icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
natas4
26. aug 2013

@sln1ecko2
@bubulka722
@syla ste vedla jak ta jedla..ked som chodila osobne na protesty podporit Ivanu Boorovu, kde ste boli vy? Jaaaj pardon, vtedy ste sedeli v obyvacke, lebo sa vas to netykalo...viem o odoberani deti dost, tak setrite pismenka...taketo iniciativy v takejto FORME nepodporim , a snad sa uz mozme vratit k teme

sln1ecko2
26. aug 2013

@syla staci len moje meno a priezvisko, bydlisko netreba???dakujem

sln1ecko2
26. aug 2013

@natas4 piises ze vies o tom svoje...prave preto by si mala vystupovat inym sposobom,... ale pri niektorych ludoch skoda energiou plytvat

syla
26. aug 2013

@natas4 super, že si pomohla dobrej veci

bubulka722
26. aug 2013

@natas4 Teraz akosi nechápem. Na jednej strane si ochotná osobne podporiť Ivanu Boorovú a na druhej strane keď sa tu ide prerokovávať zákon, na základe ktorého môžu siahnuť aj na tvoje deti, to podporiť nechceš? Vymyká sa to veškerej logike, tak sa k tomu bližšie vyjadri.

natas4
26. aug 2013

@bubulka722 neviem comu nerozumies...ja sa podpisem pod text s ktorym bezvyhrad suhlasim...ak je v texte nieco s cim nesuhlasim, tak aj keby som suhlasila s castou napisaneho, tak sa pod celok nepodpisem
Kazdopadne..s odoberanim deti bezdovodne nesuhlasim...na druhu stranu treba chranit tie, ktore sa same obranit nevedia

kreativna
26. aug 2013

@leishmania ta dieta gaps vyzera velmi dobre ale problém je v tom ako to do dieťaťa dostať, ved nedostanem do nej ani vývar skušala som jej ho naliať do flašky miestu čaju ale radikalne to odmietla, snažím sa byť velmi trpezlivá a pokúšam sa do nej aspon po lyžičke niečo dostať je to náročné ale keby sa mi to podarilo mohla by som na vlastnej koži vidieť ako dieťa reaguje a zlepšuje je sa pretože to čo píše v tej knihe aj o tých stoliciach to fakt sedí,drž palce aby sa mi podarilo malej dať črievka doporiadku a ak sa to podarí vysledky dám vedieť ale je to na dlhé trate

bubulka722
26. aug 2013

@natas4 Treba len počítať s tým, že prijatím navrhovaného zákona je otvorená cesta k prijatiu zákonov zhodných v Británii a škandinávskych krajinách. Ano je to pekne zaobalené do ochrany ľudských práv. Pre mnohých právnikov je tento navrhovaný dokument veľmi nejasný a zavádzajúci. Na základe tohto zákona je možné prijímať zákony likvidujúce tradičné rodiny, zahájiť sexuálnu výchovu detí v predškolskom veku, pretlačenie registrovaných partnerstiev a ich adpocie detí a nástup juvenilnej justície. Zdá sa ti to nepravdepodobné? Dúfam, že nebudeme nikdy svedkami tejto zvrátenosti a ľuďom bez klapiek na očiach sa podarí zvrátiť túto špinavú politiku aj bez tvojej účasti. Verím, že je medzi nami viac rozhľadených ako zadubených ľudí.
Skús si aspoň prečítať toto a naozaj sa zamysli v spojitosti s tým čo sa deje v Británii, Švédsku, Fínsku, Nórsku, Nemecku a vo Francúzku, kde na základe rodovej rovnosti sa začína otvorená občianska vojna. Tá je asi zámerom týchto projektov sociálnych inžinierov v pozadí... http://www.zaborska.sk/?q=node/203

leishmania
27. aug 2013

@kreativna budem velmi drzat palce nech sa vam to zlepsi, a ked budu dake pokroky daj vediet 🙂 inak jedna baba tu na konovi som videla ze ma album s jedlami gaps.

manof
27. aug 2013

@martinjasen
mám Ti odkázať od @irenkask , že mesiac už pred pár dňami uplynul, takže by si ju už mal odblokovať.

saska.t
27. aug 2013

@aristka vies z toho vypliva len to,ze normalni ludia vedia,ze kazdy odbor ma svoje specifikacie a odborne programy,pretoze my tu nie sme dementi a nemusime rozoberat do detailov kazdu blbost,vsetci ostatni sa nad tym ani nepozastavili,lebo je to logicke... Len ty odpovedas a rozoberas aj to,na co sa ta nikto nepytal urobis z ludi uplnych dementov,tomuto sa hovori vseobecny rozhlad,ktory tu vsetci mame,len ty si myslis,ze nie a musis kazdemu vysvetlovat ako to je - vo mne to evokuje pocit,ze ty si o nas o vsetkych tu myslis,ze sme dementi a vseobecny prehlad mas len ty,aj ked neviem preco. Zu to nemusime rozoberat dalej-moj nazor som vyjadrila....

