(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
Velmi aktualne - studia, ktora merala infekcnost aerosolu (cize toho vzduchu, co vydychujeme) u ludi, ktori maju priznaky chripky. Ti, ktori sa dali ockovat 2 sezony po sebe boli nasobne viac infekcni, ako ti, ktori sa neockovali!
http://www.pnas.org/content/early/2018/01/17/17...
@agnes7993
@peter952 vazne ma skusenost u svojho dietatka ,tak preco sama ponuka homeo vakcinu mamickam ako nahradu klasickeho ockovania ....je to obyc.sarlatanka ,homeopatka ,na ktoru ako vseibecnu dr.vobec nie su dobre recenzie od pac....ja verim ,ze osetruje aj teba ....kedze ty klasickych dr.urcite nesmies,bolo by to proti tvojmu svedomiu
Ja mam styri deti dve zo stryroch mali po ockovaniach nasledky..ja vakcinam neverim tym co su teraz kombinovane urcite nie..povodny vyznam pomoct ludstvu bol urcite spravny ked sa pichal jeden virus cim viac virusov tym vacsia zataz pre telo+o tom co vakciny obsahuju kazdy by si to mal precitat a myslim ze v dnesnej dobe ide zial najma o biznis+zaistuju si generaciu alergickych deti,deti s oslabenou imunitou atd..svoj nazor nikomu nevnucujem,ale to cim sme si presli pri dvoch detoch co sa NU tyka inak rozmyslat neviem..u stvrteho dietata som neockovala uz nic,ani ja ani manzel sa neockujeme..co sa dalej vyvyja a sledujeme ci u nas ci vo svete ze ockovani dostavaju osypky, alebo kmene ktore ma vakcina vykryt nas len presviedca o tom ze sme sa rozhodli spravne.naozaj nikomu nevnucujem nazor a ani nechcem aby nas stat nutil vedome poskodzovat zdravie svojich deti takymto sposobom..
Ja mam sama doma dieťa ktoré po očkovani motoricky u padalo do patologického stavu nevedela chytiť lyžičku nevedela chodiť normalne chodila ako malé dieťa ročne a iné veci plus reč ale ta motorika tak bola vyditelna že to aj slepý zbadá.. Po očkovani mmr na druhý deň to nebolo moje dieťa nevedela chytiť lyžičku do ruky nevedela poriadne chodiť čo vedela po schodoch aj to už nevedela a dlho sa učila naučila sa po schodoch chodiť ako 3 ročná stále sa nevie najesť musíme ju kŕmiť lyžičkou nevie sa obliecť poriadne je na úrovni malého dieťaťa upadla strašne dole ale ide pomaličky hore a kôli jednej dobrej homeopatke ktorá jej urobila detoxikáciu a zlepšuje sa každým dňom konečne mi povedala mama ma 5,5roka neviete si to prestaviť mať zdravé dieťa a potom takéto zubožene ako ďakujem a najmenšiu som neočkovala a ani neockujem q neľutujem ja som prekonala osypky ako malé babetko a očkovaná som ešte nebola a žijem tak len toľko pekný deň
@peter952 ona nie je pediater ,ale vseobecny lekar pre dospelych a kedze neockuje ani dospelych klasickou cestou ,dokonca jej chybaju skusky ,aby vobec sa mohla k tejto teme ako profesional vyjadrit ....je to sarlatanka ,ktora zaraba na homeo a homeo vajcine ,ktoru posiela na telefonicky dopyt ....
..to este chcem povedat na margo tychto veci vsetkych ze ked sa zvadzali na "trh" vakciny kombinovane pichalo sa do pravej a lavej nozicky v 2006 som to nedovolila pichnut prvorodenemu synovi vtedy to bolo nieco v style od dr ako dajte to svojmu dietatku dobrovolne budete ich mat zadarmo potom len pridete 2x na odber krvi (ti co ockovali povodnym systemom ale odbery neabsolvovali) odmietli sme s tym ze nejdeme robit ziadne pokusy..vrtalo mi to v hlave ale vypustila som to ...mozno aj preto prvorodeny nemal take dozvuky neviem tazko povedat spatne to uz nezistim..ale drzim sa tym ze ver ale preveruj..vtedy som bola mlada verila som vsetkemu co dr povedal zivot ma naucil..
