icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
kveta
23. aug 2013

@aristka Mam v tomto smere uplne laicku teoriu, ze za nasich detskych cias sa do vakcin nepchalo tolko "konzervantov", predlzovacov trvanlivosti. Historicky prva vakcina iste nic take neobsahovala a totalitne farmafirmy nemali dovod az tak predlzovat trvanlivost, lebo odbyt bol presne dany statistikou populacie.

aristka
23. aug 2013

@kveta na to nepotrebuje š štúdiu ,ak je dieťatko predčasniatko ,písalala som prežitie dieťaťka vďaka medicíne už od 26 týždňa tehu ,ale bohužiaľ z nezrelými orgánmi a to aj nervová sústava a sú tam aj takéto možné následky nehovoriac ak sa takto dieťako narodí ,musí sa zaintubovať a ten prechod bruško a resuscitačná starostlivosť ,aj keď sa to robí rýchlo aj minúta dve bez kyslíka nepomôže....

aristka
23. aug 2013

@kveta tak to si dobre naivná ,ja by som povedala ,že do nás dávali ešte väčšie bordely a možno neboli ani v letákoch uvedené ,aby sme to nevedeli ,keď dokázali utajiť čerňobil ,ako sa k nám nič nedostalo,žiadny mrak ,tak toto bola malina....

aristka
23. aug 2013

@kveta autizmus je vývojová porucha ,takže to pri nedokysličení sa nedá v pravom zmysle slova nazvať autizmom ,aj keď príznaky autizmu to má ....ak by sa to tak priamo nazvalo pri týchto stavoch aj kvantum ľudí dospelých po resuscitačnej starostlivosti by sme autistov...... a ak sa tomu venuješ prečítaj si niečo o atypickom autizme ....

zajaciq
23. aug 2013

@aristka
@kveta staci sa rozhliadnut kolko rakoviny, chronickych a akutnych syndromov a chorob je v populacii 25-40 r. ja sa priklanam k nazoru, ze uz v sociku to bol riadny humus, ktory rezultoval do menej drastickych chronickych chorob ako astma, ekzemy, epilepsie, na ktore sa brali kortikoidy a psychoaktivne latky. ktore maju dalsie N.U. .. len z mojho okolia 2x skleroza multiplex, neurologicke syndromy, Crohnova choroba, DM, rakovina semennikov, mozgu, hrubeho creva, prsnika, ovaria, zaludka, osteosarkomy aj makkych tkaniv, dalej kozne choroby ako psoriazy, AE, seborea. Niektori mladi ludia uz nie su medzi nami to je realita. este som zabudla neplodnost...

natas4
23. aug 2013

Za vsetky choroby sveta moze ockovanie!!!................. ja ked toto citam, musim sa smiat 😀 😀 😀

aristka
23. aug 2013

@zajaciq a zabudla si hormonálna antikoncepcia ,kedysi ešte 10 rokov dozadu boli dávky hormónov v tabletkách aj 10 násobne vyššie ako teraz a samozrejme máme tu následky čerňobilu a prejavuje sa to na tej generácii čo si napísala a kopu vecí bolo určite ututlaných ,takže myslieť si tam hore o očku je úplne naivné....

aristka
23. aug 2013

@natas4 aj ja mám ten pocit....

kreativna
23. aug 2013

@aristka ja ale mam naysli zdravé donosene a narodene deti normalnym porodom bez komplikacií a ty si sa zase zamerala na predčasne narodene alebo resuscitované deti.

aristka
23. aug 2013

@kreativna odpovedala som kvete ,ale aj ty si niečo prečítaj o atypickom autizme ....

kreativna
23. aug 2013

@natas4 nechápem tvoj výsmech,nikto tu nenapísal že všetko je z očkovania,ale podaktorí majú podozrenie že určité veci možu súvisieť s očkovaním i ked dokazy neexistujú,ked ma niekto iný názor tak ho treba vysmiať?

natas4
23. aug 2013

@aristka nik tu nepopiera, ze ockovacie latky mozu mat NU..tak ako ostatne lieky...ale zvalit na ne vsetky ochorenia, kazde kychnutie ci pichnutie v zadku, to je smiesne...choroby tu vzdy boli a vzdy budu...aj bez ockovania by sme sa pretriedili

zajaciq
23. aug 2013

nemyslim si, ze za vsetko moze ockovanie, ale priklanam sa k nazoru, ze je to humus ako aj dalsie produkty farmabiznisu. ked sa niekto da zaockovat v 13tich proti kliestovej encefalitide a do roka ma Crohna a potom do desiatich SM, tak ano treba zvazit ako je mozne, ze telo zacne mat autoimunitne ochorenie prave v tej dobe. ja toto riziko nebudem podstupovat . vsetky choroby sveta su pricinou niecoho a aj ked sa pri rannom skriningu nezistia vsetky malformacie organizmu, vacsina chorob je nasledkom vonkajsich vplyvov na organizmus - jedlo lieky prostredie zivotny styl. genetikou sa toho zistilo pramalo.

