icon

Očkovanie dievčat proti rakovine krčka maternice

Včera o 17:37

Maminky prosím áno alebo nie? Ja sa neviem rozhodnúť viac som priklonena ano, ale dnes má zmestila jedna mamička.

Očkovanie proti rakovine krčka maternice
Dievča 11rokov.

Ďakujem

Strana
z3
gabus543
Včera o 19:55

@anonym_autor dcéra je očkovaná proti hpv a takisto dám aj syna a dcéru očkovať keď budú mať vhodný vek

anonym_6bf857
Včera o 19:57

Som zaočkovaná od 17tich, nemala som žiadne nežiadúce účinky takže za mňa áno.

anonym_bd5fcc
Včera o 20:02
@dadis

@anonym_bd5fcc Mne to odporucila gynekologicka, co citam, do 45 sa odporuca..

@dadis ok.dik

anonym_6aec98
Včera o 20:43
@dadis

@anonym_bd5fcc Mne to odporucila gynekologicka, co citam, do 45 sa odporuca..

@dadis striedas sexualnych partnerov? Ci kvoli comu zvazujes ockovanie?

anonym_e52b07
Včera o 21:14

@anonym_autor mám dcéru , určite ju zaočkovať dám, ale na hranici veku do kedy sa očkovanie robí.
Sama som si v dospelosti prešla pozitívnym skríningom a následne kolotočom okolo toho.(absolvovala som klasicku ročnú prehliadku na gynekológií, že keď mi nevolajú je to O.K. a oni nevolali)... po zhruba pol roku som tam volala ja, že sa potrebujem objednať na vyšetrenie a sestrička ma nahodila do PC a zostala ticho , dala mi lekára a ten mi do telefónu hovorí, že okamžite aby som prišla, dievča zlaté vy máte rakovinu! Toľko neistoty čo som vtedy cítila, strachu čo bude somnou. Nikto mi nevysvetlil, čo somnou budú robiť, len sa všetko rýchlo dialo. Čerstvá nevesta, nový dom a správa ktorú nikto nečakal.
Doslova som sa chytala potom všetkého( jóga, meditácie, cviklová šťava- na litre, homeopatika, vitamíny a kadečo iné), len aby dobre bolo. Stratila som tým rok života , ale na duši sú stopy doteraz.

pralinka25
Včera o 21:16

dala som syna a dam aj dceru.
aj chlapci mozu dostat rakovinu z hpv - hrtan, hrube crevo... byt prenasacmi.
syn nemal ziadnu reakciu.

pralinka25
Včera o 21:17
@anonym_a74ea7

@doriiis ak myslíš, že vtedy boli lekári hlúpi,a najmä tí "nám známi"ok. Máš právo na svoj názor samozrejm🙂 .

@anonym_a74ea7 tu nejde o to ze by si niekto myslel ze je hlupy ale o to ze veda ide dopredu a vieme veci ktore sa pred 18 rokmi tak nevedeli.

pralinka25
Včera o 21:20
@anonym_a74ea7

Ľudia stratili dôveru v silu svojho organizmu. Nečudujem sa . Keď ho poškodzujú stravou,vodou, vzduchom, životným štýlom, liekmi,očkovaniami a inými...

@anonym_a74ea7 ale prosim ta zeny na rakovinu tohoto druhu zomierali aj predtym. toto su take kecy ze az.

anonym_53c061
Včera o 21:33

Viete niektora kolko stoji toto ockovanie a v kolkych davkach sa ockuje?

dadis
Dnes o 05:41
@anonym_53c061

@anonym_53c061 Od 15 rokov v 3 davkach po cca 120 eur kazda..

doriiis
Dnes o 05:48
@anonym_53c061

@anonym_53c061 ... Od 12 do 15 rokov zadarmo. Vakcina Cardasil 9,dve dávky s polročným odstupom

dadis
Dnes o 06:39
@anonym_6aec98

@dadis striedas sexualnych partnerov? Ci kvoli comu zvazujes ockovanie?

