icon

Prečo ste sa rozhodli neočkovať deti?

Včera o 12:22

Ahojte, prečo ste sa rozhodli neočkovať deti? Ja som vždy bola za povinne očkovanie, ale s odstupom času a hlavne očkovanie proti kovidu ma prinutilo zamyslieť sa nad tým viac a už viac neočkovať....Pracujem v zdravotníctve a teda možem povedať že vidim viac nežiaducich účinkov po očkovaní ako opačne....

arek00
Včera o 14:12
@anonym_0f20c1

@arek00 ja len jednu fakticku poznamku k USA a ockovaniu. V r. 2017 boli nasi znami na pracovnom pobyte v USA, boli s nimi aj ich skolopovinne deti. Pre prijatie do skoly museli predlozit medzinarodny ockovaci preukaz deti, kde ich deti museli mat absolvovane vsetky ockovania povinne v Pensylvanii. Bez toho by ich do skoly nezapisali.

@anonym_0f20c1 mam známych, čo lietali po celom svete, kde boli povinné očkovania a očkovaný z nich nebol nik... a predsa sa dostali vždy tam, kam chceli a to dokonca viac krát do roka 😎. Kto chce, nájdeš cestu...

anonym_8e5bb4
Včera o 14:15

Neočkujem deti, lebo ja sama som mala vzdy veľmi zle reakcie na očkovanie. Po poslednom preočkovaní v pubertálnom veku mi prepuklo autoimunitne ochorenie. Posledná bodka v rozhodnutí bola, keď syn kamarátky mal po ocko vážnu neurologickú reakciu, s doživotnými následkami a zákazom od Neuro akéhokoľvek očkovania so budúcna.

arek00
Včera o 14:16
@vler

@arek00 ja zijem v USA. Prehodnocovanie ockovacich postupov robi iba cudesny minister zdravotnictva, nie renomovane zdravotnicke institucie

@vler renomované zdravotnícke inštitúcie tlieskajú do rytmu toho, kto ich financuje...a je to tak všade po svete. Či štúdie, výskumy, štatistiky a podobne, je založené len na objednávke s tucnou obálkou peňazí. Peniaze sú dnes všetko, nik si nemôže dovoliť prijsť o prácu v dnešnej dobe...

anonym_6f179d
Včera o 14:16
@kinats

@anonym_autor zial nemozno preukazatelne porovnat kolko zivotov by zbytocne vyhaslo bez ockovania. Najlepsie narazit na dezolata , co ho naockovala dabilitou dezinfozona.

@kinats vieš vôbec, čo znamená výraz dezolát ?

anonym_6f179d
Včera o 14:20
@anonym_88698b

@arek00 Hlavne nechod volit. Dakujem.

@anonym_88698b ani ty

abbey1
Včera o 14:20

@anonym_autor Prestali sme očkovať kvôli dlhotrvajúcim zdravotným problémom, ktoré prišli po očkovaní staršej dcérky.

anonym_08883d
Včera o 14:21
@arek00

@tanyan lekári ockovali preto, lebo to bolo politické rozhodnutie.

@arek00 prečo sa Čína spojila s Ruskom spolu s USA a politici rozhodli očkovať?

anonym_f145cc
Včera o 14:23

@anonym_autor
Uplne s tebou suhlasim cela obrna to bola taka propagantisticka kampan a keby tvoje deti dostali
obrnu tak ich aj tak vyliecis prirodnou medicinou.👍

anonym_45c122
Včera o 14:26
@anonym_616c51

Neockovat proti čomu? Nedala som očkovať deti proti pneumokokom, kiahnam, chrípke, mladšia nemá ani tuberkulózu. Ani žltačky nemáme nikto. Povinné očkovania som dala aj hpv

@anonym_616c51 pneumokoky su ale povinne, jedno z prvych, nemyslela si meningokoky?

zorienka28
Včera o 14:27

@anonym_autor "vidim viac nežiaducich účinkov po očkovaní ako opačne"

To bude asi tym, ze tie "ziaduce ucinky" v nemocnici neuvidis. Boze, ked toto prechadza zdravotkou, tak sa ani nedivim, ze mame zdravotnictvo v takom stave, ako mame.

anonym_0f20c1
Včera o 14:32
@arek00

@anonym_0f20c1 mam známych, čo lietali po celom svete, kde boli povinné očkovania a očkovaný z nich nebol nik... a predsa sa dostali vždy tam, kam chceli a to dokonca viac krát do roka 😎. Kto chce, nájdeš cestu...

