icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
nikimax
18. nov 2013

@aristka na túto otázku mi odpovieš, na to si dám zvlášť majzla...... ujdeš, ale neschováš sa....A kľudne to tu z tvojho odborného pohľadu napíš, aby aj ostatní, ktorí zbierajú informácie o očkovaní a poškodeniach vakcínami- toto vedeli..... 🙄 🙄

aristka
18. nov 2013

@7katka no a konečne to niekto povedal aj z druhého brehu ,čo sa tehu týka ,má to veľký vplyv na to čo bude ďalej ,ale aj na genetike...

aristka
18. nov 2013

@nikimax tak máte alebo nemáte autizmus...

norwayka
18. nov 2013

@aristka robim statistiku, hadam sa to uplne nepopletie, beriem aj adsumus, ale beriem len nase deti. Neberiem cudzich. Lebo to vsetci mozme zacat, ze henten v rodine ma to a henten to a podobne.

Nech uz je akokolvek, zatial priebezne:

Zdrave su aj ocko, aj neocko.

Nejake ocko su nezdrave.

Ale zatial nikto z neocko nenapisal, ze ma astma, alergiu alebo ekzem.

nikimax
18. nov 2013

@aristka najprv odpovedz ty......SI na rade.....čakáááám....

stefi76
18. nov 2013

@nikimax mala si postvakcinačnú encafalopatiu potvrdenú a dokázanú odborníkom? myslím tým kauzálnu súvislosť medzi očkovaním a ochorením, po akom očkovaní vzniklo? je veľmi zriedkavá, po očkovaní proti MMR sa vyskytuje s frekvenciou menšou ako 1:5 miliónom aplikovaných dávok vakcíny, veľmi dôležité je aby aj lekári dodržiavali indikácie a kontraindikácie očkovania, a tiež by bolo dobré keby sa hlásili nežiaduce reakcie- závažné po očkovaní, lebo sa to nerobí.

tanapeta
18. nov 2013

@stefi76 môžeme si už len sami domyslieť prečo sa to nerobí a nie je to povinné. Bezpečnosť očkovania by potom ináč vyzerala a boli by sme všetci prekvapení, hlavne lekári

aristka
18. nov 2013

@norwayka lebo by ti to pokazili.... 😉

aristka
18. nov 2013

http://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&s... niečo o autizme celkom dobré podané....

stefi76
18. nov 2013

@nikimax Posvakcinačná encefalopatia, zaujíma ťa mechanizmus vzniku a prejavy, mechanizmus vzniku je zložitý a pravdepodobnosť vzniku ako som písala je veľmi nízka,
môže vzniknúť po očkovaní proti morbilám,rubeole, hepatitíde B a chrípke. V patogenéze dominuje autoimúnny mechanizmus. U geneticky
predisponovaných jedincov (HLA-GQ7) vírusom alebo vakcínou, senzibilizované lymfocyty vnímajú mozgové tkanivo ako patogén a poškodzujú ho. Ďalším možným mechanizmom je proces, pri ktorom neurotropný vírus spôsobí uvoľnenie myelínových proteínov, ktoré senzibilizujú mladé lymfocyty. Tvoria sa protilátky proti myelínu. Že
ide o autooimúnnu reakciu a nie priame pôsobenie patogénov na CNS svedčí oneskorenie medzi infekciou
a neurologickými príznakmi, neprítomnosťšpecifických protilátok v likvore a neprítomnosť infekčného agens v mozgovom tkanive. Klinický obraz- bolesti hlavy, subfebrility, meningeálny syndróm, ospalosť a poruchy správania, poruchy chôdze, prejavy poškodenia mozgových nervov, predovšetkým poruchy zraku, hemiparéza alebo kvadruparéza, môžu byť mimovôlové pohyby,kŕče, poruchy vedomia.

stefi76
18. nov 2013

@tanapeta nahlasovanie nežiadúcich reakcií je povinné, ale lekárom sa nechce vypisovať ďalšie tlačivá.

tanapeta
18. nov 2013

@aristka to si môžeš len myslieť, tvrdiť nie...
V podstate aj sama to vidíš. Vo veľa diskusiách píšeš ohľadne očkovania. Skoro vo všetkých. Videla si niekde, že by neočkujúci rodič nadával na to, že sa rozhodol neočkovať? že by mal nejakú zlú skúsenosť. Teraz neberiem prípady typu "známa, známy, v rodine". Čisto len tu čo sme sa dočítali. Ja som takú mamičku tu ešte nečítala, ktorá by ľutovala, že neočkovala...a to som čítala už tu dosť. Niekedy aj viac ako chcem čítať

nikimax
18. nov 2013

@stefi76 áno, predstav si....sme Slovenská rarita, ale nie v počte poškodených, ale v počte zapísaných a uznaných takýchto vážnych poškodení po očkovaní....opravím ťa troška- nie je to ojedinelý jav, len tu na koníkovi je niekoľko mamičiek, čo hlásili výrazný regres vo vývoji + úpadok až do autizmu, príp. autistické spektrum.....Nikto tu týchto vnímavých rodičov nepočúva a neberie vážne.....Ako sa mám uspokojiť s tým, že som 1 z miliona???Alebo 1 zo 100, čo to pre mňa mení na veci???To, že takéto "reakcie" sú nežiadúce je krutý fakt, najviac sú nežiadúce pre lekárov, ktorí očkujú......preto sa nehlásia. A moja konkrétna otázka smerom k tebe- aký by to mal byť "odborník", ktorý je fachman na kauzálne súvislosti......Nejakého konkrétneho poprosím, zo Slovenska, dakujem.....Lebo máme len objekt. neurolog, klin. psycholog, a posudk. lekár.....

