Pediatrička ma tlačí do očkovania proti rotavírusom
Chcem sa opytat na vas nazor, lebo sa citim ako najhorsia matka na svete. Moja pediatricka ma tlaci do ockovania proti rotavirusom, ze je to teraz hrozne v nasom okrese a vsetky deti koncia na infuziach. Lenze ja som si citala tie pribalove letaky a mam z toho hrozny strach, kamoska mala po tom malého tyzden v horuckach a uplne mu to rozhasilo travenie. Ked som povedala lekarke ze si to este rozmyslim, tak na mna vybehla ze som nezodpovedna. Teraz neviem ci mam dat na jej rady lebo je odbornik, alebo pocuvnut svoj instinkt a nedat to. Manzel vravi ze prehanam, ale on s tym dietatom nebude doma ked mu bude zle.
@bielasovicka co to ma s tym, ci je matka??
Preco vlastne toto ockovanie nie je povinne, ked je take super?
@belllinka myslela som tým, že ako matka by mala byť zodpovedná.
@anonym_autor nedala som ani jedno z deti a prezili sme to, treba mat hlavne doma vzdy kuliska a enterol a dodavat tekutiny hned pri prvom naznaku hnaciek a vracania.
@krasneleto tvoj pediater povedal nie snáď asi kvôli niečo inému. Ci chceš tvrdiť, že ma rovnaký zdravotný stav ako tvoje dieta? Asi tazko
@anonym_385eca ja som tvrdila, ze moja mala rovnaky stav ako tej, ktora zalozila skupinu? a prosim o vysvetlenie, ze v pripade mojej dcery teda aky bol dovod na nie od pediatra?
@anonym_autor Nedaj sa zatlačiť. Odmietni vakcínu.
@anonym_autor moj syn mal v 1 roku rotavirus no boli sme v nemocnici, ale zas su ovela horsie chroby ako toto. Ja by som zbytocne neockovala
@anonym_autor moje deti 7 a 4 nemaju toto ockovanie a nikdy sme nic podobne nemali
@anonym_autor ktorý okres je zamorený?
My sme dali obidve deti .Nemali reakciu.
Dávala som.aj proti kliešťovej encefalitíde a dám aj proti HPV, čo.nie sú povinné očkovania.
@anonym_autor ja ta iba poprosím, keď ho očkovať nedáš a skončí v nemocnici, aby si si prípadnu liečbu na JISke zaplatila sama a v plnej výške. Ďakujem ti
@anonym_385eca no ale potom nech si liečbu platia aj alkoholici, fetaci, fajčiari a obézni , keď už takto ideš do extrémov
@anonym_autor ja ta iba poprosím, keď ho očkovať nedáš a skončí v nemocnici, aby si si prípadnu liečbu na JISke zaplatila sama a v plnej výške. Ďakujem ti
@anonym_385eca ty ..... platíme neskutočné odvody, tak čo trepeš o tom, že si to má platiť sama? Sa spamätaj a radšej nepíš nič, keď máš napísať čo si napísala.
@anonym_385eca pevne verím, ze toto pravidelne žiadaš od obéznych, alkoholikov, fajčiarov, tých, čo nedodržiavajú predpísanú liečbu, toto sú totiž ľudia, ktorí nás stoja omnoho väčšie peniaze, ako deti nezaočkované nepovinnou vakcínou. A vlastne to platí aj pre tie povinné...
Inak, tvoj "know it all" postoj je veľmi odpudzujúci.. chcelo by to menej ega.
My sme dali obidve deti .Nemali reakciu.
Dávala som.aj proti kliešťovej encefalitíde a dám aj proti HPV, čo.nie sú povinné očkovania.
@joesvk aj u nás majú deti všetky dostupné očkovania, povinné aj nepovinné, podľa mňa sú to najlepšie investované peniaze. Tak isto ockujem aj seba, môj manžel tiež. Davame si aj sezónne proti chrípke. Nikdy sme nemali nežiaduci účinok nikto - jedine dve deti zo 4roch keď boli bábätka - mali zvýšenú teplotu. To nie je nič hrozne.
Nas detsky lekar ma tri deti a neockuje ich vobec nicim,tak si vyber.Pocuvni svoj instinkt.
Si rodič, lekár ta nemôže k ničomu nútiť, tj ty máš právo odmietnuť akýkoľvek výkon na tvojom dieťati. Moja dcéra hnačkuje aktuálne týždeň, neriešim aký je to vírus, proste ju liečim a je to už pomaličky lepšie. Očkovanie nemá.
Uuuuf, naseho maleho sme dali zaockovat. Ked mal asi rok, dostali sme rotavirus cela rodina. Syn sa 2x pogrckal a bolo dobre. My s muzom sme boli ako mrtvoly tyzden. Asi 3 dni z oboch koncov nonstopka. 🙈
Nečítala som diskusiu, chápem, že máš pred očkovaniami rešpekt. My máme skvelú pediatricku a napríklad pri obidvoch deťoch sme dávali všetky očkovania zvlášť. Pri nepovinných očkovaniach dám na jej radu či zaočkovať, alebo nie.
A ešte taky hack čo mi poradila kamoška: miesto čítania nežiaducich účinkov (ozaj, aj taký Ibalgin si čítala?) si prečítaj aký priebeh môže mať daná choroba.
