icon

Zodpovednosť za odporúčania v zdravotnej oblasti

adsumus
9. máj 2013

Austálsky parlament práve prerokúva zákon, ktorí bude vyžadovať, aby alternatívni liečitelia ale aj antivakcinisti niesli zodpovednosť za rady, ktoré poskytujú občanom v otázkach zdravia. V praxi sú totiž chránení takouto formulkou, ktorú uvádzajú pri všetkých informáciách, ktoré poskytujú:

"© 2010-2013 Občania za slobodnú voľbu v očkovaní | Tento článok môžete voľne použiť na nekomerčné účely, ak uvediete zdroj.
Obsah článku je názorom autora a je určený výlučne na informovanie verejnosti.
Nesmie sa chápať ako lekárske odporúčanie. Autori nepreberajú zodpovednosť za prípadné škody."

Viac tu: http://www.slobodavockovani.sk/

Znamená to, že občania, ktorých zdravie bolo vďaka ich radám poškodené sa nemajú na koho obrátiť. Vieme, že na Slovensku existuje Úrad pre dohľad nad zdravotnou staroslivosťou( http://ekonomika.sme.sk/c/5925157/na-lekarov-a-...), kde sa môžu občania obrátiť ak nie sú spokojní s lekárskou starostlivosťou. Nemali by rovnakú zodpovednosť niesť aj antivakcinisti, homeopati, chiropraktici a ďalší alternetívní liečitelia?

zuzkat1
11. máj 2013

@bubulka722 mne to prislo cele ako sekta... Po zalozeni temy "ma vsetci tlapkali po chrbte" akoze uz patrim medzi nich ... A ked padlo moje rozhodnutie tak koniec sveta
Inak ja som proti povinnemu ockovaniu

zuzkat1
11. máj 2013

@misaha chapem ... Ziadne sposoby,ziadna gramatika,ziaden zaujem... Maj sa🙂

misaha
11. máj 2013

@zuzkat1 skor y som povedala že nechapeš 😀 ..ahoj

misaha
11. máj 2013

@adsumus čo to znamená??..to že si pritoma to vidim ale to že pomahaš sa nehodi??..len nechapem to množne čislo??..vy?....

vanessm
11. máj 2013

@misaha Veď ja si tiež myslím, že je tu nasadená a doobre zaplatená, každý normálny človek aspoň zapochybuje a hladá ďalej informácie, ale ona je jak posadnutá.

misaha
11. máj 2013

@vanessm ved aj jej nick o tom napoveda lebo z latinskeho prekadu je to sice "sme pritomí" alebo pomahame ale to sa nehodi..v každom pripade je to množne čislo!!!!!

vanessm
11. máj 2013

@misaha Viem, že je, aj som tam zavítala, ale hneď aj musela odísť. Je to hrozné, koľko príbehov až som nevládala ich dočítať a hlavne sa bojím, lebo moja malá dostala všetko to svinstvo až v piatich rokoch som odmietla. ☹

bubulka722
11. máj 2013

@zuzkat1 Každý vidí veci svojimi očami a posudzuje ich vlastnými skúsenosťami a vedomosťami. Sama si sa rozhodla a buď rada, že ťa za to nikto nepokutuje a nenaháňa po RUVZ ako kriminálnika. Rozhodla si sa v prospech niekoho. Konečne niekto kto je aj z opačnej strany barikády za slobodu v očkovaní. Čo @adsumus pridáš sa aj ty a konečne bude možné ukončiť túto trápnu debatu v podstate o ničom?

natas4
11. máj 2013

@kvieta zaujimave ako sa tu budu dohadovat kto je vacsi extremista, urazat a osocovat, povysenecky "diskutovat" (hoci diskusiou by som to nenazvala) , ale to, ze nejaky "pan doktor", ktory odmieta vakcinaciu a zaroven je aj proti transplantacii organov, k tomu sa nevyjadri nikto (ale budu ho tu citovat) ...este som tu zachytila tabulku o naraste autizmu aj po skonceni ockovania MMR a k tomu sa tiez nik nevyjadril

O com to tu je...kto ma vacsiu "hubu" ? O snahe urazit oponenta? Niekto sa snazi byt za kazdu cenu vtipny?

