icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
bralilienka
Odpoveď bola odstránená
pectore
22. júl 2013

@nikimax nerozlisi to nikto.... na toto je dobra antiockovacia kampan..aby vnasala pochybnosti..pretoze nie vsetky pochybnosti su zle.... ja by som spolu vakciny ockovat nedala...aj ked som za ockovanie.... z logickych dovodou by som ich chcela rozdelit..pretoze mi mozu tvrdit ze dieta znesie vela antigenov a hlinik je malo obsiahnuty a neviem co este....ale pokial v pribalovom letaku zistim ze su jednotlivo podane ockovacie latky znasane čo i len o klusok lepsie (hoc je dieta vystavene stresu 2X tak pretoze musi byt navsteva u lekara maniesto 3X az 6X)... a davka hliniku nieje naraz taka vysoka....radsej ten stres v poradni podstupim s vedomim ze je sanca ze vakcinu mi dieta znesie lepsie...a nehovoriac ze viem odlisit na ktoru vakcinu mi ako reagovalo...ked to daju spolu..tak je stoho ozaj gulas.... na druhu stranu rodic toto nema skade vediet....jedine so stranok ktore vystupuju proti....pretoze lekari budu tahat za jedno a tvrdit ze to delit netreba... teda cest par vinimkam....

tatko_bebe
22. júl 2013

@martinjasen si admin ale je tu 46stran balastu niektri uzivatelia, na 46stranach stale dookola pisu svoje a Ty zablokujes jedneho cloveka 😀 sorry je mi to smiesne a to som bol adminom na ovela vacsich forach

pectore
22. júl 2013

@tatko_bebe ja by som to nazvala ze konecne (ohladom tej blokacie)... keby si tu bol dlhsie nez od tohoto mesiaca...a riesil by si konflikty na strane ockujucich a neockujucich... mal by si odsledovane preco a zaco.... urobil by si to uz davno... a myslim ze uz aj za prkotinu....toto nieje jedina tema kde slapeme adminovy na nervy.... 😉

zuzkap2
22. júl 2013

@natas4 ja nemam ani ockovaci preukaz , nie to este aj nalepku v nom nalepenu. Moja dr.nalepky lepi do zdravotnej karty

natas4
22. júl 2013

@zuzkap2 ono je v podstate jedno kde ich nalepi 😉 ci do karty alebo do preukazu, kazdopadne podla nalepky je jasne aka vakcina bola pichnuta

kveta
22. júl 2013

@martinjansen Irenkask zrejme dostala zakaz, lebo pisala svoje bolestive skusenosti z jedneho pripadu? Adsumus sem opakovane dava linky na emocionalne pripady a blokaciu nema.
P.S.: Este si mi neodpovedal, ci modry konik zverejnil reklamu na vakcinu vramci charity alebo ci za to beriete peniaze.

honeybadger
22. júl 2013

@pectore k pisaniu blogu ma doviedlo to, ze som sa nemohol pozerat na tie nezmysly na slobodavockovani.sk , a kedze som to vedel argumentovat, ze preco sa mylia, chcel som sa s tym podelit aj s verejnostou. Okrem toho, je mi luto mamiciek, ktore ockuju a ktore su atakovane mamickami, ktore naleteli Fillovi a spol. Takto maju navod aj oni, ako sa branit. Okrem toho si myslim, ze tu take nieco chybalo, lebo napr. po anglicky vie vela ludi, ale moj blog je aj pre tych, ktori anglicky nevedia. A tiez chybala stranka, ktora by sa konkretne zamerala proti Fillovej stranke aby sa dokazalo, ze je tam vysoka koncetracie klamstiev. atd atd no a nakoniec to, co spominam v mojom blogu, ze mam kamosa, ktory tiez naletel sarlatanom.

honeybadger
Odpoveď bola odstránená
zigzag
22. júl 2013

@honeybadger mne je luto mamiciek ktore naleteli mytom o tom ze ockovanie je neskodne, a prospesne,, a tie svoje dristy ti neviem kto citat bude, asi nikto,lebo tie mamicky, ktore si uz temou ockovanie presli ockovat nedali, a tie ktore nie,je im to jedno, lebo povatsina nema ani sajnu co za vakcinu im to pani doktorka pichla, vedia ze iba do nozicky, tak vela zdaru v sireni zaostalych teorii, ved volakedy si ludia mysleli, ze zem je plocha a stredom vesmiru,,,, takze good luck 😀

tatko_bebe
22. júl 2013

@medíkový jazvec sorry ale toto je cisty spam naco sem davas link na Tvoj blog? Neni Ti to tak trocha narcisticko trapne? asi nie.. a to nie som odporca ockovania, ale vadia mi ludia ako Ty-narcisy kt., ziju v nerealnom svete siete a navysuju si tak svoje sebavedomie 😀 navyse este pises pod pseudonymom :DDDDD je tazke prijat realnu zodpovednost za svoj vlastny nazor?

