Očkovanie dievčat proti rakovine krčka maternice
Maminky prosím áno alebo nie? Ja sa neviem rozhodnúť viac som priklonena ano, ale dnes má zmestila jedna mamička.
Očkovanie proti rakovine krčka maternice
Dievča 11rokov.
Ďakujem
Ja som syna očkovať dala , dám aj ďalšie dve deti .
Niekto sa tu pýtal či sme teda dali deti aj proti kovidu . Ja nie . Je to príliš nová vakcina , nie ešte tak overená , navyše deti mali skoro žiadny priebeh kovidu , my dospelí sme boli ko ,im nič nebolo.
@dadis pohlavne choroby boli dovlecene pocas vojny, bolo to sposobene migraciou obyvatelstva a vojakmi, ktori mimo vlasti vyuzili asi prostitutky. Ono ti vojaci v tej dobe to brali asi tak, ze zajtra moze zomriet, aspon si uzije ked moze. Na slovensku bola prostitucia zakazana, kupliarstvo trestane, nakazeni pohlavnymi chorobami boli nuteni sa liecit.
Ja ale nepisem o tychto situaciach, ale o prirodzenom sexualnom spravani bezneho ludu v beznej dobe v beznom domacom prostredi.
https://www.forumhistoriae.sk/sites/default/fil...
@anonym_5b6f82 Prestan si vymyslat, upravujes si pravdu, ako sa ti hodi - predtym v 20.storoci ludia zili cnostne a ked ti dam dokaz, ze sirenir pohalvnych chorob tomu nenasvedcuje, tak teraz len vojaci a bludy si vymslas.. tam v tom materiali sav su aj presen pocty, ked vynasli liecbu, vsetci sa mali dat pretestovat a preliecit - tak tam vidiet, kolko ludi malo pohlavne choroby.. ak by zili cnostne, ako tvrdis, tak asi logicky by sa pohlavne choroby nesirili
@anonym_5b6f82 Prestan si vymyslat, upravujes si pravdu, ako sa ti hodi - predtym v 20.storoci ludia zili cnostne a ked ti dam dokaz, ze sirenir pohalvnych chorob tomu nenasvedcuje, tak teraz len vojaci a bludy si vymslas.. tam v tom materiali sav su aj presen pocty, ked vynasli liecbu, vsetci sa mali dat pretestovat a preliecit - tak tam vidiet, kolko ludi malo pohlavne choroby.. ak by zili cnostne, ako tvrdis, tak asi logicky by sa pohlavne choroby nesirili
@dadis ty o koze ja o voze. Jasne, ze pohlavne choroby urcita skupina privliekla (hlavne vojaci) ale nesexovali vsetci krizom krazom. Nejaka krestanska moralka sa vo vacsinovej populacii drzala.
Pridam aj tebe definiciu prespenky, aby si rozumela, o com pisem.
@anonym_autor jednoznačne áno. Ale očkuje sa od 12 rokov.
@dadis ty o koze ja o voze. Jasne, ze pohlavne choroby urcita skupina privliekla (hlavne vojaci) ale nesexovali vsetci krizom krazom. Nejaka krestanska moralka sa vo vacsinovej populacii drzala.
Pridam aj tebe definiciu prespenky, aby si rozumela, o com pisem.
@anonym_5b6f82 V 1951 v ramci akcie PN bolo zachytenych takmer 18 tisic nakazenych syfilisom (lues, ak by si nevedela). Nie, neboli to len vojaci, aj tvoj pospolity lud, i neprespanky, prespannky, manzelia.
@anonym_autor jednoznačne áno…ale ja som dcéru dávala ockovat čo možno najneskôr ako sa dalo v 13 rokoch. Tak mi to odporúčala aj gynekologička aj pediater.
Mam styri dcery a nedam ani jednu,synov uz vobec.Treba si o tej vakcine nastudovat,za mna je tam obrovske riziko,je x dokumentov,vypovedi ludi ktori si to dali alebo blizkych a nie je to nic pekne.
dala som syna a dam aj dceru.
aj chlapci mozu dostat rakovinu z hpv - hrtan, hrube crevo... byt prenasacmi.
syn nemal ziadnu reakciu.
@pralinka25 ak je gay tak a áno 😉
@julish ako, vtedy som bola v šoku, plakala som. Kamarát mi vybavil -primara. Mala som pozit.dané rizikové kmene. Povedal, že to absolútne nič nerieši. Dôležité nefajčiť a nebrať HAK. A na to,aby vznikla ralovina,treba súčinnosť veľa faktorov xy faktorov,od oslabenej imunity, ochorení,veku...atď. Dospelý človek sa v 80% stretne s týmito vírusmi a ani nevie ako,vysporiada sa s tým telo ak je ok. Je to už 20 rokov a som ok. A druhý lekár mi dokonca povedal, že nemá význam vyšetrovať rizikové kmene ak žena nemá problém, lebo organizmus sa vysporiadal. Ľudia už neveria svojmu telu a to je chyba
@anonym_a74ea7 a ako si potom vysvetlis fakt, ze v krajinach, kde maju dlhodobo povinnost tohto ockovania, uplne eliminovali vyskyt rakoviny krcka maternice? Ved boze…
@pralinka25 ak je gay tak a áno 😉
@anonym_39890e tak nemusi byt gay. dobre konecnik a crevo asi ano. ale hrtan, jazyk, ustna dutina v pohode aj negay.
@anonym_a74ea7 a ako si potom vysvetlis fakt, ze v krajinach, kde maju dlhodobo povinnost tohto ockovania, uplne eliminovali vyskyt rakoviny krcka maternice? Ved boze…
@julish no, ono to nie je iste, ci ockovanim - predsa vakcina ma len ani nie 20 rokov a od zaciatku nebola povinna. Cize zaockovana je populacia zien maximalne do 34 roka zivota. Australia ma vsak velmi dobry program na vcasne zachytenie tohto ochorenia, tak aj tymto si vysvetluju odbornici tento uspech, urcite nie samotnym ockovanim, kedze to ti nepokryje vsetky kmene a celu zensku populaciu....

Ja som dceru dala v 12. Menštruáciu dostala az po ockovani a od zaciatku ma celkom pravidelný cyklus.