Očkovanie v 13-tich rokoch: Áno alebo nie?
Ahojte, v prvom rade by som chcela podotknúť, že nie som zarytý odporca očkovania,ale ani jeho zástanca. Nemám záujem vyvolať búrlivú diskusiu, zaujímajú ma len názory a skúsenosti.
Zaujíma ma, či je tu niekto kto svoje dieťa neočkuje,prípadne prestal očkovať. Moje deti majú všetky očkovania od narodenia, ale posledné roky je to už všelijaké. Dcéra má byť teraz preočkovaná, ale zvažujem že ju očkovať nedám. Desim sa toho, čo môže očkovanie spustiť. Na druhej strane mám obavu, že ak by sa niečo stalo, budem si to vyčítať. Je tu niekto kto v tomto veku dieťa neočkoval?
Ďakujem pekne za odpovede.
Nechápem kam už niektoré matere podeli rozum.. to naozaj chcete zo svojich detí urobiť čiernych pasažierov?? Očkovanie zachraňuje životy.. a už niektoré konečne otvorte oči!!
@extempore
No na tvojom mieste by som si ja otvorila oči, radšej si niečo o tom prečítaj, čo to všetko môže spôsobiť, tie vakcíny stále prerábajú a je to úplne iné ako keď sme my boli deti. Sú to moje deti, moja zodpovednosť, keď sa niečo stane, koho budeš obviňovať, sama sebu...Tak mne to tiež nech nikto nepíše somariny, je to humus všetko už...
Cestujeme, povinne ockovania+ hepatitidu maju decka, aj preockovanie. Dostat tetanus ci cierny kasel niekde v tramtarii je urcite "zdraviu prospesne" a s najvacsiou istotou by to dieta nerozchodilo, ak nebude mat kusok stastia so superimunitou....
Na tvojom mieste dcéru naďalej očkujem. Dáta sú stále v prospech očkovania. Polio, osýpky, záškrt to sú ochorenia ktorých počet sa naozaj vďaka očkovaniu drasticky znížil. A nemáme ich tu vo veľkom práve preto, lebo nám ešte pomerne dobre funguje kolektívna imunita. Preto sa aj matky antivaxerky nemusia toľko báť, že by sa ich deťom niečo stalo. Čím menej očkovaných detí, tým pravdepodobnosť rastie. Očkovanie nie je bez príznakov. Ale to ani nurofen a tiež ho dieťaťu pri horúčkach podáme. Aj keby očkovanie spôsobovalo autizmus (čo zatiaľ potvrdené nie je), tak budem mať radšej autistické dieťa, ako mi má zomrieť na chorobu, na ktorú je dostupná vakcína.
Nejdem sa so žiadnou matkou, ktorá si myslí opak hádať. O tom, čo som napísala som silne presvedčená. Držím palce, aby si sa rozhodla správne.
@extempore moja zlatá, my čo neočkujeme vieme v drvivej väčšine o očkovaní viac, ako vy, čo očkujete.
@anonym_fea179 a v akom odbore medicíny pracuješ ak smiem vedieť?
Ja som nejako nebola stotoznena s tym ze davat si tetanovku kazdych 15 rokov. Ze naco dalsia vakcina.
Potom prisiel uraz, kedy som si koleno rozrezala na protismykovom kovovom moste. Mala 13 stehov. A cakala na osetrenie a poriadne precistenie 5 hodin s tym ze mi koza cela visela z kolena.
Hned zrazu som nebola proti tetanovke a bola mi podana vakcina a immunoglobin lebo to bola rizikova rana. A v tej chvili mi bolo zrazu jedno co do mna pichli. Takze urcite deti budu mat tieto povinne ockovania a prave teraz v 13 rokoch ide syn na ocko kde je prave aj tetanovka.
@anonym_aefe2e no moj muz podobne mal hranicne ocko na tetanus, zdrbal sa v dzungli do Bahna, skaredo oskrel do krvi, vecer sme padili na kliniku a pekne vyfasoval protitetanovku.
Ja len nechapem, ze dnes sa veselo cestuje, clovek nevie kde na co natrafi. V Rakusku su teraz osypky vo velkom, rubeola ( dnes muz volal s tehu kolegynou c v skolke maju rubeolu u deti), cierny kasel je kazdy rok uz 2 x epidemia tu v AT, v DE je uz aj zaskrt. Akoze ked budete niekde a nahodou poslu domov to dieta/ dospelaka s nureflexom, ze ATB nie, pripadne budete kdesi na dovci, tak to moze zle skoncit. Neviem coho sa ludia tak boja, ze dostanu autizmus v 15 rokoch? Alebo vo akoze.

Ja som nejako nebola stotoznena s tym ze davat si tetanovku kazdych 15 rokov. Ze naco dalsia vakcina.
Potom prisiel uraz, kedy som si koleno rozrezala na protismykovom kovovom moste. Mala 13 stehov. A cakala na osetrenie a poriadne precistenie 5 hodin s tym ze mi koza cela visela z kolena.
Hned zrazu som nebola proti tetanovke a bola mi podana vakcina a immunoglobin lebo to bola rizikova rana. A v tej chvili mi bolo zrazu jedno co do mna pichli. Takze urcite deti budu mat tieto povinne ockovania a prave teraz v 13 rokoch ide syn na ocko kde je prave aj tetanovka.