icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
aristka
18. nov 2013

@norwayka ja mám tri deti očko a nemám nič z toho... 😉 inak ak môžem dopíšem aj 3 zdravých synovcov očkovaný zdravý a netreka neterka očkovaná zdravá .....

fidka79
Odpoveď bola odstránená
norwayka
18. nov 2013

@aristka To je super. Mozme spravit aj jednu anketu pre ockovane deti.

Kto ma ockovane deti a ma jednu z tychto chorob:
1) ekzem
2) astma
3) potravinova alergia

Staci, ak date like, tak to znamena, ze mate nieco z toho. Alebo mozes to ty ratat, @aristka, aby som to nedoplietla. Ja si zoberiem neockovane a ty ockovane. Moze byt?

fidka79
Odpoveď bola odstránená
aristka
18. nov 2013

@norwayka ak mi napíšu zdraví ,sa mi to vyhodí ,tak sa to bude dať aj keď to nebude mať žiadnu výpovednú hodnotu ,ale prečo nie... 😉

kaja73
18. nov 2013

@norwayka momju po prvej hexe na 7 den nabehol ekzem-celotelovy-potom sme sa ho zbavili-uplne-sli na duhu davku a do hodiny bol ekzem naspat-najskor len na nozicke kde dostal hexu,na druhy den uz zas na celucickom tele a do 3 dni krvacal v podkoleni a na krku.
Plus potravniva alergia sa aj rozbehla,aj ked BKM pil uz od 6 tyzdna zivota,plus bol aj kojeny ,ale alergia sa objavila az po zaockovani-v 13 tyzdni-dovtedy BKM vedel spracovat.

7katka
18. nov 2013

syn -ekzem a alergia na vajcia, orechy, pel, prach, psa

norwayka
18. nov 2013

@7katka milacik, ockovany, ci neockovany?

7katka
18. nov 2013

ockovany 3-mi hexa

aristka
18. nov 2013

no ,keďže adsumus nemôže prispievať ,tak ma poprosila ,aby som napísala ako je to u nich a ona to pre potvrdenie odlaikne........takže adsumus 1 dieťa očko zdravé ,sestra 3 deti očko zdravé a švagriná 2 deti očko zdravé ,za pochopenie ďakujem....

nikimax
18. nov 2013

@norwayka takže: 1 syn očkovaný všetkým: Alergia ( mlieko).....2 syn očkovaný všetkým : Alergia (mlieko, lepok, vajce, peľ, roztoče atd.) ako bonus autizmus...3 dcérka neočkovaná: nemá nič z uvedeného zoznamu, zdravá ako repa (ako bonus- pozná všetky farby, písmená a čísla do 10 - má 3,5 roka).....

7katka
18. nov 2013

a samozrejme BCG v porodnici, zeby odvtedy alergia na vajcia? 😖

stefi76
18. nov 2013

Ja mám očkované obe deti, zdravé, v mojom okolí a v škôlke, kde chodí syn nepoznám nikoho kto by mal závažne nežiaduce reakcie, treba si ešte možno uvedomiť, že astma, alergia a ekzém,môžu mať veľa príčin, majú multifaktoríálnu etiológiu,
astma a alergia- bolo by dobre urobiť prieskum aký je rozdiel vo výskyte týchto ochorení, ktoré majú jedného spoločného menovateľa-alergickú reakciu, u očkovaných detí na vidieku a vo veľkých mestách.

stefi76
18. nov 2013

@nikimax očkovanie má vplyv aj na inteligenciu? mám dojem,že za všetky neduhy, ktoré nás trápia môže očkovanie, žeby aj za obezitu, vysoký tlak?

aristka
18. nov 2013

@stefi76 ,ktoré dieťa v ba nemá astmu a alergiu ,tie prekročené limity všetkého možného v ovzduší....a neďaleko Sereď ,bývalá niklovka robí problémy doteraz a halda bordelu je za mestom stále....,ale keď to chceli nechaj tak ...

7katka
18. nov 2013

@stefi76 zijeme v jednej z najzdravsich lokalit na Slovensku, 1.dcera ockovana az po roku, kde tu AE, hlavne pri chorobe, neznasanlivost KM i syn, 2.dcera neockovana, zdrava, bez alergii a AE
Starsia dcera a syn nepoznali sladkosti do 3 rokov, zelenina a ovocie domace i kozie mlieko

stefi76
18. nov 2013

@aristka V Košiciach máme US STEEL, znečistené ovzdušie so všetkými karcinogénmi a toxickými látkami. To snaď nemá žiadny vplyv na zdravie? To čo prijímame zo znečisteného životného prostredia a z kontaminovaných potravín každý deň z ďaleka prekračuje množstvo chemických prídavných aditívnych látok vo vakcínach.

tanapeta
18. nov 2013

@aristka moje deti 🙂 žiadna alergia ani astma 🙂

nikimax
18. nov 2013

@stefi76 tak to si píš, že má, napr. po takej encefalitíde a viditeľnom regrese vo vývoji....Ty si tu nová, či čo. 😨 ...kukni aj do príbalových letákov vakcín: sekcia- nežiadúce účinky.....

stefi76
18. nov 2013

@7katka Bývaš v Tatrách alebo kde ak sa môžem opýtať? Zaujíma ma , kde v súčasnosti je na Slovensku najzdravšia lokalita.

aristka
18. nov 2013

@stefi76 aj to som tu písala,plus tam máte následky čenobyľu a dosť zreteľné a robí to šarapatu aj zvieratkám ,čo som sem dala aj vyjadrenie veterinára....plus hubárska obec upozorňuje na zber jedlých húb na východe ,pre prípadnú radioaktivitu a to som sem dala ....ale to sú veci prepočuté ..inak dnes dávali ráno na markíze predčasniatka ....a bolo tam povedané ,že až každé 9 novonarodené dieŤatko je predčasniatko a tendencia je stúpajúca ....,ale ti určite nemá vplyv na choroby ....

aristka
18. nov 2013

@nikimax dávaj sem korektné info....tvoje dieťatko nemalo ani jedno encefalitídu ,aspoň si nepísala....

stefi76
18. nov 2013

@nikimax nežiadúce účinky má v príbalovom letáku uvedený každý liek, nič nefunguje na 100%, ani paralen nezaberie u každého a nie je bez nežiadúcich účinkov.

7katka
18. nov 2013

@stefi76 asi tak a este pri 2. dcere som prekonala tazky zapal pluc na 2-3 kombinacii ATB a zjedla 2 krabicky Paralenu a dotoho este Novalgin

nikimax
18. nov 2013

@stefi76 to je čo za argument....?? 😕 😕

aristka
18. nov 2013

@7katka teraz som v pomykove ,ktorá to mala zápaľ pľúc ,neočkovaná ,alebo očko od roka a kedy bola pneumónia...

aristka
18. nov 2013

@7katka už som to pochopila ...aj u nás mala mama a sestra zápaľ pľúc a nedostali sme to a boli sme s nimi všetci v styku aj deti...

7katka
18. nov 2013

@aristka ja pocas tehu, takze keby sa zacalo sledovat aj priebeh tehu a ochorenia pocas neho

nikimax
18. nov 2013

@aristka nepísala, lebo načo.....Vysvetli mi čoho je následok postvakcinačná encefalopatia, ako vzniká, čoho je to následok a jej prejavy.... Moje info je maximálne korektné, za to ti ručím....si na rade, čakám....

aristka
18. nov 2013

@nikimax mám pocit ,že si písala o autizme ,alebo sa mýlím...