Mňa do toho netlacila lekárka ale povedala že to odporúča lebo sa to často šíri v kolektíve tak som dala.Dcera je aj bola po očkovaní v poriadku.Je to samozrejme na každého rozhodnutí
Keď takto vystrájaš pri rota očkovaní, tešíme sa na diskusie o hexavakcíne a MMR 😵
@anonym_922ca1 to neockovat, lebo z toho je predsa PAS! čo na tom, ze to s očkovaním nič nemá? Treba veriť hoaxom, ako napr.od budúceho nositeľa nobelovej ceny za medicínu, p.Trumpa, ktorý "objavil", ze vlastne to je užívania paralenu!
@belllinka vela ockovani je osoznych ale nie su povinne lebo na to nie su zdroje z verejneho poistenia. Takze to, ci je ocko povinne neurcuje, ci je super alebo nie.
@anonym_915bfc rotavirus je plateny, aj keď je nepovinný. Lebo vieš prišli na to, ze radšej zaplatia cca.100€ vakcínu, ako potom tisíce za liečbu. Ale to niekomu nevysvetlis.
@anonym_915bfc to ano, treba do tych deti napichat vsetko, co je dostupne na trhu 👍
@belllinka zaujímavé, že na kovid by sa niektoré dali očkovať aj 20x, toho sa už neboja. Ale inak budú robit caviky, ze az 🤦♀️
@anonym_385eca ty ..... platíme neskutočné odvody, tak čo trepeš o tom, že si to má platiť sama? Sa spamätaj a radšej nepíš nič, keď máš napísať čo si napísala.
@weronika171717 aké neskutočne odvody si ty prosím ta platis? Tých tých cca. 120€ mesacne? A liečba rota v tisícoch? Tak tu aspoň netrep, kolko si ty platis. Asi ako odvody do SP, ze? Si aspoň zrátaj, kolko rocne reálne zaplatis a kolko si čerpala. Ci uz ZP alebo SP. Len taky vaginálny porid stojí okolo 3000e, CR ešte viac. Kolko mas deti? 2? Tak len toto si spocitaj a potom tu vypisuj, ze kooooolko to ty platis.
@weronika171717 aké neskutočne odvody si ty prosím ta platis? Tých tých cca. 120€ mesacne? A liečba rota v tisícoch? Tak tu aspoň netrep, kolko si ty platis. Asi ako odvody do SP, ze? Si aspoň zrátaj, kolko rocne reálne zaplatis a kolko si čerpala. Ci uz ZP alebo SP. Len taky vaginálny porid stojí okolo 3000e, CR ešte viac. Kolko mas deti? 2? Tak len toto si spocitaj a potom tu vypisuj, ze kooooolko to ty platis.
@anonym_385eca 120 možno platíš ty 😀 ale zdravotné sa platí podľa príjmu ak ti to ešte nikto doteraz nepovedal 😜 za minulý slabší rok som platila 6000 a vždy všade idem na plnú priamu platbu 🙈🙈🙈 zubar, pediater, gynekológ, orl.... vo výpise zo zdravotnej mám odošlé platby len za kapitáciu pre všeobecného 🤷 čiže áno, MY (podnikatelia, živnostníci, zamestnanci) platíme odvody... či myslela si si že tie peniaze sa v rozpočte ocitnú odkiaľ? 😀
Ja som.za očkovanie. Ale nevyhovovalo by mi,kebyže mám doktora,ktorý ma do tlačí do akéhokoľvek vyšetrenia alebo očkovania.Ani by som asi nedóverovala vedomostiam lekára, ktorý svoje deti očkovať nedáva. Proste v tomto potrebujem mať dôveru.
Na tvojom mieste asi zmením lekára a nájdem si takého,s ktorým budem otvorene a bezpečne komunikovať svoje názory.
Za poistencov štátu, teda aj za deti, študentov, dôchodcov štát platí poistné len 5% z vymeriavacieho základu.
Zamestnanec so zamestnávateľom 5%+10% spolu platia 15% a živnostník 15%.
Tak budeš tu mať aj tak rôzne názory. Niekto ti napíše že jeho dieťa rotavirus malo bez očkovania a dalo sa to zvládnuť, niekto ti napíše že mali hrozný priebeh a ľutujú že nedali očkovať.. a niekto ti napíše že očkovať dali a buď boli bez reakcie alebo mali reakciu 🤷♀️ ja som syna očkovať na rotavirus dala a nemal žiadnu reakciu a či už rotavirus niekdy chytil netuším . Črevnú virózu už mal 3x, celkom v pohode to zvládol, ale či niečo z toho bol zrovna rotavirus neviem povedať.
Je to fakt len na tebe a doktorka ta nútiť nemôže. Ja mám tiež rešpekt voči každému očkovaniu.
@13uzivatelka11 ja suhlasim s tym co si napisala.napr po mojej skusenosti keby mam dalsie dieta tak ho zaockovat uz dam.maly dostal rotavirus v nemocnici a mal taky zly priebeh ze skoro zomrel.

Tak si okrem pribalovych letakov precitaj aj ako moze dopadnut infekcia rotavirusom. Tvoj instinkt je viac ako dlhorocne studium lekara a vyskum a testovane vakcin ?
@patrike áno inštinkt matky (ak netrpí nejakým psychickým ochorením) je dôležitejší ako výskumy v prospech farma firiem atď. Sa čudujem, že po tom, čo predviedli "odborníci" po r.2020 im ešte niekto verí. Za dieťa nesie zodpovednosť iba rodič, nikto v prípade choroby, poškodenia zdravia tomu rodičovi nepomôže.