icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
alice107
15. okt 2013

@7katka mne nemusis toto pisat. ja mam prax v odbore,kde musim preverovat vsetko,co ludia tvrdia.
a dobre viem posudit,akych lekarov navstevujem.ako pisem,som spokojna . 😎

petot
15. okt 2013

@honeybadger Offit v tvrdení, že vakcíny nespôsobujú potlačením imunity zvýšenú chorobnosť, cituje len 4 štúdie.

-Prvá je od Kaiser Permanente, čo je klinika s veľmi priateľskými vzťahmi s očkovacím priemyslom a ešte som od nich nečítal žiadnu štúdiu, ktorá by pre vakcína vyšla ináč než pozitívne alebo aspoň neutrálne. Toto bola (čo je pre Kaiser typické) len prípadovo-kontrolná štúdia, čo nemá váhu dôkazu, pretože ponecháva veľký priestor pre potenciálnu predpojatosť a ovplyvňovanie.
-Ďalšia štúdia (Davidson et al) bola zaujímavejšia, ale nevieme, na základe čoho vybrali tie deti, nebola dvojito zaslepená, takže ich teoreticky mohli vybrať tak, aby im vyšiel želaný výsledok.
-Tretia štúdia bola vyhodnotenie klinických skúšok švédskej vakcíny proti čiernemu kašľu, kde im 4 deti zomreli na bakteriálne infekcie, pričom z hľadiska priemeru sa čakalo len 1 úmrtie. Štúdia síce nezistila dôkazy o narušení imunity (v tom rozsahu, v akom ich hľadala), ale úmrtia nevysvetlila a v závere pripúšťa, že tie úmrtia mohli s očkovaním predsa len súvisieť. Čo by bol dosť prúser, 4-násobné zvýšenie úmrtnosti kvôli očkovaniu.
-Posledná bola tá, na ktorú sa vypytuje aj @mano5 (porovnáva očkované deti s očkovanými, aj to len 1 mesiac).

Takže ak ani sám vakcibarón Offit vo svojej snahe preukázať neškodnosť očkovania nenašiel nič lepšie, tak môžeme konštatovať, že neexistuje vedecký dôkaz o tom, že vakcíny nepotláčajú imunitu.

Na druhej strane sú tu najmenej dva tucty štúdií ktoré hovoria, že očkovanie v rámci týždňov až mesiacov imunitu potláča, a dokonca uvádzajú aj mechanizmy. A to som ešte nespomenul štúdie o trvalej nerovnováhe Th1 a Th2 spôsobenej opakovaným očkovaním v útlom veku.

kaja73
15. okt 2013

@natas4 tie "hlupe" deti boli mozno aspergeri-co je zvlastna skupina autistov,pretoze nizko a stredne funkcny autista by ZS nezvladol-teda ani v tej dobe minulej ju zvladnut proste nemohol.
Preto museli byt v spec skolach-ci uz osobitke alebo v tej dobe- pomocnej skole, ci ustave-sice mozno pod inymi dg,ale kde su teda dnes-mali by mat 40,50,60 rokov-ved dnes ich mohli uz spravne zaradit a podla toho k nim pristupovat-oni by aj dnes boli totiz autisti vyzaudujuci spec pristup-iny ako napr ment.postihnuti-teda by mali byt prediagnostikovani aj vo vyssom veku-vacsina postihnutych vo vysom veku funguje aspon ciastocne v ustavoch soc.sluzieb,teda sa rediagnostika moze spravit uplne v pohode-no nic take sa nedeje.
Akosi nam nepribuda v statistikach vyssie percento autistov vo vyssom veku, na rozdiel od dnesnych malych autistov ,ktorych je zrazu ako maku a to doslova.
Dospeleho- nizko ci stredne funkcneho autistu- by dnesni odbornici okamzite vedeli zaradit a opravit dg.
Preto by aj ich pocet mal vyrazne s presnejsou diagnostikou stupat.

