(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
@petot no toto čo si napísal značí ,že bohužiaľ o medicíne ,či postupoch na aro a o chorobách a o človeku akom takom vieš úplne veľké prd,chýbajú ti akékoľvek skúsenosti ,praktické zručnosti a vedomosti z tejto oblasti ....a podľa toho čo tu píše av ,kde patríš aj ty o čk dieťa na na aro ani nemalo dostať ,keďže ide o ľahko prekonateľnú chorobu a megadávky vit.c ak si predstavím v akom bolo stave a čo sa deje z organizmom tak tie tvoje megadávky by len urýchlili jeho koniec ,ale samozrejme ty určite nevieš o čom hovorím a čo sa deje s pac.na upv osídleným baktériou a aké komplikácie tam nastupujú ,tak ako dr.klenner počas jeho života mohol len snívať o urgentnej medicíne a ešte zaujímavejšie o prežití dieťatka na čk vďaka jeho vit.C .....prečo deti zomierali ,vit.c bol dostupný ...a ešte niečo vy nepotrebujete mať platených zamestnancov ,to by ste museli platiť dane tomuto štátu a zostalo by vám nemej z tých dobrovoľných príspevkov,produkty nepredávame ,tak to som sa zasmiala a mediálny magnát ,je vám zbytočný ,kto by ho platil ,sebe neukrojíte a reklamu tu na mk máte zadarmo ,keďže sa mihnete v každej otázke ak si len dieťa nemôže prdnúť ,načo by ste vyhadzovali peniažky ,ukrojiť sebe a ešte by po vás išli daňováci .....sorry fakt si zabil a platených diskutérov ,veď žijete z toho čo vám dajú a čo predáte ,nezdanené....
@petot
Tých Tvojich 8 bodov by som v pohode podpísal aj ja,
len tých 8 rádov si prestrelil. Tak 7 rádov (keď sa extrémne zadarí tak 6,5) je rozdiel medzi naším rozpočtom a rozpočtom GSK (počítam GSK 33,6 mld € ročne, my do 10.000 € ročne, keď sa mimoriadne zadarí, tak medzi 10.000 a 15.000 € ročne). V tom je výroba a prevádzka najnavštevovanejšej stránky o očkovaní na SK, preklady z cudzích jazykov, desiatky besied o očkovaní a iných podujatí, autorské články vo Vitalite, Zem & vek ai., relácie na Slobodnom vysielači, nákup literatúry, cestovné, tlač, kopírovanie, mobil, internet, webhosting, internetové domény, nákup a opravy IT a prezentačnej techniky...
IURO vari nemá rozpočet do 336 € ročne, či?
Späť k téme: Všetci, ktorí tu trapošíte poukazovaním na pätičku stránky (jednej či druhej), prečítajte si, prosím, čo to je Disclaimer: http://en.wikipedia.org/wiki/Disclaimer
a nebudete tu musieť zas a znovu klásť také vyslovene hlúpe a redundantné otázky, čím sa neskutočne strápňujete, lebo tým len o sebe nepriamo hovoríte, že ste z právnického hľadiska analfabeti.
Každopádne: Disclaimer nemá absolútne nijakú výpovednú hodnotu o tom, či to autori stránky myslia vážne a ako poctivo/zodpovedne/pravdivo k tvorbe stránky/písaniu článkov pristupujú. Tieto dve veci spolu absolútne nesúvisia. Disclaimery sú aj na super-špičkových mega-vedeckých stránkach, kde je všetko dokonale podložené overiteľnými faktami a železnou logikou, a na druhú stranu nie sú na stránkach, kde sa to len tak hemží ľahko preukázateľnými klamstvami. A opačne. Ešte raz: disclaimer nijak nesúvisí s (ne)pravdivosťou či (ne)zodpovedným prístupom k informovaniu verejnosti.
A ak to ani po prečítaní si článku z Wikipedie a môjho dovysvetlenia nechápete, tak nemá cenu s vami ďalej na túto tému debatovať, pretože to je potom ako v tom známom porekadle: "Nebav sa s debilom! Ľudia by si vás mohli pomýliť." 🙂
@lucus83
Nie, vitC zníži tvorbu hlienu a zriedi ho, čím prípadné vykašliavanie (resp. vyvrhnutie) uľahčí.
Podrobnejšie tu:
http://www.slobodavockovani.sk/news/ako-liecit-...
http://www.slobodavockovani.sk/news/liecba-baba...
@manof mesačné dieťa nevykašle ani zriedený hlien ,keďže je tam absencia kašľacieho reflexu ,plus nezbaví ťa baktérie tj tá baktéria robí šarapatu ,aj to dieťatko bolo určite intubované a odsávané tj dýchacie cesty boli priechodné a dostávalo sa mu o2 ,tj telíčko bolo oxygenované a ako prevencia zástavy dychania je napojenie na UPV ,ale zjavne tu prišlo k inému ,dieťatko zaplavila baktéria ,určite prišlo k zápalu pľúc a k celkovému zlyhaniu organizmu tj čo sa dokola tu opakuje atb sú neúčinné a bohužiaľ ani teória zriedenia hlienov vit.C je u takéhoto dieˇtatka na prd ...tj vy máte absenciu vedomostí a skúseností omnoho väčšiu a keby som mala 2500 prívržencou a každý by dal po 2 eurá nezdanené ak si predstavím ,že nevyvíjate žiadne lieky ,nepotrebujete chemikov ,laborantov a kvantum vecí okolo vývoja nejakého produktu ,tak na tie semináre a pár prekladov to stačí ,ak si predstavím čo zarábajú ľudia ,ktorý denne chodia do práce a ťahajú nadčasy.....
