(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
@kveta nemôžem niečo tvrdiť ,keď to neviem ,ja len viem ,že sú tu zákony aj nový medializovaný ohľadom terorizmu a mám známeho ,ktorý bol ako železničiar poučený aj jeho kolegovia v práci ohľadom tejto novinky ,takže mi to nepríde nejak zvláštne ,že sa to preberá aj na inej schôdzi ..či sú tí akože teroristi av alebo nie je mi fuki fuk.....
@kveta Trochu zacitujem z toho, ako sa chváli PR agentúra pána Kasardu, ako spracúva verejnosť.
"Dovoľte mi predstaviť sa: Som rotavírus
Keď sme si na jeseň roku 2007 zadali do press-monitoringu slovo rotavírus, nenašli sme žiaden odkaz a na webe to boli len špeciálne medicínske správy. Skúste to spraviť dnes, po pol roku intenzívnej práce s novinárskou obcou a verejnosťou. Hoci je rotavírusová infekcia špecifickou záležitosťou, ktorá sa týka najmenších detí, pre nášho klienta GlaxoSmithKline sme pripravili takú intenzívnu a cielenú public relations kampaň (od web stránok a tlačovej konferencie po aktívnu prácu s diskusnými priestormi na internete a buzz marketingom), že dnes je slovo rotavírus známe tam, kde má byť – medzi mamičkami potenciálne ohrozenej skupiny detí. Ale nezdvihla sa len znalosť, výrazne stúpla aj zaočkovanosť proti rotavírusovej gastroenteritíde."
-koniec citátu. Zdôraznil by som "aktívnu prácu s diskusným priestorom a buzz marketing" o čom akiste niektorí prítomní diskutujúci vedia podstatne viac než ja.
No a oni budú nazývať niekoho "infoteroristom".
@nikimax tak toto si vystihla. to je fakt amen tma
http://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&s... no a tu máte akčný plán boja proti terorizmu na slovensku.... 😀
@aristka náá podobne.... 😅 Dovoľ sa mi zasmiať.... 😀 😀 .spájať terorizmus s rodičmi, ktorí odmietajú očkovanie..je ozaj mimo misu....nehnevaj sa..... 😅 😀 Ja viem, že sa veľmi snažíííš, ale akčný plán boja pošli radšej na kongresy a školenia lekárov, teda, ak sa to tam ešte nepreberalo...... 😅 😅 😅
@nikimax ja som to nevymyslela a ani lekari,ale politici....tak si to treba riesit s nimi a zdravotnictvo spada pod vykpn sluzby vo verejnom zaujme a tak ako ozbrojene sily su z toho aj povinnosti ci zo strany statu alebo zdravotnictva ,takze nie je cudo ,ze sa tam preberaju aj taketo zalezitosti.
už som tu písala aj o mojom príbuznom železničiarovi ako boli neni dávno poučený a opozornení o hrozbe terorizmu ,mali schôdzu a bolo to dané príkazom zhora a aj ministerstvo zdr.je štátny orgán a určite ak je dôvod alebo nejaká zmena zasahuje...a napr.v tom programe je len jeden bod ohľadom internetu a terorizmu ..tak to bolo asi za potreby predniesť...jednoducho v tejto dobe je to veľmi aktuálny a módny hit riešiť v každej sfére túto otázku ....
........
