(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
@petot preco nepovies rovno, ze sa vyjadril, ze " zavrhnut vakcinaciu je absolutny nezmysel, uvedomme si napriklad, kolko ludskych zivotov uz zachranila, ved napr. prave kiahne (variola) vdaka ockovaniu uplne vymizli, ale na druhej strane nemozno zatvarat oci aj pred moznymi nepriaznivymi dopadmi vakcinacie. Vychodiskom je vyvin novych adjuvancii, kt nemaju uvedene NU. uz ich je viacero, kym sa vsak dostanu do klinickej praxe, to este chvilu potrva."
@kbeata Je pravda, že v poslednom čase musím omnoho viac písať než stíham čítať.
Ja som ale narážal na posledný odstavec: "Nepracujem v klinickej praxi, nemám konkrétne skúsenosti, pokiaľ viem, u nás jednoznačna prevažujú pozitívne skúsenosti s očkovaním. Máloktorá krajina sa môže pochváliť takými výsledkami ako naša. Neviem, či existuje nejaký register závažných postvakcinačných reakcií, takže sa mi ťažko zaujíma nejaký jednoznačný názor, musím akceptovať vedecké poznatky a názory pracovníkov, ktorí v tejto oblasti pracujú" atď.
@kbeata presne preto som reagovala.... lebo aj som si ho precitala.... a pretoze si z neho vybral len to, co sa mu hodi. preto som sucho skopirovala clanok, aby som nebola ako on, ze prekrutim zmysel. 😀 😀 😀
treba povedat A, ale aj B. opravte ma ak sa mylim: podla mna profesor povazuje vakcinaciu za skvelu vec, skvely prostriedok v boji proti infekcnym chorobam, ale uvedomuje si rizika, ktore treba odstranit a minimalizovat. Nikde som nepostrehla, ze by bol vo svojom nazore nejako postihovany, alebo trestany za nan, ako to naznacil @petot . myslim tym jeho prispevok, ze ani on sa neodvazi priamo vyjadrit svoj nazor. podla mna ho vyjadril dost jasne.
Vies buc je prednosta imunologickeho ustavu tak si uz co to moze dovolit povedat ale stale mu clanok neuverejnili v lekarskpm casopise ako pisal, bezny radovy lekar ak sa vyjadri k negativnym ucinkom tak je uplne zotrety a moze mat aj problemy ak este nema atestaciu a vyjadroval by sa kriticky k ockovaniu napr pred atestaciou z pediatrie, ja osobne si nemyslim ze ockovanie vobec nefunguje, aspon o niekotrych ockovaniach 😀 a ze nema nikdy ziaden vyznam ale je momentalne nezaujem sa pozerat na nho kriticky dokonca aj tu na fore mamicky za kazdu cenu budu obhajovat ockovanie do krvi este aj vo veciach co su jasne fakty a budu sa bit do prs jaky je ten hlinik bezpecny a mozog vyvinuty len rastie (mozno poniektorym 🙂) atd hovoria ako uznavaju NU vakcin a ked sa nejaka spomenie az sa trasu ze to nie je pravda a rychlo googlia nejaku studiu ktora ma vyvratit dane tvrdenie aj ked su tie aich argumenty casto az smiesne...
@petot kontroverzny - preto ze nedokaze preukazat ucinost svojej liecby do takej miery aby sa dala oznacit ako ucinna a hodnoverna na takej urovni aby sa dala bezne vyuzivat...( v tejto suvislosti ) a ani mi nejde o to ze ci je pan kontroverzny a na kolko je jeho liecba učinna.....ale skor to odvazne odporucanie od cloveka co sa tomu dovolim si povedat ...diletantsky ... venuje.... 😒
@leishmania a z druhej strany su zase reakcie - Brrrrr! nikdy, je to sprisahanie proti ludstvu, lekari zamerne pichaju detom toxicky koktail, ktory sposobuje autizmus a rakovinu.... obidva hranicne nazory su zle...
