icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
aristka
9. sep 2013

@tatko_bebe aj moje...

kveta
9. sep 2013

@aristka Takze suhlasis s tvrdenim, ze AV su teroristi? :o

aristka
9. sep 2013

@kveta nemôžem niečo tvrdiť ,keď to neviem ,ja len viem ,že sú tu zákony aj nový medializovaný ohľadom terorizmu a mám známeho ,ktorý bol ako železničiar poučený aj jeho kolegovia v práci ohľadom tejto novinky ,takže mi to nepríde nejak zvláštne ,že sa to preberá aj na inej schôdzi ..či sú tí akože teroristi av alebo nie je mi fuki fuk.....

petot
9. sep 2013

@kveta Trochu zacitujem z toho, ako sa chváli PR agentúra pána Kasardu, ako spracúva verejnosť.

"Dovoľte mi predstaviť sa: Som rotavírus
Keď sme si na jeseň roku 2007 zadali do press-monitoringu slovo rotavírus, nenašli sme žiaden odkaz a na webe to boli len špeciálne medicínske správy. Skúste to spraviť dnes, po pol roku intenzívnej práce s novinárskou obcou a verejnosťou. Hoci je rotavírusová infekcia špecifickou záležitosťou, ktorá sa týka najmenších detí, pre nášho klienta GlaxoSmithKline sme pripravili takú intenzívnu a cielenú public relations kampaň (od web stránok a tlačovej konferencie po aktívnu prácu s diskusnými priestormi na internete a buzz marketingom), že dnes je slovo rotavírus známe tam, kde má byť – medzi mamičkami potenciálne ohrozenej skupiny detí. Ale nezdvihla sa len znalosť, výrazne stúpla aj zaočkovanosť proti rotavírusovej gastroenteritíde."

-koniec citátu. Zdôraznil by som "aktívnu prácu s diskusným priestorom a buzz marketing" o čom akiste niektorí prítomní diskutujúci vedia podstatne viac než ja.

No a oni budú nazývať niekoho "infoteroristom".

nikimax
9. sep 2013

@kveta 😀 😀 😀 A ktovie či sa tí rodičia, čo očkujú len niektoré vakcíny, a len niektoré choroby, nazývajú polo-teroristi.... 😅 😅 😅 .to je fantázia bez hraníc, naozaj potrebná na kongresoch...panebože.... 😕

jerryjanka
9. sep 2013

@nikimax tak toto si vystihla. to je fakt amen tma

nikimax
9. sep 2013

@petot nemám slov, na to, ako sa nám pekne pán rotavírus predstavil.... 😀 😀 Ale ked tak nad tým rozmýšľam, aby sa ten hliník z tela lepšie a rýchlejšie vylučoval, chytiť rotavírus by nemuselo byť až tak na škodu.....hmmm 🙂 😉

aristka
9. sep 2013

@nikimax asi máš veľkú znalosť zákona,terorizmus nie je fantázia ,ale skutočnosť ,inak vám tu celkovo asi ši ši 😀

aristka
9. sep 2013

http://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&s... no a tu máte akčný plán boja proti terorizmu na slovensku.... 😀

nikimax
9. sep 2013

@aristka náá podobne.... 😅 Dovoľ sa mi zasmiať.... 😀 😀 .spájať terorizmus s rodičmi, ktorí odmietajú očkovanie..je ozaj mimo misu....nehnevaj sa..... 😅 😀 Ja viem, že sa veľmi snažíííš, ale akčný plán boja pošli radšej na kongresy a školenia lekárov, teda, ak sa to tam ešte nepreberalo...... 😅 😅 😅

aristka
9. sep 2013

@nikimax ja som to nevymyslela a ani lekari,ale politici....tak si to treba riesit s nimi a zdravotnictvo spada pod vykpn sluzby vo verejnom zaujme a tak ako ozbrojene sily su z toho aj povinnosti ci zo strany statu alebo zdravotnictva ,takze nie je cudo ,ze sa tam preberaju aj taketo zalezitosti.

nikimax
9. sep 2013

@aristka ty si myslíš, že tie programy na lekárske kongresy pripravujú politici???

