icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
curious_george
3. jan 2015

@korn vy nemáte ani poňatia, čo je skutočný farmaceutický biznis, očkovanie to rozhodne nie je... k ostatnému sa radšej nevyjadrím, je to váš názor.

zita19
3. jan 2015

@curious_george zas sa podozvedame veci... Citim v spikovej kosti...

korn
3. jan 2015

@curious_george nie,nevyjadrujte sa prosim,napiste si tu svoj nazor a dovidenia. Vase ma nezaujimaju a svoj rozum mam nastastie na mieste🙂 pekny zbytok dna off diskusion with me😀

zita19
3. jan 2015

@curious_george 😀 😀 😀 😀

curious_george
3. jan 2015

@korn ešte mi predsa nedá... správne je zvyšok, nie "zbytok" a keď už, tak discussion, nie "diskusion"... ach... 😀

korn
Odpoveď bola odstránená
zita19
3. jan 2015

@korn napisem ti to aj tu: Ukludni sa a zvaz slovnik, ked uz sa netrapis pravopisom.
@mariosmykal

edita56
Autor odpoveď zmazal
curious_george
3. jan 2015

@korn ja len že keď už tu hráš frajera a píšeš po anglicky, tak si to aspoň daj skontrolovať cez google... na tvoje invektívy ja reagovať nebudeť, tým len dokazuješ svoju úroveň.

edita56
Autor odpoveď zmazal
korn
3. jan 2015

@zita19 kolko mas rokov? Zacnes si zo mna utahovat a potom tu zalujes adminovi????? Lebo sa ti uz plakat chce? Si trapna,napisem to aj tu!!!!

zuzkaanicka
3. jan 2015

@edita56 keby len lucit 😝

zita19
3. jan 2015

@korn mozno ti to este nedoslo ale medzi invektivami a ironiou je dost rozdiel... MK ma jedno pravidlo: Nenadavaj... Tak sa ho laskavo drz. Aj v komunikacii cez IP.

korn
3. jan 2015

@curious_george aha,takze vsetci su tu mudrejsi ako ja,pretoze vsetci pouzivaju google translate😀???? No potom viem odkial tolka chytrost. Prosim ta,zadaj si do toho vyhladavaca,co chcel touto temou dotycny povedat,mozno ti to google vyhodi a ty pochopis

curious_george
3. jan 2015

@korn až tak ma nezaujíma, kto tu používa google translate, tebe som to poradil vzhľadom na tvoje rezervy v angličtine a snahu frajeriť tu vetami v cudzom jazyku.
nemusíš mať o mňa obavu, ja túto tému a o čo v nej ide chápem veľmi dobre.
nepochybujem ani o tom, že všetci diskutujúci tu horlivo očakávajú ďalšie tvoje relevantné názory k téme, tak sem s nimi.

korn
3. jan 2015

@curious_george vsetci som myslel aj teba..... Stale ti nedochadza,translate ma vypadok????

curious_george
3. jan 2015

@korn očividne tebe nedochádza, že ja ho nepotrebujem... a nepotrebujú ho tu ani mnohí iní.

vld
Odpoveď bola odstránená
6699333
4. jan 2015

Chcem len tolko ockovacie vakciny su farmaceuticky biznis cim viac ludi zaockuju tym maju lepsie zisky takisto ako s liekmi je to svinstvo ale je to tak my sme len pokusny kralici aby si na nas mohli skusat vseliake nove vyrobky to je asi v skratke vsetko pekny zvysok dna

