icon

Zodpovednosť za odporúčania v zdravotnej oblasti

adsumus
9. máj 2013

Austálsky parlament práve prerokúva zákon, ktorí bude vyžadovať, aby alternatívni liečitelia ale aj antivakcinisti niesli zodpovednosť za rady, ktoré poskytujú občanom v otázkach zdravia. V praxi sú totiž chránení takouto formulkou, ktorú uvádzajú pri všetkých informáciách, ktoré poskytujú:

"© 2010-2013 Občania za slobodnú voľbu v očkovaní | Tento článok môžete voľne použiť na nekomerčné účely, ak uvediete zdroj.
Obsah článku je názorom autora a je určený výlučne na informovanie verejnosti.
Nesmie sa chápať ako lekárske odporúčanie. Autori nepreberajú zodpovednosť za prípadné škody."

Viac tu: http://www.slobodavockovani.sk/

Znamená to, že občania, ktorých zdravie bolo vďaka ich radám poškodené sa nemajú na koho obrátiť. Vieme, že na Slovensku existuje Úrad pre dohľad nad zdravotnou staroslivosťou( http://ekonomika.sme.sk/c/5925157/na-lekarov-a-...), kde sa môžu občania obrátiť ak nie sú spokojní s lekárskou starostlivosťou. Nemali by rovnakú zodpovednosť niesť aj antivakcinisti, homeopati, chiropraktici a ďalší alternetívní liečitelia?

zuzkat1
11. máj 2013

@misaha som velmi rada ze si sa v mojom prispevku spoznala...

misaha
11. máj 2013

@kvieta jeej .aka novinka,,vy si laikujete iba medzi sebou 😀 😀 😀 😀 😀 aka novinka čo si určite nikto nevšimol..ahoooj..dalšia,teda stale te iste?! 😝

misaha
11. máj 2013

@zuzkat1 som velmi rada že som ta potešila 😀 😀 😀

zuzkat1
11. máj 2013

malo tak arogantnych osob poznam ako si ty...snad ani jednu... Pekny vecer zelam
@misaha

misaha
11. máj 2013

@zuzkat1 k hlupim a hlupejšim iba arogantne 😀 😝

adsumus
autor
11. máj 2013

@nae Môžete si tu napísať o mne, čo len chcete, ale stále budem upozronovať na vaše klamstvá. VZDY.

zuzkat1
11. máj 2013

@misaha aj k hlupym a hlupejsim sa inteligentny clovek sprava slusne

misaha
11. máj 2013

@zuzkat1 po styroch dnoch tažko 😀 ,,paaaaaaaa

bubulka722
11. máj 2013

@zuzkat1 Čo ak bude pri tvojom ďalšom dieťati povinných ďalšie 4 očkovania ako to bolo v mojom prípade??? Dáš znova očkovať proti všetkému povinnému, pretože si to vďaka bohu niekto vybojoval cez lobby a prachy? Je to môj prípad. Môj syn bol očkovaný v 3. a 4. mesiaci 3-kombináciou vakcíny, žiadny Priorix vtedy pred 12 rokmi nebol. Keď sa mi narodila dcéra, tak je zrazu 6-kombinácia + Priorix. Čím sú iné teraz narodené deti ako pred 12-timi rokmi? Očkovania stále pribúda. Dokedy im to budeme ďalej žrať???
Ja mám veľmi veľa kamošiek ktoré očkujú všetko dokonca aj nepovinné a nemám s tým najmenší problém. Ja tolerujem ich rozhodnutie, oni zase tolerujú moje. Ono normálni ľudia sa vždy vedia dohodnúť, len tam nesmie chýbať TOLERANCIA aj iného pohľadu na vec ako je môj.

adsumus
autor
11. máj 2013

@bubulka722 A čo ked je to naopak a práve vy, čo neočkujete, žeriete kecy zopár sialencov, ktorí si z vás robia srandu a predávaju vám gebuziny?

misaha
11. máj 2013

ešte by ma važne zaujimalo,prečo vas 4 či 5 či kolko vas je..to je jedno lebo stale tie iste tu a aj na vsej očkovacej stranke druhej triedy považujete moje jednanie a prispevky za arogantne???...a všetci ostatní ich považuju za PRAVDU?!...inak to bola iba basnicka otazka ok 😀 😀 😀

zuzkat1
11. máj 2013

@bubulka722 suhlasim ja tolerujem tvoj nazor,lenze tu sa diskusia tak zvrhla ze aj ked na zaciatku tolerancia bola uz to necitit a zial je to tak v mnohych temach o ockovani-sama som jednu zalozila ked som chcela vediet co mi hrozi ak odmietnem mmr..a ked som tam napisala ze ho dam ...tak neockujuci rodicia zdiveli... Som sa div nemusela obhajovat...a to sa deje aj tu...

zuzkat1
11. máj 2013

@misaha arogantny nie je obsah ale forma

jarhal
11. máj 2013

@misaha 😀 😀 😲 😲 😲 😀 😀 😲 😲

zuzkat1
11. máj 2013

@bubulka722 este dodam ze aj par ip som dostala po tom ako som napisala ze ju dam ockovat...

adsumus
autor
11. máj 2013

@misaha Čo ak ty si jedna, jeden z tých šialencov, ktorí oblbujú ľudí, vysmievajú sa z nich a predávajú im gebuziny?

