(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
@stefi76 1, Vakcinačná encefalopatia môže nastať po ktorejkoľvek vakcíne.
2, Detská mozgová obrna je niečo celkom iné ako detská obrna.
3, Detská obrna mohla nastať nielen po živej vakcíne, ale aj po inaktivovanej a aj sa to stávalo, najmä v začiatkoch, kým prišli na to, že inaktivácia vírusu formaldehydom nikdy nie je 100%-ná (ako sa domnievali pri pustení vakcíny do obehu). Až potom sa zaviedli opatrenia na elimináciu tohto problému (ale to už bolo vakcínou postihnutých pár tisíc detí).
farma firma vyvija molekulu lieku cca 15-20 rokov, financne velmi nakladne, pusti na trh a po 10 rokoch preda dalsim firmam na trhu,ale len molekulu nie pripravu konkŕetnej formy lieku, takze farmafirmy sa musia potrapit, aby tableta drzala , nerozpadavala sa atd, tak preco by nemohla zainvestovat cas i peniaze do vyskumu bezpecnej formy prevencie voci ochoreniam trebars aj na prirodnej baze, ak ide o dobro malych pacientov, no by musela mat na zreteli len toto a nie zisky za kratky cas
@7katka verím, že chirurgovia si vedia pred operáciou vydenzifikovať ruky, skôr som mierila na to, že rukavice neznamenajú 100 perc istotu, poranenia sú časté, opýtaj sa nejakého chirurga, čo sa týka sterilizácie nástrojov- je to dosť rozsiahla oblasť s mnohými kritickými bodmi pre kontamináciu, napr. aj u obyčajného zubára.
http://najmama.aktuality.sk/clanok/233976/predc... toto sem dávam len preto ,aby sa na stúpajúcu tendenciu či autizmu alebo diabetu alebo iných chorôb pozeralo ešte trošku viac objektívnejšie. je to stúpajúca tendencia predčasne narodených detí ....a bolo by zaujímavé vedieť ,keď sa davajú štatistiky chorobnosti ,koľko detičiek bolo predčasne narodených....
@aristka akosi sme si zabudli uvedomit, ze sme uz jedna cela prudko preockovana generacia, ktora teraz rodi deti. vacsina nasich deti ma nejake zdravotne problemy, vacsinou toho charakteru, ktore sme my ako deti nepoznali (detska cukrovka, detska artritida, radovo kazde tretie dieta atopicky ekzem). mozno by sme mali brat do uvahy skutocnost, ze mozno sice hovorime o niekolkych neockovanych detoch, ktore maju intolerancie a ekzem a podobne, ale narodili sa uz zaockovanym rodicom... a mnoho tychto rodicov potvrdi, ze take zdravotne problemy, ake vidia u svojich deti, oni sami ako deti nemali.
@nikimax to,ze nema alergie, ok,ale ako bonus, ze ovlada farby, cisla, abecedu to neberiem. moj ockovany syn v 2, 5roku tiez ovladal abecedu ( vidis, musim ho "preskusat, lebo teraz ma obdobie,ze nechce velmi knizku listovat a malovana abeceda, na zaklade ktorej sa to naucil, uz neexistuje- roky mojho citania a dva pary neobratnych ruciciek sa pod to podpisali), mnohe cisla a farby. Takze to s neockovanostou vobec nesuvisi.
@siska53 ale ja som porovnávala NASE očkované a neočkované deti, s našou (a tou istou) genetikou.......A na tých očkovaných zistíš až neskôr ,ako im ublížilo očkovanie (pri vývoji), ked ich doma porovnáš so SVOJIMI neočkovanými....Ty ak nemáš doma aj neočkované dieťa, môžeš napísať, čo chceš.....Vidím to krásne aj na počte lek. záznamov a všeobecnej chorobnosti, odborných lekárov aj na hrúbke ich zdravotných záznamov...... 😵
@nikimax Prikláňam sa k tvojmu názoru. Mám doma jedno dieťa plne očkované a druhé neočkované. Čo sa týka chorobnosti je fakt veľký rozdiel. Syn má 14 rokov a je od malička každú chvíľu chorý, je to tak až doteraz. Dcérka má 3 roky, od septembra chodí do škôlky. Nebýva chorá vôbec, sem tam nejaký kašeľ a soplík, nikdy nemala zelené sople, doteraz nebrala ATB. Nech je to pre mnohých neuveriteľné a nech sa proti tomu akokoľvek bránia a útočia, je im to prd platné. Ja mám dôkaz pred očami denne. 😉
@bubulka722 my podobne, pediatrička nechcela veriť na 3 ročnej poradni, že to je ona, aká kočka veľká nám z bábetka vyrástla....Fakt ju videla len na poradniach..... 😅
@nikimax U nás je to tiež tak. Kamarátky čo majú rovnako staré deti ako ja dcérku sa stále sťažujú koľké ATB už ich deti pojedli. Pred pár dňami som stretla kamarátku. Jej syn je o 2 týždne starší od malej. Plne očkovaný a už vyše mesiaca nechodí do škôlky. Ona je už z toho na nervy, zobral už dvoje atb a stále nie je o.k. Najskôr mal nejakú virózu, sople zelené ako tráva, potom zápal priedušiek a nakoniec to skončilo zápalom stredného ucha. Vraj má pneumokoka. Ona sa rozčuľovala kde ho nabral, veď je proti tomu plne očkovaný. Inak veľmi uvedomelá pro očkovacia mamička a sestra u pediny.
@nikimax teda to si zperlila ,tak vsetky ockovane deti su potom horsie ako tie ,co neboli ockovane???
@gabika2206 ja som písala o našich deťoch.....nerozumiem ti, asi si niečo nepochopila....... 😕 si zperlila ty..... 😅

@norwayka moj ma bcg z porodnice,3 roky,a bez ekzemu,alergie