aristka
23. aug 2013

@natas4 lenže oni tie najzávažnejšie dg dávajú do prvého radu ako časté komplikácie ,ale to musí človek trošku poznať org .aby vedel ako sa to môže stať ....to ako by som povedala ,že ma poštípe komár a dostane autizmus ,lebo si dovolím povedať ,že ten komár do nás dáva ešte väčší bordel ako je to čo je v očkovacej látke ...a samozrejme ,že treba očko brať ako každý iný liek a preto sú tam kritéria za akých okolností možno očkovať a sú tam aj kontraindikácie ....

aristka
23. aug 2013

@zajaciq u niektorých chorôb je zaujímavé to ,že pubertou nám buď končia alebo sa začnú prejavovať ..z vlastnej skúsenosti viem o čom hovorím...

natas4
23. aug 2013

@kreativna ja sa ti nevysmievam...staci si precitat par diskusii a pochopis ze velka cast AV ma taketo zmyslanie...staci, ze nejaka matka tu polozi otazku, ze jej dieta ma soplik a place a uz sa na nu vrhnu AV a pisu jej, ze je to urcite z ockovania...ked im odpise, ze dieta bolo ockovane 4 mesiace dozadu, tak nevadi..aj tak je to z ockovania...ked tu mamicka napise, ze jej dieta umrelo na chorobu proti ktorej sa da zaockovat, ale nebolo ockovane, tak AV maju tolko chochmesu a empatie, ze jej napisu, ze je to jedno, ze by umrelo aj tak a ked ta mamicka, ktorej umrelo dietatko napise, ze dali svoje dalsie deti zaockovat tou vakcinou, tak jej AV napisu, ze svojim detom ublizuje!!!! Fakt mi tu chyba grcajuci smajlik

zajaciq
23. aug 2013

@aristka ano je samozrejme, ze v latentnom obdobi je malo chorych deti, ked hormonalna sustava spi, ze vela veci sa prejavi prave v puberte, potom sa opat utisi. zvycajne syndrom jednej choroby sa utlmi, aby nastartoval proces nejakej inej ( uvediem priklad : AE na striedacku s astmatickou symptomatikou). Telo je zanesene tak ci tak. Tiez mam jedno sympaticke ochorenicko, ktore sa ma drzi uz od desiatich rokov, ale zato nonstop..

clovek ked pocuva ludi rozpravat ich pribeh, ako povedia, ze doteraz boli uplne ale uplne zdravi...a po 10minutach z nich vyjde, ze beru lieky na zaludocnu kyselinu, alebo liek na epilepsiu...ale to len tak na margo. a zrazu maju to najvaznejsie z najvaznejsich. . . aspon sa nad tym zamyslim. davat si veci do suvislosti je cloveku prirodzene
@natas4 na tom nic zle nie je 🙂

natas4
23. aug 2013

@zajaciq na com nie je nic zle?

aristka
23. aug 2013

@zajaciq bohužiaľ ,nie sme stroje,ktorým vymeníme súčiastku a bez problémov fungujeme ďalej ..v tomto čo píšeš sa nám ukazuje ako sme nedokonalý a zraniteľný.....

kveta
23. aug 2013

@aristka Vazne sa Ta pytam.. Ktora studia potvrdila, ze autizmus suvisi s predcasnymi porodmi alebo zivotnym stylom rodicov.

Otazka nedonosenych deti je nieco uplne ine.. To nie je autizmus. To je "len" poskodenie mozgu prejavujuci sa prejavmi autizmu.
Takze sa Ta uplne vazne pytam: ktora studia to potvrdila? Lebo ja som o tomto zatial nepocula a rada by som sa dovzdelala..

A k autizmu. Ked ho pred tridsiatimi rokmi mal v krajskom meste moj pribuzny, nevedeli ho odiagnostikovat, lebo bol tak zriedkavy. Dnes ho ma x deti zo sto. Toto nie su divne pocity rodicov. Je fakt, ze sa rozmohol.

