icon

Zodpovednosť za odporúčania v zdravotnej oblasti

adsumus
9. máj 2013

Austálsky parlament práve prerokúva zákon, ktorí bude vyžadovať, aby alternatívni liečitelia ale aj antivakcinisti niesli zodpovednosť za rady, ktoré poskytujú občanom v otázkach zdravia. V praxi sú totiž chránení takouto formulkou, ktorú uvádzajú pri všetkých informáciách, ktoré poskytujú:

"© 2010-2013 Občania za slobodnú voľbu v očkovaní | Tento článok môžete voľne použiť na nekomerčné účely, ak uvediete zdroj.
Obsah článku je názorom autora a je určený výlučne na informovanie verejnosti.
Nesmie sa chápať ako lekárske odporúčanie. Autori nepreberajú zodpovednosť za prípadné škody."

Viac tu: http://www.slobodavockovani.sk/

Znamená to, že občania, ktorých zdravie bolo vďaka ich radám poškodené sa nemajú na koho obrátiť. Vieme, že na Slovensku existuje Úrad pre dohľad nad zdravotnou staroslivosťou( http://ekonomika.sme.sk/c/5925157/na-lekarov-a-...), kde sa môžu občania obrátiť ak nie sú spokojní s lekárskou starostlivosťou. Nemali by rovnakú zodpovednosť niesť aj antivakcinisti, homeopati, chiropraktici a ďalší alternetívní liečitelia?

zuzkaanicka
14. feb 2014

@adsumus vidis, keby to vzal do ruk recenzent, tak by bol na tom rovnako a aspon by autora upozornil, ze takto sa nepise 😉 ... vo vedeckych kruhoch uplne bezna prax a kazdy je rad, ze ho recenzent upozorni na chyby a zaroven posunie dalej ... tu taketo otazky, poznamky vedu k obvineniu z vyryvania a pripadne k posmievaniu 😖

saska.t
14. feb 2014

@nae presne si trafila klinec po hlavicke 😉

aristka
14. feb 2014

@sisaka chcem si len overiť informáciu od jednej diskutujúcej ,či je pravda ,že v Kanade na streptokokové inf.lekári predpisujú javorový sirup......za odpoveď Ďakujem

aristka
14. feb 2014

@zuzkaanicka ale veď aj ten recezent by bol považovaný ,že je platený farmou ....,ktorá vit.C nevyrába...

sisaka
14. feb 2014

@aristka samozrejme, ze javorovy sirup, co ine, mame ho v lekarni plne police 😀

aristka
14. feb 2014

@sisaka nesmej sa 😉 ja sa vážne pýtam ...to nie je z mojej hlavy ..,ale pre objektivitu sa pýtam,čo si ja myslím ,je druhá vec.... 😵

nae
14. feb 2014

@adsumus Ty si niekým upozornená, že sa dopuješ denne potravinami, ktoré sú GMO? V podstate všetky hospodárske plodiny sú totižto svojím sposobom GMO, minimálne preto, aby nepodliehali klasickým škodcom úrod, ako sú napr. plesne apod.
Petot neodporúča v svojej knihe konkrétne značky, ale to by ste vy, vážené obecenstvo, vedeli jedine vtedy, keby ste mali o túto problematiku úprimný záujem a čítali ju, nielen vytrhávali z kontextu náhodne prečítané odstavce. Na konkrétne značky vitamínu C odpovedal tu na fóre jedine v prípade, keď sa ho niekto konkrétne pýtal, čo používa on sám, alebo čo považuje za kvalitu. Tak, ako každý z nás používa potraviny či výživové doplnky podľa toho, čo mu vyhovuje - niekto podľa ceny, niekto podľa obsahu, niekto verí doporučeniu.
S pani doktorkou Elekovou samozrejme súhlasím, že rodičia sa majú pýtať a trvať na odpovediach - (nielen) čo sa týka očkovania. Pretože pokiaľ pediatri ani riadne nevedia, čo deťom i.m. aplikujú každý deň, tak to je naozaj smutné. Ty ale neustále rýpeš do jedinej oblasti doplnkov výživy, ktoré nepoužívaš, neveríš mu, apriori tento sposob liečby odmietaš, a snažíš sa autora neustále atakovať dokola opakujúcimi otázkami - trollovať. A to už nie je ani smutné, ale vyslovene trápne.
p.s.o vitamíne C je tu na fóre extra téma, takže pani zuzkaanicka mohla svoje otázky smerovať tam, alebo len nebyť lenivá, a tému si prečítať, kým dané otázky položila.

