(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
Sud potichu zamietol autizmus s MMR vakciny - aktivistka klamala o poskodeni jej syna ockovanim :
Súd zakázal zverejniť mená zúčastnených.
Matkin autistický syn bol očkovaný MMR vakcínou v 18. mesiaci. Prvé zdravotné problémy mal 8 mesiacov predtým – problémy s dýchaním - rodičia spájali jeho autizmus s touto udalosťou. Po 9 rokoch od očkovania MMR vakcínou, počas ktorých neboli v dokumentácii zaznamenané žiadne reakcie na MMR vakcínu, sa matka stretla s Andrew Wakefieldom. O 3 mesiace neskôr podala žalobu na farmaceutickú firmu GSK za to, že jej syn je podľa nej obeťou očkovania. Stala sa z nej antivakcinačná aktivistka, ktorá rozprávala svoj príbeh na verejných zhromaždeniach, v médiách, zúčastnila sa protestov proti vláde, pranierovala sudcov, doktorov, žurnalistov.
Postupne pri súdnych procesoch popísala nasledovné poškodenia:
Vyvíjal sa normálne až do očkovania MMR vakcínou, potom stratil reč, očný kontakt a hravosť... Po očkovaní bol 6 mesiacov v perzistentnom vegetatívnom stave. 10 rokov mal závažnú črevnú poruchu - autistickú enterokolitídu. Nežiaduce účinky elektromagnetických energií, leaky-gut syndróm, chronická otrava krvi, "čierny tieň sediaci na ľavostranných prínosových dutinách"... a mnohé ďalšie.
Popisy zdravotného stavu syna matkou nesedeli s dokumentáciou.
Matka liečila syna nasledovne:
Zabalila elektrické spotrebiče do hliníkovej fólie; kraniálna osteopatia, reflexológia; 6 hodín v kyslíkovej komore; množstvo liekov: probiotiká, 6 vitamínových doplnkov výživy, 4 minerálne suplementy, 5 stopových prvkov, mastné kyseliny, aminokyseliny, enzýmy a množstvo homeopatických produktov.
Matka hovorila aj o konšpiráciách:
Lekári, vedci aj novinári zakrývajú údajne strašné poškodenia detí očkovaním. Sprisahanie sudcov, ktorí zamietajú spravodlivosť a komplot lokálnej vlády, ktorá chce pomocou sociálnych pracovníkov oddeliť autistické deti od ich rodičov.
Závery súdu:
1. „Syn má autizmus. Neexistuje žiaden dôkaz, že bol tento autizmus spôsobený MMR vakcínou. Popisy nežiaducich účinkov očkovania rodičmi sú vymyslené.“
2. Matka vystavila svojho syna nepotrebným testom a zákrokom a klamala o údajných chorobách.
3. „Obvinenia z mnohonásobnej konšpirácie sú fikcia.“
4. Matka má Münchhausenov syndróm by proxy, narcistickú poruchu osobnosti, histriónsku poruchu osobnosti a znaky emočne nestabilnej poruchy osobnosti.
5. Syn dostane vakcínu, ak to lekár odporučí.
6. Súd zrušil matke zákonné zastupovanie jej syna. Má zmeniť svoje správanie, inak bude obmedzená jej účasť v živote jej syna.
zdroj:
http://briandeer.com/solved/mother-lied-protect...
vysvetlenie niektorých pojmov:
http://www.stefajir.cz/?q=munchhausenuv-syndrom
http://www.wikiskripta.eu/index.php/Histrionská...
http://www.wikiskripta.eu/index.php/Apalický_sy...
TOTO MUSITE VIDIET CELE A POTOM SA ROZHODNITE SPRAVNE
Prosim dajte sem vase skusenosti ak mate prve dieta ockovane a druhe neockovane. Ako casto boli chore, ak boli, tak aky priebeh mali choroby deti atd. Dakujem
@svetlanat tu je o tom cela tema, prides na to, ze na nic neprides 😝 https://www.modrykonik.sk/forum/ockovanie-deti/nezaockovane-dieta-byva-rovnako-chore-ako-ockovany-surodenec/
Ahojte, rozhodujem sa či dať, alebo nedať svoje dieťa zaočkovať. Čítam mnoho názorov pre a proti, čo všetko vakcíny môžu spôsobiť, aké môžu mať následky, no ešte stále som sa nedostala k nijakému názoru rodičov ktoré svoje deti neočkovali a ohrozili by tým ich zdravie. Pre to je moja otázka, či má niekto skúsenosti s chorobami proti ktorým svoje dieťa zaočkovať nedali a či sa niekto stretol s tým že by danú chorobu ich dieťa dostalo. Dúfam že som to podala zrozumiteľne a za poznatky vopred ďakujem.
