(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
@tanapeta a mas potvrdenu nejaku formu autizmu u malej? myslim formalne potvrdenu.
vies, spavat dieta sa nauci urcitym rezimom.a rodicia ak to nedodrzuju,casto na to potom doplacaju. autisticke deti vraj potrebuju rezim velmi presny. ale to ty asi velmi dobre vies.
a co konkretne ti naordinoval ten lekar? nejake lieky ponukol? ci terapiu?
prepac ,ze sa pytam na to.chapem,ze pre teba nie je lahke o postihnuti tvojej dcerky hovorit.ale zaujima ma to.pretoze ta jeho stranka ma teda neoslovila. preto chcem vediet tvoje vlastne skusenoti s nim.
@aristka To je zaujímavé, ako sa tu spolu s @alice107 rozhorčujete nad odporúčaním vitamínu, ale na druhú stranu vám vôbec nevadí odporúčanie očkovania, kde sú nežiaduce účinky závažnejšie, vyskytujú sa rádovo častejšie a môžu mať doživotné následky. Aj to minimum v príbalových letákoch by si mal každý prečítať predtým ako tú vakcínu dopustí na svojom dieťati alebo na sebe.
@petot prečítaj si príbaľový leták ,ktorý som sem dala a budem sa rozčuľovať ,lebo laik nemá čo odporúčať podanie lieku iv ,ani im ,ani sc ,aj ten obyčajná pre teba vit.takto podaný a dupľom iv môže spôsobiť katastrofu a ak je pichnutý doma ,ešte väčšiu a dieťatku ani nehovorím ,očko pichá lekár alebo sestra ,ktorí sú na to školený a vedia v prípade anafylaxie zakročiť a majú na to lieky a ak je treba aj potreby pre predýchanie dieťatka a či je to vitamín ,či je to očko alebo iný liek sú podmienky za ktorých sa môžu podávať a či je to vitamín alebo očko alebo iný liek ,každý má kontraindikáciu a to jest aj nežiaduce účinky a to aj vitamíny a dupľovane treba dieťatko vidieť a potom môžem ordinovať ak popznám jeho zdr,stav ,ale ordinuje lekár alebo lekárka ,nie človek bez medic.vzdelania ...a na ostatné nereagujem je o tom celá diskusia....
vcera som bola na pohotovosti a prve rodicia doniesli 11mes. dieta ktore bolo zaockovane pred 2 dnami, ze odvtedy dieta nespi, nepije, nechce jest, place, je nesvoje. Ked je ockovanie bezpecne , ako moze narusit takto organizmus ze 2 dni je nieco dietatu mozno aj boli ale to nevie povedat?
@aristka no podla americkeho monographu (info o lieku, pribalovy letak, ci ako sa to vola na SK) tam hlinik je ( I ked sa neuvadza v zlozeni) a treba davat pozor na davkovanie, aj koli tomu, ze pri vysokych davkach telo dostane toho hlinika az az
Some ascorbic acid injection preparations contain aluminum that may be toxic.b Aluminum may reach toxic levels with prolonged parenteral administration if kidney function is impaired.b Premature neonates are particularly at risk because their kidneys are immature, and they require large amounts of calcium and phosphate solutions, which contain aluminum.b
Research indicates that patients with impaired kidney function, including premature neonates, who receive parenteral levels of aluminum >4–5 mcg/kg daily accumulate aluminum at levels associated with CNS and bone toxicity.b Tissue loading may occur at even lower rates of administration.b
tak ten pan Fillo musi byt dobry fanatik, ked kasle na svoju rodinu, vzda sa prace, aby mohol bojovat za svoju pravdu. Este, ze mam normalneho manzela, ktory robi vsetko pre blaho svojej rodiny. Zdravy chlap, ktory zije z davok? - hanba!
@dai vies mna dnes fakt zaujala informacia o Ive Vranskej Rojkovej, ktora je predsedkynou Iniciativy pre uvedomenie si rizik ockovania....ako je "zvlastne" napojena na tuto stranu http://www.naseslovensko.net/
a vysvetlenie Ing.Filla (manofa) citujem : "Väčšina národa po dôkladnej mediálnej masáži považuje ĽSNS za extrémistov a hoci NEZDIEĽAM tento názor, nemienim údajný extrémizmus ĽSNS nikomu vyvracať." 😕
@natas4 Nemám sa za čo ospravedlňovať. Zreprodukoval som informácie od priamej svedkyne a tak som to aj podal. Čo si o tom myslíte je vaša vec, ja necítim potrebu nikoho presviedčať.