demo
14. feb 2014

@nae inak toto permanetne navazanie sa do autora prirucky - pripominam, ze autora prirucky o vitamine C (!), nie napr. rasovo neznasanlivej prirucke, je nesmierne trapne. Bez nadsazky by sa dalo definovat ako virtualne sikanovanie a prenasledovanie. Krizom krazom napriec roznymi temami, furt dokola a znova a znova, stale ustipacnejsie a trapnejsie...

Ponukam vam svoj pohlad na vec, damy, lebo sa citim byt nad vecou. Som ockujuca, C neuzivam, nedavam ho ani detom, Slobodny vysielac nepocuvam a teda kruhy okolo tohoto media su mi viac ako nesympaticke. Takze tak. Trocha sa ovladaje.

demo
14. feb 2014

@nae to som samozrejme nechcela adresovat tebe, pardon

nae
14. feb 2014

@demo Problémom ani nie je táto príručka ako taká, ale fakt, že autor má fantastické vedomosti ohľadne problematiky očkovania, vie ich podať sposobom pochopiteľným pre davy ľudí, prispieva do časopisu Dieťa, je neskutočne sčítaný a vie dokonale vyvrátiť všetky bludy a kolektívne pseudopravdy o očkovaní. Knihu poskytuje zadarmo a čo je najhoršie, naozaj tým pomohol veľkému množstvu ľudí (vrátane mne naposledy pred 14 dňami).
Bohužiaľ, to je údel múdrych, že sa na nich vždy budú lepiť tí ...druhí a snažiť sa z nich zdiskreditovať za každú cenu.
p.s. najprv sa mi ukázala len prvá časť tvojho príspevku, takže som vedela, že to neadresuješ mne, takže v pohode.

demo
14. feb 2014

@nae no stal sa z neho otĺkanček pre zeny, ktore chcu stoj co stoj niekoho oplut

saska.t
14. feb 2014

@nae @demo kocky,z mojej vlastnej skusenosti viem,ze kazdemu sa to raz vrati, @petot je inteligentny chlap,takze tieto "damy" sa ho nemozu dotknut a najlepsie je,ze ani netusia,ze mu robia vybornu reklamu,po 7 rokoch v reklamnej agenture je 100% pravda,ze aj zla reklama je reklama, uz mi pisalo par kociek,ktore si pytali link na petotovu knizku o vit. C, takze sa tymto "damam" moze podakovat za sirenie jeho myslienky 😀

adsumus
autor
15. feb 2014

@nae Ak sa niekto autora megasorbickej liečby spýta prečo si myslí, že vitaminC znižuje tlak, to sa považuje za útok na autora? Alebo či sa neobáva, že pri poklese zaočkovanosti sa aj na Slovenskú rozbehnú epidémie napr. osýpok tak ako v zahraničí a čo teda s deťmi, ktoré zaočkované nemôžu byť kvoli veku alebo staršími ludmi a hrozí im ťažší priebeh choroby možno aj so smrteľnými následkami, to sa považuje za trollovanie? Alebo či je teda ten vitamín GMO free alebo nie? Ak máte pocit, že niekto na petota útočí alebo ho dokonca šikanuje, kontaktujte adminov s konkretnymi príspevkami, kde k tomu dochádza. Ja som kontaktovala, ked označil lekárov za nacistov. Takto iba obhajujete niekoho komu sa nič zlé nerobí. 😅

sirinka
15. feb 2014

@adsumus autor megaskorbickej liecby 😀 kto to je a kedy a ako si ho kontaktovala???

adsumus
autor
15. feb 2014

@sirinka Petot nie je autorom príručky Vitamin C a megasorbická liečba?

sirinka
15. feb 2014
adsumus
autor
15. feb 2014

@sirinka Tak čo sa potom čuduješ, že som oslovila autora tejto príručky, ak to je petot?

