Neočkovaný chlapček ochorel na záškrt
Rodičia dieťaťa cítia hroznú vinu a cítia sa zničení a oklamaní antivakcinačným hnutím. Vyjadrili ľutosť nad svojim nesprávnym rozhodnutím. Prvé symptomy sa objavili 25 mája, dieťatko na liečbu reaguje podla lekárov dobre, ale stále je vo vážnom stave. Napriek tomu, že bol v detskom tábore, žiadne dalšie deti sa nenakazili. Záškrt sa v Španielsku nevyskytol posledných 30 rokov. Rodičia zostávajú v anonymite a neplánuje sa voči nim žiadne konanie ani nebudú musieť uhrádzať liečbu, ale urady budú bojovať proti klamstvám a dezinformáciam, ktoré šíri antivakcinačné hnutie.
@mamulienka30 bohužiaľ tu sa biješ ty a nie všetky spravy si vedia rodičia vyhladať a dokonca preložiť...si veľmi zaujata....prečo si tu nebola ,keď av tu napr.mne rozprvali do fašistiek alebo ma obviňovali z duplicity a pritom to nebola pravda a bolo toho omnoho viac a nikomu z nich sa nič nestalo ...je to ťažko ak si priklonena na opačnu stranu ,tam zmier nikdy nebude ,ale skôr tu ide o kvalitu diskusie a bohužiaľ ,čo sa agresie tyka a nadavok av vedie..maš toho plne diskusie...
@mamulienka30 mám dieťa a nie je z očkovacieho veku vonku, daj mi pokoj a presťan ma napádať, celý svet informuje o záškrte a diskutuje, neviem prečo tebe to práve vadí.
@aristka no ja neviem o tom, ze by som tu cele dni s niekym diskutovala nie to pouzivala nadavky, ale dobre 😀 Preto ani neviem, kedy tebe kto vynadal do fasistiek (??) atp... kto ma tolko casu vsetko tu sledovat? Ono otocit problem na druheho je tiez cesta, ako z problemu von 😀 Ale problem to nevyriesi, len to od neho na cas odputa pozornost 😝
@adsumus nepochopila si pointu, aj ked myslim, ze pochopila az velmi dobre. Hovorim o faktoch, ako posobis a co robis na MK posledne roky, nijako ti neublizujem, alebo chces tvrdit, ze nie je kazdy minimalne druhy tvoj prispevok na tejto stranke venovany ockovaniu... zamysli sa ;)
moj nazor na ockovanie je taky, ze proti istym chorobam ako je tento zaskrt, tetanus a tieto podobne ockovania je to opodstatnene, prave ockovanim a prevenciou taketo choroby vymizli, tym myslim cisto zakladne ockovania ako boli kedysi....inak proti chripke a dalsim x veciam som proti, lebo to clovek dostane tak ci tak...ja sa napr. cudujem, ze niektori tak zavrhuju ockovanie, pricom ich deti su male a nevedia to relevantne zhodnotit ako ich deti vo vyssom veku budu prezivat choroby a co ich postretne a v prvom rade nie su vo vacsom kolektive ako je skolka, kde dieta co to pozbera....
@mamulienka30 všetky moje verejné príspevky su venované očkovaniu a okrem tých, čo venujem právam homosexuálov a vareniu. Moje sukromné príspevky su venovane osobným veciam. Občas sa verejne spýtam na bežné veci, bicykel, ako urobiť šľahačku, aká trampa je najlepšia, potom to pomažem, lebo to nie je doležité.
@spirit16 ja som to už vysvetlila stokrát vadia mi klamstvá antivaxerov a že zomieraju neočkované deti a že sa môžu nakaziť aj deti do jedného roka, oslabení jedinci, transplantovaní jedinci, ludia po chemo, prííííííííšerne mi to vadí, ked títo ludia by umierali a umieraju zbytočne kvoli klamstvám antivax.
@adsumus
Tak by si sa s tym mala zmierit.
Ked zacnu zomierat hromadne, tak sa to vyriesi samo. Myslim ze omnoho viac ludi zomiera z inych dovodov ako preto, ze sa nedali zaockovat. Zatial je to obcas jeden vykrik do tmy.
A aki transplantovany jedinci? a aki ludia po chemo? Dospeli ludia? Ved antivax je otazka poslednych rokov, ci som nieco nepochopila?