@arek00 pozor, lietat po svete a zapisat dieta do skoly su dve rozne veci. Uvedomujes si ten rozdiel?

anonym_f145cc
Včera o 14:33
@anonym_8e5bb4

Neočkujem deti, lebo ja sama som mala vzdy veľmi zle reakcie na očkovanie. Po poslednom preočkovaní v pubertálnom veku mi prepuklo autoimunitne ochorenie. Posledná bodka v rozhodnutí bola, keď syn kamarátky mal po ocko vážnu neurologickú reakciu, s doživotnými následkami a zákazom od Neuro akéhokoľvek očkovania so budúcna.

@anonym_8e5bb4
Kazdy tyzden tu maju antiwaxery skupinovu masturbaciu 😂😂😂

anonym_0f20c1
Včera o 14:35
@anonym_f145cc

@anonym_autor
Uplne s tebou suhlasim cela obrna to bola taka propagantisticka kampan a keby tvoje deti dostali
obrnu tak ich aj tak vyliecis prirodnou medicinou.👍

@anonym_f145cc prirodnou medicinou vyliecis obrnu a z nej vyplyvajucu zastavu dychania? Poznas Mary Bery a vsimla si si ako chodi a ako ma pokrutene prsty na rukach. Tak ona mala detsku obrnu a mala stastie, ze na nu nezomrela, len ma dozivotne nasledky. A to este dopadle velmi dobre. Na rozdiel od desattisicov deti po celom svete, ktore ju pred zavedenim ockovania prekonali.

zorienka28
Včera o 14:36
@arek00

@vler renomované zdravotnícke inštitúcie tlieskajú do rytmu toho, kto ich financuje...a je to tak všade po svete. Či štúdie, výskumy, štatistiky a podobne, je založené len na objednávke s tucnou obálkou peňazí. Peniaze sú dnes všetko, nik si nemôže dovoliť prijsť o prácu v dnešnej dobe...

@arek00 Ahoj, ja som vedkyna, pracujem nomalne v labaku, kde inak mame aj take oddelenie, kde su virusy v mraznicke, okrem ineho na DNA sekvenovanie. Mam otazku - mne ani kolegom, ktori skumali covid, neprisli tucne obalky, ani sefovi oddelenia. Zrejme vies, kto tie tucne obalky posielal. Vies ma skontaktovat? Fakt by sa zisli tie peniaze, chceme s muzom v lete robit terasu. Posli spravu.

zorienka28
Včera o 14:40

@anonym_autor Osobne neviem, preco sa ludia rozhoduju neockovat deti, zrejme preto, lebo si myslia, ze na googli a paweboch sa da vystudovat medicina. Vo Francuzsku a v Beneluxe, kde zijem, minuly a tento rok zaznamenali lokalne epidemie cierneho kasla a osypok. Ohniska su medzi ludmi, ktori sa narodili pocas prvej vlny antivaxerskych nalad okolo zaciatku nultych rokov, kedy sa sirili hoaxy, ze ockovanie sposobuje autizmus (tvrdenie, ktoreho autor ho sam vyvratil s tym, ze mu islo o publicitu). A tu mame vysledok. Pre nas ockovanych to zatial nesposobuje problem, ale volne sirenie bude viest k mutaciam virusov a bakterii, ktore mozu byt potencialne rezistentne voci vakcinam, ktore mame teraz. Takze dakujem, a slusne, po*ebte sa.

anonym_616c51
Včera o 14:43
@anonym_45c122

@anonym_616c51 pneumokoky su ale povinne, jedno z prvych, nemyslela si meningokoky?