Zato ty si zavesila stránku na ktorej je snáď viac tvrdení preukázateľne lživých než nie je. Vôbec nemáš čo povedať ostatným diskutujúcim k tomu, že im sem sypeš do diskusie odpadky? @pectore detto.
@petot ked sa ospravedlni antivax za sirenie klamstiev ... mozno vtedy si zametiem aj ja pred vlastnym prahom.... tieto veci nerobim ja... narazim na ne a dam sem link.... antivax a je jedno ci v casopisoch a knihach pre mamicky alebo na internetrovych strankach to robi uplne ale uplne bezne.... kazdodenne a skoro pri kazdom linku....no narozdiel od nich sa nehrame s ludskym zivotom na zaklade diletantskeho povedomia o ockovani.... len poukazujeme na to ze v tych teoriach skratka nieco nesedi... a ze to vsetko funguje skoro ako hoax...
@tanapeta dakujem za odpoved. ten vyzivovy doplnok mal ten lekar aj na svojej stranke .je to tazisko jeho biznisu.
a je to vlastne antioxidant a vraj to pomaha proti starnutiu. 😉
pises,ze si ho uz nemozete dovolit.preco nepoziadas poistovnu o preplatenie? ak je to ozaj ucinne liecivo,tak to musia mat overene.pytala si sa predtym lekara na to povolaneho/neurologa napriklad/,co si o tom mysli?
vies,tie prejavy u tvojej dcerky mozu presne podla popisu odbornikov na autizmus odznievat formalne.a nemusi to mat nic spolocne s tym vyzivovym doplnkom. ale zial,postihnutie zostane.
konzultovala si toto teda aj s odbornikom,co autizmus diagnostikoval?pretoze ak by ten vyzivovy doplnok ozaj bol ucinny,tak by nic nebranilo tomu,aby ho poistovnai preplatila. moze o tom rozhodnut revizny lekar poistovne.
ano poznam ten kartickovy system .jedna spoluziacka ma tiez autistu.a ma ten isty system kartickovy.
@petot ty akoby si nechcel alebo nedokazal pochopit rozdielnost v konani jedneho laika,ktory ohrozuje inych ludi neodbornymi radami i a predavanim medikamentu bez patricnej znalosti vedlajsich ucinkov a zakazu aplikacie v urcitych pripadoch. a mnozstvach.
a lekara,ktory na zaklade zakoneho ustanovenia podava vakcinu ako prevenciu proti nakazlivym prenosnym chorobam. s tym,ze vie,ake mozne VU moze tato vakcina mat.a podla toho sa aj riadi,ked vakcinuje.
je zbytocne toto ale asi vysvetlovat cloveku,ktory nema zaujem ci schopnost rozlisovat tieto rozdielne situacie .
@pectore Aha, takže tá tvoja "veda" spočíva v tom, že "na niečo narazíš a dáš na to link". Ďakujem, že si nám to všetkým takto objasnila, aspoň vieme, na čom sme.
Keď si nevieš overiť ani tak jednoduché informácie, aké lživo podáva tvoj predošlý post, tak potom sa nedivím, že tápeš v očkovaní.
@petot tym si chcel ako co povedat, ze ten monograph si vymysla? To bol oficialny monograph a ked ten hovori o moznej toxicite sposobenej hlinikom pri vysokych davkach, tak asi to nepisu zo srandy? jaaaj uz viem, monographom neverite, tam su vzdy bludy, tento krat varuju uplne zbytocne, aby ludi vystrasili (zabudas, ze tento papier sa do ruk pacienta ani nedostane, je to varovanie pre zdravotnicky personal) ale co to tu vobec vysvetlujem, skoda reci, vy tu mate svoju pravdu I ked nikto z vas ani len netusi, ako sa lieky podavaju, nemate sajnu o ich zlozeni, bezpecnosti, pouziti, kontrainidikaciach ...
strata casu, tak si tu filozofujte nad domacim podavanim infuzii vitaminu C, parada 😝