(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
@sharmana znovu si nepochopila.podla toho clanku co som pisla sud nevyriekol `mohol´´ ale je tu moznost.. tak som to presne citala v clanku.citala si teen clanok v aj?
takze kedze nechapes pojmy v pravnej terminologii,tak je tazko potom debatovat.to mi prepac.uz som ti pisla,ze uznesenim sud taktyto vyrok dava vtedy,ak zamieta zalobu.a toto sa mohlo stat aj tu na zaklade toho,ako to bolo pisane.to sa deje vtedy,ak chbyaju padne dokazy.ale nebudeme polemizovat.
ale ako som pisla,kedze clanok nema ziadnu vypovednu hodnotu,dala si link na nieco, co je skor bulvar ako seriozne citanie a o dokazoch ani nemoze byt reci,tak nasa debata co sa tyka obsahu toho clanku je myslim bezpredmetna.
neviem o akej suvislosti o percentualnej miere uspesnosti na sk pises .
ta kauza nebola na sk a ni ziadna ina podobna ,co sa tyka odskodnenia za nasledky vakcinacie.takze o com pises?
ak pises o kauzach za odskodnenie vseobecne,to je ina tema pravna.
takze myslim,ze tymto je nasa debata co sa nametu tyka vycerpana.
@sharmana presne mi daj link na tu verziu. v aj co si prekopirovala.ja som citala o tejto kauze iny text.ako vidiet,co clanok ina verzia. 😀
pisala si,ze si necitala petit.a tak ako vies,aky rozsudok/ak vobec nejaka kauza bola/ bol vyneseny?ty pokladas za dokaz prekopirovany text z neviem z akeho zdroja? 😉
@alice107 "zatial nikto nepreukazal vedecky,zeby za autizmus bola zodpovedna nejaka vakcina.takze ziaden sud na svete by nepriznal odskodnenie bez padneho dokazu "
na toto som ja nadväzovala, takže týmto uznávaš, že mali pádny dôkaz, že vakcína spôsobila autizmus, lebo inak by žiaden súd na svete nepriznal odškodné rodičom toho Talianskeho chlapca? 😀
Taliansky súd rozhodol o odškodnom, len toto som ti napísala a viac o tom nemusíme diskutovať, ja som chcela len toto, aby si videla... nemusíme rozoberať vedečno, lebo do toho asi nevidíme ani jedna predpokladám 🙂
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2160054...
http://mpr-autismo.blogspot.sk/2012/12/la-corre...
@alice107 ty si kde videla, že by bol v nejakom článku napísaný petit a celý rozsudok súdu? médiá len informujú o výsledku... a ty si tvrdila, že nebol nikto odškodnený a bol!!! takže si sa mýlila.. už bol niekto odškodnený, lebo súd mal názor, že tam bola spojitosť medzi podaním očkovacej látky a následným rozvojom autizmu u toho chlapca...
ozaj neviem ako by som sa dostala k petitu a rozsudku, neviem či majú takéto veci zverejnené a či bol konkrétny prípad teda jeho rozsudok zverejnený.. na SK sú niektoré rozhodnutia zverejenené...
Zaujmave,odporuam kazdemu precitat a ospravedlnujem sa,lebo to nie je len o ockovani,ale suvisi to spolu 😉
@saska.t s tým vit,D a to ,že máme jeho zníženú hladinu je pravda ,ale to ,že je tam pukazované na prasaciu chrípku a spojitosť s vit,d som plne na pochybách,to by musela byť hlboká štúdia a toto je len konštatovanie....na prasaciu chrípku nám zomierali ľúdia s oslabenou imunitou ,ktorý už nejaký infekt mali a bohužiaľ mamičky ,tj.tehuľky kedy tiež imunita dostáva zaberať a tehu je pre maminku veľká záťaž a trištvrte mamičiek berie doplnky výživy a starajú sa o seba...preto by som to nespájala....a v škandinávskych krajinách by to ľudí na základe tohto článku muselo kosiť....,ale samozrejme nedostatok akéhokoľvek vit.je na škodu...