@manof @petot preboha tie odkazy sú návratom do stredoveku. To skutočne hlásate? Normálne mi nabehli zimomriavky. Akým presne mechanizmom zriedi vit C hlieny? To si skutočne dokážete zobrať na svedomie takéto doporučenia pre rodičov? Hrozba epidémie čierneho kašľa je na Slovensku skutočne reálna. Tu už sranda končí.
"Ak pôjdete za lekárom, môžete si od neho vo všetkej slušnosti zobrať recept a urobiť s ním, čo uznáte za vhodné. Neodporúčam pokúšať sa presvedčiť fanatického lekára, aby sa zbavil svojej závislosti na antibiotikách, ak je Vaše dieťa práve choré. Ak máte na to odvahu, môžete sa vrátiť a urobiť tak neskôr.
Ak má Vaše dieťa čierny kašeľ, neľutujte to, pretože máte prvýkrát príležitosť dostať ho pod kontrolu, takže nasledujúcich niekoľko desaťročí sa ho už nebudete musieť obávať. Po celom svete sú rodičia, ktorí vedia, že akékoľvek bábätko v akomkoľvek veku sa dá zvládnuť, ak má matka podporu okolia a vie, čo má robiť. Hojdacie kreslo je nevyhnutnosťou pre matky, aby si zachovali svoju vlastnú energiu a boli schopné ľahko hojdať veľmi malé bábätká. Pomáha to udržať dojča v uvoľnenom stave a hlieny v pohybe. Zaujímavé je, že dobre zvládnutý čierny kašeľ môže byť prínosom. Mnoho detí sa natrvalo zbavilo astmy či iných chorôb po úspešnom zvládnutí prirodzeného ochorenia na čierny kašeľ. A naopak - mnoho detí si prešlo čiernym kašľom na steroidoch a antibiotikách a teraz majú aj chronické poškodenie pľúc, aj alergie."
Ten druhý odkaz som ani nedokázala dočíatať, neznižovať horúčku, febrilne kŕče sú O.K.... Zaťažovanie obličiek 5Og askorbátu. Veď to je už na rozvrat vnútorného prostredia.
Vit C má význam podávať vo vysokých dávkach jedine infúzne- obličkové vstrebávanie vit Cje totiž obmedzené.
Po tomto som presvedčená, že nemáte žiadne vedomosti z chémie a už vôbec nie z ľudskej fyziológie, či patológie chorôb. A všetky Vaše vyhlásenia sú samozrejme bez zodpovednosti.
@aristka ak ta to zaujima, obrat sa na odbornikov 😉 @curious_george ti isto ochotne nejakeho poradi...a myslim, ze je uplne logicke, ze sa obsah hlinika vo vakcinach ich kombinovanim scitava, neviem co je na tom kompromitujuce, manipulujuce a pod. Spochybnujes nazor p. profesora?
@lucus83
Pri troche základných vedomostí z toxokinetiky by Ti muselo byť jasné, že ak niečo pri čiernom kašli brutálne zaťažuje obličky, tak je to paracetamol, konkrétne jeho metabolit NAPQI, rozhodne nie vitC (prinajmenšom nie pri dostatku tekutín, o ktorom v článku tiež je reč, ak si si nevšimla). Aby si ma neobvinila z citovania "pochybných" zdrojov, tu máš odkaz na stránku Big Pharmy, ktorá o tom odborne pojednáva:
http://www.merckmanuals.com/professional/injuri...
@manof no trochu poopravim tvoje nedostatočné vedomosti aj z faramkokinetiky paracetamolu. Predávkovanie paracetamolom vedie k hepatotoxicite nie k poruchám obličkových funkcii. Tie začínajú až druhotne ako následok ťažkého zlyhávania pečene. Príčinou zlyhávania pečene je spominaný NAPQI ako vedľajší metabolit paracetamolu, ktorý sa začína tvoriť v zvýšenom meradle, len za určitých podmienok.
http://en.wikipedia.org/wiki/NAPQI
Dávky paracetamolu do 125mg/kg podávané v intervaloch väčších ako 4 hod sú bezpečné, ak pacient nemá výrazne poškodenú pečeń, resp. neužíva induktory urč pečeń enzýmov- ako napr. alkohol, niektoré antiepileptika, ľubovník bodkovaný. apod....Toxicita paracetamolu je za posledných skoro 100 rokov používania dobre zmapovaná. Takže podávanie terapeutických dávok deťom na zrážanie teploty určite nepovedie k zlyhaniu obličiek
Zlyhávanie pečene následkom tvorby NAPQI nastupujú až pri dávkach viac ako 4g paracetamolu na den, čo je viac ako 20 tabliet paralenu či panadolu denne pre dospelého.
