Zodpovednosť za odporúčania v zdravotnej oblasti
Austálsky parlament práve prerokúva zákon, ktorí bude vyžadovať, aby alternatívni liečitelia ale aj antivakcinisti niesli zodpovednosť za rady, ktoré poskytujú občanom v otázkach zdravia. V praxi sú totiž chránení takouto formulkou, ktorú uvádzajú pri všetkých informáciách, ktoré poskytujú:
"© 2010-2013 Občania za slobodnú voľbu v očkovaní | Tento článok môžete voľne použiť na nekomerčné účely, ak uvediete zdroj.
Obsah článku je názorom autora a je určený výlučne na informovanie verejnosti.
Nesmie sa chápať ako lekárske odporúčanie. Autori nepreberajú zodpovednosť za prípadné škody."
Viac tu: http://www.slobodavockovani.sk/
Znamená to, že občania, ktorých zdravie bolo vďaka ich radám poškodené sa nemajú na koho obrátiť. Vieme, že na Slovensku existuje Úrad pre dohľad nad zdravotnou staroslivosťou( http://ekonomika.sme.sk/c/5925157/na-lekarov-a-...), kde sa môžu občania obrátiť ak nie sú spokojní s lekárskou starostlivosťou. Nemali by rovnakú zodpovednosť niesť aj antivakcinisti, homeopati, chiropraktici a ďalší alternetívní liečitelia?
@kvieta Presne ako si napísala, budúcnosť ukáže. Len treba mať množstvo informácii aj o možných NU aby si to mohol dať človek do súvisu. Prajem aby si svoje rozhodnutie nikdy neoľutovala.
@bubulka722 Detto
@bubulka722 Neviem aká manipulácia strachom? To vy tu strašíte rakovinou, autizmom a inými a vôbec vám nevadí, že deti naženiete do infekčných ochorení.
@kvieta 😉 Keď budú deti dospelé, nech si pre mňa za mňa dajú napichať aj očko proti HPV, bude to ich rozhodnutie a ich zodpovednosť. Ale dovtedy sa v čase tých šialených budúcich epidémií, ktoré očakávate, dobrovoľne vzdám všetkých vakcín na úkor slabších jedincov. Tebe prednostne a možeš sa s kolegyňami rozdeliť. Ja mám strach z iných vecí, ako sú infekčné ochorenia typu osýpky. Možete žiť aj naďalej vo falošnej nádeji, že očkovanie chráni a možete stále dokola opakovať mantru o miernejšom priebehu ochorenia. Je mi to fakt jedno, ale zo mňa profit v tomto smere bude naozaj minimálny 😵
@adsumus Odpovedz mi prosím! Kto nesie zodpovednosť???
Ja som mala osýpky ako malá, sestra mala mumps a tu sme, žijeme obe. Tetanus ti pichnú vždy, ked máš úraz, alebo ta uhryzne pes či iné zviera, čo nechápem, kedže sme očkovaní. Takže asi velká dôvera v tomto smere voči farmaceutickým firmám u mna nebude. Netvrdím, že niektoré vakcíny nezabránili epidémiám. Skôr si myslím, že dnes sú farm. firmy už takí nenažranci, že im je jedno, či tým "mixom" vo vakcínach niekomu ublížia alebo nie. Robia sa totiž brutál mnohoásobné vakcíny, tak zmixované, že toto podla mna môže byť problém, ktorý spôsobí nejaké nepriaznivé účinky. Možno samotné očkovanie proti jednej, dvom chorobám by to nespôsobil, ale niektoré kombinácie môžu vyvolať u niektorých jedincov inú chorobu. Na to netreba ani štúdiu, môže to byť proste imunitná reakcia organizmu. Štúdie na to s prepáčením "ser...u", ved nebudú robiť predsa antireklamu firme, ktorá ich platí.