tara
27. aug 2013

@bubulka722 dobry link, vdaka

aristka
27. aug 2013

@saska.t pokiaľ viem slovo dement tu dokola používaš ty a asi si ti o ľudoch myslíš a podávaš tu dezinformácie ,som názoru ,že nie všetci ľudia vedia ako to je a to z nich nerobí dementov a tvojimi informíciami ich úplne zneisťuješ , lebo povedať ,že lekárnici berú info z netu ak by to tak bolo ,malo by to mať až trestnoprávnu zodpovednosť ,pretože podávať neoverené informácie u lekárnika a iného zdr.personálu ,alebo si zisťovať niečo o liekoch napr.dávkovanie ,čo je až ohrozenie zdravia ....treba veci dopovedať ,čo ty nehovoríš a tým pádom z toho vzplynie úplne niečo iné ,úplna dezinformácia...toto je diskusnú fórum a čítajú to aj iný ľudia ,laici ,ktorý fakt nemajú šajnu a preto tých dementov by si si mohla odpustiť,je ti urážlivé a použité na zlom mieste.... 😝

zuzkat1
27. aug 2013

@aristka ja by som pokojne uverila ze beru info hoci aj z googlu,lebo mam skusenost ze vacsinou o tom lieku nic nevedia.dokonca minule mi tvrdila ze to co pytam ani neexistuje.kupila som to potom inde.

aristka
27. aug 2013

@zuzkat1 viem o čom hovorím ,len pre iných by si bola nejako nazvaná,to že ťa informovali ,že liek neexistuje ,hovorí aj o ochote personálu,pritom ak je registrovaný na slovensku určite ho v tom licencovanom programe mali a či sa dá objednať alebo nie ťa mohli info... 😉

demeterka
27. aug 2013

Teeeda tak tato tema tu urcite bola zalozena naschval 🙂 ked sa niekto chce pohadat tak šup seeem, to je take konikovskeee 🙂 Lebo na tuto temu neexistuje kompromis...

zuzkat1
27. aug 2013

@aristka to bol len priklad jeden z mnohych. Zvycajne nevedia ci je liek vhodny pre deti atd.

aristka
27. aug 2013

@zuzkat1 no tak ty máš veľmi zlé skúsenosti ,mne sa to nestalo...

zuzkat1
27. aug 2013

@aristka je jedna lekaren kam rada chodim,ale trvalo kym som ju nasla. Nastastie je blizko nas.tam tiez nevedia vsetko ale su ochotne to zistit. To je ako s lekarmi-jeden z tisic je dobry.

aristka
27. aug 2013

@demeterka v čom vidíš kompromis,ak si si to tu prechádzala ,vieš o čom sa tu debatí , o chorobe a zdraví človeka neexistuje kompromis,tam sú veci dané a liečba tiež a prevencia tiež ...v týchto záležitostiach sa nemá zavádzať a hlavne vedome.. 😉

aristka
27. aug 2013

@zuzkat1 veď práve je to o ochote ,asi niekomu stačí čo má na sklade a predá ,ale tou neochotou si dobré meno nerobia...

zuzkat1
27. aug 2013

@aristka no vies ja si myslim ze to mali lebo nukala verziu pre vyssiu vekovu kategoriu. A tvrdila ze ine neexistuje. Bola uprimne prekvapena ked som to pytala.

demeterka
27. aug 2013

@aristka no keby si aspon poriadne citala co pisem, tak vidis ze pisem ze NEEXISTUJE, a nie ze existuje...

aristka
27. aug 2013

@demeterka prepáč ,považovala som to za iróniu... 😉

aristka
27. aug 2013

@zuzkat1 takýchto odborníkov treba treba obchádzať oblúkom..

saska.t
27. aug 2013

@aristka ziadny normalny laik si nedovoli svojvolne davkovat lieky ako sa mu zachce, bud si precita pribalovy letak,alebo sa poradi s lekarom,alebo lekarnikom/ma to aj v kazdej Reklame spomenute/,ak sa ti nepaci Slovo dement,tak z nas nerob prosim hlupakov (dufam,ze toto sa ti paci viac/

aristka
27. aug 2013

@saska.t dievča ty sa ,ale zamotávaš,prečítaj si príspevky hore a možno už pochopíš ..inak nehovoríme o laikoch hovoríme o farmaceutoch ,ktorý si dávkovanie určite nečítajú na nete a táto diskusia nie je len o prispievateloch,ale aj čítajúcich laikoch,ktorý si sem chodia po informácie...

saska.t
27. aug 2013

@aristka nie ja sa nezamotavam,to len ty stale rozpravas o niecom co si si domyslela medzi riadkami a vobec tam nebolo,ako s kazdym inym prispevkom, uz to nechajme je to viac ako trapne 😉 Mala by si si zalozit vlastnu temu,kde ked sa ta niekto opyta na zakladnu vec,ty mu ju opises do velkych detailov a budete urcite vsetci spokojni a nebudes dokola odbiehat od temy v nadpise tak ako sme uz boli pri topeni deti kvapkami,internete vit C atd...

aristka
27. aug 2013

@saska.t ja by som skôr povedala,na margo teba ,že hovorím len o tom čo viem a poviem veci úplne....nie všeobecne a informácie ,čo čítajúcich úplne dezinformujú a inak ty si začala o tom odkiaľ berú lekárnici informácie,nie ja... 😉

saska.t
27. aug 2013

@aristka z inetrnetu beru informacie ci sa ti to paci,alebo nie,je jedno ci su to platene,specialne,odborne atd. stranky,furt je to len INTERNET,ale to ty samozrejme pochopit nechces, my sa tu mozme bavit len vseobecne,kedze ziadny odbornik cisto na ockovanie a ani chemik sa tu nenachadza a vsetci sme v tomto obore LAICI,ktori maju zaujem sa dozvediet viac o OCKOVANI / NEOCKOVANI,ci sa ti to paci,alebo nie 😅 Juj a prosim,neurazaj ma,tiez to nerobim