vld
4. jan 2015

@6699333 "cim viac ludi zaockuju tym maju lepsie zisky"...aha, dalsia z radu financnych "analytikov" specializujucich sa na farma biznis...Len by to chcelo o tom aj poznat zopar faktov a nielen infantilne spliechat blbosti, zozbierane na vselijakych "mudrlantskych" strankach. Prave naopak...farma biznis by bol na tom z hladiska profitability omnoho lepsie, keby sa neockovalo vobec. Nie, ockovanie skutocne nie je ziadny profit driver.
@evittam - vidim, podla tvojho "like" pre tento prispevok, ze si si vobec neprestudovala nic z toho linku, co som ti pred casom postol k tejto veci...absolutne nic... Aspon vidim, ze ta vasa kasta nestoji o pravdu a doveryhodne informacie. Je mi jasne, ze u niektorych uz vyplach dosiahol nezvratny stupen...
A este by ma zaujimalo, cim to je, ze vsetci konspiratori ukoncuju znosku bludov srandovnymi hlaskami typu "peace", "respect" alebo "pekny zvysok dna"? Na to je nejaky manual?
A nezvyknem riesit gramatiku, ale neda sa nevsimnut, ze gramaticka gramotnost sa nam skutocne vyrazne prepada.

korn
4. jan 2015

@vld musim sa uz len zasmiat......chytraci😀 Nazvat ma sektarom? A ty si kto,ze urcujes ludom za svoj nazor privlastok? Ja som len rodic,ktory chce ochranit svoje dieta. Ak mas na to iny nazor,tak dobre. Mas deti? Ak ano s radostou ti prenecham vsetky vakciny. Mozno mam rozum v trenkach,necham ta v tom,maj radost. Ale nazor mi nikto nevezme,ani nejaky vld z MK. "MIER BRATU"😀😀😀

evittam
4. jan 2015

@vld Minimálne raz som ťa žiadala aby si mi už neodpisoval a ani nebral môj nick do úst. Neželám si to. A môj názor je len môj názor a predstav si, že som to čítala....A čo sa týka mojej gramotnosti, tak ma, prosím, prestaň urážať. Moja gramotnosť a znalosť gramatiky a slovenského jazyka je na dosť vysokej úrovni. Nechápem prečo ju riešiš, ale asi sa zase potrebuješ ventilovať. Ja som ešte teda v žiadnom príspevku chybu nespravila alebo o nej neviem. A ak riešiš diakritiku, tak to píšem z mobilu. Ale na čo ti to vôbec vysvetlujem.

korn
4. jan 2015

@evittam trosku neskoro som zistil,ze nad takymito sa rozculovat netreba.Nechajme ho v tom,ze zjedol vsetku mudrost sveta. Ved mu tu hlavu naockovali,tak ma byt preco mudry 😀

vld
4. jan 2015

@korn Nuz, x-krat lepsie byt ockovany ockovacou latkou proti chorobam, ako byt "ockovany" konspiracnym mainstreamom proti zdravemu rozumu...

vld
4. jan 2015

@evittam Aspon sa nauc citat s porozumenim. Pokial ide o gramatiku, reagoval som na prispevok tvojho kamosa @korn. Takze to nepatrilo tebe...
No a sorry, ale si na verejnom fore. Mozem sa vyjadrit ku vsetkemu a k hocikomu chcem ja. Jaj, asi je lepsie robit to podlo ako ty, ze? Brat si do prstov nick niekoho, kto ma zakaz prispievat na fore, a hodnotit jeho osobu s vedomim, ze nemoze reagovat...aha, no dobre, som sa zas nieco naucil o slusnej komunikacii 😀
Ten link si neprestudovala, a to je ten problem. Precitat nestaci...mala si si prejst aj zdroje, na ktore clanok odkazuje...mala si si vyhladat verejne publikovane uctovne zavierky velkych farma korporacii a prestudovat si ich. Potom by si musela prist k zaveru, ze prispevok, na ktory si dala like, jednoducho nehovori pravdu...

vld
4. jan 2015

@evittam opravujem sa...s tou gramatickou gramotnostou som reagoval na nick @6699333 ...Tymto sa ospravedlnujem @korn, aj ked s jeho gramatikou to tiez nie je uplne ok ;) ale to nechcem riesit...bola chyba pustat sa do poznamok ku gramatike, uz taku chybu nebudem opakovat...