Ja sama som si raz dala v dobrej viere vakcínu proti chrípke, nebola som chorá ani nič podobné podotýkam. Chrípku som dostala. Odvtedy to je už 12 rokov, čo som chrípku nemala. Ale ani vakcínu 😉
Nedávno dostal mm čierny kašel a chlamídie. Prídem k lekárke, či náhodou aj ja nemám. V čakárni sedel postarší pán a ten sa stažoval, že sa na to lieči už 2 roky, stále sa mu to vracia. Dala som si vziať krv a otestovať. Sestrička mi na to hovorí:" Mna by zas zaujímalo, kt. farmac. firma si robí štúdiu, lebo zrazu je tu epidémia čierneho kašla, pritom naše generácie sú už všetky očkované, takže by sme to vôbec nemali dostať" 😉
Vitamín C je propagovaný vždy, ked príde jesen, to ste si už určite všetci všimli. Najnovšie som čítala, že céčko ani multivitamíny vám vôbec pri nachladnutiach nepomôžu, máte ho dostatok v pestrej strave. Na typické nachladnutia pomáhajú hlavné teplé nápoje a jedlá. Telo treba totiž "otepliť" zvnútra. Na toto prišli už Čínania a je pravda, že aj u mna to zaberá. Či som brala alebo nebrala vitamín C, žiadny rozdiel som nevidela. Ale moje telo si pri bolavom hrdle a nachladnutí vždy žiadalo niečo teplé a jedine to mi pomáhalo.
Či už je niekto zástanca očkovania alebo naopak, jeho odporcom, vždy by mal mať každý slobodu rozhodnúť sa, či seba alebo dieťa zaočkovať dá alebo nie. A mnohonásobné vakcíny by som dala zakázať úplne. Ked už, tak by mali byť trefné, podla oblasti, výskytu chorôb za posledné roky a tak. Nie zbytočne očkovať proti chorobe, ktorá sa nevyskytla 100 rokov.
@bubulka722 Kto nesie zodpovednosť za čo? Autizmus, cukrovku, rakovinu? Vedecká obec sa snaží zistiť, aj výskyt týchto chorôb porovnávali v zaočkovanej a nezaočkovanej populácií. Je rovnaký, tak asi vakcíny nebudú tou pravou príčinou.
@adsumus zvýšený výskyt autizmu je zaznamenaný za posledné roky, práve po zaočkovaní, preto vznikajú v Amerike veľké združenia matiek, ktorým deti začali trpieť autizmom po očkovaní...
ktorú vedeckú obec si mala na mysli? v ktorej krajine? a kto je za jej pozadím?
ja by som nebrala na lahkú váhu ten autizmus, na SK sú už tiež prípady, aj ked samozrejme nikto neprizná, že je to po vakcíne, lebo to by bol škandál a boli by z toho samé súdne tahanice...
u vakcín je problém ten, že ak má dieťa geneticky t.j. vrodenú zníženú imunitu a neurobí sa mu u imunologa pred očkovaním test, tak to môže mať za následok vznik týchto chorôb... a tu dajú farm. firmy ruky preč, lebo povedia, že očkovanie nespôsobilo priamo vznik choroby, ale bohužial práve tento jedinec mal vrodenú zníženú imunitu...
preto sa v niektorých krajinách očkuje omnoho neskôr a nie na 4. den po narodení atd.
ja by som bola za to, aby štúdie robil jedine nezávislý orgán, štát, alebo nejaká nezávislá organizácia a hlavne v dlhšom časovom horizonte, nech je to teda už objektívne....
určite má zmysel očkovanie proti niektorým chorobám a hlavne v častiach, kde je chudobné obyvatelstvo, bez dostatočnej výživy a hygieny, ale niektoré choroby je už nonsense, aby sa očkovali, hlavne také, ktoré človek vie úplne v pohode zdolat aj bez vakcíny...
@sharmana Vedci sa tomuto problému venujú a naozaj ani po niekoľkých dlhodobých štúdiách sa súvislosť očkovania a autizmu nepreukázala.
http://www.sciencebasedmedicine.org/the-final-n...
Napr. sa teraz zistilo, že vďaka nejakej genetickej mutácií bunky autistických ľudí vykazujú zvýšenú citlivosť na thimerosal. Aj oficiálna stránka pre autizmus uvádza, že autistické deti sú citlivejšie na vakcíny. Nie že vakcíny spôsobujú autizmus.
@adsumus ked budem mat viac času, prečítam si 😉 avšak jedno je jasné, ak boli deti pred očkovaním normálne a po očkovaní dostali vysoké horúčky a zostali malátne, apatické a stratili svoje schopnosti, zručnosti..... tak darmo sa tu budú zatvárať oči a vykazovať štúdie, ktoré sa zaoberajú štatistickými údajmi(ako vieme štatistika je na prd, lebo ju robia ludia a ludia sa mýlia, sú leniví, nerobia presne alebo sú neobjektívni či úmyselne zaujatí)
ja nie som úplne proti očkovaniu, ale myslím si, že niekde problém bude, ked sa začína tolko normálnych detí meniť na autistov.... je možné, že ide o imunitnú odpoved, ale v tom prípade sú študie farm. firiem ohladne vakcín chabé a odfláknuté...
