icon

Očkovanie dievčat proti rakovine krčka maternice

2. feb 2026

Maminky prosím áno alebo nie? Ja sa neviem rozhodnúť viac som priklonena ano, ale dnes má zmestila jedna mamička.

Očkovanie proti rakovine krčka maternice
Dievča 11rokov.

Ďakujem

Strana
z5
dadis
4. feb 2026
@anonym_a74ea7

@dadis a ja by som nechcela mamu, ktorá mi v 12 rokoch prispeje k zničeniu imunity očkovaním proti hpv. Viedla by som dcéru k zodpovednosti do plnoletosti, tak ako by sa dalo ( dôvera,rozhovory, info...)A potom nechám rozhodnutie plne na ňu.

@anonym_a74ea7 kde kde kde mas potvrdene znicenie imunnity???

anonym_a74ea7
4. feb 2026
@pralinka25

@anonym_a74ea7 niekedy mozes viest kam chces, neovplyvnis vsetko. imunitu nici kadeco. a rakovina toho moze znicit viac.

@pralinka25 žienky drahé,robte ako myslíte. Ale potom čítam príbehy o ochoreniach,rakovinach , veľa všelijakých problémoch mladých......ak myslíte, že chémia v očkovacích látkach pomôže,v poriadku. Voľba je na vás. Ja nemám očkované dieťa a nemá ako puberťák ani len zubný kaz. V škôlke nebol chorý,raz za rok. Lekárka skúmala, čo robím. Ale v poriadku,prajem deťom veľa zdravia

anonym_c8cde0
4. feb 2026

Nehrozi potom riziko, ze ludia budu este viac promiskuitni, lebo ved som zaockovany a virus zmutuje? Len sa pytam. Lebo, co som poznala ludi s hpv, prestriedali dost sexualnych partnerov

dadis
4. feb 2026
@anonym_a74ea7

@pralinka25 žienky drahé,robte ako myslíte. Ale potom čítam príbehy o ochoreniach,rakovinach , veľa všelijakých problémoch mladých......ak myslíte, že chémia v očkovacích látkach pomôže,v poriadku. Voľba je na vás. Ja nemám očkované dieťa a nemá ako puberťák ani len zubný kaz. V škôlke nebol chorý,raz za rok. Lekárka skúmala, čo robím. Ale v poriadku,prajem deťom veľa zdravia

@anonym_a74ea7 Aha, tak ty citas..donee

anonym_b953c3
4. feb 2026
@anonym_a74ea7

@anonym_a74ea7 ja som s dcérou prešla takmer všetkými povinnými očkovaniami, píšem takmer, lebo posledné preočkovanie som odmietla, bol to tvrdý súboj s lekárkou, ale vyhrala som. Má dokonca proti kiahnam. Prečo to ale píšem, kým som ju nechávala očkovať, tak silná astma, kortikoidy, lieky na alergiu, večne ukaslana, kruhy popod oči, problémy s cyklom. A od kedy je bez očkovania, vyše 4 rokoch, astma zrazu nikde, nepotrebuje lieky, cyklus sa zastabilizovať. Kašle sem tam a antibiotiká sa pritrafia cca raz za rok. Takže moja skúsenosť je, že očkovanie neprospievalo jej imunite a zdraviu

elzu
4. feb 2026

Samozrejme, ze ANO, nejen dcery, ale i syny. Od 9 let, nejlepe do 14 let, nez se s HPV setkaji.

Je to jedno z mala účinných opatření, ktere jsme v medicine vymysleli, které signifikantně snizuje riziko rakoviny delozniho krcku, ale i penisu, konecniku, dutiny ustni, stejne jako incidenci HPV infekci zpusobenych kondylomat genitalu.