jerryjanka
11. máj 2013

ešte to tu nezamkli? stále o tom istom. ja neviem ako môže niekoho normálneho stale baviť takto vŕtať do toho horom dolom ak ma doma dieťa. TAk to potom chúďa to malé stvorenie ak mama má čas byť 23 hodín denne na nete. ja som tu len ked mi deti spia aj to čítam len sporadicky - cely konik je oničom to je jedna vec - a tieto bludy horom dolom - no ako povedal klasik "chce se mi zvracet" 🙄

misaha
12. máj 2013

@natas4 aj aj 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

nae
12. máj 2013

@zuzkat1 "suhlasim ja tolerujem tvoj nazor,lenze tu sa diskusia tak zvrhla ze aj ked na zaciatku tolerancia bola uz to necitit a zial je to tak v mnohych temach o ockovani-sama som jednu zalozila ked som chcela vediet co mi hrozi ak odmietnem mmr..a ked som tam napisala ze ho dam ...tak neockujuci rodicia zdiveli... Som sa div nemusela obhajovat...a to sa deje aj tu..."

Ahoj, k tomu len málo: bohužiaľ zo skúseností z veľmi blízkeho okolia mám negatívne skúsenosti s MMR očkovaním. O dopade na mojho staršieho syna by sa tiež dalo polemizovať. Práve takíto ľudia často reagujú negativisticky a "zdivene", keď niekto - podľa svojich slov človek, ktorý si o tomto očkovaní čo-to iniciatívne naštudoval - rozhodne očkovať, a to hneď v najbližšom možnom termíne (15 mes.). Vstávajú mi vlasy dupkom vždy, keď sme na poradni, a chodia tam rodičia toto očkovať, a mám strach vždy, keď toto očkuje niekto z blízkeho okolia. Jednoducho mám strach, čo sa stane. A v 90% prípadov sa rodičia trápia minimálne s horúčkami a dlhodobejším nechutenstvom. To je dosť krutá daň za akúsi prevenciu pre malé dieťa. Neber to ako tvoju kritiku, len stručné vysvetlenie z mojho pohľadu.

nae
12. máj 2013

@vanessm ahoj, téma Máme nežiadúce účinky po očkovaní už existuje. Existuje ale aj téma (otázka) tu na fóre a tam sú naozaj "lahodky"... 😒

natas4
12. máj 2013

@nae citujem ta.."ked niekto - podla svojich slov clovek..." toto si ako myslela?

@misaha nic viac k tomu nemas co povedat? Pre teba "doktor" , ktory odmieta transplantaciu organov je taky odbornik na ockovanie, aby si ho tu citovala?

adsumus
autor
12. máj 2013

Neexistuje tema, kde by sa antivakcinisti ako posadnutí nenasáčkovali aj so svojou propagandou, dokonca sú schopní ešte aj epidémie osypok, ktoré su po celom svete, poprieť. Samozrejme v obave o zdravie svojich blížnych a bez ohľadu nato, že blížni sú po očkovaní a sú v poriadku a už vôbec ich netrápi, že podľa nich už sme mali byť všetci 11krát otravení hliníkom.

misaha
12. máj 2013

@natas4 tak po prve,najprv odpovedz na danu temu ok..nie sa zakaždym vtreš v strede diskusie a akurat si jedna druhej lajkujete,chytate za slovička a uražate sa za kažu blbost,,,komentare k teme od teba 0bodov...po druhe co sa tyka PANA doktora s jeho nazorom na očkovanie plne suhlasim,čo sa tyka jeho nazoru na transplantacie tak to je podla mna uplne ale uplne druha tema ok...neplet si to dokopy ok ...to ako ked ti niekto povie že nemusí romov ale to nznamena že ma niečo proti černochom 😝 ..hadam si pochopila pointu...( a poprosim ta nechytaj sa toho a nezačni mi tu pisat o rasime ak ta to napdlo ok) a po tretie ked tu budeš machrovat s tym že žiadas odpovede na ktore niekto neodpovedal tak začni od adsumus ,lebo ona ich tu ma nezodpovedanych 10x viac ako kto kolvek v tejto teme a to asi od 15 osob!...ok,začni tam a ked sa dozviem jej nazor budem s tebou dalej diskutovat a do vtedy ma prosim neotravuj tvojimi užastnymi postrehmi ...myslim važne,nemam zaujem si s tebo pisat o ničom...pekny den.