@aristka no trosku si si to upravila,nikde nie je napisane,ze vit D vyriesi vsetky problemy, tu sa hovori o prevencii a studia tam je aj kde Bola uverejnena, ale je fakt,ze najlahsie je vsetko spochybnit a je jedno ci studia je,alebo nie,nevadi,kto chce,ten si z toho zoberie,kto nie,jeho Problem... kazdoopadne je to tam krasne napisane, ze nemozu to f.firmy predsa potvrdit,skrachovali by 😀
A hor sa, podme vsetci kupovat okrem syntetickeho Cecka aj synteticke Decko ....budeme stale zdravi, ziadna choroba nas neskoli, dozijeme sa kazdy aspon 100ky (ak nam na hlavu nespadne tehla) a farmafirmy skrachuju 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 amen 😅
@saska.t ale ten vit.D produkujú tie farmafirmy,tie výživové doplnky a očkovanie proti prasacej chrípke k nám prišlo neskoro,keď už epidémia tu bola,tým pádom to bolo zbytočné,ako pri každej chrípke,prečo bola nebezpečná táto chrípka ,tak ako vtáčia išlo o zmutovaný kmeň vírusu ,s ktorým sa naša telo nestretlo ,ak by boli mamičky včasne zaočkované ,telo by malo aspoň nejaké protilátky a takto fatálne by to nedopadlo...s tým vit.d ti neoponujem...len dal zlú diagnózu,lebo zomieralo len určité špecifikum ľudí....
@natas4 nie na iny nazor ,ale na sposob vyjadrovania akym sa prezentujes a rypes,ale myslim,ze kazdy si utvori na to svoj nazor,ale so slusnym spravanim a diskusiou to nema nic spolocne, nemam problem respektovat iny nazor a moj nazor je,ze by si si mala nastudovat sposob slusneho spravania /vyjadrovania/, lebo ho postradas pri komunikacii,len znevazujes a honis si ego /asi musis doma byt ticho/, ty si ta,ktora tu presadzuje len svoj nazor a nepripusta ziadny iny to k tvojej osobe ku ktorej sa viac vyjadrovat nebudem...
@aristka ja som predsa neriesila chripku ani nic podobne,je to vseobecny clanok o vit D a nie ci funguje na prasaciu chripku,my sa predsa bavime vo vseobecnej rovine - teda aspon ja 😉
@saska.t strasne si ma pobavila 😀 nuz nebudem ti vyvracat tvoj nazor utvoreny na mna z par prispevkov, je mi to totiz uplne jedno co si ty o mne myslis...kazdopadne evidentne postradas humor, a sarkazmus ti asi tiez nic nehovori...a jasne doma som ticho ako muska a zalezena v diere, aby som nahodou nedostala po frnaku 😀 😀 😀
@kreativna ja som si jonasovou metodou vyliecila helicobaktera, lebo klasicka medicina u mna zlyhala..mala som patrit medzi 1-2% tych, co sa z neho nevyliecia a podarilo sa to.. Ale tazko povedat, ci pomoze aj na autizmus,kedze ja si myslim, ze na ten musia byt geneticke predispozicie. Ale urcite by som aj ja hladala alternativy.
@siska53 neviem ci mam plakat alebo sa smiat, asi sa ten H.p. radsej sam zbalil a odisiel.. 😀
@aristka Asi si si pomýlila tému. 😉
ahojte všetci, chcem opraviť jednu informáciu zo soboty, pretože už sa ma na to pýtali sukromne, čo sa týka mojej malej ma 3,5 roka do 2 rokov bola vporiadku, takže so starkou nekomunikovala 1,5 roka nie 3,5 ako som spomenula, už som zmagorená tak sa možem aj pomýliť
@tatko_bebe tak asi sa zbalil a odisiel. Ja som napisala svoju skusenost, kedze mne helicid s este dacim vobec nezobrali, opakovane ma vysetrovali sondou( gastroskopia?). A po liecbe atb som stale mala helicobaktera. Potom som to riesila inak, lekarom som nic nevravela a po detoxikacii jonasom som bola opat na vysetreni, jednoducho som sa dala vysetrit opat sondou a zrazu nic. Ziaden helicobacter. A veru odvtedy nemam ziadne problemy. To ale neznamena, ze to dakomu odporucam.. Prispievatelka sa pytala na to, ci ma dakto s tym skusenost a ja som mala takuto. V pripade autizmu by som ale bola veelmi skepticka..tam to podla mna urcite nezaberie. Ale topiaci sa i slamky chyta.
