icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
tin007
10. nov 2014

@saska.t Asi natrafil na eknihu o Vitamine C http://www.martinus.sk/?uItem=178776 ;)

xsunx
10. nov 2014

@ice8 super, dalsi ktory dokaze spajat suvislosti a ma odvahu rozmyslat aj sam za seba ( a nie len slepo verit odborníkom ) 😉
ved to v akom stave su deti okolo hovori za vsetko (aj ked samozrejme netvrdim ze je to len ockovanim, ale to ma na tom nemalu zasluhu) ☹

ice8
Odpoveď bola odstránená
ice8
Odpoveď bola odstránená
zita19
10. nov 2014

@ice8 vysvetli mi, ktory normalne a zdravou uvazujuci clovek bude kupovat pektiny vyextrahovane z jablka, ked ich moze zchrumat v jablku? A este s mnohými pridanymi hodnotami: Chutovy zazítok, masaz dasien pri zuvani, vlaknina v nom obsiahnuta, ovocne kyseliny, vitaminy (aj ked skladovanim obsah vit C klesa), stopove prvky. Tak ja radsej vybehnem na balkon pre jablko ako do apatiky aby som si kupila nejaky tabletkovany pektin. ..alebo nedajboze kupila nejaky neznameho povodu a neurciteho zlozenia na nete..
Nevdim dovod aby som sa ako zdravy clovek napchavala akymkolvek vyzivovym doplnkom. Pokial jem vyvazenu stravu nie som na tieto doplnky, zarucujuce nekonecne zdravie a vyliecenie vsetkych moznych diagnoz odkazana. Ale kto ma pocit, ze bude "za vodou" ked denne zje lyzicu kokosového oleja, prilozi k tomu kapsulku hlivy ustricovej a zapije dzsikom z aloe vera a nebude sa NORMALNE a VYVAZENE stravovat zije v strasnom blude. Ale ludia si radi daju natlacit do hlavy kadejake kaleraby... Reklama va Celaskom 250mg je len slabym odvarom oproti ostatnym zazracnym vseliekom...
Ja som uz dost stara a uz som takýchto zazracnych vseliekov na vsetko stretla vela. Slovenskom sa uz desatrocia prevaluju taketo vlny kadejakých zázrakov, ktore su aktualne IN. Len co si tak narychlo spomeniem: Beresove kvapky, svedske byliny, propolis, kombucha, cviklova stava, aloe-vera, akai bery, rakytnik, teraz aktualne je IN kokosovy olej... Ziadny z nich aspon neublizi, ked uz nepomoze (na rozdiel od MMS) ale kolko pomozu, ci naplnia sluby ich ditributorov je dost otazne. Jedno viem urcite. Zdravie nespasia.
Takze, kludne si jedz tabletkovany pepsin z jablk ak si uveril marketingovym fintam vyrobcu a distributora. Ja zujem jablko.

ice8
Odpoveď bola odstránená
zita19
10. nov 2014

źjest 5 jablk denne je brnkacka. A aj jablko z Tesca je mi sympatickejsie ako tabletocka. Hocijaka:
A kokosovy olej? Este pred par rokmi sa povazoval za skodlivy, teraz je presne ten zazrak co potrebujeme. A potrebujeme ho vôbec my, obyvatelia strednej Europy? Lebo podla niektorých teorii o zdravej vyzive, mame jest len to co je povodne v nasich zemepisných sirkach. Cize my stredoeuropania nemame jest citrusy, lebo nie su od nas, a nie sme geneticjy pripraveni ich spracovat. Takze mozme zo stravy vylucit (len co ma napadne) paradajky, papriku, zemiaky, kukuricu, fazulu lebo pochadzaju z Ameriky. Marhule, braskyne, cicer lebo pochadzaju z prednej Azie. Kokosove orechy, olivovy olej, palmovy olej asi tiez, lebo nie su nase domace. Mame konzumovat mlieko? Jedni tvrdia, ze ano niektori, ze nie. Ake? Kravske, kozie, ovcie, sobie, tavie, konske? Ktore je to prave?
Co vym chlapom nici spermie? Estrogeny v pitnej vode? Elektromagneticky smog? Tesne gate? Roundap alebo hekticky zivotny styl?
Pomoze ti ich zachranit tie 2 tabletky pepsinu a lyzica kokosového oleja?
Pre mna su tieto vyzivove doplnky len sposob ako urcita skupina podnikatelskych subjektov zaraba tam kde sa da a na tych, ktori jej zarobit daju. Bez toho aby nejak prudko investovali do výskumov, do klinických studii... Na rozdiel od vyrobcov liekov.

ice8
Odpoveď bola odstránená
zita19
11. nov 2014

@ice8 tie tvoje traktaty, co odstavec to perla ducha...
Vitamin C je rozpustny vo vode, to je vseobecne zname, teda aj medicinska verejnost o tom urcite. Problémom nie je kyselina L-ascorbova. Problemom su ascorbaty (sodny, draselny), ktore su sice stabilnejsie, tym padom sa lahsie skladuju az do pozitia, lenze molekuly sodika a draslika su problem. Prave tie sa podielaju na tvorbe mocovych kamenov...
Na zvysok nemam ani cas ani naladu reagovat...
Jedz si co ches, pi si co chces, zi si ako chces... Pre mna su tvoje teorie, podla ktorých sa riadis dost "chrobacne". Ale ked ti to niekto zhltne aj s papucami, jeho problem...

ice8
Odpoveď bola odstránená
ice8
Odpoveď bola odstránená
zita19
11. nov 2014

@ice8 o kyseline L-ascobovej nikto netvrdi, ze zanasa ladviny... Hovori ti nieco acidum L-acorbicum?

