Očkovanie dievčat proti rakovine krčka maternice
Maminky prosím áno alebo nie? Ja sa neviem rozhodnúť viac som priklonena ano, ale dnes má zmestila jedna mamička.
Očkovanie proti rakovine krčka maternice
Dievča 11rokov.
Ďakujem
Som zaočkovaná od 17tich, nemala som žiadne nežiadúce účinky takže za mňa áno.
@anonym_bd5fcc Mne to odporucila gynekologicka, co citam, do 45 sa odporuca..
@dadis ok.dik
@anonym_bd5fcc Mne to odporucila gynekologicka, co citam, do 45 sa odporuca..
@dadis striedas sexualnych partnerov? Ci kvoli comu zvazujes ockovanie?
@anonym_autor mám dcéru , určite ju zaočkovať dám, ale na hranici veku do kedy sa očkovanie robí.
Sama som si v dospelosti prešla pozitívnym skríningom a následne kolotočom okolo toho.(absolvovala som klasicku ročnú prehliadku na gynekológií, že keď mi nevolajú je to O.K. a oni nevolali)... po zhruba pol roku som tam volala ja, že sa potrebujem objednať na vyšetrenie a sestrička ma nahodila do PC a zostala ticho , dala mi lekára a ten mi do telefónu hovorí, že okamžite aby som prišla, dievča zlaté vy máte rakovinu! Toľko neistoty čo som vtedy cítila, strachu čo bude somnou. Nikto mi nevysvetlil, čo somnou budú robiť, len sa všetko rýchlo dialo. Čerstvá nevesta, nový dom a správa ktorú nikto nečakal.
Doslova som sa chytala potom všetkého( jóga, meditácie, cviklová šťava- na litre, homeopatika, vitamíny a kadečo iné), len aby dobre bolo. Stratila som tým rok života , ale na duši sú stopy doteraz.
dala som syna a dam aj dceru.
aj chlapci mozu dostat rakovinu z hpv - hrtan, hrube crevo... byt prenasacmi.
syn nemal ziadnu reakciu.
@doriiis ak myslíš, že vtedy boli lekári hlúpi,a najmä tí "nám známi"ok. Máš právo na svoj názor samozrejm🙂 .
@anonym_a74ea7 tu nejde o to ze by si niekto myslel ze je hlupy ale o to ze veda ide dopredu a vieme veci ktore sa pred 18 rokmi tak nevedeli.
Ľudia stratili dôveru v silu svojho organizmu. Nečudujem sa . Keď ho poškodzujú stravou,vodou, vzduchom, životným štýlom, liekmi,očkovaniami a inými...
@anonym_a74ea7 ale prosim ta zeny na rakovinu tohoto druhu zomierali aj predtym. toto su take kecy ze az.
Viete niektora kolko stoji toto ockovanie a v kolkych davkach sa ockuje?
@anonym_53c061 Od 15 rokov v 3 davkach po cca 120 eur kazda..
@anonym_53c061 ... Od 12 do 15 rokov zadarmo. Vakcina Cardasil 9,dve dávky s polročným odstupom

@anonym_autor dcéra je očkovaná proti hpv a takisto dám aj syna a dcéru očkovať keď budú mať vhodný vek