aristka
9. sep 2013

už som tu písala aj o mojom príbuznom železničiarovi ako boli neni dávno poučený a opozornení o hrozbe terorizmu ,mali schôdzu a bolo to dané príkazom zhora a aj ministerstvo zdr.je štátny orgán a určite ak je dôvod alebo nejaká zmena zasahuje...a napr.v tom programe je len jeden bod ohľadom internetu a terorizmu ..tak to bolo asi za potreby predniesť...jednoducho v tejto dobe je to veľmi aktuálny a módny hit riešiť v každej sfére túto otázku ....

aristka
9. sep 2013

........

petot
9. sep 2013

@aristka Náá, a ja som si myslel, že terorizmus to je ten Aladin, čo sa dokázal prešmyknúť popri stíhacej základni a podletieť elektrické drôty na lietajúcom koberci a keď s ním narazil do najstráženejšej budovy sveta tak, že ho nezachytila ani jedna bezpečnostná kamera, ho potom nechal zmiznúť 😀 Ale možno sa volal nejako ináč, a možnože to nebol lietajúci koberec ale Boeing 737, každopádne kúzelník to bol prvotriedny 😀 😀 😀

Asi sa už v tých mediálnych historkách nevyznám, musím viac čítať poučné materiály od toho odborníka na terorizmus. 😎

aristka
9. sep 2013

@petot ale ako vidíš ,aj keď to človeku pripadne ako paródia,jednoducho si musia povedať svoje ,my stým nič nenarobíme.. 😝

kvieta
9. sep 2013

Tak konšpiračky o Gatesovom vyhladzovaní ľudstva sú pre AV úplne logické a pochopiteľné a spojitosť navádzanie na neočkovanie-bojkotovanie očkovania - informačno-teroristická dezinformácia = ohrozenie verejného zdravia, tak to všetkým AV pripadá byť smiešne a poburujúce. No objektivita až to bolí, fakt 😉

aristka
9. sep 2013

@kvieta vieš nechcem sa k tomu viac vyjadrovať lebo mám pocit,že robia všetko aby sme boli stopnuté... 😝

kvieta
9. sep 2013

@aristka Ja viem 😒
Ale nedalo mi nenapísať svoj názor.

kreativna
9. sep 2013

zdravím vštkých dnes som absolvovala špecialne pracovisko hned dve a zistila som závažné a ojektívne iformácie a zapada do seba a podtýkam pre tých čo do všetkého rýpu ž odborníčka s 18 rčnou praxou v danej oblasti ktorá zobrala do úvahy všetko rodnnú anamnézu moj vek a všetky laboratorne testy a skutočnosti okolo malej vyzerá to ako autizmus ale su tam viacere faktory a moja dcera je špecificka vymyka sa určitým ako to nazvať kriteriam pre tuto diagnozu nebudem to opisovať podrobne vramci ochrany ale záver je jednoznačný umelo poškodenýmozog nervová sústava a rozvrat vnútorného prostredia odborníci vedia z čoho to je ale kedže doba je taka aká je tak nebudu to riešiť v rámci aj svojej ochrany a hlavne aby mohli pomáhať svojim pacientom nemožu verejne na toto poukázať, pretože to by bolo pre ich profesiu samovražda, pravdou pre mna ostava že moje dieťa bolo poškodené očkovaním a nezaujma ma či mi bude niekto odporovať,nebudem sa púšťať do nezmyselných vojen ale raz sa to prevalí,je tovelmi závažné že v našom štáte sa pomaha poškodeným detom radšej neoficialne aby to nevzbudzovalo pozornosť a na papier sa napíše to čo je potrebné.sme tu ako v totalitnom režime ten tlak a zastrašovanie čo sa praktikuje na lekárov a odborníkov je neuveritelný,ta opatrnosť a komunikacia v príčinach ochorenia je neskutočná, kto to nezažije neuverí.tý ktorí sa tu hráte na ...nechcem nikoho uraziť takže nebudem to komentovať, viete.......realita je uplne iná a pravda je tam kde by ste ju nehladali a všetko na svete sa dá zmanipulovať a ovplyvniť tak ako to momentálne určití...potrebujú vo svoj prospech.myslite si čo chcete nie som odborník ani na urovni vzdelanosti ako tu určití ludia, som len obyčajna matka a mam svoj sedliacky rozum a intuíciu, ja nepotrebujem nikomu nič dokazovať, nepotrebujem nezmyselne štatistiky, nevnucujem nikomu svoju pravdu a zariadim sa podla seba.najvačšia tma je pod lampou a závažné skutočnosti sa stávajú verejným tajomstvom.ja sa teším na dobu ked pravda vyde najavo a všetko sa prevalí a budu sa prepisovať lekárske učebnice,skor či neskor k tomu pride ale zrejme si musíme počkať kym ešte viac detí bude poškodených a zomrie alebo sa to stane niekomu čo je na vysokom poste v tejto oblasti alebo kompetntný v tejto oblasti nepichne svojim vakcínu a tvari sa že ano ktovie?

