Ako zvládajú deti preočkovanie na tetanus, záškrt a čierny kašeľ?
Ahojte, chcela by som sa opytat ake mali vase deti reakcie na preockovanie na tetanus/zaskrt/cierny kasel, ktore sa dava v 6. roku. Mojej dcere bolo zo zdravotnych dovodov prelozene, ale na buduci tyzden mame termin, uz ma 8 rokov a citala som, ze cim je dieta starsie, tym je reakcia horsia. Dakujem za skusenosti.
mna preockovali po 30 ke a ani som si nevsimol
@martinmmartin Aj ja som bola v 30 ale to bola len cista tetanovka, toto je kombinacia co ockuju detom
@anonym_autor bolest ramena, nic viac. Preockuvava sa aj v 12-13r.
@euka210 Dakujem. Preockovava sa v 6. roku potom znova tetanovka/... v 13. roku?
@martinmmartin Aj ja som bola v 30 ale to bola len cista tetanovka, toto je kombinacia co ockuju detom
@anonym_autor ja som mal trojkombinaciu tetanus polio zaskrt
@anonym_autor ja som mal trojkombinaciu tetanus polio zaskrt
@martinmmartin Aha ouky vdaka za skusenost
Ked na 6 r mna ocko to klasicke…boha to bolo..do zadku a supa to bola nohu som vlacila pomaly za sebou a mala teplotu…to doslova hastag nezabudnem….inak som preocko vsetko za decka…teraz…hej ked mnou prejde hrdzavy klinec ci nieco naj daju tetanovku…od 18 som si nic nepichla
Ked na 6 r mna ocko to klasicke…boha to bolo..do zadku a supa to bola nohu som vlacila pomaly za sebou a mala teplotu…to doslova hastag nezabudnem….inak som preocko vsetko za decka…teraz…hej ked mnou prejde hrdzavy klinec ci nieco naj daju tetanovku…od 18 som si nic nepichla
@jeennyv vies ze to nieje len od hrdzaveho klinca?
@jeennyv vies ze to nieje len od hrdzaveho klinca?
@ariannazara obrazne pomenovanie.. vies ako to myslim, ked povedia, ze treba tetanovku dostanem…inak v dnesnej dobe ocko eee…alergicka som az az…a co bolo u nas po ocko ludom …ked je to nevyhnutne ok …inak kym nemusim, tak nie
tetanovka sa dáva každých 15 rokov,dala som si nedávno spolu s čiernym kašľom,len hrčku som mala,prešlo to,ani som si nevšimla....
@ariannazara obrazne pomenovanie.. vies ako to myslim, ked povedia, ze treba tetanovku dostanem…inak v dnesnej dobe ocko eee…alergicka som az az…a co bolo u nas po ocko ludom …ked je to nevyhnutne ok …inak kym nemusim, tak nie
@jeennyv no mňa na tetanovku uz len tak nikto nedostane,vznikla mi alergia na slnko a to vies ako dokázateľne- nijako
A po 10 rokoch od očko prechádza alergia, našťastie 🤧
Choroby sú nič moc ale aj byt ako netopier v lete tiež nieje nič moc 😅
@jeennyv no mňa na tetanovku uz len tak nikto nedostane,vznikla mi alergia na slnko a to vies ako dokázateľne- nijako
@anonym_fcaf74 presne mam to iste..
@anonym_fcaf74 u nas jednej z blizkych vysla uzlina, tam dole pri zenskych veciach a niekolko mesiacov sa vstrebavala… po tetanovke…jej dr jej povedala, ze uz ju vzivote nezaockuje…
Dospelym tiez daju kombi, mne tiez dali... kazdopadne bolenie ramena par dni, vsetky deti...ale je to dolezite ockovanie, tak vydrzat.
@anonym_autor Normalne zvladli, len bolest ramena.
ja som bola preockovana na tetanus vo februari, no mna asi tyzden fakt bolelo rameno.
dcera by mala ist teraz vo stvrtok, ale asi to rpelozim, nakolko v piatok idu na skolsky vylet. mozno jej nic nebude, ale mozno ano....

@anonym_autor tetanovka až v 12 ,nemal reakcie žiadne , bolesť ruky , ako si pamätáme my z detstva. Fungoval normálne