Zodpovednosť za odporúčania v zdravotnej oblasti
Austálsky parlament práve prerokúva zákon, ktorí bude vyžadovať, aby alternatívni liečitelia ale aj antivakcinisti niesli zodpovednosť za rady, ktoré poskytujú občanom v otázkach zdravia. V praxi sú totiž chránení takouto formulkou, ktorú uvádzajú pri všetkých informáciách, ktoré poskytujú:
"© 2010-2013 Občania za slobodnú voľbu v očkovaní | Tento článok môžete voľne použiť na nekomerčné účely, ak uvediete zdroj.
Obsah článku je názorom autora a je určený výlučne na informovanie verejnosti.
Nesmie sa chápať ako lekárske odporúčanie. Autori nepreberajú zodpovednosť za prípadné škody."
Viac tu: http://www.slobodavockovani.sk/
Znamená to, že občania, ktorých zdravie bolo vďaka ich radám poškodené sa nemajú na koho obrátiť. Vieme, že na Slovensku existuje Úrad pre dohľad nad zdravotnou staroslivosťou( http://ekonomika.sme.sk/c/5925157/na-lekarov-a-...), kde sa môžu občania obrátiť ak nie sú spokojní s lekárskou starostlivosťou. Nemali by rovnakú zodpovednosť niesť aj antivakcinisti, homeopati, chiropraktici a ďalší alternetívní liečitelia?
prosím ,aby si obec ,ktorá porovnáva chrípku a iné očko niečo o tejto chorobe naštudovali tj.o víruse a potom možno pochopíte ten rozdieľ ,alebo si to dajte vysvetliť človeku ,ktorý sa rozumie virologii ,porovnávate neporovnateľné 😉
@kvieta Na tu máš, zadrapili sa....už sa nepustia. Najprv tu zo mna urobia očkomaniaka a ked s ťažkou biedou, po roku dojdu na to, že nie som, tak ma zasa dodrbávajú, že ako je to možné...morálne bahno. Neviem, či sa im teraz, ked zistili, že neočkujem chrípku neneruší presvedčenie, že ma platia farmy. Povedala by som, že zopár psychiatrov by sa tu isto uživilo v tejto diskusii. 😀 😀 😀 K tomu nesúhlasu....idem písať kolkovanú žiadosť o znovuprijatie, dám vedieť, ako to dopadllo, ale cítim, že nádej by tu bola. Drž palce.
@sirinka Treba si od neho prečítať aj tú stať o tom, ako predajca vitamínuC nakecával Afričanov, chorých na aids, aby nebrali lieky a výlučne sa liečili vitamínomC a čo si o takom postupe myslí a potom si dovolím upozorniť, že Goldacre odhaľuje aj pozadie šírenia bludov o MMR očkovaní. Takže opäť, nevyberáme, čo sa nám hodí do krámu, ale sledujeme celkovú situáciu.
@kveta Pokiaľ vieš o nejakých krytých úmrtiach, treba naozaj kontaktovať políciu, aby sa to riešilo. To nie je len taký pokecík na nete, ale veľmi vážne obvinenie. Dovolím si ťa poprosiť, aby si ma už konečne prestala okydávať v (ne)očkovaní, lebo už sa cítim ako také decko v škôlke, čo ho šikanujú. Hlavne, ked tam mám zákaz prispievať a nemôžem sa brániť. Dúfam, že sa aspon v tomto pochopíme ako ľudia a prestaneš o mne stále vypisovať, že som niekým zaplatená. Ja tu tiež chcem mať kamarátov na koníku. Ďakujem za pochopenie.
@kveta No tak dovol,a by som uviedla veci na pravú miru, všetky moje vulgarizmy boli, že vieš veľké h..o a že fašisti sú kur...A ked som si nahodila dané výrazy do vyhľadávača, tak som zistila, že to tu bežne používa kde kto a ja som za to dostala zákaz. Takže tak. Kto tu klame.
@adsumus Nuz, ked toto nepovazujes za vulgarizmy, tak asi naozaj nemas co robit v kultivovanej debate. Ale Ty debatu predsa nepotrebujes. Ty bojujes proti slobode prejavu. Tak si to uzivaj aj v praxi ake to je, ked sa nemozes prejavit.. Ci ked ide o Teba uz Ti ten zakaz prejavu az tak nevonia? Popremyslaj nad tym...
@kveta Ja poznám ľudí ako ty, žijú si vo svojom svete a iných nevnímajú, môžeš mávať rukami nohami, aj na hlavu sa postaviť, oni vidia len to svoje. Zaškatuľkujú každého a všetko a držia sa toho zubami nechtami až do smrti. Idú životom a valcujú všetko naľavo, napravo, pred a za, hore a dole. Relikty minulosti. Porozmýšľaj aj ty.....
Bylinné produkty môžu byť výdatným zdrojom hliníka ainých ťažkých kovov.
http://www.iaees.org/publications/journals/piae...
http://www.cbc.ca/news/health/herbal-product-co...
@adsumus Cely cas Tvoje prispevky citava naminka, ktorej dcerka zomrela po ockovani. Viem to, lebo citlivo vnimam kazdy jej like. Niekolkokrat som Ta upozornovala, ze Tvoje vyroky mozu velmi zranovat maminky anjelikov, ktore to tu citaju a ktorych skusenosti a city tu zranujes svojim popieranim ich reality. Ale kym tu budes necitlivymi vyrokmi ublizovat maminkam, ktore sa pre svoje utrpenie nevladzu branit, budes tu narazat na odpor ludi, ktori tu silu maju.
To, že má niekto na niečo iný názor, mnoho-x podopretý faktami a prezentuje ho niekde, ešte neznamená, že má necitlivý názor a chce ubližovať ľuďom s iným názorom, alebo nejakou bolestnou skúsenosťou.
Neviem, prečo si neočkujúci rodičia myslia, že všetci očkujúci sú necitliví, hlúpi a tí, čo aj verejne vyjadrujú pozitívum očkovania sú hneď platení fa-fi.
Ak dochádza naozaj k častým NÚ po očkovaní a lekári ich naozaj nechcú priznať, je potrebné to zmeniť. A treba hľadať spôsob ako. Od toho by sa odvíjalo spústa ďalších krokov, ak je to realita. Na tomto by sa určite vedeli zhodnúť obe strany. Keď som to naznačila v jednej diskusii, bola som nazvaná naivnou. Je tu pár ľudí, ktorí majú záujem podnecovať nenávisť-? medzi oboma brehmi a nie hľadať spoločnú reč a to sa mi nepáči.
Aj keď moje dieťa nemalo nikdy žiaden problém po očkovaní, to neznamená, že mi je jedno, že iné ho má. No je naozaj potrebné to podložiť, bez toho to pôsobí fakt iba ako domnienka.

@adsumus ty si hadam vestica, ked dopredu presne vies, ze nepotrebujes ockovanie lebo si zdrava, ze u teba nemozu nastat komplikacie, to je velke zavadzanie z tvojej strany a tym padom skutocne tvoje velke presvedcenie o kolektivnej imunite a ochrane slabych jedincov nasou prevenciou su len prazfne reci, vodu kazes a vino pijes....