@rencika969 moje dieta dostalo ovcie kiahne ,proti ktorym mozes bezne ockovat, nemala teplotu len vysyp dokonca sa ani neskriabala,priebeh uplne bez problemov,mala 4 mes. 😉
@rencika969 Môj 6 ročný syn je očkovaný do 2 rokov, zatiaľ bol chorý možno 3x - bežné detské choroby ako chrípka,angína. Inak nič. Dcéra nie je očkovaná vôbec - ešte chorá nebola, ak nerátam zo 2 prechladnutia 🙂 . Čo sa týka tých následkov po vakcínach - no to je ťažké, treba si o tom dosť prečítať, a taktiež sa to nemusí prejaviť hneď. No môj názor je že pichať do obehu dieťaťa či dospelého ortruť,olovo,hliník a ostatné "hnusoby" určite nie je správne a ani zdraviu prospešné....
prosím nestrašte ľudí s pichaním ortute, olova, hliníka alebo ostatných "hnusôb" do tela detí... z okolitého prostredia my všetci, teda aj naše deti, prijímame MNOHONÁSOBNE vyššie množstvá týchto a iných škodlivých látok!!!! prestaňme už konečne zo všetkého viniť len vakcíny a očkovanie.
na veľmi slabých hlinených nohách stoja aj pseudoargumenty o nenažranosti farmaceutických spoločností... áno, sú "nenažrané", s tým súhlasím... asi tak, ako všetky ostatné veľké spoločnosti, ktorých každej cieľom je zisk - je na tom niečo nepochopiteľné? aj firmy, v ktorých pracujeme dosahujú zisky, aby napríklad mohli ľuďom platiť mzdy a rozvíjať sa... Celá súčasná spoločnosť je postavená na raste.
A okrem toho, ak už spomínane jednu stranu, farmaceutické firmy, tak je treba spomenúť aj tú druhú - tou je v tomto prípade štát. Myslíte si, že by štáty len tak vyhadzovali peniaze von oknom na vakcíny a všetko okolo očkovania, len aby ulahodili farmaceutickým spoločnostiam??? Každá vláda by bola rada, ak by tie peniaze mohla použiť na niečo iné, čím by sa zapáčila ľudu - napríklad služby zadarmo - namiesto toho, aby ich dávala do niečoho nepopulárneho, alebo niečoho čo nemá žiadny význam, ako je podľa mnohých tu na fóre práve očkovanie...
Faktom ale je, že existuje niečo ako PREVENCIA a to znamená, že štát investuje do očkovania, pretože náklady s tým spojené sú menšie, ako prípadné náklady na zdravotnú starostlivosť po zvýšení chorobnosti populácie... O iných aspektoch, ktoré každému štátu prináša zdravá populácia nehovoriac. Snáď nikto nespochybní fakt, že vysoká úroveň zdravotnej starostlivosti je spoločným znakom najvyspelejších štátov a s tým súvisí aj očkovanie.
Kto chce, pochopí... Kto nechce, nepochopí...
Zakzdym, ked citam ako ide farmafirmam iba a len o zisk sa pytam: Vyrobcom vyzivovych doplnkov nejde o zisk? Vyrobcom homeopatik nejde o zisk? Producentom a distributorom "zazracnych" prostriedkov zarucujucich nekonecne zdravie, vyliecenie vsetkych chorob (MMS, koloidne striebro, chlorella, zeleny jacmen....) nejde o zisk? Podla toho co sa tu siri prave o farmafirmach, by sa tieto vyrobky mali rozdavt zadarmo na kazdom rohu, kazdemu kto o ne prejavi zaujem. Ja som este takého rozdavaca zázrakov nestretla. Ked by niekto o takom vedel, pojdem sa na neho pozriet. Vidiet niekoho, kto len z cisteho voluntarizmu zabezpeci vseobecne zdravie a vecny zivot celemu ludstvu by mi stalo aj za dlhu a strastiplnu cestu...
Pokial sa taky nenajde, tak aj tieto firmy radim presne do tej kategorie ako kazdu inu firmu. Do kategorie ziskuchtivcov. Co ale nie je ziadna hanba, lebo okrem mnohych iných veci aj zisk posuva ludstvo dalej. Uz tisícky rokov...