@anonym_6aec98 Ved sa aspon spytaj pod svojim nickom, ked ziadas take intimme informacie 🙄. A ja uz zaockovana som..

lenusiatko
Autor odpoveď zmazal
anonym_5c57b8
Dnes o 14:39
@anonym_5b6f82

@anonym_5c57b8 aky bol pribeh v siedmom nebi?

sasa1983
Dnes o 14:42
@anonym_a74ea7

Ja sa prikláňam k "nie". Vysvetlil mi to primár pred cca 18 rokmi (môj známy). Tvoja voľba

@anonym_a74ea7 pred cca 18rokmi..to ozaj stačí

martinmmartin
Dnes o 14:46
@pralinka25

@anonym_a74ea7 ale prosim ta zeny na rakovinu tohoto druhu zomierali aj predtym. toto su take kecy ze az.

@pralinka25 No prave ze nezomierali lebo to nestihli . Skolila ich statisticky tubera,chudokrvnost, uplavica, tetanus a domace porody
Cim dlhsie zijes tym mas vacsiu sancu rakovinu si vypestovat co je jednoznacny argument pre HPV ockovanie

pralinka25
Dnes o 15:18
@martinmmartin

@pralinka25 No prave ze nezomierali lebo to nestihli . Skolila ich statisticky tubera,chudokrvnost, uplavica, tetanus a domace porody
Cim dlhsie zijes tym mas vacsiu sancu rakovinu si vypestovat co je jednoznacny argument pre HPV ockovanie

@martinmmartin vsak ano ale an tak tu ta choroba proste bola. Nie tak vo velkom ale bola. Len som tym chcela.pivedat ze to nie ne nijaka novinka len o nej nastastie viac vieme.

anonym_5b6f82
Dnes o 15:34
@pralinka25

@martinmmartin vsak ano ale an tak tu ta choroba proste bola. Nie tak vo velkom ale bola. Len som tym chcela.pivedat ze to nie ne nijaka novinka len o nej nastastie viac vieme.

@pralinka25 tak neviem ako kedysi ludia zili, ako ktori, ale povacsine mladych dali dokopy okolo veku 18 rokov a povacsine boli spolu az kym jeden z nich nezomrel. Nasli sa aj kurevnici, co oplodnovali co sa dalo, ale nezilo sa s viacerymi sexualnymi partnermi ako teraz. Predpokladam, ze v nasich dedinach, v ktorych mravnost mladych strazil fararko a tetky, co mali oci aj na chrbte, toho tolko nebolo ako neskor a teraz.

ankare
Dnes o 15:44

@anonym_autor Prečítaj si nežiaduce účinky. A to Ta presvedčí. Držím palce!

pralinka25
Dnes o 17:17
@anonym_5b6f82

@pralinka25 tak neviem ako kedysi ludia zili, ako ktori, ale povacsine mladych dali dokopy okolo veku 18 rokov a povacsine boli spolu az kym jeden z nich nezomrel. Nasli sa aj kurevnici, co oplodnovali co sa dalo, ale nezilo sa s viacerymi sexualnymi partnermi ako teraz. Predpokladam, ze v nasich dedinach, v ktorych mravnost mladych strazil fararko a tetky, co mali oci aj na chrbte, toho tolko nebolo ako neskor a teraz.

@anonym_5b6f82 zartujes? alebo si tak naivna? no vtipne ale dobre.

anonym_5b6f82
Dnes o 17:30
@pralinka25

@anonym_5b6f82 zartujes? alebo si tak naivna? no vtipne ale dobre.

@pralinka25 kde zartujem? Kedysi sa oficialne nesexovalo pred svadbou, ved to bol hriech. Jasne, ze sa nasli nejaki, co zhresili, ale panenstvo malo inu hodnotu do manzelstva ako teraz. V prvej polovici 20 storocia sa spajalo s krestanskou moralkou, ctou a predmanzelskou cistotou. Panenstvo bolo pre zeny klucove, symbolizovalo cistotu, hodnotu a predpoklad pre uspesne manzelstvo. Sice u nas na slovensku nebolo hnutie hippies ako v usa, ale tym, ze sa zeny ovela viac zaradili do pracovneho procesu a plnili plany kcs a budovali republiku, sexualne spravanie sa zacalo pomaly menit. Ved este v 80tych, 90tych rokoch zena, ktora otehotnela, sa "musela" vydat, aby nezila na hromadke. A dnes to uz nikto neriesi. Zena sa nevydava za prveho frajera.

Strana
z3