@aristka Náá, a ja som si myslel, že terorizmus to je ten Aladin, čo sa dokázal prešmyknúť popri stíhacej základni a podletieť elektrické drôty na lietajúcom koberci a keď s ním narazil do najstráženejšej budovy sveta tak, že ho nezachytila ani jedna bezpečnostná kamera, ho potom nechal zmiznúť 😀 Ale možno sa volal nejako ináč, a možnože to nebol lietajúci koberec ale Boeing 737, každopádne kúzelník to bol prvotriedny 😀 😀 😀
Asi sa už v tých mediálnych historkách nevyznám, musím viac čítať poučné materiály od toho odborníka na terorizmus. 😎
Tak konšpiračky o Gatesovom vyhladzovaní ľudstva sú pre AV úplne logické a pochopiteľné a spojitosť navádzanie na neočkovanie-bojkotovanie očkovania - informačno-teroristická dezinformácia = ohrozenie verejného zdravia, tak to všetkým AV pripadá byť smiešne a poburujúce. No objektivita až to bolí, fakt 😉
zdravím vštkých dnes som absolvovala špecialne pracovisko hned dve a zistila som závažné a ojektívne iformácie a zapada do seba a podtýkam pre tých čo do všetkého rýpu ž odborníčka s 18 rčnou praxou v danej oblasti ktorá zobrala do úvahy všetko rodnnú anamnézu moj vek a všetky laboratorne testy a skutočnosti okolo malej vyzerá to ako autizmus ale su tam viacere faktory a moja dcera je špecificka vymyka sa určitým ako to nazvať kriteriam pre tuto diagnozu nebudem to opisovať podrobne vramci ochrany ale záver je jednoznačný umelo poškodenýmozog nervová sústava a rozvrat vnútorného prostredia odborníci vedia z čoho to je ale kedže doba je taka aká je tak nebudu to riešiť v rámci aj svojej ochrany a hlavne aby mohli pomáhať svojim pacientom nemožu verejne na toto poukázať, pretože to by bolo pre ich profesiu samovražda, pravdou pre mna ostava že moje dieťa bolo poškodené očkovaním a nezaujma ma či mi bude niekto odporovať,nebudem sa púšťať do nezmyselných vojen ale raz sa to prevalí,je tovelmi závažné že v našom štáte sa pomaha poškodeným detom radšej neoficialne aby to nevzbudzovalo pozornosť a na papier sa napíše to čo je potrebné.sme tu ako v totalitnom režime ten tlak a zastrašovanie čo sa praktikuje na lekárov a odborníkov je neuveritelný,ta opatrnosť a komunikacia v príčinach ochorenia je neskutočná, kto to nezažije neuverí.tý ktorí sa tu hráte na ...nechcem nikoho uraziť takže nebudem to komentovať, viete.......realita je uplne iná a pravda je tam kde by ste ju nehladali a všetko na svete sa dá zmanipulovať a ovplyvniť tak ako to momentálne určití...potrebujú vo svoj prospech.myslite si čo chcete nie som odborník ani na urovni vzdelanosti ako tu určití ludia, som len obyčajna matka a mam svoj sedliacky rozum a intuíciu, ja nepotrebujem nikomu nič dokazovať, nepotrebujem nezmyselne štatistiky, nevnucujem nikomu svoju pravdu a zariadim sa podla seba.najvačšia tma je pod lampou a závažné skutočnosti sa stávajú verejným tajomstvom.ja sa teším na dobu ked pravda vyde najavo a všetko sa prevalí a budu sa prepisovať lekárske učebnice,skor či neskor k tomu pride ale zrejme si musíme počkať kym ešte viac detí bude poškodených a zomrie alebo sa to stane niekomu čo je na vysokom poste v tejto oblasti alebo kompetntný v tejto oblasti nepichne svojim vakcínu a tvari sa že ano ktovie?
@kreativna ak jej bol diagnostikovaný autizmus,nemôže to byť z očka,autizmus je vývojová choroba a lekári to vedia,ak má symptómy neurologické podobné autizmu musí to mať inú diagnózu tak ju sem daj a duplovane nechce sa mi veriť ,že lekár bude takto komunikovať s klientom ,ak takto s tebou komunikoval mal dať záver aj na papier a môžeš zažalovať štát alebo je to nejaká tvoja fatamorgána ,ktorú ako matku chorého dieťaťa úplne chápem....
@aristka pravdou je že aj tvoje príspevky su prínosom a hodnotné ako každeho hej ale u mna vzbudzuješ pocit že maš tendenciu vysmievť sa a znevažovať druhých a rada chytáš druhých za slovčko a potom to rozvadzaš do bezvedomia a vytrhneš vec z kontextu a prisposobiš si ju podla seba ja nechcem na teba utočiť je len komunikujem a o tomtoto je že sa doplname a nuti nas to rozmýšlať a reagovať na iných podnety.vieš čo je podstatné že všetkym nam ide o spoločnú vec, všetci chceme pre naše deti albo aj pre nás to najlepšie a čo je to najlepšie?v tomto zatial nie sme jednotný každy je presvedčený o niečom inom čo je to najlepšie
je autizmus novodobá choroba, alebo len teraz ju vedia lepšie diagnostikovať?
@kristinaanna nie je to novodobá choroba,ale kedysi nikto neriešil ľahké formy autizmu ,tak ako nikto nepoznal dyzlexiu a dyzgrafiu ,boli to hlúpi ľudia ,ale už aspoň posledných 20rokov nastali veľké pokroky ohľadom psycholgie aj psychiatrie a vedia sa aj ľahšie formy zadefinovať a je to ťažké pre rodičov lebo niektoré formy sa preukážu až do 5 roku života,ale viac by vedel povedať človek čo sa tým zaoberá....

@tatko_bebe aj moje...