Reakcie detí na povinné očkovanie v piatich rokoch
Dobrý deň čaká nás očkovanie na tetanus zaskrt a čierny kasel. Chcem sa opýtať aké reakcie mali vaše deti? V tomto veku? Zaujíma ma aj či je reakcia miernejšia od posledných dávok alebo rovnaká? Horšia? Kedy ste po tomto ockovani dali deti do škôlok?
Dobrý deň. Náš nemal žiadnu reakciu, na druhý deň išiel do škôlky.
@arabesqe Nic, len klasika, par dni bolela ruka... Rovnako ako aj inokedy pri tomto type ockovania. Dokonca bolela menej ako mna, mna bolela 7 dni po tetanovke. Ich asi 3-4 dni max.
Nic
Nič
Žiadna. Ale ani pri inom očkovaní. Iba ked boli úplné bábätká tak tie do nožičiek čo boli, vtedy mali asi 1 den zvýšenú teplotu
Nemal nič, lebo som mu ten jed nedovolila dať do tela. ☺️ A tie, ktoré to dávate svojim deťom sa skludnite s komentármi.....nezaujímajú ma. Ja si stojím za svojím neštepiť to najdrahšie čo na svete mám. 🩵🩵🩵😘
Môj syn bol očkovaný ešte v r. 1988. Po asi 3 hodinách sa u neho prejavil Tetanus. Telíčko sa mu naplo, ruky a nohy natiahli a stáčali do vnútra, vrieskal od bolesti. Takto napnutého sme odniesli do nemocnice, kde bol takmer mesiac. Ledva to vtedy prežil.
Očkovanie nemožno zanedbávať u detí. Moja najstaršia často bola chorá a zanedbala sa jedna vakcína na záškrt (DITEPER). Očkovalo sa v škôlke. V lete sme loďou sa zviezli do Turecka, tam nám nedovolili ísť iba na mólo. Napriek tomu dostala záškrt. Takmer sa udusila. V ústach mala veľké tmavé vredy, krk zapuchnutý tak, že líca boli spojené s ramenami. Bolo to hrozné a 2 mesiace strávila v nemocnici. Ledva to prežila a to pre jednu zanedbanú vakcínu. Teraz, keď sa chodí voľne po svete, tie hrozby na nezaočkovaných sú pravdepodobnejšie.
Nemal nič, lebo som mu ten jed nedovolila dať do tela. ☺️ A tie, ktoré to dávate svojim deťom sa skludnite s komentármi.....nezaujímajú ma. Ja si stojím za svojím neštepiť to najdrahšie čo na svete mám. 🩵🩵🩵😘
@weronika171717 zaujimave, ze radis zenam skludnit sa svojim komentarmi. Ty jedina mas nekludny komentar, ktory je navyse mimo otazku.😁Zrejme vysoka skola zivota,ze?
@weronika171717 keby to tvoje najdrahšie dostalo čierny kašeľ, určite by si si za tým stala ďalej. Matka roka
@weronika171717 keby to tvoje najdrahšie dostalo čierny kašeľ, určite by si si za tým stala ďalej. Matka roka
Prečo odpovedáš ako anonym? Sa hanbíš za svoju odpoveď? 😅 Mňa nepresvedčí nič, aby som ten bordel dala do môjho dieťaťa. A môžeš rozprávať o čom chceš.....
@weronika171717 zaujimave, ze radis zenam skludnit sa svojim komentarmi. Ty jedina mas nekludny komentar, ktory je navyse mimo otazku.😁Zrejme vysoka skola zivota,ze?
@anonym_82675f ja mám kľudný komentár, len som dala upozornenie vopred pred takými ako si ty. 😂😂😂 A tiež, prečo odpovedáš ako anonym? To už sa fakt musíš schovať za anonymna, aby si "utrúsila" tvoju odpoveď? 😅
@anonym_82675f
tu vs zivota mam aj ja, ale ako pri tych skutocnych aj tie zivotne su rozne 😉.
Ja v tomto pripade tvrdim, ze kazdy ma rovnake obavy.
Ale takto pindat mimo temu je dost odveci. Mam kamosky, ktire neockuju a uplne v pohode si rozumieme, be zbytocnych nevyziadanych pouciek. Ale na to treba aj zrelost, nie len mudrovat.
Nas memal nic
Očkovanie nemožno zanedbávať u detí. Moja najstaršia často bola chorá a zanedbala sa jedna vakcína na záškrt (DITEPER). Očkovalo sa v škôlke. V lete sme loďou sa zviezli do Turecka, tam nám nedovolili ísť iba na mólo. Napriek tomu dostala záškrt. Takmer sa udusila. V ústach mala veľké tmavé vredy, krk zapuchnutý tak, že líca boli spojené s ramenami. Bolo to hrozné a 2 mesiace strávila v nemocnici. Ledva to prežila a to pre jednu zanedbanú vakcínu. Teraz, keď sa chodí voľne po svete, tie hrozby na nezaočkovaných sú pravdepodobnejšie.
@evkatk takze syna ti nemali zaocko na tetanus a dceru mali na diteper.... Cista loteria, ako vzdy. Synovec po diteper 40"C,vyletene hepatalky, tyzden Kramare. Nenahlasene na sukl. To by zaujimalo, aku dg posielali poistovni. Kedze bodnut ho dali 100% zdraveho.... 🙆
@weronika171717 načo tu komentujes? Otázka bola položená pre ockovaných. Ty si nedala očkovať, tak sa sem naco zapájas? Len aby si provokovala?
@evkatk takze syna ti nemali zaocko na tetanus a dceru mali na diteper.... Cista loteria, ako vzdy. Synovec po diteper 40"C,vyletene hepatalky, tyzden Kramare. Nenahlasene na sukl. To by zaujimalo, aku dg posielali poistovni. Kedze bodnut ho dali 100% zdraveho.... 🙆
@anonym_3ddf56 na SUKL to mozes hlasit aj ty.
@anonym_3ddf56 na SUKL to mozes hlasit aj ty.
@anonym_82675f ja mozem, oni musia!
@arabesqe Moj nemal nic.
Nie je to lotéria, ale syn nielen vtedy, ale aj neskôr zle reagoval na sérum proti tetanu i keď v tridsiatke dostal na skúšku iba veľmi malú dávku. Takže to nie je o lotérii, ale o reakcii iba na očkovanie tetanu. Druhý krát to bol iba tetanus, takže táto zložka 3 - kombinácie to vtedy spôsobila. Všetky ostatné očkovania absolvoval bez problémov.
moju len rameno bolelo. ani teploty nemala ako pri predchadzajucich, ked bola mensia.

@arabesqe ziadna reakcia nebola. Ale vecer bola viac ospala. Na očko sla v piatok, v pondeloj do skolky.