@adsumus http://www.slobodavockovani.sk/news/thiomersal-... asi to nie je nič nové, prečítala som si aj AJ verziu... neviem, mne z toho príde skôr, že vakcíny obsahovali zložky, ktoré spôsobovali problémy, takže neviem, či je to "pre" očkovanie argument
neviem, našla som zas aj ja štúdie, ktoré pripisujú vplyv očkovaniu na autizmus... problém je však inde, mala by sa hlada pravda, aby sa odstránili prípadne z očkovacích vakcín problematické zložky, na ktoré môžu byť niektorí jedinci citliví a môžu vyvolávať u nich rôzne choroby a nie sa len brániť, že "nie je dokázané že spôsobujú"-... mna by to ako človeka zožieralo, že moja vakcína možno spôsobila niekomu doma celoživotnú bolesť...
@sharmana na SK sa na súdoch nedovoláš pravdy, aj ked máš potvrdené, že autizmus z očkovania.....neexistuje nezávislý súdny znalec.....oni to nevedia potvrdiť, ani vyvrátiť, tak to radšej zametú.....Keby sa to raz potvrdilo a vynieslo na svetlo sveta, že to tak je, to by bol škandál!!!Myslím, že by bola celá prevencia a možno aj medicína v riadnej nemilosti, teda...Ale už to nebude dlho trvať, ľudom sa postupne vyjasnieva, ale niektorí, aj ked majú oči otvorené, tak všetko zámerne popierajú, boja sa pravdy, zrejme.... 😎 😎 😎
@adsumus Stále sa vyhýbaš odpovedi. Pýtala som sa kto nesie zodpovednosť za NU po očkovaní, ktoré sú uvedené v príbalovom letáku vakcíny. Okrem toho chcela som komentár k http://nezdravi.parlamentnilisty.cz/Articles/20... .
@adsumus Napr. sa teraz zistilo, že vďaka nejakej genetickej mutácií bunky autistických ľudí vykazujú zvýšenú citlivosť na thimerosal. Aj oficiálna stránka pre autizmus uvádza, že autistické deti sú citlivejšie na vakcíny. Nie že vakcíny spôsobujú autizmus.
Takže podľa tvojho tvrdenia vakcíny ktoré thimerosal obsahujú nemajú so vznikom autizmu nič spoločné čo ale nemá logiku a priamo si protirečí, nemyslíš? Prečo sa teda deťom pred aplikáciou vakcíny nerobia imunologické a genetické testy? Je to fin. nákladné, to nie je pre mňa ako rodiča argument, pretože dieťa s ťažkými NU po očkovaní je pre systém oveľa väčšia záťaž. Alebo že by si zdravotníctvo vytváralo ľudí priamo závislých na systéme... Okrem toho idú zo zdrojov zdr. poistenia ročne na plošné očkovanie nehorázne peniaze.
@bubulka722 Tiez by ma zaujimalo, ked uz prisli na to, ze vakcina moze byt spustac roznych chorob - nemusi ich sposobovat - preco nerobia testy aby sa vyvarovali poskedeniu zdravia dietata? Ked su peniaze na tak velke nakupy vakcin z nasich penazi, ktore idu zahranicnym firmam, tak preco sa nenajdu peniaze pre nasich laborantov a nase laboratoria, ktore by robili taketo analyzy???
@bubulka722 Stále sa ma pýtaš to isté a ja ti to isté odpovedám. Zodpovednosť má niesť ten, čo ťa oklame. Teda, ak mi tu antivakcinisti tvrdia, že autizmus môjmu dieťaťu spôsobí očkovanie a že, keď ho nezaočkujem, nič sa mu nestane, vybuduje si silný obranný systém a obrnu, hepatitídu, zápal pľúc a všetky ostatné choroby bud nedostane alebo ak aj dostane prekoná bez problémov, ale ukáže sa, že to bolo klamstvo a moje dieťa mi ochorie a zomrie a tí ľudia ma jednoducho oklamali a môjmu dieťaťu by naopak očkovanie mohlo zachrániť život, tak by som mala právo ich žalovať a žiadať odškodenie za škody, ktoré mi vznikli vdaka ich odporúčaniam. Zodpovednosť nech nesie ten, čo tvrdí, že sa dieťaťu nič nemôže stať a ono sa to stane. Nielen morálnu, ale trestno-právnu. Pretože ma oklamal.
