icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
zigzag
2. nov 2013

@veronncek1 vies co je smiesne, ta ta aristka v kazdej teme pise druhym,ze su trapne,,, ze jej to neni trapne 😝

fidka79
Odpoveď bola odstránená
veronncek1
2. nov 2013

@zigzag no presne....presne.... 😀 .... neuveriteľné .... 😀

veronncek1
2. nov 2013

@fidka79 aj ja ti klopem ... 🙂 ... tiež som teraz odmietla očkovať synčeka v 15 tich mesiacoch....a mám kamarátku, ktorá dala dcérku očkovať všetkým aj prevenarom, vtedy nebol ešte povinný....no ako hrúza, stále ju má chorú,už boli aj na výber nosných mandlí....ona bola fakt stále chorá, a je dosť silná alergička....ja si musím zaklopať, pri našej dcérke, sú rovnako staré...no prevenarom som ju očkovať nedala, aj naša doktorka nám to vtedy odsúhlasila.....nemáme také problémy....v podstate,až na vírusy, ktoré postihnú všetkých členov našej rodiny, nie je náchylná na nádchy a soplíky...teda až na to, že v dvoch rokoch som s nou išla na alergologiu a je čistá alergička, lebo sa mi to nezdalo, že mávala častejšie nádchu...dávam staršej dcérke vit. C a B-komplex a malému sirup Imunoglukan....je v ňom obsiahnuté väšie množstvo vit. C.

aristka
2. nov 2013

@veronncek1 citujem postihujú nás bežné vírusy ,ktoré postihujú všetkých členov našej rodiny ,nie je náchylná na nádchy ,ale v 2 rokoch sme išli na alergológiu ..lebo mala časté nádchy ...ako sa prejavujú u vás vírusové bežné ochorenia a dcéra má alebo nemá nádchy ....akože o tomto to je....dievča ty si úplne mimo 😉

jarhal
2. nov 2013

😀 😀 😀 nie je pravda ze neockovane deti maju lepsiu imunitu... poznam zase dalsiu ...jednu maminu a ta sa dusovala ze neda zaockovat ani keby zaby padali ..ze to co sa pise o vakcinach je hnus ..a teraz pekne krasne v cakarni cusala neozvyla sa len mi pozdravila
vysla sestricka a pani podte lebo vy ste na ockovanie prisli aby sa maly nenakazil rychlo rychlo.....
to je postup sestricky ktora bere prednostne zdrave deti na ockovanie aby sa nestihli nakazit ked cakaju dlho v cakarni..
takze hrkutajte si kolko chcete ....mile damy ale pravda je inde... 😉

jarhal
2. nov 2013

brojlerka aucitelky maju volno...? 😀

zigzag
2. nov 2013

@jarhal a nie je pravda, ze ockovane deti su zdravsie ako neockovene 😉 a pravda je inde,, to ano, ale rozhodne nie u teba 🙂 nastastie hehe

aristka
2. nov 2013

@jarhal nemajú v inej téme som bola spucovaná za íčko ,už nič iné na mňa nevedia vytiahnuť

fidka79
Odpoveď bola odstránená
jarhal
Odpoveď bola odstránená
jarhal
2. nov 2013

@fidka79 vies to bolo od tej maminy dost hlupe ze sa vmiesala medzi chore deti ..nie sestricka na vine ale ONA TA vecna ANTICAKCINISTKA... vidim ze si nepochopila ..nic..stale budes omielat len tu svoju pesnicku a pisat co sa ti hodi ..ale omyl ..je to tak antivakcinisti tajne chodia ockovat ......a tu sa dusuju..booooze....moooj... 😀 😀 😀 😀

aristka
2. nov 2013

@fidka79 vie ,ale ak by si mala tretie dieťa a bolo by neočko potom môžeš povedať ,ale aj tak je to ťažko ,lebo ja mám tri a každé je iné ,tak ako som tu písala a atb sme mali len raz a to najstarší má 10 rokov a nevie čo je choroba ...mladší 7 rokov 1 krát atb a to chytil angínu ako straší a malá ,uvidíme ,keď pôjde do kolektívu ,ale zatiaľ len soplíky sem tam ,nijak nič zvláštna ....

zigzag
2. nov 2013

@jarhal nezverejnila som jej adresu, ale meno na fb, jej problem, je to klamarka a podvodnicka.. ale takych je tu vela, takze nemaj problem, mna nenapadlo pozerat tvoj fotoblog, som rada, ze som ti za to stala ja... 😵 z rozrusenia asi ani vecer nezaspim 😅

fidka79
Odpoveď bola odstránená
fidka79
Odpoveď bola odstránená
sorciera24
Odpoveď bola odstránená
zigzag
Odpoveď bola odstránená
tanapeta
2. nov 2013

furt nechápem a vysvetlite mi to, čo vám všetkým tak strašne prekážajú rodičia čo neočkujú svoje deti? akože kvôli čomu? Čoho sa bojíte? že sa tu musíte urážať. Ono vy všetko najlepšie viete ako to tu čítam, vy viete najlepšie, že tie matky očkujú tak či tak a že keď ste jednu stretli, tak sú všetky také. Názory hodné do kurníka

zigzag
2. nov 2013

@tanapeta podla mna su to len blaboly, o tej co nechcela a potom nabehla, este ze dvere sestricke nerozbililla tak sa ponahlala, lebo chcela dat ockovat svoje dieta,,,,ako, cudujem sa tomu, ze ta dotycna pozorovatelka bola nablizku, aby nam to tu mohla opisat :D

je to kazdeho postoj,ci chce ci nechce ockovat, ked si chcu, ze tomu veria, oki, ale preco vnucuju svoj nazor ,ne, ved ked su ockovani oni, tak sa nemaju co bat, malo by to byt opacne,,,, ale nech nezabudaju, ze su aj ine formy prevencie ako ockovanie..... sice si to vyzaduje (aspon zdanlivo) viacej energie.... ale vidis, ze tu sa neda normalne debatit, lebo hned utok,,, ale ved to je otazka charakteru,, v sukromnej je pokojnejsie, aj sa nieco nove dozvies , bez toho aby ta niekto pourazal... 😉 ja neockujem, a ani nebudem, a som rada,ked lekara nevidim ....