@anonym_45c122 .... Áno, pardon. To, čo nie je povinne

anonym_45c122
Včera o 14:46

Ja sa vzdy "pobavim", ked v skolke vypukne panika - pride oznam, ze v skolke mame vsi, ze v skolke sa vyskytol cierny kasel, a najnovsie sarlach. Kolko ludi neda do akolky dieta preventivne. A to su veci, ktore sa dnes daju liecit, najhorsi z nich je asi ten cierny kasel.
My deti ockujeme, ale nedavam napriklad nikdy vakciny spolu, v ziadnom pripade nikto v rodine nemoze mat ani soplik a keby som mala dieta, ktore malo nejake probleny pri porode alebo sa narodilo predcasne, tak by som bola veeeelmi opatrna.
Moja sestra neockuje, niektore ochorenia, ktore sposobuju pneumokoky, haemophilus (hexacima), su nebezpecne prevazne v dojcenskom veku, neskor si uz telo asi aj poradi. Ale zaujimave je, ze ked ona isla do Azie, Afriky, tak sa ockovat dala. Ano, viem, dospelak.
Ale ano, som aj ja velmi opatrna a mam strach aj z neziaducich ucinkov, ale ovela viac sa bojim takych osypok, obrny. Moja mamina prekonala aj mumps, rubeolu, my uz nie. Uz sa vracia aj TBC...Ale hlavne v skolke je panika, ked sa objavia vsi 🙃😅.

anonym_45c122
Včera o 14:48
@anonym_616c51

@anonym_45c122 .... Áno, pardon. To, čo nie je povinne

@anonym_616c51 ja som prave rozmyslala este o tych meningo a kliestovej encefalitide, deti uz mali tento rok klieste, v nasej zahrade nachytali a to je taka mini mestka zahrada, neviem, kde sa to berie. Inak nic ine nemaju, len povinne. Aj to taku inu schemu a najmladsia nestihla 3 davky pneumo, iba jednu ako malicke babo a ostatne nam kvoli zdravotnemu stavu nevyslo do roka a ze po roku uz nemusime doockovat, ze uz to nie je take potrebne.

anonym_a96cd7
Včera o 14:55
@zorienka28

@arek00 Ahoj, ja som vedkyna, pracujem nomalne v labaku, kde inak mame aj take oddelenie, kde su virusy v mraznicke, okrem ineho na DNA sekvenovanie. Mam otazku - mne ani kolegom, ktori skumali covid, neprisli tucne obalky, ani sefovi oddelenia. Zrejme vies, kto tie tucne obalky posielal. Vies ma skontaktovat? Fakt by sa zisli tie peniaze, chceme s muzom v lete robit terasu. Posli spravu.

@zorienka28 si len malá myš v labáku a nemáš žiadne páky, aby si dostávala tučné obálky, tak šetri ďalej. Invektíva si odpusti, znižuje to úroveň diskusií.

zorienka28
Včera o 15:01
@anonym_a96cd7

@zorienka28 si len malá myš v labáku a nemáš žiadne páky, aby si dostávala tučné obálky, tak šetri ďalej. Invektíva si odpusti, znižuje to úroveň diskusií.

@anonym_a96cd7 Ved vravim, ze ani sef nic nedostal, a to sme relativne velky labak v Beneluxe. Ja len tak, ze stale pocuvam o nejakych podplatenych vedcoch, ale konkretne neviem o nikom. A cuduj sa svete, nic nedostali ani ti, ktori maju spoluautorstvo na najvplyvnejsich studiach o efektivite vakcin, dvoch priamo od nas.

Ibaze by to bol vas dezolatsky vyplod, pretoze ziadne podplacanie sa nedeje.

Ja som za svoju karieru videla a spravovala kvanta surovych dat a datasetov, a v akomkolvek momente si viem preratat vsetko, co vyslo v studiach. A bez toho, aby mi za to niekto zaplatil, mi vyjde presne to iste. Lenze to vam nedochadza, pretoze nemate ani paru o tych kravinach, ktore papagajujete. Ty uroven diskusie.

anonym_a96cd7
Včera o 15:16
@zorienka28

@anonym_a96cd7 Ved vravim, ze ani sef nic nedostal, a to sme relativne velky labak v Beneluxe. Ja len tak, ze stale pocuvam o nejakych podplatenych vedcoch, ale konkretne neviem o nikom. A cuduj sa svete, nic nedostali ani ti, ktori maju spoluautorstvo na najvplyvnejsich studiach o efektivite vakcin, dvoch priamo od nas.

