Zodpovednosť za odporúčania v zdravotnej oblasti
Austálsky parlament práve prerokúva zákon, ktorí bude vyžadovať, aby alternatívni liečitelia ale aj antivakcinisti niesli zodpovednosť za rady, ktoré poskytujú občanom v otázkach zdravia. V praxi sú totiž chránení takouto formulkou, ktorú uvádzajú pri všetkých informáciách, ktoré poskytujú:
"© 2010-2013 Občania za slobodnú voľbu v očkovaní | Tento článok môžete voľne použiť na nekomerčné účely, ak uvediete zdroj.
Obsah článku je názorom autora a je určený výlučne na informovanie verejnosti.
Nesmie sa chápať ako lekárske odporúčanie. Autori nepreberajú zodpovednosť za prípadné škody."
Viac tu: http://www.slobodavockovani.sk/
Znamená to, že občania, ktorých zdravie bolo vďaka ich radám poškodené sa nemajú na koho obrátiť. Vieme, že na Slovensku existuje Úrad pre dohľad nad zdravotnou staroslivosťou( http://ekonomika.sme.sk/c/5925157/na-lekarov-a-...), kde sa môžu občania obrátiť ak nie sú spokojní s lekárskou starostlivosťou. Nemali by rovnakú zodpovednosť niesť aj antivakcinisti, homeopati, chiropraktici a ďalší alternetívní liečitelia?
@adsumus a ty si neciala pribeh Milenky, kt. po zaockovani MMR vakcinou nieze skoro, ale naozaj umrela? (ci to uz je pre teba bezpredmetne....?)
@sorciera24 Sama jej mama uviedla, že to mohol spôsobiť herpetický vírus, kde máte istotu, že sa dieťa po očkovaní nedostalo do kontaktu s niečím, čo mu spôsobilo meningitídu?
@adsumus rozpravala si sa s nou?
@misaha ani mne neodpoveda, na to, co nevie.....s tym rataj....mam pocit, ze niekto je uz prilis dlho na mateskej, ked toto vystraja, esteze som sa skoro vratila do prace, nechcela by som takto dopadnut....
@adsumus si uboha osoba chudobna na duchu ako človek...už nemaš nadej na na zlepšenie..je mi ta luto..končim s tebou lebo ty ideš ku dnu ako človek a s takym je zbytočne sa zapodievat..teraz použijem a dokonca citujem tu vašu oblubenu vetu :DAJ SI POZOR ABY SA TVOJE ZMYšLANIE NA NAZORY NEOBRATILI PROTI TEBE A TVOJEJ RODINE!!!..to nieje uražka ale vyjdrenie lutosti!
Prečo je tu toľko urážok a vysmechu mojím smerom? Načo to je dobré pre takých ľudomilov a ochrancov zdravia detí ako ste vy?
@adsumus Okrem zdravého uvažovania ti hlavne chýba tolerancia. Tento svet funguje na klamstve a obohacovaní sa na úkor poctivých ľudí. Fungujú tak aj lekári, tak si konečne zlož dole tie ružové okuliare a začni rozmýšľať, či ťa neklame každý na každom kroku. Ach sladká naivita, pamätám sa na roky kedy som aj bola naivná ako ty. Nikdy viac sa tam nechcem vrátiť. Neviem koľko máš rokov, ale predpokladám, že veľmi málo, ja som totiž takto uvažovala asi v 18-tich.
@zuzkat1 extremizmus??? čo je to za výraz??? takto nálepkovaný je každý kto má iný názor ako je hromadne doporučovaný. Prepáč ale tento výraz neznášam rovnako ako terorizmus.
Jedna extrémne "mierumilovne" diskutujúca osoba tu bola nadšená z Johanna Loibnera. Tak je to tiež príklad uvádzania poloprávd, iba toho, čo pasuje do karát AV.
Ja by som takému Dr. netlieskala, pretože:
...rakúsky praktický lekár, homeopat a známy odporca očkovania, je aj odporcom transplantácií orgánov.
Pre jeho prudkú verejnú kritiku očkovania bol potrestaný v novembri 2005 a dostal disciplinárne opatrenia podľa disciplinárnej komisie štajerskej komory lekárov 29. novembra 2005, jeden rok zákazu. Rozhodnutím z 22. júna 2009, rakúska lekárska asociácia - zákaz kvôli nedostatku dôveryhodnosti. Tento zákaz bol 3. novembra 2009 Úradom štajerskej vlády, práva a lekárske nemocnice potvrdil a je konečné. Proti tomuto rozhodnutiu nie je riadny opravný prostriedok prípustný.
http://psiram.com/ge/index.php/Johann_Loibner
Transplantovať orgány nie, očkovať nie...
...stredovek neskončil, stredovek trváááááááá !!!!...