aristka
2. nov 2013

@fidka79 ja to mám doma takže tiež viem porovnať ,že je to tak každé dieťatko nielen povahou ,ale aj chorobnosťou je iné ... 😉

aristka
2. nov 2013

@tanapeta jedno si prečítaj na celých stránkach ,kto uráža a dokonca samých seba pasuje za debilov a vkladá urážky do úst ,ktoré tu neboli ani raz napr,z mojich ,povedané ...poniektoré diskutujúce si zmýlili tému a doslovne sem chodia len provokovať a ničím užitočným ,možno aj pre mamičky ,ktoré majú polemiku ,neprispeli .... 😉 mám pocit ,že assi jediná slušná diskutujúca zo ženského tábora si ty .... 😉

tanapeta
2. nov 2013

@aristka no skús ale pozrieť aj druhú stranu. A tie dve hlavné som tu dlhšie nevidela a akurát pozerám a samé si vytvorili ďalšiu diskusiu (pectore, adsumus). Ty brďo, takto nezištne vykecávať od rána do večera, dni, týždne, mesiace...
To je riadny fanatizmus, alebo skôr povinnosť ? Nechcem uraziť ani nič podobné, na to nemám rozmer, ale z logického hľadiska mi to príde dosť nereálne takto diskutovať len tak z vlastnej vôle toľko času 🙂

Ono možno je problém, že takéto fanatičky zo strany neočkovaných nie sú 🙂) Sily sa teda ani zďaleka nemôžu vyrovnať

aristka
2. nov 2013

@tanapeta ja mám pocit ,že sú inak by to nebolo o tých vulgarizmoch a tiež tých istých nickoch na istých fórach ....inak pokiaľ viem admus tu má prístup zakázaný a k pectore sa ti vyjadriť neviem ...,ale o tom to nie je ...a sily sa fakt nemôžu vyrovnať ,čo sa odbornosti týka ....no držkaj sa ... 😉

tanapeta
2. nov 2013

@aristka no stačilo mi kuknúť do fotoblogov pectore a adsumus a je mi všetko jasné. Zasa môj obyčajný rozum aj bez VŠ mi stačí na to, aby som pochopila o čom to celé je a prečo to celé robia. Normálne pracujúci človek nemá toľko času gúgliť kadejaké linky (leda ak by im ich niekto podsúval) a diskutovať o prospešnosti vakcín.

siska53
2. nov 2013

@aristka ma mrzi, ze sa tu musis natahovat s takymi, ako je napr "v", oni maju klapky na ociach a vidia len svoju pravdu. Aj na mna utocila, hoci som napisala slusne svoj nazor a i to, ze ja netrvdim, ze ockovanie nema ved,ajsie ucinky, koniec koncov aj nasi znami lekari ci chemik a i kamoska farmaceutka to nepopiera, na miske vah vsak su pre vo vacsine aj u nich. AV neberu do uvahy aj ine faktory, ktore sa podlielaju na chorobach, aspon podla ich vyjadrenia, ved rakovina tu bola vzdy, len jej bolo menej, lebo ludia sa dozivali menej a stihli ich usmrtit ine pliagy, ktore su momentalne eliminovane hygienou ci ockovanim. Ja sice nie som zdravotnik, ale tak mi to logicky vychadza podla toho, co si pamatam z biologie, citam v casopisoch ci clanko h na nete- popularno-naucnych.
Na takych ako je ta veronika netreba asi reagovat, lebos a dockas len osocovania, nie normalnej diskusie na urovni. Ja som sa o to pokusila, minulo sa to ucinkom. A ked sa branis utokom na jej utok, tak tiez len utoci, s nou a podobnymi je to len strata casu.

aristka
2. nov 2013

@tanapeta no tak by si si mala pozrieť aj iné témy ,kde sa aj ja čudujem odkiaľ poniektorý berú tie plátky a vedala by som menovať ....takže to nechajme tak ..lebo zas sa toho niekto chytí a bude o mne celá ďalšia stránka .... 😉

siska53
2. nov 2013

@aristka a mam na teba otazku, dnes sa ma pytaal mamicka-kamaratka, ci sme zdravi. Pozeram na nu nechapavo, zatial ano, preco? Vraj ze zuri choroba, kde su teploty 3-4dni, potom vysyp. Vravim 6. choroba? No, ze asi hej. Otazka moja je, do akej miery je nakazliva, ci postihuje len mimina alebo aj starsie deti (cez 3 roky) a dospelych.
Ona uz bola vonku, konkretne v obchodnom centre, len som sa ponahlala, tak som sa jej nepytala, ci uz to maju za sebou. Dakujem.

aristka
2. nov 2013

@siska53 nemusím sa s nimi naťahovať ..len je mi to až úsmevné ,tie pletky ako babky na dedine ,len tam ťa ohovárajú za chrbtom a tu to capnú verejne ..čo preukazuje ich inteligenciu .... 🙂

aristka
2. nov 2013

@siska53 šup do ip