tanapeta
18. nov 2013

@stefi76 tak potom to povinné nie je, keď sa im nechce 😀 Náš nežiadúci účinok nebol nahlásený a je dosť závažný

aristka
18. nov 2013

http://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&s... autizmus tam nie je ...a prejavy posvakcinačnej encefalopathie sú to čo píše
@stefi76 a tá hemiparéza a kvadruparéza je ochrnutie tela poloviochrnutiece alebo celkové ....neviem ak si si týmto prešla povedz....

stefi76
18. nov 2013

@nikimax Ako máte uzavretú konečnú diagnózu od neurológa?

kaja73
18. nov 2013

@aristka to co ty popisujes ako encefalopatiu je DMO-aj to je forma encefaloptie 😉 ale nie jedina.
Poruchy spravnia,nespavost,mimovolne pohyby,znizene IQ-ked vyberieme zas toto-aj to su totiz priznaky encefaloptie-,tak mame zas v skratke popis autizmu.
encefalopatia nie je totiz len DMO-kvadru,hemi....parezy.

stefi76
18. nov 2013

@aristka ja som si týmto neprešla, ale jedna mamička sa pýtala ako vzniká a prejavuje sa postvakcinačná encefalopatia.

aristka
18. nov 2013

@tanapeta ,ale nemám to prečo čítať ,máme tu epidémie ak tu budú potom sa pozrieme ,ale mediálne boli zverejnené prípady aj neni dávno úmrtia na diagnózu preventabilnou očkom...plus čo tie hepatítídy ,ktoré tu máme ..takže čas nám ešte len ukáže...

stefi76
18. nov 2013

@nikimax Ako máte uzavretú konečnú diagnózu od neurológa?
@tanapeta na to sa opýtaj svojej lekárky.

aristka
18. nov 2013

@stefi76 to bolo myslené
@nikimax ten koniec príspevku ....

stefi76
18. nov 2013

@aristka prepáč, nevšimla som si.

aristka
18. nov 2013

@kaja73 DMO je zas niečo o inom a veľmi veľa neurologických diagnóz sa prejaví nejakou formou plégie alebo parézy a nielen DMO

nikimax
18. nov 2013

@stefi76 len doplním, k tej genetike.... naš jedinec nebol nijako v tomto smere geneticky predisponovaný.....Podstúpili sme genet. testy- všetci 3-ja....A dodám, kiež by vedela naša bývalá pediatrička z toho, čo si tu prilepila aspoň jednu jedinú vetu....Pretože na jej nechápavý výraz s vygúlenými očami a strkajúcim letáčikom SPOSA, mi do ruky ....sa nedá zabudnúť do smrti, ked sme jej hlásili NU....proste žalosť.... 😕 😕

jerryjanka
18. nov 2013

viete mi niekto napísať ktoré kmene pneumokokov obsiahne synflorix?

kaja73
18. nov 2013

@aristka citujem z knihy neurologia pre medikov-DMO vznika-
-pocas vnutromatern.vyvoja
-v priebehu porodu
-do 2 rokov zivota-tu je pisane okrem ineho-postvakcinacne komplikacie
-z vyvojovych anomalii neznamej priciny

priznaky---to asi ovladas.

Teda este aj DMO moze byt postvakcinacna-teda po ockovani vzniknuta.

A to co pises-ze DMo je o inom-no nie je. Ale je to AJ o inom-tie rozne parezy.
A z priznakov encefaloptie-tiez z knihy neurologioa pre medikov-je jasne, ze spravnou kombinaciu priznakov mame popis autizmu.Zial.
Teda ak sa povie encefaloptia,t ak priznaky mozu byt velmi podobne autizmu a kto to uz rozlisi-ci su to len priznaky,alebo ozaj autizmus?-ved cela dg autizmu vyplyva z jej priznakov.

7katka
18. nov 2013

@aristka hepatitida nie je dobry priklad, pretoze Acko je len otazkou hygieny, kedze ide o fekalnooralny prenos, naucit deti zakl. hyg. navykom, Bcko prenosne krvou a sexualnym stykom, mimina sex hadam to nie a krvne derivaty su predsa testovane na rozne ochorenia, nielen hep. B a ak pacient bol v inkubacnej dobe pocas odberu, to sa moze tykat aj inych ochoreni-HIV, CMV... a kolko je nahlasenych infik. deti hep.B po transfuziach a matka pocas tehu sa testuje na hep.B, takze po narodeni dieta dostane prim. starostlivost v zavislosti od titra protilatok matky a typu protilatok, zatial sa PCR standard na pritomnost agensu nerobi u tehu

stefi76
18. nov 2013

@kaja73 aj detská mozgová obrna môže byť aj postvakcinačná, ale s miernejším priebehom, týkalo sa to ale živej orálnej poliovakcíny nie inaktivovanej, ktorá sa podáva v súčasnosti.

nikimax
18. nov 2013

@kaja73 Presne si to napísala, nám neurolog povedal, že encefalopatia, je len starší názov pre "modernejší" autizmus..... 😔 😔 😔

kaja73
18. nov 2013

@stefi76 ved to pisem-ze moze byt postvakcinacna a v odb.knihe nespecifikuju, ze len po oralne polio-je to tu pisane vseobecne na ockovanie.
A sama poznam take dieta po hexe-uz sa malicka tahala do sedu,drzala krasne hlavicku ....a po vakcine koniec-hlavicka padnuta,ziadne tahanie do sedu-zial ma nasledky dodnes- aj v poruche IQ aj v motorike.