@adsumus
Prepac aj tak neverim, ze zamestnana mama, ma na takuto aktivitu cas. Ak to robis tu na konikovi, kde je nejaka Tvoja oficialna kampan? Lebo clovek, co sa tomu takto venuje a diskutuje s tymi, ktori o tom nieco vedia podla mna robi urcite viac, nez len Ty na konikovi. To mi pride ako dost velka strata casu.
@spirit16 nehnevaj sa ale ja netuším o čom tuná píšeš, neviem aké kampane odo mna chceš, neviem akí dospeplí ludia po chemo, ked aj deti maju rakovinu, neviem ako sa čo vyrieši ked kto začne zomierať hromadne, ani o aký výkrik do tmy má isť, antivax je otázka posledných rokov asi tak sto rokov, prepáč ale toto su pre mna informácie, že ked pozametám pod bytovkou, tak sa dozviem viac.
@adsumus
Je som Ti nedavala ziadne informacie 🙂 Reagujem nato, co pises.
A Ty mi neodpovedas. Popravde, keby si povedala, ze si odbornicka vo veci ockovania a toto je Tvoja kampan, tak by som bola ticho a nechala Ta robit svoju pracu.
Ak si obycajna mama, ktora vie o ockovani asi tolko, kolko si nastudovali aj tie, co tu vedu kampan antivax, tak cas, ktory tu travis s Tvojimi prispevkami mi pride strateny.
@adsumus
a 100 rokov antivax 🙂 Zase trosku prehanas.
Iste vzdy boli ludia, ktori boli proti. Ale za komacov, si nikto nemohol dovolit nedat ockovat dieta napriklad. Takze hovorime tu snad o tom antivax, ktore sa deje teraz.
Ak Ty hovoris o 100 rokoch, tak mi zacinas byt cim dalej tym viac podozriva.
ved to neni u nás na SK, tak klídek...
@bocianka123 a ked to dovlečie niekto k nám, čo napíšeš?
@adsumus
Jedna lastovicka leto nerobi.
Ked to zavlecie niekto k nam, tak ti, co sa dali ockovat, mozu byt kludni, ti co sa nedali ockovat, su si vedomi rizika.
A myslim, ze nas akutnejsie ohrozuju uplne ine veci.
Toto je len zastrasovanie. Lebo ludia potrebuju byt drzani v strachu, aby samostatne nerozmyslali. To tiez vies aj sama.
Pises velmi ucelovo 🙂
A ten kto venuje niecomu neumerne vela casu to nikdy nerobi len z nezistnych dovodov. Nikdy.
Mozes mi teda aspon povedat o co su lepsie Tvoje prispevky, nez bab, ktore robia antivax?
V com si odbornejsia nez ony?
@adsumus
spirit16 @adsumus
Mna nezastrasilo nic, mne su tieto medialne clanky zabavne a necitam ich uz len z toho dovodu, ze z nazvu viem, ze sa nic podstatne nedozviem, lebo to je ucelove. Myslim, tie clanky, ktore maju tekto nazvy tohoto stylu.
@adsumus
Svetove media sa tomu venuju za odplatu, pre nich to nie je strateny cas.
Ale pre Teba ano, pokial to robis nezistne.
Preco mas pocit ze utocim.
Cim utocim? Svojim nazorom?
Tym ze sa jej regulerne pytam, ved o tom je diskusia.
Kludne oslov admina, som zveda ako to so mnou bude riesit a ako mi vysvetli moje z Tvojho pohladu zle chovanie.
@aristka kedze admin na tuto temu vobec nereaguje, tak kludne skus. Oznaceny bol uz viac krat. Nediskutuje tu nikto ani vulgarne, ani neprimerane, tak neviem, co ta to tak berie... niektore veci tu jednoducho nesedia.

@aristka vsimam si ju uz dlhsie, to je cele, hlavne hadky, ktore vznikaju a ja hadanie neznasam, hlavne v temach, kde ma kazdy "tu svoju" pravdu a aj tak poziciu nezmeni - lebo nechce... ved to ani neni diskusia, len dokazovanie tej svojej "pravdy".
Antivaxeri sa jasne biju s nou, to je ako liat vodu na olej... vzdy je s toho vela dymu 😖 To, ze nepredava produkt neznamena, ze nepredava sluzbu... chapes... aj informovat a upovedomovat JE svojim sposobom s nejakym cielom a umyslom. Ved prakticky citat a sledovat informacie na ostatnych portaloch a v spravach vieme aj bez nej. Takyto eminentny zaujem o jednu temu roky roky nie je len tak. Hlavne take hadanie. Ved jej deti opakujem ak nejake ma su s ockovacieho veku uz asi vonku, ze by to musela takto aktivne sledovat.