dieťa ,ale videla som dosť tragédií a utrpenia a viem čím si ako rodič prechádzaš a dúfam ,že sa veda posunie aj v týchto otázkach a budú sa vedieť odpovede a ľahšie sa nájde riešenie a možno to bude aj kozmickou liečbou, v rehabilitácii či v piešťanoch alebo v šúrovciach to funguje ...

tanapeta
Autor odpoveď zmazal
aristka
22. sep 2013

@tanapeta nie nedivím ....

aristka
22. sep 2013

@tanapeta inak ti musím povedať ,že je radosť s tebou diskutovať ak by boli na strane neočko takto slušne diskutujúci ľudia viac by dosiahli...a to hovorím úprimne..

mahulenka87
22. sep 2013

na budúci týždeň máme ísť na očkovanie (v 3 mesiacoch), ale uvažujem, že sa s dr.porozprávam, či by sa to nedalo presunúť na neskôr... aspon po pol roku. Bude to mať vôbec zmysel? Posúvajú sa tým pádom aj dalšie očkovania?

aristka
22. sep 2013

@mahulenka87 či to bude mať zmysel sa musíš rozhodnúť ty ,ale ano ďalšie očko sa posunie ,určite sa porozprávaj s dr.otázok máš určite dosť....

mahulenka87
22. sep 2013

@aristka myslela som, či sú riziká menšie ak bude mať synček aspon tých 6 mesiacov... čo som počula, tak vtedy by sa už nemali škodlivé látky v takej miere dostávať do mozgu...

aristka
22. sep 2013

@mahulenka87 šup súkromná pošta 😉

tanapeta
Autor odpoveď zmazal
norwayka
23. sep 2013

@aristka Vies, ja to hovorim stale, ze napriklad mne je dobre byt diplomaticka. Napriklad vdaka @pectore som si ja nasla zakon, ako sa inak vakcinacia upravuje u nas v NO. Bez nej by mi to ani nenapadlo. Inak mi je v podstate jedno, co jedna, alebo druha strana hovori, lebo ja som si tak ista svojim rozhodnutim, ze ja nemam, co riesit. A sa mi to zda aj zbytocne, vzdy hovorim len zo svojho zivota. Je to tak citliva vec, ze kazdy si to musi rozhodnut sam. Ale bolo by nespravne schovavat informacie. To, ako clovek filtruje info na nete, to uz je na kazdom.

Len si vezmi, ci uz je to vakcinaciou, ci nie, ale vacsina ludi proti ockovaniu je presvecenych, ze to ockovanie sposobilo postih ich deti. Tak su s prepacenim totalne ale totalne nasr...ti. Su frustrovani, su nemohuci, bezmocni, nikto im neveri, nikto im nepomoze a to najvzacnejsie na svete, co nosili pod srdcom, piplali a co sa tieto deticky mali raz postarat o nich, tak teraz, dufaju, aby dlho zili, aby sa oni o tie deti mohli starat, lebo oni to nezvladnu same. Strasne. Mne je zle, len ked toto pisem. Tak chapes, ze ta retorika je mozno ina od nich ako odo mna, co tento problem nema.

kaja73
23. sep 2013

@norwayka presne si to vystihla-ta bezmocnost je ubijajuca.
Ked vidis ako sa ti zdrave dieta po vakcine pred ocami meni z hodiny na hodinu-ja by som vtedy "zabijala " keby niekto na mna v tej dobe zacal utocit ze si vymyslam......ze to mal vrodene.........ze nahoda....
Nastastie sme uz z toho von a snad bez nasledkov-ale v tej chvili.........-teraz je to uz OK, takze som kludnejsia a aj viem komunikovat viac v klude o tom.
Ale ked dieta trpi stale a navzdy-...ani si to nechcem predstavit.
Fakt si vtedy clovek slusny slovnik asi len tazko vybera. Nie sme roboti a dieta je to najcennejsie pre matku.
Zial prave toto emocionalne pozadie je casto minusom v riesni tychto pripadov.

aristka
23. sep 2013

@tanapeta a o tom to všetko je ,to že má niekto opačný názor alebo aj vedci vyjadrujú čo vyjadrujú nie je dôvod na hádku ,urážanie a osočovanie ,mne sa veľmi páči na tvojom prístupe ,že svoj názor nikomu nevnucuješ ,nie je agresívny ,aj keď ti niekdo povie ,že to nemá spojitosť ,nikomu tu nenadávaš do rôznych ...radšej nebudem hovoriť a o tom to je ..tu nie je dôvod takto jednať ,lebo kto nechce nezaočkuje tak či tak a kto chce zaočkuje tak či tak ,môžu byť zákony aké chcú ....a dúfam ,že týmto dáme tejto diskusii nejakú kultúru .... 😉

aristka
23. sep 2013

@norwayka komu ochorie dieťatko sa má právo hnevať na celý svet a pýtať sa prečo a hľadať odpovede ,ja tieto reakcie veľmi dobre poznám ,dokonca z rodiny ,žiadny rodič sa nikdy nevyrovná s touto situáciou ,ale kvôli svojmu dieŤatku ,ktoré ho potrebuje a sebe a svojmu okoliu sa musí s touto situáciu vyrovnať ,ak to nezvláda sú iné cesty ako to riešiť ,nie tu sa vyvršovať na diskutujúcich ,to je veľmi zlá cesta ,možno dotyčnému sa uľaví ,ale kto to číta tú agresiu ,si spraví svoj záver a jednoducho vyzneje to nedôverihodne .....ja ako zdr.pracovník ,už len z toho čo mi tu babulky píšu ,viem si vyčítať či si niekto niečim prechádza ,ale fakt niekto tieto diskusie využíva len na hádku ,vybičovanie sa a sú tu podané veci ,ktoré fakt nemajú logiku a bohužiaľ aj napriek danej agresii ,ja musím reagovať...lebo mi to nedá čítať....takže dúfajme ,že sa to tu zlepší a dáme tomu kultúru bez veľkých emócií...

puklica13
23. sep 2013
tanapeta
Autor odpoveď zmazal
natas4
23. sep 2013

Nech sa paci, pozrite si KTO reprezentuje AV a kto stoji na cele hnuti bojujucich za slobodu v ockovani

http://www.pinterest.com/pin/443815738249707704/

tatko_bebe
23. sep 2013

tak tymto ludom by som nezveril ani pohar slanej vody..
najviac ma rozosmial p.Fillo ze mastickar. Do kelu asi si spravim vlastny e shop s darmi zeme 😉

pectore
23. sep 2013

tu je link aby to bolo dobre vidno... : komu doveruju neockujuci rodicia na slovenskej pripadne ceskej scene... .
http://www.pinterest.com/pin/443815738249707704/