Reakcie detí na povinné očkovanie v piatich rokoch
Dobrý deň čaká nás očkovanie na tetanus zaskrt a čierny kasel. Chcem sa opýtať aké reakcie mali vaše deti? V tomto veku? Zaujíma ma aj či je reakcia miernejšia od posledných dávok alebo rovnaká? Horšia? Kedy ste po tomto ockovani dali deti do škôlok?
@arabesqe Nic, len klasika, par dni bolela ruka... Rovnako ako aj inokedy pri tomto type ockovania. Dokonca bolela menej ako mna, mna bolela 7 dni po tetanovke. Ich asi 3-4 dni max.
Žiadna. Ale ani pri inom očkovaní. Iba ked boli úplné bábätká tak tie do nožičiek čo boli, vtedy mali asi 1 den zvýšenú teplotu
Nemal nič, lebo som mu ten jed nedovolila dať do tela. ☺️ A tie, ktoré to dávate svojim deťom sa skludnite s komentármi.....nezaujímajú ma. Ja si stojím za svojím neštepiť to najdrahšie čo na svete mám. 🩵🩵🩵😘
Môj syn bol očkovaný ešte v r. 1988. Po asi 3 hodinách sa u neho prejavil Tetanus. Telíčko sa mu naplo, ruky a nohy natiahli a stáčali do vnútra, vrieskal od bolesti. Takto napnutého sme odniesli do nemocnice, kde bol takmer mesiac. Ledva to vtedy prežil.
Očkovanie nemožno zanedbávať u detí. Moja najstaršia často bola chorá a zanedbala sa jedna vakcína na záškrt (DITEPER). Očkovalo sa v škôlke. V lete sme loďou sa zviezli do Turecka, tam nám nedovolili ísť iba na mólo. Napriek tomu dostala záškrt. Takmer sa udusila. V ústach mala veľké tmavé vredy, krk zapuchnutý tak, že líca boli spojené s ramenami. Bolo to hrozné a 2 mesiace strávila v nemocnici. Ledva to prežila a to pre jednu zanedbanú vakcínu. Teraz, keď sa chodí voľne po svete, tie hrozby na nezaočkovaných sú pravdepodobnejšie.
Nemal nič, lebo som mu ten jed nedovolila dať do tela. ☺️ A tie, ktoré to dávate svojim deťom sa skludnite s komentármi.....nezaujímajú ma. Ja si stojím za svojím neštepiť to najdrahšie čo na svete mám. 🩵🩵🩵😘
@weronika171717 zaujimave, ze radis zenam skludnit sa svojim komentarmi. Ty jedina mas nekludny komentar, ktory je navyse mimo otazku.😁Zrejme vysoka skola zivota,ze?
@weronika171717 keby to tvoje najdrahšie dostalo čierny kašeľ, určite by si si za tým stala ďalej. Matka roka
@weronika171717 keby to tvoje najdrahšie dostalo čierny kašeľ, určite by si si za tým stala ďalej. Matka roka
Prečo odpovedáš ako anonym? Sa hanbíš za svoju odpoveď? 😅 Mňa nepresvedčí nič, aby som ten bordel dala do môjho dieťaťa. A môžeš rozprávať o čom chceš.....
@weronika171717 zaujimave, ze radis zenam skludnit sa svojim komentarmi. Ty jedina mas nekludny komentar, ktory je navyse mimo otazku.😁Zrejme vysoka skola zivota,ze?
@anonym_82675f ja mám kľudný komentár, len som dala upozornenie vopred pred takými ako si ty. 😂😂😂 A tiež, prečo odpovedáš ako anonym? To už sa fakt musíš schovať za anonymna, aby si "utrúsila" tvoju odpoveď? 😅
@anonym_82675f
tu vs zivota mam aj ja, ale ako pri tych skutocnych aj tie zivotne su rozne 😉.
Ja v tomto pripade tvrdim, ze kazdy ma rovnake obavy.
Ale takto pindat mimo temu je dost odveci. Mam kamosky, ktire neockuju a uplne v pohode si rozumieme, be zbytocnych nevyziadanych pouciek. Ale na to treba aj zrelost, nie len mudrovat.
Očkovanie nemožno zanedbávať u detí. Moja najstaršia často bola chorá a zanedbala sa jedna vakcína na záškrt (DITEPER). Očkovalo sa v škôlke. V lete sme loďou sa zviezli do Turecka, tam nám nedovolili ísť iba na mólo. Napriek tomu dostala záškrt. Takmer sa udusila. V ústach mala veľké tmavé vredy, krk zapuchnutý tak, že líca boli spojené s ramenami. Bolo to hrozné a 2 mesiace strávila v nemocnici. Ledva to prežila a to pre jednu zanedbanú vakcínu. Teraz, keď sa chodí voľne po svete, tie hrozby na nezaočkovaných sú pravdepodobnejšie.
@evkatk takze syna ti nemali zaocko na tetanus a dceru mali na diteper.... Cista loteria, ako vzdy. Synovec po diteper 40"C,vyletene hepatalky, tyzden Kramare. Nenahlasene na sukl. To by zaujimalo, aku dg posielali poistovni. Kedze bodnut ho dali 100% zdraveho.... 🙆
@weronika171717 načo tu komentujes? Otázka bola položená pre ockovaných. Ty si nedala očkovať, tak sa sem naco zapájas? Len aby si provokovala?
@evkatk takze syna ti nemali zaocko na tetanus a dceru mali na diteper.... Cista loteria, ako vzdy. Synovec po diteper 40"C,vyletene hepatalky, tyzden Kramare. Nenahlasene na sukl. To by zaujimalo, aku dg posielali poistovni. Kedze bodnut ho dali 100% zdraveho.... 🙆
@anonym_3ddf56 na SUKL to mozes hlasit aj ty.
@anonym_3ddf56 na SUKL to mozes hlasit aj ty.
@anonym_82675f ja mozem, oni musia!
Nie je to lotéria, ale syn nielen vtedy, ale aj neskôr zle reagoval na sérum proti tetanu i keď v tridsiatke dostal na skúšku iba veľmi malú dávku. Takže to nie je o lotérii, ale o reakcii iba na očkovanie tetanu. Druhý krát to bol iba tetanus, takže táto zložka 3 - kombinácie to vtedy spôsobila. Všetky ostatné očkovania absolvoval bez problémov.
moju len rameno bolelo. ani teploty nemala ako pri predchadzajucich, ked bola mensia.

@arabesqe ziadna reakcia nebola. Ale vecer bola viac ospala. Na očko sla v piatok, v pondeloj do skolky.