USA rieši v týchto dnoch takéto problémy. Neočkovaný chalan, ktorý sa vrátil zo zahraničia sa nakazil osypkami a vyskytoval sa v týchto a týchto oblastiach. Budeme sledovať, či nákazu rozšíril alebo nie. Čo myslíš ty?

http://www.businessinsider.com/measles-exposure...

adsumus
autor
15. feb 2014

Vystavil riziku ochorenia tisíce ľudí od 4. do 7.februára. Máme ešte týžden, či sa objavia dalšie prípady. Zatiaľ nič.
http://www.nbcnews.com/health/health-news/calif...

aristka
15. feb 2014

@sirinka inak čítala si poriadne ..snaží sa udržať homeostázu tela prirodzenými telu látkami ...ja nemám pocit ,že syntetický vit.C je prírodná a prirodzená záležitosť....

sirinka
15. feb 2014

@adsumus hahajas a necudujem, ze oslovujes autora publikacie... Som sa cudovala, ze oslovujes autora megaskorbickej liecby 😉
Ja myslim, ze budem sledovat maximalne mojho kocura, ktory ma zrejme pasomnicu a nie nejakeho chalana v USA....

sirinka
15. feb 2014

@aristka umelo vyrobeny vitamin c ma uplne rovnaky chemicky vzorec ako prirodny, rozdiel v prospech prirodneho je, ze vacsinou v jedle prijimame aj dalsie sprievodne latky, ktore podporuju jeho vyuzitie...co sa da doplnit aj tak. Takze preco by to nebolo telu prirodzene?

adsumus
autor
15. feb 2014

@sirinka Radšej nám daj svoj názor na produkty GMO, lebo sa ukazuje, že ten tvoj vitamínC je tiež GMO. Kocúrika ako chceš liečiť? Prírodne alebo nejako ináč?

aristka
15. feb 2014

@sirinka ja mám pocit,že vit.C v ovocí je určite rozdieľ ako vyrobený nejakým chem ,procesom vo farme ,ale to je len môj pohľad ...no bolo by zaujímavé vedieť čoho stopové prvky sa v ňom nachádzajú ,možno aj konzervačné látky alebo proti vlhkosti ,plus aký je výrobný proces ....v tej farme..

aristka
15. feb 2014

http://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&s... tu je napríklad taký obyčajný celaskon ..dokonca poťah má hlinitý a čo potom majú v sebe tie céčka dovážané poštou zo zahraničia...

sirinka
15. feb 2014

@aristka to je ako keby si tvrdila, ze deti z umeleho oplodnenia su ine ako tie pocate prirodzene...

sirinka
15. feb 2014

@aristka a inak celaskon nikomu neodporucam 😉 vsetko sa davopred overit...

sirinka
15. feb 2014

@adsumus nie som nadsena z gmo rastlin, rovnako ani z toho, ze niektore vitaminy c sa z noch vyrabaju, kedze su lacne a je ich vela... Ale este si musim dostudovat, aby som mala trosku jasnejsie v tom, ci a aky volyv to moze mat na ten vitamin c, vyrabany z takychto plodin... Ty vies?

aristka
15. feb 2014

@sirinka myslíš ,že to čo je dovážané poštou a podávané ďalej mamičkám a ich detičkám ,dával niekto na rozbor čo to obsahuje ,či to čo je na krabičke je v súlade s obsahom....tj nie je zdraviu škodlivé....

adsumus
autor
15. feb 2014

@sirinka Akoby som to mohla vedieť? Ale dieťaťu by som nedávala, keby to nebolo GMO free, najmä v megadávkach a vadilo by mi, že ma odporúčajúci neupozornil, že to je GMO, cítila by som sa oklamaná. Lenže vieš, že ja idem podľa odporúčaní lekárov, nie podľa momentálnej ponuky na trhu.

saska.t
15. feb 2014

@aristka a ty vsetko co kupis a das svojim detickam davas na rozbor? vies cim boli hnojene plodiny ked ich kupujes v obchode? vies cim presne boli dopovane kurence pred tym,nez si ich uvarila,to su take hypoteticke otazky,na ktore nikto z nas dnes nedokaze so 100% odpovedat,alebo ty ano? Dnes,co si nevypestujes sama na zahradke,nemozes s istotou povedat,ze to nebolo upravene alebo,ze je to zdrave,takze naozaj nerozumiem co tym chces povedat...