O týchto teoriach sa vedeckých faktoch mam jasnu mienku od momentu, ked som citala clanok o studii vplyvu konzumacie zelatinovych cukrikov na pocet zlomenin v detskej populacii. TaaaaK mudro napisany clanok, taaaak jasne dokazoval, ze v skupine nemeckých deti (niekolko tisikok), bol pozorovany znizeny vyskyt zlomenin ak pravidelne pojedali zelatinove cukriky. Normalne som uz bola nalomena, ze tda budem to detom kupovat... Az do momentu, ked som si precitala, ze vyskup sponzorovalo Haribo...
Ked mam dost penazi, tak vypisem grant a urcite sa niekto najde, kto statisticky dokaze priaznivy vplyv stavu snehu v Gornsku v r.1900 na priemernu velkost kokosových orechov v Papui-Novej Gunei z tohtorocnej urody.

zita19
11. nov 2014

@ice8 odpovedala som ti v predchadzajucom prispevku... Zrejme mas problem s porozumenim pisaneho textu, lebo ja pisem o kys. L-ascorbovej, ze nesposobuje mocove kamene...Ascorbaty su cosi ine ako cisty vitamin C (chemicky definovany ako acidum L-ascobicum; to L je tam velmi dolezite!!!), aj ked sa ta vyrovcovia snazia o tom presvedcit... Ked si v tomto smere taky rozhladeny, tak hadam takuto zakladnu vec vies. Ci je to pre teba novinka?

ice8
Odpoveď bola odstránená
zuzkaanicka
11. nov 2014

@ice8 mne pripadaju extremne komicke vase prispevky ... bez ladu a skladu ... zrejme vznikli neuvazenou kombinaciou ctrl+c, ctrl+v ... no, ale ak sa vam chce zahlcovat, tak zahlcujte ... a kludne si dajte k tomu aj zvysenu davku vit. C ... prinajhorsom tak "vylepsite" aj tento vas publikacny prujem 😝

ice8
Odpoveď bola odstránená
ice8
Odpoveď bola odstránená
zita19
11. nov 2014

@zuzkaanicka Tvoja diagnoza publikacny prujem je spravna... Moze to byt aj nakazlive a co potom so mnou? Odchadzam sa venovat niecomu, co bude pre mna prinosne...

zuzkaanicka
11. nov 2014

@zita19 nebojim sa, ze by si sa nakazila ... nemas na to tie "spravne" parametre 😀

aristka
11. nov 2014

@zita19
@zuzkaanicka dievčatá asi sa tu objavil ďalší internetový podnikateľ ,ktorý potrebuje propagovať... 😀

zita19
11. nov 2014

@aristka ak ano, tak zatial ma nenapednejsi nastup ako mal onehda guru mahatma aj s tojú jeho vsemocnou pastou proti konskym parazitom... Pamatas? Toho sme vystvali do 24 hodin 😀 😀 😀 Ale drzal sa zanovito 😉
A ovela sofistikovanejsie mal prepracovanu strategiu a taktiku. Aj ovela lepsi pisomny prejav mal. Taky "vedecky". 😀 😀

aristka
11. nov 2014

@zita19 😀 😀 😀 😀 😀 toho si pamätám ,možno tento je tu ako krycí fenomén ,aby sa mamičky sústredili na doplnky výživy a nie ,že zomrelo dieťa na úplne banálnu chorobu ako je čk ,kde ja napriek pľúcnej ventilácii to drobča nerozdýchalo ,asi mu dávali málo vit.c.....kto vie kde bol modrokoníkovský vit.C guru ....

zita19
Odpoveď bola odstránená
zuzkaanicka
11. nov 2014

@zita19 koho mi to pripomina? 😕 😝 😀

aristka
11. nov 2014

@zita19 a samozrejme urobil by to zadarmo ,kam by prišiel ,aby z toho niečo mal ......

ice8
Odpoveď bola odstránená
aristka
11. nov 2014

@ice8 nemám gule ,som žena a mám vaječníky a všetko čo k žene patrí 😉

zita19
11. nov 2014

@ice8 a ze si sa tak prekvapivo spoznal vo vete "dievčatá asi sa tu objavil ďalší internetový podnikateľ ,ktorý potrebuje propagovať..." ? Vsak nikto exaktne nepisal o tebe... A pre istotu si operativne dal link (sice nefunguje, ale aj priemerne internetovo zdatny foxterier si www. doplnit vie...)?
Nebude to tak, ze trafena hus zagagala? Je sice pravda, ze dobre trafena uz ani nemukne, ale aj tak asi na tom nieco bude 😖

ice8
Odpoveď bola odstránená
zita19
11. nov 2014

@ice8 vsaj aj ty si vakcinovany...