@rencika969 ano stretla som sa s tym, ze deti neboli ockovane a dostali dane choroby (ockovane neboli preto, lebo nemali na vakcinu) - konkr. ovcie kiahne a zaskrt, samotnu chorobu ako tak zvladli, Avsak v oboch pripadoch dostali encefalitidu - jedno prezilo (ostalo mentalne retardovane) , u druheho sa pridruzili este nejake ine komplikacie a zomrelo..
@curious_george Štát vyhadzuje peniaze daňových poplatníkov toľkými spôsobmi... Prečo by práve zdravotníctvo malo byť výnimkou?
A pokiaľ ide o hliník, ešte aj provaxermi často citovaná štúdia Mitkus et al, ktorá žonglovaním s číslami dokazuje "bezpečnosť hliníka", uvádza, že vakcíny sú najväčším zdrojom hliníka u malých detí.
@curious_george tvoj názor ti neberiem, ale myslím si že vplyvu prostredia ja ako taká nezabránim, ani radikálom ktoré sa v ňom nachádzajú, ale vakcinácii zabrániť môžem. No a ešte by som sa vrátila ku tomu štátu, štát ako taký ani nie, ale ľudia čo ho spravujú s tým nemajú vôbec žiadny problém, pokiaľ firmy zabezpečia finančne ich rodiny. Veď vidz kauza nakupovania prístrojov.... No ale to je jedno to my dvaja nezmeníme, ja som chcela počuť názory rodičov čo svoje deti neočkovali, či ich deti majú nejaké zdravotné problémy a či sú náchylnejšie na choroby proti ktorým ich očkovať nedali....
@vevesh hmmm predpokladám že to v našich bežných podmienkach nebolo, nakoľko u nás je očkovanie povinné a myslím že naň naškriabe každý kto chce. Pre to som sa pýtala na názory rodičov, čo so svojimi deťmi prežili nejaké choroby na ktoré ich nedali očkovať. Ale ďakujem za poznatok
@rencika969 Neočkovaných detí je na Slovensku minimum, aj keď tu na tomto fóre to tak nevyzerá. Ak sa nad tým len trochu zamyslíte, prídete na to, že ak rodičia, ktorí deti nedali očkovať nemajú skúsenosti s chorobami proti ktorým sa očkuje u svojich detí, je to VO VÝRAZNEJ MIERE aj vďaka tomu, že drvivá väčšina populácie zakočkovaná je, preto aj výskyt týchto ochorení je u nás minimálny. Úplne iná situácia by ale nastala, keby sa tu roky vôbec neočkovalo a tieto choroby by boli bežnou súčasťou našich životov. Potom by bolo zaujímavé sledovať, koľkí z tých rodičov, ktorí sú dnes proti očkovaniu, by svoje názory zmenili, ak by mali doma alebo v nemocnici choré dieťa... Toto samozrejme žiadny antivaxer nedokáže a ani nemôže pochopiť a akceptovať, to chápem 🙂
Nebudem to tu rozpisovať, ale napríklad my sme si prešli veľmi ťažkými obdobiami života a stratami, no teraz máme konečne zdravé bábätko. Je úplne prirodzené, že aj my sme mali, máme a aj budeme mať, čo sa nášho dieťaťa týka, vždy obavy všetkého druhu. Každý rodič chce pre svoje dieťa predsa len to najlepšie. Preto sme sa aj my veľmi intenzívne zaujímali a zaujímame o problematiku očkovania. A nebolo to len u obvodného lekára (kompetencie ktorých tu tak radi niektorí spochybňujú), ale hlavne u významných odborníkov pediatrov nielen na Slovensku ale aj vo svete, s ktorými sme práve pre to, čo sa nám udialo predtým, prišli do styku. Týchto ľudí nikto nikdy nemôže obviňiť, že by zavádzali, alebo by boli v područí farmaceutickej mafie. Tak len pre info vám môžem odkopírovať len jeden z názorov lekára, primárky neonatologickej kliniky, kde sa starajú aj o extrémne nezrelé deti, ako aj deti s množstvom zdravotných problémov, teda práve tie najviac ohrozené:
"Čo sa týka očkovania, súhlasím s Vami, že sa píšu v časopisoch aj na internete všelijaké "hororové" správy, ale žiaľ, zvyčajne ich píšu ľudia, ktorí tomu vôbec nerozumejú. Očkovanie hexavakcínou a očkovanie proti pneumokokom (to je tá injekcia do druhej nožičky) chránia dieťatko proti závažným chorobám, ktoré by nemuseli dobre dopadnúť, a pritom riziko ich vzniku je násobne vyššie ako riziko nejakej menej závažnej vedľajšej reakcie po očkovaní. Na to, aby sa vytvorilo dostatočné množstvo protilátok sa musia obidve vakcíny podať v 3 dávkach - druhá 6 týždňov po prvej a tretia o 6 mesiacov po druhej dávke. Okrem toho, že vpich môže bolieť - to sa dá zmierniť studeným obkladom (vreckovka namočená vo vode), alebo že jednorazovo vystúpi teplota, sú iné nežiadúce reakcie extrémne zriedkavé. Pisatelia na internete možno často zveličia jeden prípad, ktorý ani nemusí súvisieť priamo s očkovaním, ale môže sa objaviť ako náhodná koincidencia.