Inak som nepostrehla, ze by spominal spojitost s autizmom alebo onko ochoreniami, on hovoril skor o autoimunitnych reakciach... ktore tuna vobec neboli spominane. to len na dokaz, ako malo o tom vieme a pritom tak burlivo diskutujeme na MK. 🙂
a osobne si radsej precitam tvoj nazor, ako nazor ludi, ktori vykrikuju, ze odbornikov na ockovanie treba vesat, propaguju megaliecby a bagatelizuju ochorenia, proti ktorym sa ockuje.
prave aj niekde na stranke slobodavockovani sa nespochybnuje vyznam a princip ocko.,ale spochybnuju sa pridavne latky
je dobre,ze sa v clanku spomina aj HE bariera,ktora je uz asi viac vyvinuta po pol roku dietata,pretoze adsumus nedavno pisal a hodil link,ze v roku 2010 vedci zistili,ze bariera je plne vyvinuta uz po narodeni 😒 ,a clanok cerpal informacie z roku 2011
@petot tá včerajšia relácia bola vynikajúca 😉 😉 absolútne skvelá, pani Krausová bola famozna, všetko podložené, citované.....Som šťastná, že sa ľudom otvárajú oči ohľadom očkovania, už vychádzajú s pravdou von aj ustrašení pediatri, odborní lekári, vedci........Osveta predsa má zmysel, je potrebná ako soľ.....myslím tú pravdivú osvetu a správne závery 😎 Dobre, že aj Iva to tam povedala na plné ústa, ako to je v "zákulisí".... Punc celej relácií dodal príbeh dievčatka s cukrovkou po očkovaní, ako naša spoločnosť , sociálna sféra a školstvo absolutne nie je pripravené a uspôsobené pre takéto poškodené deti, ktorých je veľa a stále pribúdajú- a celým bremenom je zaťažená akurát rodina a dieťa samotné.......dakujem ešte raz..... 😵
@leishmania u teba mi je záhada ,nie že by ma to zaujímalo ,ale človek ,ktorý pracuje v zdravotníctve a vie s čím sa tretávame to jest aj chorobami a vieme čo účinkuje..ak pracuješ toto by si tu nehovorila najmä o účinku očka....nehovorím na chrípku ,ale zvyšok a nikto tu nepopiera hliníkové zlúčeniny a ako tu už bolo povedané každý ťažký kov v tele je zlý,ale teba povedať aj veci okolo a nie čo sa tu predvádza a koľkokrát mamičky napíšu nemôže si malé prdnúť a reakcie nebolo očkované...alebo minule maminka napísala malinké po MMr je usmiate..vieš čo som jej povedala len to sem nepíš lebo povedia ,že je to z očka.......a nehovoriac je tu veľmi veľa zavádzania ,zlej informovanosti a zjednodušovanie chorôb ich kliniky a následná porada liečenia laikmi napr.iv vit.C a toto mne dosť trhá žily....
@aristka neviem co konkretne som doteraz napsa take ze ta to tak zaraza asi uz samotny fakt ze sa na to pozeram aj kriticky. ovela vacsia zahada mi je ako moze zdravotnik vypustat take perly ako ty tu a este si ani nikdy neuznat chybu, ja by som sa po niektorychtvojich vyjadreniach hanbila pisat o tom ze druha strana zavadza a zle informuje
ok zluceniny Al su vo vakcinach pritomne. Zaujima ma ci uz existuje nejaky sposob ako ich z tela odburat 😉 pokial viem tak zatial neexistuje nieco comu by som doveroval ale mozno existuju nejake napr bylinky, proste poradte mi. Ja som zatial nic nenasiel.
Detoxikaciu s homeopatikami prosim vynechat
@tatko_bebe Existujú špecializované chelátory, ktoré vedia proces výrazne zrýchliť, ale tie by boli namieste skôr asi pri vážnej otrave, pretože detoxikácia = retoxikácia. Detoxikácia je reťazový proces, kde napr. jedna látka toxín "vytrhne" z tela, druhá je potrebná na jeho odchyt, ďalšia ho naviaže a iná sa zúčastňuje na definitívnom vylúčení. Proces musí fungovať optimálne, ináč by sa zbytočne nasadzoval účinný chelátor - zbytočne by sa "rozvíril" usadený toxín, koloval v krvi, pôsobil toxicitu a nakoniec aj tak nebol efektívne vylúčený.
Na detoxikačných fórach, kde boli borci celkom iného kalibru a skúseností, som zistil, že existujú rôzne prístupy, rôzne názory a dokonca aj špičkoví odborníci v literatúre majú niekedy protichodný názor.