@bubulka722 Prečo myslíš, že mi chýba tolerancia? Prečo máte problém s tým aká som ja anie s tým, že 11krát viac ako je potrebné na otravu?
@bubulka722 ja nemam problem so ziadnym nazorom.mala ma povinne ocko,nepovinne nedam ani omylom.som za zlaty stred.ale vsimla si si ako sa tu mnohe vyjadruju? opacny nazor sa da vyjadrit aj inteligentne-bez ironie,povysenectva,vysmechu.to nazyvam extremizmom ked niekto miesto toho aby akceptoval ze niekto ma iny nazor nazve druheho naivnym,hlupym,nezrelym a ktovie cim este... Neockujuci hovoria ze nie su stado,ale mnohe sa clenky stada spravaju...
@adsumus 🙂 ja si to nemyslim... Reagovala som vylucne na ten prispevok... Je fakt ze necitam kazdy prispevok,ale je mi jasne ze si za ockovanie takisto mam pocit ze ti je fuk ci ini ockuju a pokial stiham sledovat temu tak tvoje reakcie mi prijdu skor ako "reakcia na provokaciu".
@zuzkat1 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 múúúúúúuúú...vieš ked sa s niekym natahuje tyri dni a čitaš tie bludy tak by si možno chapala..hlavne ked da niekto temu a potom kludne diskutuje mimo,ale ked dostane otazku a nveie odpovedat a potom sa snaži vyhovorit na to že zadanie temy bolo ine!!.a spravila to už viacerim a niekolko krat tak o com chce diskutovat?..o tom čo che ona počut a ine nič?..tak potom jej fakt budem iba fukat tak kde mi povedala 😀 😀 😀 😀 😀 😀 a mimochodom ja tiež nemam problem s nijakym nazorom a je mi jedno čo kto robi,ale nebude m tu niekto presviedčat len o jednej pravde a to tej svojej a hlavne vtedy ked druhu neprizna a neodpovie?..takže kto ma problem s nazormi? a hlavne ked su pre niekoho choroby s neočkovania doležitejsie ako choroby z očkovania!
@adsumus
Pozri, táto téma už neprináša nič. Niekto ti odpovedal, že hlavnú zodpovednosť majú na svojich pleciach rodičia. Niekto súhlasí s tým, že by mali byť nejako postihovaní aj alternatívni liečitelia či poradcovia (dúfam, že do toho spadajú aj internetoví poradcovia ohľadne očkovania, ktorí radia očkovať horom spodom len na základe pár viet v poradni bez nulovej znalosti celkového stavu pacienta). Neviem, čo chceš ďalej docieliť, kam má táto debata ďalej viesť.
Ak si chcela zaujať, podarilo sa ti to. Ak si chcela ukázať, že zdroje tvojej informovanosti sú bezodné, podarilo sa ti to.
Chceš vedieť, prečo si označená ako extrém, tak napríklad:
tvrdíš o sebe, že si obyčajná mama. Pokiaľ sa tu nájde ešte ďalšia obyčajná mama podľa tvojich kritérií, tak amen tma.
Obyčajná mama podľa teba:
- od svojej registrácie prispieva JEDINE a VÝLUČNE do tém týkajúcich sa ne/očkovania
- neustále pridáva nové a nové zdroje, články o škodlivosti neočkovania a úžasnom zmysle očkovania. Máš neskutočný prehľad o najextrémnejších prípadoch ne/očkovania, čo je samozrejme pre niekoho obdivuhodné, ale z pohľadu ženy, ktorá sa stará o dieťa, domácnosť, manžela, bežný rodinný život, je to naozaj strelený "koníček".
- keď ti niekto tvoje tvrdenia spochybní, začínaš strhávať pozornosť iným smerom (prestaneš vysvetľovať a začneš sa hlavne vypytovať)
- keď už to inak nejde, začneš poukazovať na to, ako sa do teba každý "obúva", nadáva ti apod.
- snažíš sa zvýšiť svoju hodnovernosť občas nejakou rodinnou historkou (vplyv nežiadúcich účinkov atb. apod.)
- neúnavne prispievaš dňom i nocou
Je mi naozaj jedno, či v tom budeš pokračovať, či si platená, apod., ale už začínaš kĺzať po veľmi tenkom ľade. Na tejto strane je zrejmé, že už strácaš sebakontrolu.

@misaha Ty si si nečítala príbeh chlapca, ktorý nezaočkovaný dostal tetanus a skoro umrel? To je pre teba číslo? Pre svoje tvrdenia nemáš žiadne dôkazy, len tu opakuješ, čo si sa dočítala na AV stránkach. To je všetko. Tak len omieľaj, omieľaj a chod sa pozrieť na Ukrainu aj so svojim nezaočkovaným dieťaťom, kde sú veľké epidémie osýpok a 50% zaočkovanosť.