evittam
4. jan 2015

@vld Poslednýkrát na teba reagujem, v živote som o tebe nepísala podlo keď si mal zákaz a to sme si myslím vysvetlili inak. A áno čítala som to a niečo aj preštudovala a neverím tomu, ale ako som ti už x-krát písala mám svoj názor na túto vec a tiež som si preštudovala aj iné zdroje a nestotožňujem sa s tvojim názorom, tak to už konečne pochop a akceptuj alebo choď do čerta a rob si čo chceš. Všetky linky a informácie, čo som ti dala ja alebo ľudia, ktorí majú iný názor sú podľa teba smiešne,srandovné,je to propaganda a podobne. To isté ja tvrdím o tvojich zdrojoch. A verejne publikované účtovné závierky?!!! 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 Tie ma majú presvedčiť o tvojej pravde? Vtipné. Maj sa krásne. A ozaj , všetko len to naj...do Nového roka a hlavne to zdravíčko.

aristka
4. jan 2015

@vld ako chceš ,aby
@evittam čítala s pochopením ,keď sama nevie či má alebo nemá očko dieťa ,či skôr nám stále nevysvetlila prečo v jednej téme má dieťa neočko a kedysi dávno písala ,že to isté dieťa má do 2 rokov očko ..aj napriek tomu ,že som ju žiadala o ozrejmenie danej situácie ,prečo kedysi písala tak a teraz píše tak, nič som sa nedozvedela ,alebo možno trpí amnéziou a zabudla ,že jej dieťa očko ....takže si môžme urobiť záver ,s kým sa to tu vôbec bavíme ?!?

evittam
4. jan 2015

@aristka Ospravedlňujem sa, že som ti vtedy neodpísala. Ale len si to tam konštatovala, nič si sa ma nepýtala a venujem sa viac rodine ako tomuto fóru. Áno mám bohužiaľ staršieho syna očkovaného do 2 rokov a našťastie sa to obišlo bez komplikácii. V tej dobe som nemala tie znalosti o očkovaní čo mám teraz, inak by som ho tiež nedala očkovať. Dcérka očkovaná nie je. Dúfam, že už si spokojná a tvoj záver s kým sa to tu bavíš je fakt o ničom len za to, že sa ti niekto hneď nevyjadrí na nepoloženú otázku....

vld
4. jan 2015

@evittam Ved mne je jasne, ze ludia ako ty su nepresvedcitelni...preto si myslim, ze je to myslenie blizke sektarstvu - neexistuje argument, ktory by vas presvedcil. Staci vsetko zabit univerzalnou konspiraciou o utajovani, sprisahani, financnom nabalovani etc...potom to zaklincovat klise o mainstreame a ovciach...a ste hrdinovia, co prekukli fungovanie celeho vesmiru...fanatici, co si podozrievanie vsetkeho na svete a svoju paranoju mylia s mimoriadnym pozorovacim talentom 😀
No a vidno, ze vies velke kulove o financiach a uctovnictve. Lenze ked tym veciam nerozumies, tak sa k nim nevyjadruj. Ja mozem mat tiez nazor akykolvek na cokolvek, ale ked niecomu nerozumiem a neviem si na to vytvorit fundovany nazor, tak sa aspon nebudem strapnovat...
No a s tym hodnotenim mna na fore v case mojho zakazu...nuz, tak staci pozriet tento link a pozriet sa, ze tvoj prispevok z 26.9.2014, o 16:20 bol zmazany adminom z dovodu "Neprovokuj, neurazaj!"
Vymazany bol preto, lebo to bol prispevok hodnotiaci moju osobu a to v case, ked som nemohol reagovat (branit sa). Tak asi tolko k tomu "vysvetleniu si to inak"...pretoze ty si to nijako nevysvetlila...