Takže, keby bola Romanka moje dieťatko, tak by som ju zaočkovať dala.
Konečné rozhodnutie je ale samozrejme na Vás. Ak by ale nedostala druhú a tretiu dávku očkovacej látky, tak aj tá prvá bola zbytočná.
Očkovanie proti osýpkam, mumpsu a ružienke, ktoré sa robí cca vo veku
15-18 mesiacov je u detí všeobecne dobre znášané, ani u detí, ktoré máme evidované v našej ambulancii (ak pôvodne extrémne nezrelé), sme nezistili žiadne vedľajšie reakcie."
Nám názory týchto odborníkov, ľudí, ktorých si veľmi vážime, stačili na to, aby sme sa rozhodli. Našu dcérku sme dali zaočkovať, zatiaľ dostala druhú dávku hexavakcíny.
Názor si urobte sami, každý sa rozhoduje za seba a svoje dieťa sám. Pre mňa osobne stačí prečítať si stránky typu Sloboda v očkovaní, kde nejaký IT-čkar poučuje a mudruje o očkovaní, alebo Slobodný vysielač, aby som si urobil názor na celú antivax kampaň, ktorá sa tu vedie... Škoda len, že tam nikde neuvádzajú, koho záujmy presadzujú... 🙂
@rencika969 nie je pravda,ze rodicia v DE nemaju na vakciny,aj keby rodicia neplatili zdravotne poistenie,dieta MUSI dostat vsetku dostupnu liecbu vcetne vakcin,ktore su zadarmo,kazda jedna poistovna preplaca vsetky vakciny v ocko kalendary aj aj mnoho dobrovolnych vakcin,viem to,zijem tu... 😉
@saska.t samozrejme, ze v nemecku je ockovanie hradene zo statneho poistenia, mas pravdu. Ako prve sa ockoju proti rotavirusom a potom klasika-hexavakcina...
Ono je v podstate jedno, preco tie deti neboli ockovane, ci rodicia nemali na vakcinu, alebo ockovat nechceli ... podstatny je fakt, ze ockovane neboli a vysledok je katastrofalny ☹
@zuzkaanicka, fakt je, ze sa v Nemecku sice za poslednych patnast rokov nejake pripady zaskrtu objavili (a to aj u plne ci ciastocne ockovanych) a ze vsetci chori zostali bez nasledkov. Takze alebo ten dotycny zomrel len na dobu urcitu a je uz zase v poriadku (akosi sa zdraham uverit tomu) alebo ide o (velmi mierne povedane) neoverenu spravu. Asi rovnakeho kalibru, ako to, ze chudaci rodicia nemali na vakcinu. Alebo asi ani na autobus, ze sa nedostali k lekarovi... Fakt nemam nic proti informaciam z oboch stran, ale pateticke zvasty (za ci proti) uvadzat ako argument mi pripada od veci, sorry.
@vroni neviem, kde v mojom prispevku nachadzas patos 😕 ... ja som len napisala, ze je uplne jedno, z akeho dovodu deti neboli ockovane, alebo si myslis, ze dovod neockovania je dolezity? ... polemizovat o tom dalej nemienim.
@saska.t a kde som ja povedala, ze islo o obcanov nemeckej republiky??
Bdw. Existuje aj v nemecku tzv. Cierna diera v poisteni a to vtedy, ked rodicia su privatversichert a skrachuju resp. Nemaju na zaplatenie poistneho - tak vtedy deti nie su ockovane z financnych dovodov, lebo na tu vakcinu nemaju...ta stoji cca. 70-100e /kus..

http://www.calendula.cz/komplikace po ockovani.htm