Ja som za svoju karieru videla a spravovala kvanta surovych dat a datasetov, a v akomkolvek momente si viem preratat vsetko, co vyslo v studiach. A bez toho, aby mi za to niekto zaplatil, mi vyjde presne to iste. Lenze to vam nedochadza, pretoze nemate ani paru o tych kravinach, ktore papagajujete. Ty uroven diskusie.

@zorienka28 ty si vážne tak naivná, že by sa niekto chválil úplatkami, pochybujem o tvojom intelekte ty "vedkyňa"
Btw, v USA záhadne zmizlo a zomrelo vyše 10 špičkových vedcov a vojenských expertov, ktorí mali prístup k tajným projektom... o tom si už počula??

zorienka28
Včera o 15:22
@anonym_a96cd7

@zorienka28 ty si vážne tak naivná, že by sa niekto chválil úplatkami, pochybujem o tvojom intelekte ty "vedkyňa"
Btw, v USA záhadne zmizlo a zomrelo vyše 10 špičkových vedcov a vojenských expertov, ktorí mali prístup k tajným projektom... o tom si už počula??

@anonym_a96cd7 Nie, nepocula, asi preto, lebo o tom informovali len paweby. Akoze o mojom intelekte pochybuj kolko sa ti raci, ale stale si neprezradila ani ty, ani tu kolega, na aky zdroj informacii ste napojeni vy, ktory nas, beznych smrtelnikov, obchadza. Zrejme budete u tajnych sluzieb, alebo tak.

anonym_dd971a
Včera o 15:24
@vler

@arek00 ja zijem v USA. Prehodnocovanie ockovacich postupov robi iba cudesny minister zdravotnictva, nie renomovane zdravotnicke institucie

@vler kazda krajina ma niekde svojho Kotlara 😁

arek00
Včera o 15:27
@anonym_08883d

@arek00 prečo sa Čína spojila s Ruskom spolu s USA a politici rozhodli očkovať?

@anonym_08883d ja neviem a je mi to jedno, mňa zaujíma len môj život a moje okolie a co sa deje na SK. O tom viem a na to mam dosah...čo je mimo sk ma netrápi

arek00
Včera o 15:29
@anonym_0f20c1

@arek00 pozor, lietat po svete a zapisat dieta do skoly su dve rozne veci. Uvedomujes si ten rozdiel?

@anonym_0f20c1 na SK zoberú deti aj neockovane a mna zaujíma len to, lebo tu žijem 😎

arek00
Včera o 15:32
@zorienka28

@zorienka28 toto je otázka na nesprávnu osobu

arek00
Včera o 15:34
@zorienka28

@zorienka28 to je to isté, ako žiaden politik na SK nie je podplatený 😎😉🫠

zorienka28
Včera o 15:34
@arek00

@zorienka28 toto je otázka na nesprávnu osobu

@arek00 Aha, takze ty vies, ze sa vedci podplacaju, ale nevies kym, a ako. Ale hlavne, ze vies.

A ty sa este cudujes, ze vas ludia nazyvaju dezolatmi a hlupakmi, a smeju sa na vas? No presne pre toto. Jedna konkretne smerovana otazka a nemate odpoved. Argumentacne ste na tom horsie, ako skolkari.

arek00
Včera o 15:35
@zorienka28

@anonym_a96cd7 Nie, nepocula, asi preto, lebo o tom informovali len paweby. Akoze o mojom intelekte pochybuj kolko sa ti raci, ale stale si neprezradila ani ty, ani tu kolega, na aky zdroj informacii ste napojeni vy, ktory nas, beznych smrtelnikov, obchadza. Zrejme budete u tajnych sluzieb, alebo tak.

@zorienka28 ja sa nehadam, ale viem ze debata vedie nikam 😉

anonym_dc5225
Včera o 15:37
@zorienka28

@zorienka28 Ani to, že si vedkyňa a to, že si vzdelaná nepresvedčí týchto špičkových expertov s vysokou školou života o niečom inom, ako videli na insta vo videách. To je zbytočné.