(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
vecne ziva tema, kde ti isti seba navzajom presviedcaju o svojej pravde... sa uz tolkokrat cudujem, ze vas to bavi...
@kveta chválili ste sa ,neviem kto sa chválil ,aj som tam nebola ,ale ty asi, ano ,keď akože niečo o tom vieš ...lebo inak si svoje scifi nechaj pre seba a mali by ste vedieť kedy dosť.... a ak chce niekto prispievať bolo by dobré ísť k téme lebo je tu riadne trápny guláš a ste neustále mimo témy ......
@dai Leto od zimy ešte rozoznať viem, takže úpal s potničkami to bol asi ťažko. Ak je dôvod nemyslieť si, že to boli osýpky, len preto že to nepotvrdil lekár, hoci bol priebeh presne ako v knihe pre rodičov (a na tej sa zrejme lekári nepodieľali 🙂 ), tak v tom prípade odpadá každý argument a strkanie hlavy do piesku je veľmi účinná metóda, ako násť pravdu.
@tatko_bebe Keď vidím v knižke pre rodičov priebeh choroby, ktorý je totožný so stavom mojej dcéry a viem že to zvládneme, nebudem predsa ťahať dieťa v horúčkach k lekárovi len preto, aby som sa mohol popýšiť tým, že mám lekársky potvrdené osýpky. Dať si dom oplotiť betónovým múrom a obohnať ho ostnatým drôtom nebolo nikdy mojím snom a aby tu čakala patrola vojakov v tankoch a protichemická jednotka pripravená na zásah sa mi nezdalo byť ani rozumné a ani ekonomické...
@klenovex neviem preco sa mi zda, ze pises ako petot...ten isty sposob vyjadrovania, ten isty styl 😝
A docital si sa v tej mudrej knizke aj to, ze osypky su vysokoinfekcne ochorenie, index prejavu ochorenia je 99 % ,teda ze zo 100 infikovanych ludi ochorie 99? Ako je mozne ze podla tvojich slov, malo osypky len par deti, a rodicia, surodenci, zamestnanci skolky nic???
@klenovex ja som od teba petot ziadne svedectvo nechcela... prepac fakt nemam naladu na taketo debaty a vymyslacky😉 chcela som nieco overitelne - cize meno skolky a rok vyskytu epidemie v danej skolke...
kedze fakty zverejnit nechces tak toto cele je pre mna yotalne bezpredmetne... pekny vecer prajem
Inak, vcera som si listovala vlanajsi casopis pre mamicky, hladala som tam sice nieco ine, ale som nadabila na otazku, ci bozkavanie moze byt nebezpecne a v kdpovedi sa okrem ineho pediater vyjadril, ze kompletnym zaockovanim malych deti poklesla umrtnost starsich ludi (nad 65 rokov) o viac ako 65%! Takze ockovanie ma chranit aj inu, nielen detsku generaciu.
Podla mna ockovanie svoj vyznam ma. A podla vsetkeho uzitok prevazuje rizika.. A ked to ma pomoct celej spolocnosti.. Alebo je to tak, nech stari rychlo pokapu, ved sa im musia vyplacat dochodky???
Zas chapem mamicky, ktore maju s ockovanim zle skusenosti..
@siska53 Aka umrtnost ludi nad 65 rokov poklesla? Lebo ta vseobecna umrtnost v tejjto vekovej skupine je podla mna 100-percentna. Raz umru vsetci. 😉
Pouzijuc argumentaciu provakcinistov: odkedy je pediater odbornik na umrtnost pacientov nad 65 rokov? A aky je dokaz, ze umrtnost jednej skupiny obyvatelstva poklesla prave vdaka ockovaniu inej skupiny? Nepoklesla nahodou kvoli inym faktorom? Aky je na to dokaz?
Umrtnost na pneumokoky tam bolo uvedene,robili totiz ohladom toho vyskum. Mozno to zajtra odfotim a pokusim sa vlozit.
@natas4 Úprimne povedané vôbec ma nenapadá relevantný dôvod prečo by som mal riešiť bývalých spoluškôrkárov mojej dcéry a ich rodinných príslušníkov a zisťovať koľký ochoreli a koľký nie a prečo nie, myslím že to už je prílišné zasahovanie do ich súkromia. Ja som lem popravde podal môj zážitok, no problém býva často v tom, že ľudia netúžia hľadať pravdu, no túžia sa utvrdiť vo svojej lži.
@dai Nie som Petot a som smutný, že si ma s ním mýlite len preto, lebo som si dovolil popravde potvrdiť jeho slová. Napísal som čo som chcel a považoval za správne, ale mám pocit, že Vám nejde ani tak o hľadanie pravdy, ale len o to, aby Vám nikto nenarušil imaginárnu bublinu dokonalého sveta. Svoje rozhodnutie ohľadom neuvedenia adresy škôlky považujem za správne, lebo nikdy nebolo mojím snom dávať adresy lynčovaciemu komandu. 🙂 Prajem Vám všetko dobré a pokiaľ som Vás urazil, prosím o Vás o odpustenie.
@klenovex dakujem za vasu milu spravu - jasne ze mate pravo sa rozhodnut ako chcete... neviem ale o akom lyncovacom komande pisete, detto neviem ci chapete do akej diskusie a o com pisete... ak chcete podat svedectvo ak ho podajte - zatial nic nenasvedcuje zial ze vam ide o pravdu - pravda totiz nie je subjektivny pocit a laicka domienka - je to nieco podlozene faktami ci sa vam to paci alebo nie... necgapem co by sme my mohli spravit nejakej skolke - ide tu naozaj len aspon o malicky fakt v twjto vyfabulovanej vrcholne nepravdepodobnej story ktory by dodal aspon naznak objektivity vasej historke...
ja skor vidim ze vy nemate zaujem o pravdu a podavate historku sposobom JBP - nikto z nas vas tu nepozna , nepozna anijeden fakt, pisete nieco co viac menej nie je mozne a dovolite si tvrdit ze niekto nechce hladat pravdu lebo vam neveri? prepacte ale toto mi pride ako urazka...
pekny den
@kveta davas super rady... inak nechapem vas matky - kazda kto je za ockovanie a este ako tak preukaze nejake vzdelanie tak je hned farmafirma, kto je proti a vymysli si nicim nepodlozene historky tak je super... ved ked vam neide o fakty tak otvorte novy cas( teda predpokladam ze to aj robite kddze tam su podobne doveryhodne historky ako v tejto diskusii ) a netvrdte ze vam ide o nejaku pravdu.... lebo sa tak absolutne neprejavujete☹
@klenovex bez faktov a dokazov jednoducho tejto historke epidemie osypok v bratislavskej skolke neverim....ked Vam poviem, ze poznam skupinu minimalne 14 neockovanych deti v mojom okoli, ktore umreli alebo mali vazne komplikacie a ostali postihnute len preto, ze ochoreli na niektore z chorob proti ktorym sa ockuje, budete mi verit?

@kveta prepáč ,ale kde si zobrala ,že robím na jis po prvé a kočky z jis určite vedia o anatómii a patofyziológii a imunite viac ako tu prítomný laici a vedia aj čo je to anamnéza a kvantum iných vecí ako klinika chorôb a samozrejme na čo majú špecializáciu a to ,že vedia čo je človek po všetkých stránkach tým pádom rozumejú a ľahšie sa im orientuje v problematike aj z iných oborov ak si chcú naštudovať .....