Zodpovednosť za odporúčania v zdravotnej oblasti
Austálsky parlament práve prerokúva zákon, ktorí bude vyžadovať, aby alternatívni liečitelia ale aj antivakcinisti niesli zodpovednosť za rady, ktoré poskytujú občanom v otázkach zdravia. V praxi sú totiž chránení takouto formulkou, ktorú uvádzajú pri všetkých informáciách, ktoré poskytujú:
"© 2010-2013 Občania za slobodnú voľbu v očkovaní | Tento článok môžete voľne použiť na nekomerčné účely, ak uvediete zdroj.
Obsah článku je názorom autora a je určený výlučne na informovanie verejnosti.
Nesmie sa chápať ako lekárske odporúčanie. Autori nepreberajú zodpovednosť za prípadné škody."
Viac tu: http://www.slobodavockovani.sk/
Znamená to, že občania, ktorých zdravie bolo vďaka ich radám poškodené sa nemajú na koho obrátiť. Vieme, že na Slovensku existuje Úrad pre dohľad nad zdravotnou staroslivosťou( http://ekonomika.sme.sk/c/5925157/na-lekarov-a-...), kde sa môžu občania obrátiť ak nie sú spokojní s lekárskou starostlivosťou. Nemali by rovnakú zodpovednosť niesť aj antivakcinisti, homeopati, chiropraktici a ďalší alternetívní liečitelia?
@adsumus ano ale moj vulgarizmus nebol v pravom slova zmysle vulgarny a to je rozdiel, dokonca nebol nikto vulgarne priamo oznaceny,ale bolo to konstatovanie situacie a viem aj ktory dobrak to nahlasil,kedze som sa priamo opytala,ale nech mu to dobre padlo na uzitok,moj slovnik je v poriadku,kedze vulgarizmi tvrdeho rangu nikdy nepouzivam a slova primitivny,analfabet atd. nie su vulgarizmi ale normalne slova vyskytujuce sa v slovnikoch,to,ze je niekto vztahovacny a dotkne sa ho to je jeho problem... 😉
@saska.t No, ale moje dva vulgarizmy, nehnevaj sa, tiež neboli nikomu adresované, napísala som jednej osobe tu tiež prítomnej, že h..vie, čo si myslím a druhý sa týkal minulosti, nikoho živého a bumbibaci...zákaz prispievať. Tak si to sama prehodnoť...aký je rozdiel medzi nami, čo sa vulgarizmov týka.
@adsumus no ja uz si presne nepamätam o co slo,ale priame vyrazy typu fasista,nacista (oznacenie danej osoby) a velmi agresivny pristup (to si presne pamätam) sa adminom asi nepozdaval,na to si sa mala pytat priamo ich... ja pouzivam ironiu,nie agresiu a v tom je asi rozdiel v ponimani pri adminoch...
Verime, lekari vzdy vedia co robia, ved vsetci studovali tu vysoku skolu a chodia aj po skoleniach.... 😠
http://www.pluska.sk/regiony/vychodne-slovensko...
Ahojte @adsumus a @kveta . Pozeral som si vaše príspevky v tejto téme. Ak máte na niečo vlastný názor, tak naozaj znamená, že je VLASTNÝ. Preto nečakajte, že sa navzájom zhodnete alebo pochopíte a netlačte sa do rohu, kto má na koho otázky odpovedať. Pokiaľ vidíte, že s vami niekto nesúhlasí, berte to ako fakt, nie urážku. Budem preto rád, ak na seba nebudete reagovať, chytať sa za slovíčka a snažiť sa zvíťaziť. Už dávno totiž nie je vaša komunikácia o snahe informovať o (ne)očkovaní, ale o obhajovaní si vlastného ega. Nezaťažujte verejný priestor vlastnými spormi, ktoré majú prebiehať v internom prostredí dvoch osôb. Ak budete naďalej v tejto komunikácii pokračovať, bude vám zakázané priespievať do témy. Ďakujem.
Pekný deň prajem.
@mariosmykal Dakujem za varovanie. Pekny den.
@mariosmykal Poprosím o vysvetlenie ako sa mám v diskusii brániť opakovaným urážkam a atakom. Hovorím o obvineniach, ktoré nie sú pravdivé a poškodzuju moje meno a ubližujú mi. Napr. že som zaplatená, že pracujem pre farma firmy, že sa vysmievam obetiam druhej svätovej vojny, že urážam jedno z pohlaví, že som iná užívateľka, ktorá ma iný nick a podobne, ktorými ma tu opakovane kveta atakuje. Uvedomte si, že takéto ataky mi môžu vážne ublížiť aj v realnom živote. Príspevky som poctivo nahlasovala, pretože som bola rozhodnutá nereagovať, lenže príspevky ostávali a s nimi aj tie jej nehanebné obvinenia. Ja svoje ego obhajovať nepotrebujem, ale ani špiniť svoj nick nenechám. Tak ako sa mám teda brániť? Samozrejme, ak má tá osoba prestane atakovať a hnať diskusiu do osobnej roviny, nemám najmenší dôvod na nu reagovať. Mna totiž zaujímajú výlučne otázky očkovania.
@adsumus pokiaľ na teba niekto útočí, napíš mi správu. Protiútokom totiž problém nevyriešiš.
Antivax argumenty v kocke....pozrite si popis k videu. Hrôza a des.
https://www.youtube.com/watch?v=pmlTZd_6BHMPríbehy rodičov, ktorí sa rozhodli očkovať a prečo.
http://immunise.org.au/
Profilová fotka fisherky, maminky, ktorá uvádzala, že jej dieťatko zomrelo v dôsledku očkovania MMR je v skutočnosti fotografia speváčky Justin Grant.
@adsumus no hlavne, ze uz aj tu na slovenskom koni stihlo tuto srdcervucu story rozsirit AV komando, aby zahrali na city este nerozhodnutym rodicom...a pritom cisty vymysel
Tu je pekne vidno o com je internet...JPP....a ludia prestavaju verit odbornikom, ale veria anonymom z internetu a ich vymyslenym pribehom...toto je len jeden z nich
@natas4 No mas pravdu, niekedy sirili "zarucene" informacie baby na rynku, zamestanane v agenture JPP, dnes na to pouzivaju net, specialne MK je velice vhodne medium. A este si ani hubu drat nemusia, staci copy - paste metoda 😝 😝 😝
Cim viac sa im podari pribeh vyfabulovat, tym lepsie zapadne do konspiracnych hier niektorych skupin...
Ale tento pribeh je uz daleko daleko za kazdou nejbenevolentnejsou hranicou etiky a moralky... A vsak co sa ja cudujem... Ucel svati prostireky. Ucel je sirenie paniky. Toto sa im uspesne udarilo. GRATULUJEM!!!!
@natas4 ono je totiz pre mnohych jednoduchsie pochopit takyto srdcervuci pribeh a uverit mu, ako pochopit fakty od odbornikov 😝
@natas4 vymysliet si umrtie dietata je bud diagnoza alebo hyenizmus 😖
@zuzkaanicka mas pravdu, niektori maju vyoperovany logicky mod z hlavy... 😝 Tak sa na takych lepsie ide cez city...
Ucel svati prostriedky
100 krat opakovana loz sa stava pravdou
@zita19 niektori ho ani nikdy nemali 😝 ... takze to ide aj bez vyoperovania 😝

@kveta Lenže tu zmizli bez stopy aj príspevky antivax, ked už mali napomienky za porušovanie pravidiel a opäť ich porušili, príspevok zmizol...čary mary fuk. A o provax príspevkoch, že boli zmazané bez stopy nič neviem.