(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
@aristka Nikdy som nespominala autizmus v pribalovom letaku. S niekym si ma mylis.
Skus neobvinovat moje vzdelanie, ale dolozit Tvoje tvrdenie aspon jednym zdrojom.
Aby bolo jasnejsie o com hovorim: to, ze clovek ma jeden symptom asociovany s autizmom /napriklad vyhybanie sa ocnemu kontaktu, nereagovanie na oslovenie menom,../ z neho autistu nerobi. Moze mat paranoidnu schizofreniu a preto sa vyhyba pohladu do oci.. Alebo nereaguje, lebo je nepocujuci.
Na diagnostikovanie autizmu je potrebne, aby mal clovek symptomy z niekolkych oblasti ludskej interakcie.
Takze sa vratim k clanku: to, ze predcasne narodene deti maju castejsie "symptoms asociated with autism", symptomy asociovane z autizmom, neznamena, ze maju autizmus. Rovnako ako dospeli po poskodeni mozgu nemaju autizmus, ale len jeho symptomy.
@kveta píšeš to isté čo ja ,ja som napísala nedá sa to v prvom slove napísať autizmus...ale toto lekár do karty nenapíše ,napíše tam dg autizmus a u dospelých je to tak isto ,ale tam môžu napísať následok hypoxie mozgu napr.a hodia si nejakú psych.poruchu ...,ale tu si to mamičky mýlia s vývojovým autizmom a ešte taká filozof.otázka ako lekár vie ,že to dieťatko predčasne narodené ten symptóm autizmu nie je vývojový a pravý autizmus ,keďže obraz autizmu je veľmi rôznorodý ..inak mám malého suseda autistu a kto nevie ani by nepovedal ,že je autista ak ho vidíš s mojimi deťmi ...a čo sa týka schizofrénie to by som sem vôbec nemiešala.... 😉
@kveta ano suhlasim...uz len aby to chapali aj ostatni neockujuci...pretoze argument, ze vdaka MMR vakcine stupol pocet autistov u mna neobstoji...dokazom je Japonsko , kde po vyluceni tejto vakciny z ockovacieho kalendara pocet deti s autizmom neklesol, nezastavil sa , ale nadalej stupal
@natas4 Vies, Tvoj argument sa da napadnut. MMR vakcin su minimalne tri druhy /generacie?/. Je otazne, ci Japonci zrusili vsetky alebo jednu konkretnu. To, ze v Japonsku rastie autizmus bez MMR nie je dokaz, ze MMR nesposobuje autizmus.
To, ze maju susedia anginu aj ked nejedli zmrzlinu, neznamena, ze zmrzlina nevedie k bolestiam v krku.
@kveta to ma zaujalo, že autizmus = genet. faktory.......Lebo nám robili genetiku a sme "čistí" dieťa-autista, aj my rodičia, všetko negatív......Inak by ma zaujímalo, koľko rodín s aut. deťmi si dávali robiť genetiku.....táto štatistika a výsledky by ma zaujímali teda..... Neviem či niečo také je na SK.....boli by sme bližšie k pravde....To s tými staršími rodičkami ide mimo mňa-nezapadám do odhadov, lebo ja mám naopak vo vyššom veku zdravšie dieťa (neočkované) a v nižšom veku narodené- postihnuté (očkované)..... 😖 Samozrejme nad 44-45 ročné rodičky nedám ruku do ohňa..... 😉
@kveta no ved..to tam rovno mohli napísať, že figu vedia, len hádajú......ale preklepnúť riadne vakcínu, a pri najmenšom podozrení stiahnuť, to sa im nechce, alebo nemôžu??? Inak ,už som niekde zachytila správu, že lekár Dr. Wakefield, mal celý čas pravdu, MMR spôsobuje autizmus aj zápalové ochorenie čriev., potvrdila to nová štúdia .....odškodňujú dalšie nevinné deti, poškodené touto vakcínou..... 😔 😔
To, že mal Wakefield pravdu, znamená, že je nedôveryhodná osoba? Tuším, že on nebol výsostne proti očkovaniu, len zistil, že MMR poškodzuje deti a to vážne! Obracali sa na neho rodičia s takými skúsenosťami, čo tvrdil aj on.....Táto nová štúdia a súd to potvrdili.....Neviem či vieš, čo je to mať doma umelo vyrobeného autistu,zo zdravého dieťaťa, ale asi nie......to nie je teplota, ani vyrážka...... 😒
@kveta tu mozes vidiet, ktore vakciny su v Japonsku povinne a ktore odporucane http://japanhealthinfo.com/child-health-and-chi...
@nikimax čítala som od wakefielda všetko čo sa dalo a dá sa povedať že mu verím ak chcete pozrite si knihu od dr.natasha campbell-mcbride"syndrom travenia a psychologie"velmi zaujímava a taktiež dava do suvislosti poruchu čriev v suvislosti z autizmom a inými poruchami a ma tam aj svoj nazor na očkovanie

@natas4 Nepisali preco Japonci prestali ockovat MMR? To by ma dost zaujimalo..