Ve státech, ve kterých je očkování součástí školního očkovacího programu- napr.Australie- potlačili výskyt kondylomat a rakoviny děložního čípku na naprosto minimum.

anonym_a74ea7
4. feb 2026
@anonym_b953c3

@anonym_a74ea7 ja som s dcérou prešla takmer všetkými povinnými očkovaniami, píšem takmer, lebo posledné preočkovanie som odmietla, bol to tvrdý súboj s lekárkou, ale vyhrala som. Má dokonca proti kiahnam. Prečo to ale píšem, kým som ju nechávala očkovať, tak silná astma, kortikoidy, lieky na alergiu, večne ukaslana, kruhy popod oči, problémy s cyklom. A od kedy je bez očkovania, vyše 4 rokoch, astma zrazu nikde, nepotrebuje lieky, cyklus sa zastabilizovať. Kašle sem tam a antibiotiká sa pritrafia cca raz za rok. Takže moja skúsenosť je, že očkovanie neprospievalo jej imunite a zdraviu

@anonym_b953c3 som rada, že aj takto sa hovorí. Ako som písala, môj nie je očko a lekárka sa čudovala ako mohol byť tak zdravý..... Ako bábätko niekdy nemal hnačku,nevracal. Žiadne chrípky, horúčky,kovidy a je puberťák už. Nemá ani jeden zubný kaz a nepoužíva pastu zubnú klasickú.

anonym_a74ea7
4. feb 2026
@pralinka25

@anonym_a74ea7 niekedy mozes viest kam chces, neovplyvnis vsetko. imunitu nici kadeco. a rakovina toho moze znicit viac.

@pralinka25 ale ak už raz urobíš ten krok,a dáš očkovať. Je to nezvratné. Ak sa príde dajme tomu aj časom na negat.ucinky. Ak teda nestačia tie, čo sú odteraz dostupné,aj v zahraničnej literatúre. Radšej striedmosť, výchova, a viera v svoje dieťa.....a potom nech sa rozhodne. Rozhodne skríningy, zdravý životný štýl vo všetkých smeroch je menej radikálny ako očkovanie. Všetko pochádza z rodiny,od životného štýlu,stravy, športu, postoj ku vzťahom atď.

pralinka25
4. feb 2026
@anonym_b953c3

@anonym_b953c3 no to moze byt nahoda. moj oco napriklad mal silnu astmu ako dieta a v puberte zmizla.

pralinka25
4. feb 2026
@anonym_a74ea7

@pralinka25 ale ak už raz urobíš ten krok,a dáš očkovať. Je to nezvratné. Ak sa príde dajme tomu aj časom na negat.ucinky. Ak teda nestačia tie, čo sú odteraz dostupné,aj v zahraničnej literatúre. Radšej striedmosť, výchova, a viera v svoje dieťa.....a potom nech sa rozhodne. Rozhodne skríningy, zdravý životný štýl vo všetkých smeroch je menej radikálny ako očkovanie. Všetko pochádza z rodiny,od životného štýlu,stravy, športu, postoj ku vzťahom atď.

@anonym_a74ea7 ale chapes ze staci jeden jediny partner a moze mat zrovna smolu?
chorobnost deti to je tiez take, syn mal v skolke spoluziaka zhodou okolnosti susedin syn. ona ani ten maly nebyvali nikdy chori. ani ked cela trieda lahla on bol fit. ale bol ockvany normalne. rovnako tak kamoska - ma 4 dospele deti. tiez nebyvali chore ani atb nemali len jedno z nich. raz. tiez normal ockovane. niekto ma skratka silnu imunitu niekto nie

anonym_a74ea7
4. feb 2026

Ak teda veríte,verte. Ja verím len v imunitu, ktorá nie je narušená liekmi a vakcínami zbytočne. Aj v minulých rokoch verili ženy lieku proti potratu DES (dietylstilbestrol), ktorý bol normálne predpisovany. A aké následky boli? No hrozné, medzí iným aj rakovina krčka maternice dcér matiek, ktorým bol tento liek podávaný. Na niečo sa príde žiaľ neskoro. Ale o škodlivosti týchto vakcín sa vie.

anonym_a74ea7
4. feb 2026
@pralinka25

@anonym_a74ea7 ale chapes ze staci jeden jediny partner a moze mat zrovna smolu?
chorobnost deti to je tiez take, syn mal v skolke spoluziaka zhodou okolnosti susedin syn. ona ani ten maly nebyvali nikdy chori. ani ked cela trieda lahla on bol fit. ale bol ockvany normalne. rovnako tak kamoska - ma 4 dospele deti. tiez nebyvali chore ani atb nemali len jedno z nich. raz. tiez normal ockovane. niekto ma skratka silnu imunitu niekto nie