mano5
15. okt 2013

O com debatuju nemecky odbornici ohladne ockovania a preco nemusia nic tajit - dokonca je mozne z toho sympozia si objednat DVD. Kratky fotoreport je tu:
http://www.impf-report.de/symposium2013.html

natas4
15. okt 2013

@kaja73 no neviem kde zijes ty, ale asi sme zase z ineho kraja 😉 ked moja babka s alzheimerom lezala v jednom domove s opatrovatelskou sluzbou, tak som tam stretavala dospelych autistov...a taktiez je fakt, ze v minulosti nerodilo tolko zien vo vyssom veku, co je teraz uplne bezne...vtedy zena, co mala 25 uz bola stara dievka

nikimax
15. okt 2013

@natas4 bola som nedávno na malej besede v synovej škole a mýliš sa....lebo už teraz sa nevie, čo s toľkými autistickými deťmi bude, kam ich umiestnia po skončení školy.........umelo ich nechávajú prepadnúť, aby mali do 18- rokov nejaké vzdelávanie, lebo len minimum sa ich dokáže zaradiť do spoločnosti, ostatné sú fixované na rodičov, vyžadujú nepretržitú opateru.....boli nejakí autisti, ale bolo aj očkovanie- nejaký ten čas povinné.....zhodou okolností sme bývali nedaleko špec. školy, tých detí bolo zopár, hrstka a to boli všetky možné poruchy, ment. retard. pokope...teraz je v našom meste obrovská škola /špec./ a zvlášť autistické triedy....to tu nebolo nikdy a to mám nejaký ten rôčik odžitý..... 😒

natas4
15. okt 2013

@petot a co povies na to, ze uz su obete aj medzi neockovanymi detmi do dvoch rokov? "Zaznamenali sme prípad neočkovaného pacienta, s hydrocefalom a pacienta, ktorý na zápal mozgových blán zomrel." Viac o 26:42
http://tvnoviny.sk/video/videospravy/televizne-...

mozno keby boli ockovani, tak to takto nemuselo skoncit 😔 bohvie co tym rodicom beha v hlave, ci neolutovali to, ze nedali svoje deti zaockovat

kaja73
15. okt 2013

@natas4 ved jasne ze su aj dospelí autisti 😉 -ved to nie je nova dg-ale ide o pocet autistov,ktorych ci sa ti to paci alebo nie ,pocet vyrazne stupa a nie je to len lepsou dg-to je cele co som chcela povedat.
A co sa tyka rodicov -mamiciek-autistov-poznam ich ozaj dost-len male percento mali starsie mamicky-zvacsa ide o zeny co rodili medzi 20-28 rokom zivota.To je moja osobna skusenost-nie statistika nacitana z netu.
a ani predcastniatok tam nie je velky pocet-teda nie v tej skupine co poznam ja osobne.
A teraz pride na rad hormonalna antika-ze? Hoc co len nie chemia vpichnuta do telicka babatka. 😝

alice107
15. okt 2013

@mano5 ako som to prebehla,je tam plno odbornikov na alternativnu medicinu a za zdruzenie rodicov .nevidim tam pediatrov .cital si to? videl si to dvd?

petot
15. okt 2013

@honeybadger Je fajn, že sa odvolávaš na štúdiu Demicheli et al. Akiste nedopatrením si z nej zabudol odcitovať záver: "The design and reporting of safety outcomes in MMR vaccine studies, both pre- and post-marketing, are largely inadequate." Čiže, "dizajn a ohlasovanie bezpečnostných výsledkov v štúdiách MMR vakcín, pre- aj post-marketingových, sú veľmi neprimerané." Neviem ako koho, ale mňa to vôbec nepresvedčilo o bezpečnosti MMR vakcíny.

Štúdia Duderstadt et al bola zaujímavá, ale išlo o vojakov, ktorí už v detstve boli masívne očkovaní podľa amerického kalendára, a skúmal sa už len dopad dodatočných vakcín počas služby. Ak sa riziko diabetu z očkovania týka prevažne nezrelého detského imunitného systému, tak táto štúdia nám toho veľa nepovie. A samozrejme, štúdia nebola dvojito zaslepená a placebom kontrolovaná, takže keby autor chcel, mohol ju upraviť k želanému obrazu. Čím netvrdím, že to aj urobil, ale je jasné, že tento typ štúdie nie je voči takýmto manipuláciám imúnny. To isté platí aj pre štúdiu Bernsen et al, takisto nebola dvojito zaslepená a placebom kontrolovaná.