zigzag
22. júl 2013

@kveta aj mna by zaujimalo 🙂 alek tomu sa asi zabudnu vyjadrit , ved je jasne, ze vedu vojnu proti neockovaniu, to dokazali vtedy, ked zamlkli temu nesuhlas s povinnym ockovanim,,,,, a teraz toto co tu je je iba fraska, nic ine, miesto pre reklamu na ockovanie, pre pectorku a jej podobnych individui , moj osobny nazor samozrejma,

pectore
23. júl 2013

@tatko_bebe narcista je napríklad clovek ktory bez sudnosti prezentuje svoj nazor a poklada ho za neomylny... napr pan co vedie slobodu v ockovani by ako priklad mohol celkom sediet... s tych jeho niektorých vyjadreni to priam chrli ... taky "blog" ti uz nevadi?...pretoze toto co ponuka @honeybadger je to iste len z druhého brehu... tiez budem narcista ked sem hodim link na svoj clanok: https://www.modrykonik.sk/fotoblog/pectore/clan... kde prezentujem svoju skusenost a svoj nazor na ludi co neockuju?... alebo na svoj web kde robim to iste? .... nie to nieje narcizmus.. to je obycajne prezentovanie nazoru...pretoze je to smutne ale ludia potrebuju pocut argumetny... pretoze ich moznosti su obmedzene... a argumentami sa povedomie rozsiruje..a je jedno ci s ocko alebo neocko strany... Napisal si ty nejaky clanok?... nieco s cim sa mozes v teme prezentovat... na co si prisiel alebo mas nejak zdokumentovane ci vypracovane?.... Nieco nad cim si stravil zbytocne hodiny?.... ak hej kludne sa pochval a skus ludi o nieco obohatit/ poburit .... a nie sa koli prezentaci do niekoho navazat ze je narcista.... to sme tu potom hadam vsetci narcysti ked ukazujeme co si myslime a pevne tomu veríme 😉 Niekto tu pise len co si momentalne mysli...a niekto si mysli toho tak vela ze to potrebuje dat do blogu....a co sa tyka pseudonymu ... uprimne naco ti je meno? co ti take meno povie?.... staru belu.. akurat... jedine co otvara je priestor na trapne osobné utoky .... si vezmi David H. Gorski..tiez dlhu dobu vystupoval proti antivax pod pseudonymom a viedol svoj anonymny blog....a to do veci videl daleko viac ako mozno vsetci s ktorými diskutoval....islo mu len o to o co tomuto panovy... link na Gorskiho clanok : http://www.zdravoveda.eu/ebm/vakciny-nas-nezach...

danim
23. júl 2013

- nechapem naco tato diskusia vobec existuje.. natahuju sa tu dookola ti isti ludia... ok vas nazor poznaju uz vsetci, naco sa tu stale predbiehate kto ma pravdu ? kazdy svoju.
- prispevky sa tu mazu, pripadne nicky stopuju.... tomu tiez nerozumiem.. to len isty vyhradeny nazor tu moze byt ?
- okrem toho diskusii na temu ocko / neocko je tu ozaj velmi vela.. len minule som v tom najpouzivanejsom zozname, co sa prave diskutovalo nasla 5 ci 6 tem, kde bola diskusia... ( uz je to OTRAVNE )... mozno poviete necitaj... ok.. nemusim.. ale ved vsetci sa bavite na tu istu temu, tak staci jedna diskusia, nie ?
- v tejto teme sa nikto neradi, len si kazdy bije do hrude, ze ma tu svoju pravdu...PRINOS DISKUSIE ZIADEN... FAKT..