@cicka22312 trojrocna sa vie normalne najest a obliect ,vy co chcete mat doma geniov a neodplienkovala si ju v polroku .
Jemine ,co av pada kšeft ci co ,zle sa predava alternativa ,homeo ...
@agnes7993
@aristka pozrite hadat sa nebudem len som napisala svoj nazor ani nikoho presviedcat druha dcera po vakcinacii skoncila v nemocnici s raz tolkou rukou-reakcia po ockovani neodpuchalo jeje to ani na treti den bola zima nemalo ju co stipnut v karte to mame cierne na bielom..u syna co ockovanie to sme skoncili v nemocnici dala som mu len prve dve a dost potom v srobrovom ustave .diagnostikovana porucha bunkovej imunity, v karte od alergologa ze endoporucuje ziadne dalsie ockovania..mne toto staci aj t co vakciny obsahuju ja som v podstate len tichy pozorovatel kamaratkine ockovane deti dostali to co sa ockuje konkretne kmene aj pneumoniu aj pyogenes, teraz co v ba boli osypky dostali to ockovani jedinci..stvrte som uz ockovat nedala nehazardujem so szdravim svojich deti a prechodnych pobytov v nemocnici sme si uzili dost..otvorte baby pribalovy letak...ja svoju zodpovednost s mojou rodinou a manzelom za deti ponesieme po tom cim sme si presli ma uz nik o spravnosti nepresvedci dr takisto nie kto mi zaruci ze moje dieta nedostane leukemiu a ine veci z tych super zlozeni ktore vakcina ma? ake telo toto zvladne ..to su nie veci ktore sa mozu ukazat hned ako u nas ale az po case ved sa pozrite na to kolko alergii byvalo kedysi ked sa ockovalo mono vakcinami a kolko je teraz..? nikto vyskumy nerobi lebo testovanie oficialne je neeticke..zila som v sladkej nevedomosti kym sa mi to nevypomstilo na drobcoch a to oprotinasim diagnozam sme dopadli este dobre ked citam co sposobili ostatnym a realne fotky ...kazdy nech si utvori nazor sam a neutocte prosim🙂 o to tu nejde
@artiska chceš si vyskúšať moje dieťa si zobrať ku sebe na mesiac vyskúšaj si to silné reči veľká huba hmm toto sú reči žien ktoré hovno o živote vedia a majú svoju pravdu choď si kade ľahšie a nechaj žiť lebo urážať to dokážeš ale nič iné ale nemáš ani šajnu čo máš vypúšťať z huby moje dieťa tu nebudeš urážať nech sa páči príď na kávičku hneď ti ukážem všetky videá aká bola a aká je teraz hviezda
@aristka a nežila si snami a nevidela si moje dieťa aká bola a ako to všetko bolo tak sa láskavo génius neobuvaj do deti a si predstav 3 ročne dieťa vie chytiť tu lyžicu moja to vedela ako 15 mesačná a vedela sa aj nakŕmiť áno mala som doma genia ako ti píšeš lebo si chorá nik nechce genia doma ale zdravé dieťa ale to sama nevieš keďže nevieš čo je to mať choré dieťa
@agnes7993 Ano, sami pisu, ze je potrebne dalsie pozorovanie.
Celkom zaujimave zistanie su napr tie, ze kaslanie ci kychanie nema zasadny vplyv na prenos virusu, hlavnym nosicom vyzera byt aerosol, cize to, co "zastavit" nevieme (myslm v style, ked kychas, daj si ruku pred usta a pod.).
prvá obeť chrípky typu B - 35r. muž z Bratislavy
- najväčšia prevencia - dôkladné umývanie rúk, nezdružovanie sa na miestach s množstvom ľudí
@lucka127 My vieme, co je vo vakcinach predsa. Alebo napriklad aj v bananoch. Takych letacikov ako si poslala, je po webe kopec, ale ked uz teda, tak si treba o kazdej tej zlucenine aj precitat viac, nez to, co uvadza ten letacik.
Mala som tiez chore dieta, nesudim. Ale nemoze to byt, ze napriklad tvoj syncek mal poruchu bunkovej imunity vrodenu, a preto mu ockovanie neurobilo dobre? Urcite by sa mal robit nejaky skrining este pred ockovanim, na alergie a taketo poruchy.