@adsumus To our knowledge, this is the first description of an autistic child with mitochondrial dysfunction, growth failure, and abnormal muscle histopathology without seizures or a defined chromosomal abnormality. This patient exemplifies important questions about mitochondrial function in autism and developmental regression. It is unclear whether mitochondrial dysfunction results from a primary genetic abnormality, atypical development of essential metabolic pathways, or secondary inhibition of oxidative phosphorylation by other factors. If such dysfunction is present at the time of infections and immunizations in young children, the added oxidative stresses from immune activation on cellular energy metabolism are likely to be especially critical for the central nervous system, which is highly dependent on mitochondrial function. Young children who have dysfunctional cellular energy metabolism therefore might be more prone to undergo autistic regression between 18 and 30 months of age if they also have infections or immunizations at the same time. Although patterns of regression can be genetically and prenatally determined,9 it is possible that underlying mitochondrial dysfunction can either exacerbate or affect the severity of regression. Abnormalities of oxidative phosphorylation can be developmental and age related and can normalize with time
Toto je asi tá najzaujímavejšia časť. Je tu náznak, že u niektorých detí, ktoré majú problém s metabolizmom, môže práve sekundárny "stres" akým je aj podanie vakcíny, naštartovať problém. Pravdepodobne bude nejaká súvislosť s tým nedostatočným bunkovým metabolizmom... A v tomto konkrétnom prípade nebola u tohto dieťaťa chromozomova abnormalita, preto tam predpokladajú sekundárny vplyv na "odštartovanie" autizmu. To je polopatisticky, samozrejme, tam je to napísané "vedecky".
@sharmana Tam je uvedené, že nevedia, čo spôsobilo chromozómovú abnormalitu, len to, že ak je prítomná počas očkovania ale aj akejkoľvek infekcie, tak to môže byť kritické pre nervový systém. Treba si uvedomiť, že takmer každé dieťa prekoná počas prvých dvoch rokov nejakú infekciu. Takže aj keď ho nezaočkujú, problém ostáva. Okrem toho záver je že to môže byť len vývojová odchýlka a vekom sa upraví.
@adsumus Nie neodpovedas. Tak sa spytam aj ja. Zaockujem svoje dieta v dobrej viere, ze vakcina ma len mierne vedlajsie neziaduce ucinky. Ked dostanem napriek ockovaniu danu chorobu (3,5% ockovanych podla tvojich odkazov), tak chcem vediet kto ma odskodni - lebo mi klamali, ze ma vakcina ochrani!!!
@adsumus Tam nepíšu, že nevedia, čo spôsobilo chromozomovú abnormalitou, ale mitochondriálnu disfunkciu, či išlo o genetickú abnormalitu alebo nejaký chybu vo vývoji a ešte ak táto disfunkcia existovala v čase ked bolo dieťa malé a napadnuté infekciou a zároven sa jeho imunitný systém dostáva do aktivácie pod nejakým vplyvom (sekundárny vplyv= očkovanie a živé vírusy, tým sa dostáva predsa imunita do riadnej stresovej situácie) a že mitochondriálna disfunkcia vplýva na nervový systém, čo je podla mna dost výraznou stopou, že by mohlo dôjsť k nejakému poškodeniu.... proste je tu naznačené, že tu vidieť súvislosti medzi poruchou metabolizmu u autistov a vplytom na centrálny nervový systém... to by mohlo byt nejakým vodítkom, prečo sa stáva, že u niektorých detí, ktoré možno majú predispozíciu na túto metabolickú poruchu, môže dojsť po zaočkovaní k nejakému poškodeniu nervového systému....
ved je tam na začiatku napísané, že dieťa bolo zdravé a až po očkovaní došlo k úpadku vývoja... toto si si nevšimla? prečo toto prehliadať? asi tam bude nejaký problém, ked podobé príznaky mali viacerí rodičia... horúčka, črevné problémy, úpadok telesného pohybu, rečového vývoja atd....

@adsumus Aký prospech prinieslo očkovanie tvojmu dieťaťu?
Aby si pochopila, nebolo to myslené konkrétne na moju osobu. Odpovedz mi prosím! Kto nesie zodpovednosť???
Moja zlatá, ty ideš do extrému stále. Zase manipulácia strachom? Hádam sa môžem ja rozhodnúť ktoré riziko je pre mňa znesiteľnejšie, či očkovanie alebo príp. nákaza. Nevnucuj prosím svoje názory nikomu. 😝
Inak k tvojmu tvrdeniu, že autizmus nie je NU očkovania.
http://nezdravi.parlamentnilisty.cz/Articles/20...
Poprosím komentár.