@pralinka25 písala som, že som mala hpv, rizikové kmene.Ako prišlo aj odišlo. Primár mi absolútne neodp.ockovanie. Veď to by museli všetci ochorieť, keďže 80% ľudí sa s tým vírusom stretne. Dnes máš toľko vírusov a baktérií, že ak by si nemala dobrý imunitný systém si nonstop chorá. A ľudia sa likvidujú liekmi, očkovaniami,stravou, životným štýlom

pralinka25
4. feb 2026
@anonym_a74ea7

Ak teda veríte,verte. Ja verím len v imunitu, ktorá nie je narušená liekmi a vakcínami zbytočne. Aj v minulých rokoch verili ženy lieku proti potratu DES (dietylstilbestrol), ktorý bol normálne predpisovany. A aké následky boli? No hrozné, medzí iným aj rakovina krčka maternice dcér matiek, ktorým bol tento liek podávaný. Na niečo sa príde žiaľ neskoro. Ale o škodlivosti týchto vakcín sa vie.

@anonym_a74ea7 uz si si niekedy pozerala stare matricne knihy? vies kolke miliony deti poumierali na choroby ktore dnes nemame vdaka ockovaniu take rozsirene? vies ze ani ty si tu nemusela byt keby mnohe matky svoje deti nezaockovali?

anonym_a74ea7
4. feb 2026
@pralinka25

@anonym_a74ea7 uz si si niekedy pozerala stare matricne knihy? vies kolke miliony deti poumierali na choroby ktore dnes nemame vdaka ockovaniu take rozsirene? vies ze ani ty si tu nemusela byt keby mnohe matky svoje deti nezaockovali?

@pralinka25 mám matrikarku v rodine. Ide o veľmi veľmi staré záznamy. Už doba mojich starých rodičov, ktorí by mali teraz cez 100 rokov hovorí o inom. Dožívala sa ich generácia 80-90 rokov. Pozerala som záznamy o očkovaní, oveľa menej ako teraz. Žiadne hexavakc., dokonca ani tri v jednom. Mono vakcíny. Čím ďalej, tým kombinovanejsie a častejšie očkovania a teraz úmrtia mladých. Keď už nás pred 40 rokmi zomrel 60 ročný človek, dedina v šoku..... aký mladý

anonym_a74ea7
4. feb 2026
@pralinka25

@pralinka25 ako,v poriadku. Ja sa nehadam, každý má právo voľby. Našťastie zatiaľ. Nech každý robí ako myslí, že je to najlepšie. Ale čo tu čítam na koňovi, aké deti a mladé ženy majú všelijaké zdravotné problémy..... nechápem proste a je mi to úprimne ľúto.

pralinka25
4. feb 2026
@anonym_a74ea7

@pralinka25 mám matrikarku v rodine. Ide o veľmi veľmi staré záznamy. Už doba mojich starých rodičov, ktorí by mali teraz cez 100 rokov hovorí o inom. Dožívala sa ich generácia 80-90 rokov. Pozerala som záznamy o očkovaní, oveľa menej ako teraz. Žiadne hexavakc., dokonca ani tri v jednom. Mono vakcíny. Čím ďalej, tým kombinovanejsie a častejšie očkovania a teraz úmrtia mladých. Keď už nás pred 40 rokmi zomrel 60 ročný človek, dedina v šoku..... aký mladý

@anonym_a74ea7 nedozivala sa ich generacia tolko rokov. dozivali sa jednotlivci. o tych vies. o tych ostatnych co umreli skor nevies lebo si ich nestretla. kedze sa zivot statisticky predlzuje tak je to divne nie? aj moj dedko sa dozil 95 aj jeho mama ale rozhodne sa tolko nedozili vsetci jeho rovesnici. vlastne v 95 rokoch mal rovesnikov uz len velmi malicko. nebol to nikdy standard. aj v tejto generacii budu jednotlivci. v kazdej su. moj dedko nezi ani zdravym zivotnym stylom. ziadne ovocie, zelenina, a fajcil od 14 rokov. mal tazky zivot a vela stresu kedze prezil 2 svetove vojny, hospodarsku krizu a kominiuzmus pocas ktoreho bol prenasledovany. niekto proste ma tuhy korienok niekto nie.

