icon

Odloženie očkovania MMR v 11. roku: Ako reagovala doktorka?

merrymajer
Dnes o 10:05

Je tu niekto kto mal VŠETKY základné očkovania, ale v 11tom roku MMR nedal ? Ako reagovala doktorka ? Mala s tým problém ? Poprípade vám dali viac času na premyslenie? Pýtala sa prečo ? A čo ste povedali ? Ja nemám s toho moc dobrý pocit, neviem to nijako vysvetliť 🤷🤷🤷 Mamičky vedia

27dianka
Dnes o 10:10

A koľko času na rozmyslenie by si chcela? 11 rokov je málo? Prečo by si ho nedala? Prečo si myslíš, že to nie je správne?

anonym_91854e
Dnes o 10:11

Aký zmysel má nedokončit očkovaciu schému? Tak načo si ho dávala očkovať vôbec.
To len v tvojej hlave je ten pocit.

kulinan
Dnes o 10:15

za mňa treba prestať čítať všetky tie mudre ženy....a viac doverovať vede,výskumu,lekárom. Zamyslieť sa nad tým ako to bolo ked sa neočkovalo, a prečo je to teraz tak . Pocitovo si môžeme myslieť že je to ok, ale nie je . Už veľa ľudí neočkuje a je to otázka času. Ja som s jedným synom bohužial mala negativny zažitok po 15 mesačnom očkovaní práve touto vakcínou....napriek tomu som názor nezmenila a doočkovala som ho podla planu. Otázka je, ty si očkovaná? máš nejaké následky? prečo máš pochybnosti?

anjelicek26
Dnes o 10:19

S coho nemas dobry pocit? Imunitny system ma dozrety, v dospelosti bude mat s tymi chorobami problem, ked ich chyti, normalne daj doockovat nech ma imunitu nadalej... ja sa MMRV chodim doockovavat aj ako dospela, tie choroby som nemala...

anonym_d474b2
Dnes o 10:22

@merrymajer ak doteraz znašal to ockovanie v poriadku, nevidim problém nedať

Mam 3 deti, nasjtarsí mal už po prvom očkovaní problém, ten dostal kontraindikaciu ale dalsie dve su nornalne ockované a preockovane

anonym_b074bc
Dnes o 10:36
@27dianka

A koľko času na rozmyslenie by si chcela? 11 rokov je málo? Prečo by si ho nedala? Prečo si myslíš, že to nie je správne?

@27dianka Lebo si predstav, že dieťa môže mať po očkovaní aj nejaké nežiaduce účinky.

anonym_c32c7e
Dnes o 10:36

@merrymajer To radsej budes riskovat, ze dcera dostane rubeolu pocas tehotenstva a moze mat podtihnute dieta? Skus si precitat nieco o tom, aky vplyv ma rubeola v tehotenstve na vyvijajuce sa babatko.

kulinan
Dnes o 10:37
@anonym_b074bc

@27dianka Lebo si predstav, že dieťa môže mať po očkovaní aj nejaké nežiaduce účinky.

@anonym_b074bc ako po všetkom. Aj ked niečo zje može zle zareagovať....tu ide o niečo iné. moj mal a nakoniec to zvládol a je ok, čím vačší tým lepšie reagoval.

anonym_b074bc
Dnes o 10:40
@kulinan

@anonym_b074bc ako po všetkom. Aj ked niečo zje može zle zareagovať....tu ide o niečo iné. moj mal a nakoniec to zvládol a je ok, čím vačší tým lepšie reagoval.

@kulinan čo tvoj mal?

anonym_6d4967
Dnes o 10:40

Uz ked vidim, ze niekto napise "s toho", tak je mi jasne, ze velka myslitelka to nebude. Nevie ani zakladnu gramatiku, ale v teme ockovanie je expertka😄😃

anonym_73dc37
Dnes o 10:43

@merrymajer ahoj, chapem spravne ze teraz v 11 by malo byt preockovane? alebo prvy krat na MMR zaockovane... ani moja dcera nie je na MMR a dam ju , ked ja uznam, potom ale v scheme pokracujem... nema zmysel zacat a nepokracovat

anonym_b6f1a0
Dnes o 11:31

Ja len ze rozhodnutie je na tebe, doktorka sa moze pytat kolko chce, tebe staci povedat jednoduche “nie, dakujem” a nie si povinna podavat ziadne dalsie vysvetlenia. Ak je to vasa obvodna tak ta nemoze ano vyradit z evidencie, takze ak s tym bude mat nejaky problem, je to jej vec.
Prepokladam ale, ze si sa rozhodla na zaklade niecoho, takze minimalne sama pred sebou si to vies nejako odvovodnit a stojis za tymto rozhodnutim, preto nevdim problem to nejako zhrnut aj doktorke, ak by na tom velmi trvala. Do karty moze zapisat nieco v style “Matka odmieta preockovanie ockovacou latkou xy”

ladka2012
Dnes o 15:19

@merrymajer ja som nedala dceru zaockavat, tak to citim, s lekarkou nebol problem.

julinkaprva
Dnes o 16:43
@anonym_c32c7e

@merrymajer To radsej budes riskovat, ze dcera dostane rubeolu pocas tehotenstva a moze mat podtihnute dieta? Skus si precitat nieco o tom, aky vplyv ma rubeola v tehotenstve na vyvijajuce sa babatko.

@anonym_c32c7e takéto strašenie je ozaj erudovaná odpoveď

julinkaprva
Dnes o 16:44

ja sa len opýtam- je to kvôli množstvu detí čo po tej vakcine majú cukrovku?

merrymajer
autor
Dnes o 17:01
@julinkaprva

ja sa len opýtam- je to kvôli množstvu detí čo po tej vakcine majú cukrovku?

@julinkaprva áno aj preto .... Človek sa boji ... Ja viem že v budúcnosti to môžem ľutovať ... Uvidím premýslim si to ...

anonym_e67906
Dnes o 18:52

Vedci,ktori stravili a travia hodiny a hodiny vyskumom,pracou v labakoch, štúdiom.... Môžu svoju pracu hodiť do kosa, lebo mamicky maju POCIT.
Omg 🤦

kiki68
Dnes o 18:56

Asi zbytocne to nedokoncit, ak dieta nema vaznu nemoc.

kiki68
Dnes o 19:00

Problem je v dospelosti, ten dospely musi dostat zase dve davky, nakolko tu jednu nikde neuznaju. Staci, ak bude chciet pracovat v Rakusku v skolke, alebo tam ist studovat pedagogiku pre predskolsku vychovu. Vyzaduju po novom titer/ doklad o ockovani na osypky. Kamoska teraz nevedela vydokladovat hepatitis B ocko a musi platit 300 eur za komplet nove. Lebo jej na SK stratili kartu a v AT jej neuznali protilatky pre studium a pracu. Cize neviete ake sposobite tomu dietatu komplikacie. Staci ked sa zmeni legislativa. Tiez to tu v AT nebolo, nie je tu povinne ocko a takto to dobehne