Ja som len ostala v úžase, že sa doporučujú dávky až 5Og denne- silne kyslej látky, ktorá v takomto množstve dokáže poriadne zmeniť hodnoty pH.
Jej, sam velky guru slovenského antivaxu nas poctil svojou navstevou!!! Haleluja!!!
A budem sa do bodky riadit jeho radou: "Nebav sa s debilom! Ľudia by si vás mohli pomýliť."
@ewisam tak neviem, kto tu čomu nerozumie - ty si zareagovala najprv na môj príspevok, kde som napísal, aby tu ľudia diskutovali o oblasti očkovania len s odborníkmi, za ktorých pre túto oblasť považujem ja osobne len lekárov. následne si ty napísala, že s lekármi si mala 2x zlú skúsenosť a ďalej si napísala, že podľa teba je kompetentnejší chemik a nie lekár. na moju otázku či je teda chemik kompetentnejší ako lekár si mi odpísala, že nie je kompetentný v oblasti očkovania, ale v zložení vakcín...
týmto pádom to môžeme uzavrieť, lebo zjavne tu riešiš niečo úplne iné, ako ja. a možno ani nevieš, čo. nech sa páči, pokračuj v diskusii s IT-čkarmi a o problematike očkovania sa určite dozvieš viac plnohodnotných a odborných informácií. k tomu si zapni slobodný vysielač a bude to dokonalé.
pekný večer a všetko dobré prajem.
@ewisam ak si niekto chce prelustrovať témy o očku ,nájde a vyjadrenie profesora tj jeho reakciu na uverejnenie vraj jeho článku v časopise dieťa ...ja nato čas nemám a určite sa v čistení vôd a enviro záležitostiach perfektne vyzná a je to dôležitý človek a rada si niečo prečítam z jeho publikácií ,ale nie z šašopisu dieťa alebo nejakého portálu ,ktorý som doteraz nepotrebovala k svojej existencii......vieš rada by som vedela čo pijem ...
@manof paracetamol a acetaminofen sú rozdielne látky. Pletieš si pojmy s dojmami.
@aristka ja len nechápem, čo furt majú s tými mega dávkami vitC. Čo si matne spomínam z biochémie, patfyzy a farmakológie je, že vitC je antioxidant, vo vode rozpustný vitamín a nadbytok človek eliminuje močom - vyciká (tuším sme dokonca aj na to pokus na nejakých cvikách robili). Preto mi nejak uniká podstata tých mega dávok. Môžeš mi to v skratke objasniť?
Viem, že ty nie si propagator tohto "liečebného" postupu, ale potrebujem to mať vysvetlené sucho a odborne, bez tých ich pseudo vedeckých fantazmagórii okolo toho.
@liebling98 ak si prečítaš len časť tejto témy tak pochopíš https://www.modrykonik.sk/forum/detske-zdravotne-problemy/vitamin-c-megaskorbicka-liecba-rady-a-skusenosti/ sú tam príspevky aj odo mňa aj od jedného nicku vtedy bola téma aj stopnutá ,keďže sme si dovolili hovoriť aj o negatívach , nu a kontraindikáciach ....stačí ti to prelustrovať z časti nemusíš ani všetko...
@liebling98 no, ja sice nie som lekar, ale ak to s davkami vit. C prezenies, tak Ta prezenie 😝 ... takze ak je snaha o zvysenu spotrebu toaletaku, tak toto asi nebude zla cesta 😝 😅
@zuzkaanicka myslis, ze beru dividendy aj z toaletaku? To mi potom ta ich megakampan konecne dava zmysel.
@zita19 no, a skusala si uz megadavky vit. C? ... ak nie, tak vyskusaj, uvidis, ze zvysis doma spotrebu toaletaku, vlastne aj vody ... kurnik, toto je biznis ... ak doteraz nan neprisli, tak teraz dostali isto podnikatelsky plan 😝 😀 ... a poskytla som im ho zadarmo ... samozrejme zodpovednost nenesiem 😀

@zita19 "Zdroj: http://www.slobodavockovani.sk/
V com ste ini ako GSK? Poprosim exakte vymenovat. "
Žartuješ? Ja nie som Mariánov hovorca. Opýtaj sa @manof
Ale za o.z. Iniciatíva pre uvedomenie si rizík očkovania, rozdielov je spústa, najmä ak ich vztiahneme na komplet celú organizáciu (vrátane materskej a všetkých sesterských pobočiek). Napríklad 1, naším cieľom v zmysle zákona nie je zisk 2, náš rozpočet je najmenej o 8 rádov nižší 3, nemáme platených zamestnancov 4, nevyrábame a nepredávame produkty 5, ktoré štát vynucuje ako povinné 6, nemáme vo vedení (ba dokonca ani medzi členmi) mediálneho magnáta 7, nikdy sme nemali platenú reklamu 8, a už vôbec nie u agentúry používajúcej platených diskutérov