anonym_6039f2
4. feb 2026

Určite áno.Su krajiny kde je rakovina krčka maternice výnimočná.Hpv je svinstvo nevieš kedy ho chytí, neplodnosť, konizacie a na celý život.Aj chlapcov treba dať očkovať ti sú menej sledovaní ako dievčatá tým sa robí aspoň ster

anonym_6039f2
4. feb 2026
@anonym_c8cde0

Nehrozi potom riziko, ze ludia budu este viac promiskuitni, lebo ved som zaockovany a virus zmutuje? Len sa pytam. Lebo, co som poznala ludi s hpv, prestriedali dost sexualnych partnerov

@anonym_c8cde0 nie, aj tak osveta je mizivá koľko mladých ľudí vie, že môže dostať pri nechránenom styku hpv?moja sestra dostala od dlhoročného partnera kondylomy nikto nevie kedy imunita popusti a spustí sa to.Ked mal každý len 4 partnerov a ten ďalších 4 je slušné číslo možného rizika.Vypalovanie kondylomov nie je lacné a už vždy máš vírus v sebe.A koľko ľudí fetuje a aká je promiskuita ani kondóm nepomoze

anonym_a74ea7
4. feb 2026
@anonym_6039f2

@anonym_c8cde0 nie, aj tak osveta je mizivá koľko mladých ľudí vie, že môže dostať pri nechránenom styku hpv?moja sestra dostala od dlhoročného partnera kondylomy nikto nevie kedy imunita popusti a spustí sa to.Ked mal každý len 4 partnerov a ten ďalších 4 je slušné číslo možného rizika.Vypalovanie kondylomov nie je lacné a už vždy máš vírus v sebe.A koľko ľudí fetuje a aká je promiskuita ani kondóm nepomoze

@anonym_6039f2 omyl. Hpv môžeš dostať aj pri chránenom styku . Čo znamená, že každý človek, ktorý mal aspoň raz za život styk je ohrozený.

doriiis
4. feb 2026
@anonym_a74ea7

@anonym_6039f2 omyl. Hpv môžeš dostať aj pri chránenom styku . Čo znamená, že každý človek, ktorý mal aspoň raz za život styk je ohrozený.

@anonym_6039f2
@anonym_a74ea7 ... Hpv vieš dostať aj bez samotného styku

17alexis
4. feb 2026

@anonym_autor urcite ano. Uvazujem, ze aj ja sa dam. Uz tam sice nebude plna ochrana, ale zmysel to stale ma.

julish
4. feb 2026
@anonym_a74ea7

@julish vážne? Štatistiky? Niekto raz povedal : " neverím štatistike, ktorú som nevytvoril sám". No, či už na odľahčenie,alebo.....je to na človeku ako naloží s predkladanými informáciami.

@anonym_a74ea7 Chapem, vedecky pokrok pre teba neexistuje. Ok. A uz aj von z internetu

anonym_c8cde0
4. feb 2026

Nedala som ockovat, jedno je autista a druhy bude knazom, vyzera to, ze pohlavny styk mat ani nebudu.

anonym_6039f2
4. feb 2026
@anonym_a74ea7

@anonym_a74ea7 píšem, že ani kondóm nepomoze

dadis
4. feb 2026
@anonym_a74ea7

@anonym_b953c3 som rada, že aj takto sa hovorí. Ako som písala, môj nie je očko a lekárka sa čudovala ako mohol byť tak zdravý..... Ako bábätko niekdy nemal hnačku,nevracal. Žiadne chrípky, horúčky,kovidy a je puberťák už. Nemá ani jeden zubný kaz a nepoužíva pastu zubnú klasickú.

@anonym_a74ea7 Uz viem, ktora si uzivatelka. Preco neprispejes pod svojim nickom??

misanthropicdann
16. feb 2026
@ankare

@anonym_autor Prečítaj si nežiaduce účinky. A to Ta presvedčí. Držím palce!

@ankare to je taky argument.

Prsxitaj si nežiaduce účinky ibalginu napríklad.

anonym_1cf19c
27. feb 2026

@anonym_autor nie

Strana
z5