misaha
11. máj 2013

@zuzkat1 ty nechapeš že niekto kto styri dni tara to iste ako zmrzačit vlasne dieta ockovanim a z teba robi nemoralnu že ho nechceš obetovat v prospech spoločnostli ,lebo čo keby nahodou niekedy,niekoho ,volačo....!!!!..kto rozprava o AV ako o teroristoch a strašne sa snaži ostatnych obratit na svoju" vieru",okrem vakciny im natlačit aj zodpovednost za zatial nič!,a ku už sposobenym problemom po očkovani sa ani raz nevyjadrila??tam už zodpovednost neexistuje? že s takym človekom pohrdam či som sa o to snažila alebo nie??..jednoducho to tak je a aj bude...

misaha
11. máj 2013

@adsumus čo chceš kupit? 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 akurat dneska som kosila travu sliepkam 😀 😀 😀 😀 😀

misaha
11. máj 2013

@jarhal 😎 😎 😎 😅

zuzkat1
11. máj 2013

@misaha ja som tiez za zodpovednost pre obe strany... A suhlasim s nou ze podavaju len ciastocne info na tych strankach...
Ale aj keby bola poloblazon aj tak nesuhlasim s arogantnou,pohrdavou a vysmesnou formou tvojich prispevkov.ty asi zas nechapes ze tym neznevazujes ju ale seba..

bubulka722
11. máj 2013

@adsumus Kto komu čo žerie??? Neviem teda o ničom čo by som si ja kedy od nich kúpila. My celá rodina všetko liečime bylinkami a má to oveľa lepšie účinky hlavne bez NU. Ja som šialená, tak zase niečo nové, mala by som so sebou niečo robiť, pretože mojim spôsobom života ohrozujem celý svet. 😀
Si chorá, prosím urob niečo pre seba a choď sa liečiť. Je to už naozaj zaujímavé čo ty tu vyvádzaš.

vanessm
11. máj 2013

@adsumus Ak sa chceš dozvedieť pravdu, založ tému nežiadúce účinky po očkovaní, asi budeš prekvapená, koľko mamičiek ti napíše svoje osobné skúsenosti. A potom som zvedavá, či budeš pokračovať vo svojej misii, či budeš mať ešte to svedomie.

zuzkat1
11. máj 2013

@misaha a ked pises ze tara o tom ako zmrzacit vlastne dieta ockovanim...to je tolerancia ineho nazoru? Mam pocit ze nie...tak sa nestazuj ze netoleruje tvoj nazor,lebo ty netolerujes jej... Ak by som uznala ze je naivna fanaticka do ockovania,tak potom ty si naivna fanaticka proti ockovaniu...rozdiel je len v tom ze ona veri lekarom a ty aktivistom...

misaha
11. máj 2013

@zuzkat1 to je v poriadku ako to vnimaš ty..ale mne je v podstate jedno či s tym suhlasiš ....a to že podla teba znevažujem seba je tiež ok ,,ale to ma tiež nezaujima...aj toto bude pravdepodobne na teba vplyvat arogantne ale to už nezmenim..ja mam svoje za seboua tak povediac hrošiu kožu,vytača to aj moju mamu ale matky su take...vždy mi bolo a bude jedno čo si myslia o mne druhí ,tí na ktorích mi nezaleži chapeš?..takže tak..

adsumus
autor
11. máj 2013

@vanessm A predstav si mám to svedomie, takých tém je tu sto a všetky som prečítala a dala som svoje dieťa zaočkovať a urobila by som to znova a od svojich rodičov by som chcela to isté. Ochranu pred tetanom, obrnou, žltačkou, osýpkami, mumpsom a dalšími chorobami.
@bubulka722 Nie som chorá a nepotrebujem sa liečiť.

bubulka722
11. máj 2013

@zuzkat1 Je to tvoje rozhodnutie a ty si v konečnom dôsledku nesieš za všetko zodpovednosť, je pritom jedno ako sa rozhodneš, či dáš alebo nedáš zaočkovať. Táto téma sa točí stále o tom istom a pritom ani pri očkovaní nenesie okrem rodiča zodpovednosť nikto, tak isto je to aj pri neočkovaní. Tak prečo sa doparoma nemôžem sama rozhodnúť a hrozia mi pokutami? Ako mám prebrať zodpovednosť ak niekto iný rozhodol za mňa vo forme povinného očkovania?
Ako kto na tvoje rozhodnutie reagovali neviem posúdiť, každopádne je to len a len tvoja voľba a oni ťa možno chceli len upozorniť, že podľa ich názoru nekonáš správne.

misaha
11. máj 2013

@vanessm ta skupina už tu je 🙂

misaha
11. máj 2013

@zuzkat1 aaaaaaaaaaaaaaaaaaach ..zbytočneee.papap....ked budeš mat čas pozri si skupinu nežiaduce učiny po očkovani..je tam toho dost a potom pochopiš čo myslim mrzačenim..len mi nevrav že lekar pozna moje dieta s krorym som 24h denne lepšie ako ja..vsetko dobre

bubulka722
11. máj 2013

@adsumus Jáááj prepáč zabudla som, ty nemôžeš byť chorá, veď si predsa očkovaná!!! Inak medzi Jehovistami alebo v inej sekte by si sa neskutočne uchytila, máš talent šíriť bludy. 😉

misaha
11. máj 2013

@vanessm vieš čo,,ja si ani nemyslim že to dieta vobec ma!!!!...neverim jej,nema ani fotku,je tu len od decembra a je tu v kuse každy den!..prdlaj ma a nie decko...