Ja som sa preto pobral takou "zlatou strednou cestou" a využívam látky, ktoré majú univerzálne použitie, ktoré by som dopĺňal tak či tak, a pritom ešte aj podporujú detoxikáciu (pridaná hodnota). Základom je vitamín C, ktorý znižuje toxicitu ťažkých kovov, chráni pečeň a podporuje ich vylučovanie. Selén je známy šetrnou cheláciou ortute, ale popri tom aj chráni pečeň a štítnu žľazu. Kurkuma je prírodný chelátor ťažkých kovov, dá sa kúpiť ako korenina a dá sa ňou počas varenia napr. zafarbiť ryža, cestoviny, polievka atď. Okrem toho má aj protizápalové účinky. Na chuť to nemá veľký vplyv, ak sa dávka nepreženie. Omnoho účinnejší je vraj nejaký špeciálne upravený kurkumín (výživový doplnok) ale je to na môj vkus drahé, siahol by som po tom keby som mal vážny problém s ťažkými kovmi.
Jód výrazne zvyšuje vylučovanie hliníka aj ortute, ale pri dávkach podstatne vyšších než ODD, a začína pôsobiť až po mesiaci užívania. Na ochranu štítnej žľazy je v takom prípade vhodné najprv zaradiť selén, zinok, horčík a vitamíny C a E.
Samozrejmosťou by malo byť dodržiavanie pitného režimu, lebo ináč by obličky nestíhali odvádzať toxíny čo by neprospelo ani im, ani celému telu. Som zástanca postupnej miernej detoxikácie, osobne som zaraďoval tieto látky v uvedenom poradí (okrem kurkumy, o tej som vtedy nevedel), čiže jód som pridal až ako posledný, keď som mal dojem, že moje telo už má vytvorené "nárazníkové antioxidačné pásmo". A dávku som zvyšoval pomaly a postupne. Možno som prehnane opatrný, veď v prípade radiačného ohrozenia sa megadávky jódu dávajú bez prípravy, bez antioxidantov, a nežiaduce účinky sú aj tak zriedkavé. No ale načo si škodiť, keď netreba.
Niektorí ľudia majú dobré skúsenosti aj chlorelou pyrenoidosa a zeleným jačmeňom GW, ale k tomu nemám veľa info, snáď len to, že vraj iné druhy jačmeňa a chlorelly sú menej účinné. Konzumácia čerstvého ovocia a zeleniny je tiež vhodná, napr. jablká sú bohaté na pektíny.
Toto píšem len ako zhrnutie bežne dostupných možností, k detoxikácii sa musí pristupovať vždy individuálne a dobre zvážiť svoje zdravotné možnosti - stav pečene, obličiek, štítnej žľazy, prípadne tehotenstvo atď. Dávkovanie je tiež široká téma, ako aj kontraindikácie a interakcie s liekmi apod. Nie som lekár, takže všetko prosím brať len ako môj názor a pozorovanie.
@petot to co si popisal tak vs ovladam aj ked s Ceckom moc nesuhlasim ze ma take ucinky a jod Ti moze pekne rozslahat metabolizmus stitnej zlazy. Takze v podstate nic neexistuje.
Ja som to myslel hlavne v suvistlosti malych deti. Tomu tazko das kurkumu alebo jod a ja by som mu nedal ani vyssie davky cecka..
Ten jod co si pisal v pripade napr teraz nedavno bol Fukusimsky syndrom a ludia hystericky zhanali jod :DDD ale nevadi ja len ze sa uziva trochu iny jod ako sa predava v lekarnach.
A este posledny poznatok k jodu, vela ludi prestalo pouzivat klasicku kuchynsku sol s jodom, presli na sol morsku alebo takmer nesolia kvoli sodiku a jeho vplyv na tlak atd.. tito jedinci casom stratili primeranu davku jodu co je negativne, ten jod sa do tej soli prave preto pridava uz pol storocia.
Opýtam sa🙂 Doteraz som bola presvedčená svoje mladšie bábo neočkovat vôbec,no po prečítaní článku v časopise Dieťa som na vážkach,či ju predsa len mám očkovať,ale až po pol roku... kedže tam ten doktor píše,že podľa neho neočkovať vôbec nie je dobre...no ja si aj tak myslím,že kvoli tomu hliníku je vakcína nebezpečná.