Nejaký lepší dôkaz?

natas4
15. okt 2013

@nikimax vies, ale ako si sama napisala, neockuje sa len poslednych par rokov...ockovat sa zacalo este za socializmu a predsa ako pises nebolo az tolko autistov ako teraz...a hlavne, vtedy zeny rodili skor ako je "moderne" v dnesnej dobe

petot
15. okt 2013

@natas4 Tvrdí niekto, že neočkované dieťa nemôže ochorieť?
Čo by bolo keby, to sú špekulácie. Nič o tých prípadoch nevieme.

mano5
15. okt 2013

Radsej budem verit tomu doktorovi ako:
1. studia - nejaka sekta dodala informacie o svojich detoch
2. kde v tejto studii figuruju neockovane deti??
3. to iste - kde v tejto studii figuruju neockovane deti??

Mne je jedno ci to plati homeopat alebo GSK. Najdi mi prosim INU dlhodobu studiu, kde sa porovnava zdravie ockovanych a neockovanych deti. A chcem zameranie na podobne choroby (akoze civilizacne - astma, alergie, poruchy pozornosti, syndrom nahleho umrtia dietata,...)

natas4
15. okt 2013

@kaja73 a kolko poznas tych zien, ktore rodili v mladom veku, nemali predcasne narodene deti, neuzivali antikoncepciu a maju autisticke deti? aky pocet? jednu mamicku, dve? prepac, ale to nema vypovednu hodnotu
zijeme v inej dobe, ci sa to niekomu paci alebo nie, ale su tu ozaj aj ine vplyvy, viac elektromagnetickeho ziarenia , viac znecistene prostredie, a samozrejme aj antikoncepcia a zivotny styl, to vsetko dokopy prispieva k tomu, kolko autistickych deti sa rodi...ja si zo sociku toho dost pamatam, a to bola uplne ina doba , ludia zili iny zivot, zeny neuzivali tolko hormonalnej antikoncepcie, nejedlo sa tolko napichanych kurciat, neboli mobili, televizor tiez nemal kazdy......

mano5
15. okt 2013

@alice107 Odbornici v nemecku sa delia na alternativnych a inych?? Pokial ja viem, tak vsetci lekari v nemecku maju medicinske vzdelania a niekolkorocnu prax v odbore ci je alebo ni je homeopat. Ked niekto ide k pediatrovi v nemecku tak ani nemusi vediet, ci ovlada aj homeopaticku liecbu.

natas4
15. okt 2013

@petot ochoriet moze ockovane aj neockovane dieta...ano...ALE ved predsa podla vasej teorie neockovane deti maju ovela lepsiu imunitu ako deti ockovane...A co myslis? co teraz prebieha tym rodicom v hlave? myslis ze dalsie pripadne dieta nebudu ockovat???

nikimax
15. okt 2013

@natas4 to nie je tým, kedy ženy rodili, to je vyšpekulovaná somarina.....Tak isto zistia poškodenie plodu tehotnej 20- tke,ako aj tehotnej 30-tke aj 40- tke......očkovalo sa panebože, ale kedy sa očkovali 3 hexy (6+6+6)+ 3 prevenary do 1 roka? A na takýto nášup ešte trojka MMR? Nebadáš žiadny rozdiel? 😨

natas4
15. okt 2013

@nikimax tak to mi je novinka, ze autizmus sa da diagnostikovat u dietata este v tele matky 😅 pobavila si ma

alice107
15. okt 2013

@mano5 mylis sa.jasne ,ze pacienti vedia,,aku atestaciu ten ktory lekar ma.mnohi maju rozne atestacie.a vedia,ak niekto praktikuje alternativnu medicinu. kazdy lekar je uvedeny v zozname aj aka je jeho odbornost.a tiez na razitku to ma uvedene. prosim ta,kde beries ty informacie o zivote v de? nezijes tam,nechodis tam k lekarom.a mas preto skreslene informacie ,ci pohlad na zivot a realitu tam. to mi prepac.
a nie kazdy alterrnativny odbornik je lekar . a aj takych som videla v tom tvojom linku. preto som sa ta pytala,ci si videl to dvd.a prosim ta,ty si uz videl na sympoziu zastupcu rodicovskeho nejakeho zdruzenia?