pekny den prajem

tatko_bebe
23. júl 2013

@pectore povie mi to ci dany clovek ma aspon paru o tom co pise...niekto kto sa tu zaregistruje ma 3prispevky z toho druhy je hned odkaz na jeho blog tak to je sila... 🙄

kreativna
23. júl 2013

ja chcem poradt ale neviem či sa v tejto teme možem spytať-existuju testy že by sa dieťaťu zobrala krv a otestovala na txicitu ?apr.obsah hlinika alebo ortute v detskom organizme alebo čojavem ake veci sa možu pri očkovaní dostať do tela a sposobiť galibu prečo sa toto neskma, možem o taketo testy požadať.?..viete ked už mate podozrenie sice lekári to popieraju že dieťa mže byť poškodene vacináciou tak prečo vam to lekári nedaju otestvať predsa musi byt nejaky dokaz v tom detskom organizme, roba testy metabolcke,genetce,endokrnolgcke ale nerobia testy na toxicitu je to zámer alebo sa to neda zistiť v krvi...sformulujem to takto je možne že ak je dieťa naozaj poškodene vakcínou existuje dokaz v jeho telíčku?a ak ano ake testy to možu preukaať?dakujem

kreativna
23. júl 2013

spomeniem ešte sirup encephabol, davala som ho dcerke 3 dni a dosť, 3 noci dieťa nespalo a na tretí den mala divne amoky zurivosti kopania bila sama seba nepríčety výraz strach a ako keby niečo odhánala od seba,v elmi som sa zlakla doteraz neužíala žiadne lieky, tuto noc som volala na detsku pohotovosť povedali mi že jej ho už nema dávať že sirup pomáha mozgu ale u niektrých detí dráždi mozog a može spsobiť až takéto extrémy a mam o tom informovať neurologičku čo jej sirup predpísalatoto píšem en ako mju skúsenosť s týmt sirupom

pectore
23. júl 2013

@tatko_bebe a skade vies ze o tom nic nevie?...presiel si si ten blog.... vsak pise celkom trefne... a ak uz o tom nema paru tak ver tomu ze minimalne si potom mozu s panom ing podat ruky.... vzhladom na skusenosti ohladom problematiky a inernetovom cerpani......a skade vies ze o tom pan Ing vobec nieco vie... a ci to vie na lepsiej urovni?... prezentuje len svoj nazor ktory ma nacitany s netu od zahranicnych antivax....uz som ti dala priklad s gorskim.... absolutne nevies kto na akej urovni sa v teme orientuje s kym spolupracuje.... ako dlho sa tomu venuje... to ze tu je cerstvy nick...a neni sam - vid tvoju vlastnu registraciu nehovori vobec o nicom.....ja osobne som dala echo cez FB do jednej skupiny (je tam cez 200 ludi a zdielanim sa to rozsirilo dalej viem este o jednej kde sa text dostal a tam je cez 500 ludi...).ze to tu na MK fici co sa tyka diskusie ohladom ockovania ze je tu vela matiek a antivax tu verbuje ludi na svoju stranu... kludne sa potom mohol najst niekto kto sa tu zaregistruje aby pomohol s upresnovanim informacii ponukanych od antivax... Nechapem co je na tom sila....a nejake hodnotenie to na zaklade registracie... to je podla mna sila... ved to o nicom nehovori...nejaka registracia kdesi na mamickovskom fore....clovek sa sem najskor neprisiel hadat.. prisiel odprezentovat svoj nazor... a ty mas moznost najst v nom nedostatky pokial sa v tom orientujes a relevantne sa pytat na to co sa ti nezda.... o tom to tu predsa je....

nikimax
23. júl 2013

@kreativna okamžite ten "liek" prestaň podávať, navštív neurologa, nech to hlási ako nežiadúci účinok......
@tatko_bebe tuším písal, že ten liek nemá u nás registráciu, takže je teraz zrejme tvoja dcérka- pokusným králikom...... 😝 😝 😝 😝 krása..... 😔 😔

kvieta
23. júl 2013

@tatko_bebe Nezaregistrovala som, že by sa tu mazali ako spam odkazy na stránku p. Fila.
A ako písala pectore, ja to vnímam tiež ako protipól, len si pár ľudí musí zvyknúť, že už existuje.

tatko_bebe
23. júl 2013

@pectore ja netusim o akom inzinierovi pises ani ma to nezaujima, len som chcel poukazat na to ze aby niekto produkoval taketo odborne clanky mal by mat na to patricne vzdelanie

tatko_bebe
23. júl 2013

@nikimax nieje pokusnym kralikom len zase sa mi potvrdzuje ze ludia vratane lekarov bez problemov obchadzaju zakony

pectore
23. júl 2013

@tatko_bebe pisem o slobode v ockovani..hlavny predstavitel co pise clanky ma ing vzdelania a kusuje sa do mediciny...komentovanim a prekladanim studii.... tiez ma nulove vzdelanie v problematike ale pise a blbne rodicov uz 6 rokovs pomerne velkym uspechom...