@siska53 ja viem že autizmus zazračne neviliečim, ale ide tu o zkvalitnenie života su tam aj prípraky na odstranenie nežiaducich učinkoch po očkovaní na mentálne funkcie a pod.dakujem, že si napísala tvoju skúsennosť pre to sme tu a že sa tomu niekto smeje a neuznáva joalis to je tiež názor, bavili sme sa o alternatívach a každy má bud svoj názor alebo skusenosť na tom ne je nič zlé,niekto verí homeopatikam niekto tradičnej činskej medicíne, niekto bylinkám a niekto vitamínom, každy sme iný a preto nikoho netreba presvedčať čo je dobre a čo zlé,a preto sa pýtam na alternatívy a zvažujem čítam hladam čo by bolo vhodné pre moje dieťa, je na tom niečo zlé,
???????
@kreativna prosím ťa a čo sa očkuje v 2 rokoch...ak to berieš ako následok očkovania ,nehovoriac aj moja malá má 2 roky a nepovie ani slovo a chlapci mi začali rozprávať v 2a pol roku.... ☹nehovoriac ,máme chlapca suseda autistu ľahšej formy ,má 14 rokov hrá sa na policajta ,hasiča a všetko možné a v 2 rokoch nemohli pri takejto forme ani tušiť ,že nie je všetko v poriadku....ja to nezľahčujem ,ale aj toto treba rozlišovať a nehovoriac ,to čo som písala hore máš dcerú na vydaj ,v koľkých rokoch si mala malú a koľko mal partner...nemusíš písať....ale porozmýšľaj.....
@kreativna ok, ved jasne, ja tiez hladam najskor prirodne lieciva,ked som chora. Mas moju skusenost, sama sa rozhodnes. Ved som napisala tiez len svoj nazor a ver, e aj ja by som hladal, co by mohlo pomoct ci v klasickej, ci v alternativnej medicine. Chcem sa este cez svokru spytat na nazor jedneho lekara, on je sice ortoped, ale venuje sa aj alternativnej liecbe, taky dost senzibilny clovek,zaroven aj zvlastny, ale mnohym pomohol i v mojej rodine, resp.pomaha.
A napr. dost pouzivam teraz cibulu so zrezanymi koncami na podporu liecby pri beznych ochoreni, co som raz citala,zda sa, ze na tieto virozy, nam to celkom pomohlo, samozrejme nie len to, ale predtym na. To vzdy dlhsie trvalo, nez sme sa z toho dostali a teraz ja kasel za 4 dni fuc, muz, co byval vzdy na tom najhorsie a aj tyzden sa trapil, nez nastalo zlepsenie, teraz zrazu behom 2 dni ok. Mozno je to nahoda..takze ja alternativu nezhadzujem.
Ale dost uz, toto ma byt o ockovani- neockovani🙂)
o.k.vdaka všetkým za diskusiu myslím, že to tu nemá význam mame hovoriť a diskutovať a nie sudit druhých a kto mal kolko rokov a pod.nikto nepoznáte moj život a moju rodinu a nemám sa za čo hanbiť myslím si že sm dobrá matka, a chcete vedieť kedy sa mi narodila tretiadcerka aby ste to mohli hodť na vek prosím v 39 rokch a prve dve jedna v 19 a druha v 21 spokojný tak si diskutujte ale bezo mna a kedže toto forum je o očkovaní tak moja odpoved je neočkovať a moje deťa už nikdy nikto nezaočkuje,želam všetkym nech sa darí a su zdraví.na nikoho sa nehnevam a nikto ma neurazil.
@kreativna ,ale to neber v zlom,čo som ti písala a ohľadom veku,ale toto je fakt a podpisuje sa to na populácii,ja sama mám dve kamošky a mali malinké v tomto veku a sú postihnuté..jedna downow syndrom a druhá neurologicky postih...a najľahšie by bolo to zvaliť na očko...buď si istá ja nie som z tých čo prajú zlé...ak by sadalo pomôcť ,určite pomôžem a čo by som dala za to aby detičky netrpeli a neboli choré.....preto aj to očkovanie máme ,aby v prvom rade nám detičky chránili a nie ubližovali....

The case featured three expert witnesses that concurred that "barring preexisting conditions there was a reasonable scientific probability that the MMR jab had triggered Valantino's condition." Judge Lucio Ardigo agreed that it was "conclusively established" that Valentino had suffered from an "autistic disorder associated with medium cognitive delay" and his illness, was linked to receiving the shot. The Italian shot has the same ingredients as the one used in the UK and US.
@alice107
Pozrela som Aj verziu, lebo niektoré preklady bývajú zlé:
" dôvodná vedecká možnosť/pravdepodobnost", ze MMR vyvolal ten stav u toho chlapca. A sudca súhlasil, že: bolo "jednoznačne preukázané" že jeho choroba nadväzovala na jeho zaočkovanie.