je zaujímavé ale aj vyčerpavajúce vás čítať a pozorovať ako inteligentní ludia dokáži medzi sebou komunikovať, kde sa stratilo rešpektovanie názoru druhého, pripadá mi to ako keby podaktorí mali potrebu uspokojiť svoje ego chytať sa slovíčiek vytrhnutých z kontextu a vysmievať sa...a dokazovať za každu cenu svoju pravdu.ja si osobne myslím, že očkovanie ma svoj význam ale vakcíny sa stali biznisom a zabuda sa na to podstatné -zdravie a životy ludí a nehovoriac o budúcich generáciach našich detí.nemyslím si že by tu z prítomních bol niekto radikálne proti očkovaniu ale...sú ludia ktorí majú velmi zlú skúsenosť až fatalnu a čo to znamená áno prevencia je potrebná a nikto ju nezlahčuje ale treba sa zaoberať bezpečnosťou vakcín a nezlahčovať nežiaduce účinky, to znamená aby sa mozgy spojili a vytvorili bezpečné vakcíny a aby sa zaoberali terajšími vakcínami a odkryli pravdu čo v nich je ved nie je možné aby niektorí vedci alebo lekári tvrdili že vo vakcínach je vela toxických latok ktoré možu všakovatým sposobom poškodiť organizmus až k smrti, čo si to vymyšlajú prečo by to robili?je x štúdií o konzervačných látkach a adjuventoch na ktoré upozornujú podaktorí odborníci.toto hadanie tu kto z koho?jeden ma taký link druhý onaký,jeden niečo povie druhy mu to vyvráti...každá minca ma dve strany.čo keby ste sa rešpektovali navzájom a spojili svoje sily a vedomosti a snažili by ste sa jednotne dosiahnuť dobro pre všetkých.tý ktorí su vporiadku po očkovaní možu byť šťastný ale ruku na srdce s týchto štastných keby sa niekomu udialo niečo závažne ako by ste reagovali?...stale by ste boli vpohode?...a trvali na svojom názore?trebalo by sa vžiť trošku aj do kože menej šťastných a porozmýšlať čo keby sa to stalo mne?tu predsa nejde o boj kto ma pravdu tu ide o ovela vážnejšie veci ako naše ego, naša pýcha naša pravda...ide tu o nas všetkých a to znamená o zdravia nás a našich generácií.ako sa možeme dohodnuť na slobode očkovania ked už tu vidieť diskrimináciu neočkovaných zastrašovanie a pod.rešpektujeme slobodu vierovyznania, rešpektujeme homosexualou, atd.rešpektujeme všeličo...a prečo nerešpektujeme nezaočkovaných, čoho sa boja zaočkovaný?je to len a len o ludoch ..proste ked ma niekto iný názor alebo je iný tak je nežiaduci a treba ho zničiť v zárodku bohužial doba je taká že musíme ísť s davom...čo vam to pripomína?
@leishmania aké perly ,že vírusová meningitída nie je ľahké ochorenie ,že otravu hubami neliečime vit.C ,myslíš tú nešťastnú alternatívnu medicínu ,čo som podložila....ja veľmi dobre viem čo som písala a za tým si stojím a keď uvidíš človeka s otravou hubami alebo dieťatko s meningitídou v bezvedomí potom sa vyjadruj ,,,toto na škole neučia ,pripraviť sa na takéto situácie a hlavne čo sa detičiek týka ..a absolútne mi nešlo o dehonestovanie tvojej osoby ,ale nechápem tvoje vyjadrenie a duplovane ak študuješ prv ako niečo poviem na základe časopisu sa pýtam ,máš takú skvelú príležitosť si veci overiť a podať informáciu tu....
@petot je v tom obrovský kus pravdy a maš pravdu že treba k tomu pristupovať individualne a vysledky sa dostavia kročik po kročiku mam s tým skúsenosť a nechapem ldí ktorí sa tak vehementne snažia vysmievať s vit.c ved nikto netvrdí že to je všeliek ale ma velky vyznam pre ludský organizmus a nech si myslai čo chcia je to ich názor.a ja tiež opatrne a postupne to robím aj ked to trva dlhšie vysledok sa dostaví a nato dám krk./a memyslím tým len vit.c aby sa zas toho ktosi nechytil/

@mano5 Zaujímavá úvaha, no má ďaleko k realite. Takto by sme ďaleko nedošli ani pri drogách. A školy už dávno nevychovávajú... Počkaj si, kým Ti deti odrastú a už teraz sa zaujímaj o to, ako dnešní pubertiaci trávia piatky, aby si mal predstavu, ako to "beží".
A ja som vraj idealistka, ako tu raz niekto napísal 🙂