tatko_bebe
23. júl 2013

@pectore tak nastastie asi pre odborne kruhy jeho blaboli nemaju ziadnu cenu, pretoze ak som ho aj cital tak sa to citat nedalo a hned som zistil ze ten clovek nema ani paru o tom co pise..
A kazdy kto ma zakladne medicinske vzdelanie to rychlo zisti.. takze takyto sarlatani mozu oblbovat len ludi co sa nechaju ale zase ak niekto pise clanky ako tu je odkaz chcel by som vediet kto dotycny je pretoze to tiez je len neovereny, neodborny zdroj. A kedze na prvy pohlad vyzera velmi odborne o to viac je nebezpecnejsi ako clanky p.inziniera pretoze ludia mu skor naletia 😉

Pre mna su relevantne odborne podlozene zdroje, publikacie, clanky z pubmedu a pod. nie nejaky amatersky blog od anonymneho uzivatela.

pectore
23. júl 2013

@tatko_bebe neviem jak dlho sa v teme pohybujes.... ale pan ing stoji za neockovacou kampanou na slovensku...aj za sirenim vačšiny veskerých informacii o negativach ockovania...spolupracuje s homeopatmi - ako napr pani elekova... venuju sa vydavatelskej cinosti....vydavaju knihy o neockovani....robia seminare a inu "osvetovu" cinnost dokonca ich nazory prezentuju v casopise dieta ..... a ako si napisal takyto sarlatan..pise sice putavo, revolucne... pouziva overene zdroje. ...pretoze NBCI- pubmed... tiez nieje svata a je castokrat kritizovana zo strany odbornikov za zverejnovanie alternativnych studii ktore maju experimentalny charakter.... neni vinimkou ze sa na podmet ci preskumanie aj s tohoto serveru stahuju zverejnene studie....ALE!!!! - jediny problem je v tom ze sloboda v ockovani pise tendencne... vynechava, formuluje tak aby mu to do karat sedelo.... a aj clovek co sa do toho nerozumie ak si da zalezat pride na to ze zavadza a manipuluje s mienkou... tento blog od honey je reakcia na jeho cinnost!! ...reakcia na cinnost slobody v ockovani....snazi sa analytovat jeho tvrdenia ....a tiez ich podklada aj NCBI - pubmed ....O tom to je ..o reakci na slobodu v ockovani....o tom co tam tvrdia.... a ukazuje v com je to nekompletne.....

honeybadger
23. júl 2013

@danim diskusia je o tom, aby sa diskutovalo, a ja som tu novy, tak co?

danim
23. júl 2013

@honeybadger len tu sa nediskutuje- ak si si stihol vsimnut lepsie... kto chce poradit, tazko sa tu dozvie cosi.. o tom pisem

honeybadger
23. júl 2013

@danim ja chcem poradit mamickam, ktore ockuju, aby sa vedeli branit sarlatanom

danim
23. júl 2013

@pectore nechcem byt zla, ale ty tiez nemas medicinske vzdelanie a tvrdis tu svoju 100 % pravdu

pectore
23. júl 2013

@danim to ze nemam medicinske vzdelanie vedia snad vsetci ktory sleduju co robim... 😉 hlavne ked to mam napisane pod svojim clankom....alebo ked sa tym pred nikím netajim... ani ked mi niekto napise sukromne a potom to pouziva voci mne , vsak?.... no nic... 😀 ... pekne na virualnom svete je ze pismenka znesu cokolvek a ozaj mozme byt ktokolvek.... nech hockomu napiseme cokolvek... ty pre zmenu ziadnu svoju pravdu nemas..ci? ... neviem kde tvrdim svoju 100% pravdu... ja len pisem co vidim.. co sa mi nepaci... s cim mam skusenost.. na co som narazila... nikde netvrdim ze vakcínu su 100% ucinne ani ze su 100% bezpecne ...ale ani ze su 100% neucinne a ze su 100% nebezpecne... svoje tvrdenia sa snazim podkladat zdrojmi...a tato diskusia je najskor od toho aby iny pozorny citatel objavil nedostatky... a vuala bude sa diskutovat....