kreativna
9. sep 2013

@aristka klobuk dole ty si vzdelana vo všetkých oblastiach teba je škoda na tomto fore mala by si mieriť vyššie

aristka
9. sep 2013

@kreativna nevyznám sa vo všetkých oblastiach ,o účtovnictve neviem nič,tak sa k nemu nevyjadrujem a takto by sme mohli pokračovať....

aristka
9. sep 2013

@kreativna ak jej bol diagnostikovaný autizmus,nemôže to byť z očka,autizmus je vývojová choroba a lekári to vedia,ak má symptómy neurologické podobné autizmu musí to mať inú diagnózu tak ju sem daj a duplovane nechce sa mi veriť ,že lekár bude takto komunikovať s klientom ,ak takto s tebou komunikoval mal dať záver aj na papier a môžeš zažalovať štát alebo je to nejaká tvoja fatamorgána ,ktorú ako matku chorého dieťaťa úplne chápem....

kreativna
9. sep 2013

@aristka pravdou je že aj tvoje príspevky su prínosom a hodnotné ako každeho hej ale u mna vzbudzuješ pocit že maš tendenciu vysmievť sa a znevažovať druhých a rada chytáš druhých za slovčko a potom to rozvadzaš do bezvedomia a vytrhneš vec z kontextu a prisposobiš si ju podla seba ja nechcem na teba utočiť je len komunikujem a o tomtoto je že sa doplname a nuti nas to rozmýšlať a reagovať na iných podnety.vieš čo je podstatné že všetkym nam ide o spoločnú vec, všetci chceme pre naše deti albo aj pre nás to najlepšie a čo je to najlepšie?v tomto zatial nie sme jednotný každy je presvedčený o niečom inom čo je to najlepšie

kristinaanna
9. sep 2013

je autizmus novodobá choroba, alebo len teraz ju vedia lepšie diagnostikovať?

aristka
9. sep 2013

@kreativna vieš ,u mňa nefungujú domnenky ,pocity možno je to deformácia z práce ,lebo ak by som fungovala na pocitoch nemohla by som ju robiť ...reagujem len preto lebo ty tu hovoríš o svojich pocitoch ,čo ti beriem a fakt ťa chápem ,ale nič viac...

kreativna
9. sep 2013

@aristka nebudem to riešiť s tebou .....a nevyprovokuješ ma k detailom a informáciam,prsím ťa už ma nerieš dakujem

kreativna
9. sep 2013

@aristka a moj pocit ty profesionalka nechapeš , maš klapky na očiach ale to chápem zas ja

aristka
9. sep 2013

@kristinaanna nie je to novodobá choroba,ale kedysi nikto neriešil ľahké formy autizmu ,tak ako nikto nepoznal dyzlexiu a dyzgrafiu ,boli to hlúpi ľudia ,ale už aspoň posledných 20rokov nastali veľké pokroky ohľadom psycholgie aj psychiatrie a vedia sa aj ľahšie formy zadefinovať a je to ťažké pre rodičov lebo niektoré formy sa preukážu až do 5 roku života,ale viac by vedel povedať človek čo sa tým zaoberá....

aristka
9. sep 2013

@kreativna tak to sem nedávaj ,kudne napíš do ip..tam sa vyžaluj poplač ..keby si vedela ako ťa chápem ,videla som toho dosť vo svojom živote ,ale jednoducho sú veci ,ktoré nepustia a toto ,táto téma nemôže byť o pocitoch....