mano5
15. okt 2013

@natas4 Nie nebudu ani druhe ani tretie ani ziadne dalsie. Tak ako pise petot. Ti rodicia su pripraveny celit problemom s chorobami svojich deti a vacsinou su na to pripraveny aj ich pediatri, kedze vedia ze tie deti nie su ockovane. Su ale rodicia ockovanych deti (podla ststistik WHO je to min. 3,5%) pripraveny na to, ze aj ich deti mozu dostat choroby proti ktorym su ockovane???

mano5
15. okt 2013

@alice107 Nie, to DVD som nevidel - ide o tu diskusiu. o tom sa otvorene diskutuje v Nemecku. Ty zijes na Slovensku, ked tu nieco pises o realite na slovensku??

natas4
15. okt 2013

@mano5 fuu si si taky isty? 😉 na nete mozes najst kopec pribehov, kde rodicia neockovali svoje deti, ale po tragediach v ich rodinach toto rozhodnutie prehodnotili 😔 ja viem, ze ockovanie nefunguje na 100 % 😉

alice107
15. okt 2013

@mano5 ano aj na sk aj v de. na rozdiel od teba,ked ty zijes len na 😉 sk.

nikimax
15. okt 2013

@natas4 píšem o poškodení plodu, čítaš? Lebo zvaľuješ vinu na rodičky.....A ako pozerám znova je tu tá HAK 😀 😀 Takže to ide tiež mimo mňa.....zase špekulation?

honeybadger
15. okt 2013

@petot Takze najprv tu ty a mano5 vyblakujete, ze su vsetci podplateni, podplateni GSK, a pritom ani jedna nie je, max ta prva, co spominas, ale tiez su to len tvoje domnienky.

A spekulovat, co by bolo a mohlo byt, to mozeme aj u kazdej studii, ktore tu postujes. "teoreticky mohli vybrať", "úmrtia mohli"... Tak budeme dumat alebo sa bavit o faktoch?

"sú tu najmenej dva tucty štúdií ktoré hovoria, že očkovanie v rámci týždňov až mesiacov imunitu potláča, a dokonca uvádzajú aj mechanizmy" ved to je to - tych mechanizmov je popisanych mrte vela, ale dolezite je to, aky to ma vysledny efekt - a to sa snazia tieto studie, ktore kritizujes. Vies kolko takych mechanizmov existuje u chorob, proti ktorym sa ockuje? Vies vobec, ze viry, napr. osypky oslabuju imunitu? Ak by neoslabovali, nebolo by u nich tolko bakterialnych komplikacii... Tuharsky, tvoj svet je cierno-biely, ale priroda taka nie je..

mano5
15. okt 2013

@alice107 Takze mas moznost volby v ockovani??

alice107
15. okt 2013

@mano5 isteze mam.a co to ma spolocne s tym linkom,co si ty dal?

mano5
15. okt 2013

@honeybadger Tak znovu. Daj sem nejaku studiu, ktora dlhodobo porovnava chorobnost ockovanych a neockovanych deti - nech to, co najskor uzavrieme a mame v tom vsetci jasno. A je mi jedno, kto ju platil alebo bude platit. Pre mna za mna tu urob ako temu diplomovej prace - popr. zozbieraj udaje na praxi u nejakeho pediatra alebo pediatrov.
Len nech taku studiu uz sem konecne niekto da.

natas4
15. okt 2013

@nikimax ale my sa tu bavime o autizme...o tom, ze preto je viac autistickych deti dnes ako v minulosti, lebo zeny rodia coraz v neskorsom veku...a autizmus sa da diagnostikovat az po narodeni a aj to nie hned u par mesacneho babatka

mano5
15. okt 2013

@alice107 Tak to sa ti to tu vypisuje, ked si mozes vybrat. Ja budem s najvacsou pravdepodobnostou postihovany za to, ze si chcem vybrat. Tot vsjo.