Deti z umelych oplodneni boli sledovand z hladiska chorobnosti a tiez som nikde nepostrehla studiu, ze by mali viac autizmu..

kveta
23. aug 2013

@natas4 Ak tu citas o "vsetkych" chorobach, tak bud citas zle alebo nevies, ze existuju viacere choroby, nez tu preberame.

aristka
23. aug 2013

@kveta to ,že nevedeli diagnostikovať autizmus nebolo ,že nebol ,ale že sa o tej diagnóze moc nevedelo ....a celkovo aj slovo psychológia a psychiatria bola niekde ako prvák v škole na začiatku ...ja štúdie nesledujem ,lebo nie sú smerodajné ,lebo štúdiu si každý spraví ako mu vyhovuje ..takže s tým ti nepomôžem ,ale čo sa týka predčasných pôrodov ...dieťatko predčasne narodené nemá poškodený mozog ,ale nezrelý ,to je rozdieľ a k poškodeniu môže dôjsť v rámci resuscitačnej star.čo som písala a keďže autizmus je vývojová choroba to znamená ,že vývoj dieŤatka v inkubátore je diametrálne odlišný ako v maternici a tým pádom to môže mať aj takýto následok ... a je známe ,že asistovaná reprodukcia ide ruka v ruke s predčasnými pôrodmi ..na to asi štúdiu ešte nerobili ,lebo aj asist .reprodukcia neni dávno bola ešte v plienkach a nehovoriac ani toľko párov ju nepotrebovalo ako teraz ..lebo poruchy plodnosti nám stúpajú a to ide všetko ruka v ruke ...

natas4
23. aug 2013

@kveta ockovanie moze aj za ochorenia, ktore tu nepreberame...ockovanie moze za vsetko zle co sa nam udeje...ockuje sa s cielom preriedit obyvatelstvo..africke deti su ockovane preto, aby ich vakciny este viac dorazili...ockovanie nikdy nepomahalo, bolo vymyslene s cielom nabalit sa a za to, ze je dnes nizsia umrtnost moze len a len vacsia hygiena...takze hop sup namydlit riadne paprcky!

saska.t
23. aug 2013

@kveta @aristka no ja si nemyslim,ze za vsetko moze ockovanie,ale si myslim,ze je hlavnym spustacom vsetkych problemov,ktore sa vyskytnu nasledne alebo v ddlhsom casovom Horizonte (a pritom by v zivote prepuknut nemuseli,ale aj mohli) kedze je Vela faktorov,ktore tomu mozu dopomoct a to je pre mna podstatny fakt,ktory nikto nikdy nedokaze ,pretoze o to v skutocnosti ani nikto nema zaujem,percentualny pocet pacientov,by sa rapidne znizil a to by Bola pre farmafirmy velka katastrofa a velky odlev penazi,samozrejme su aj pridavne faktory ako genetika ci zivotny styl,to nikto nepopiera....

kveta
23. aug 2013

@aristka Suhlasim, ze asistovana reprodukcia koreluje s predcasnymi porodmi. Ale nesuhlasim, ze predcasne porody koreluju s autizmom. To je len Tvoj sukromny nazor.

aristka
23. aug 2013

@kveta to nie je súkromný názor ,to je logické ,ak je narušený prenatálny vývoj dieťatka a sú nezrelé orgány a tým aj mozog ,dochádza vo veľmi veľa prípadov aj k duševným poruchám ..medzi ne patrí aj autizmus...

aristka
23. aug 2013

@saska.t a ako mi potom vysvetlíš veľký výskyt autizmu v írsku a Británii ,keďže očko je tam dobrovoľné ..čím to je ....skôr mám pocit,že je to nejaký celosvetový fenomén a narúšanie genofondu rodičov vonk.vplyvmi...

natas4
23. aug 2013

@aristka v Japonsku rastie pocet deti s autizmom aj napriek tomu, ze v roku 1993 (pred 20 rokmi) sa prestalo ockovat MMR vakcinou....cim by to tak mohlo byt

kveta
23. aug 2013

@aristka Ano, dochadza k mnohym dusevnym porucham, porucham ucenia, obrnam, porucham motoriky.. Ale autizmus som v tom zozname v ucebniciach nikdy nevidela. Preto si od Teba pytam zdroj informacie.

aristka
23. aug 2013

inak baby ako čítam tak čítam príbalové letáky očkovacích látok ,ja nikde nevidím zmienku o autizme ako komplikáciu a dám si tú námahu ak pôjdem k dr.,vypýtam si príbalové letáky a preštudujem ...