adsumus
autor
12. máj 2013

@misaha Ty tu prispievaš len preto, že chceš zabrániť verejnej diskusii o zavádzaniach zo strany antivakcinistov. Urážaš a snažíš sa vyvolať konflikt, aby tuto temu zavreli.

natas4
12. máj 2013

@misaha mna osoba ako ty nemoze urazit 😉 moj nazor je, ze zodpovednost ma v prvom rade rodic dietata, som to ja, kto sa rozhodne, ci zaockuje alebo nezaockuje svoje dieta....ale urcite sa neriadim ludmi ako spominany "pan doktor"...taky clovek nema pre mna vypovednu hodnotu

nae
12. máj 2013

@natas4 "keď niekto - podľa svojich slov človek, ktorý si o tomto očkovaní čo-to iniciatívne naštudoval - rozhodne očkovať, a to hneď v najbližšom možnom termíne (15 mes.). "
Čo je na tom nepochopiteľné? 😅

natas4
12. máj 2013

@nae dobre vies ako som to myslela 😉 ci tu vetu citujem celu, alebo len cast, vyznam je ten isty...vyjadris sa mi k tomu, ci sa budes aj nadalej hrat na nechapavu?

nae
12. máj 2013

@natas4 Budem sa hrať na nechápavú, lebo naozaj nechápem. Chceš odo mňa konkrétne mená či čo? Myslela som to všeobecne.
Alebo si sa v tom mojom vyjadrení našla? 😉

natas4
12. máj 2013

@nae a co by mal byt ak nie clovek? Ovca, ovecka? To je vas oblubeny vyraz pre tych, co sa rozhodnu ockovat...

jerryjanka
12. máj 2013

vidim že nechapavosť tu zaberá dosť miesta
ona tam je síce čiarka lebo je to rozvitá veta ale nae nenaráža vôbec na to slovo človek ale veta pokračuje človek ktorý si naštudoval treba čítať vetu tak ako je v celom kontexte nie vypichovať a potom tu robiť zlú krv

misaha
12. máj 2013

@adsumus bl bla..už ma unavuješ...páááááááááá 😎

misaha
12. máj 2013

@natas4 nevieš čitat?..pááááááááááááá 😎

jerryjanka
12. máj 2013

a k tým ovciam - pre mna sú ludia čo očkujú a nič o tom nevedia len to že je to povinné a je to do nožičky/ ručičky, naozaj ovce lebo idú ako ovečky na porážku. ked si niekto naozaj zisťuje a potom sa rozhodne že je to menšie zlo očkovať ako neočkovať tak ok to beriem. Ale čo poznám ludí čo naozaj naozaj zisťovali a študovali tak asi nikto nedal už očkovať. len tí čo mrkli stranku jednu dve a medzi nimi sprievodca očkovaním alebo ako hovoria dôverujú len svojmu pediatrovi - tak to je "študium" ako sa patrí

natas4
12. máj 2013

@jerryjanka ci s ciarkou, alebo bez ciarky, vyznam je ten isty...

Ked niekto- PODLA SVOJICH SLOV clovek...

ak by to bolo tak ako pises, slovosled by bol uplne iny....napriklad clovek, ktory si PODLA SVOJICH SLOV nastudoval...

natas4
12. máj 2013

@jerryjanka si predstav, ze ja zas poznam kopec ludi, co si zistovali, studovali, patrali..nie den, dva, tyzden, mesiac...a nakoniec sa rozhodli ockovat

adsumus
autor
12. máj 2013

Ináč,tie ovce, čo idu na porážku je len dalsie zavádzanie zo strany AV, lebo ked nám deti zaočkovali 11 krát viac hliníkom ako je treba na otravu a stále tu veselo pobehujú, si to neviem vysvetliť. Už sa informujem dva dni a nikto nič.

sisqa19
12. máj 2013

@ewca u koho si prosím ťa absolvovala liečbu s prsníkmi??