Zodpovednosť za odporúčania v zdravotnej oblasti
Austálsky parlament práve prerokúva zákon, ktorí bude vyžadovať, aby alternatívni liečitelia ale aj antivakcinisti niesli zodpovednosť za rady, ktoré poskytujú občanom v otázkach zdravia. V praxi sú totiž chránení takouto formulkou, ktorú uvádzajú pri všetkých informáciách, ktoré poskytujú:
"© 2010-2013 Občania za slobodnú voľbu v očkovaní | Tento článok môžete voľne použiť na nekomerčné účely, ak uvediete zdroj.
Obsah článku je názorom autora a je určený výlučne na informovanie verejnosti.
Nesmie sa chápať ako lekárske odporúčanie. Autori nepreberajú zodpovednosť za prípadné škody."
Viac tu: http://www.slobodavockovani.sk/
Znamená to, že občania, ktorých zdravie bolo vďaka ich radám poškodené sa nemajú na koho obrátiť. Vieme, že na Slovensku existuje Úrad pre dohľad nad zdravotnou staroslivosťou( http://ekonomika.sme.sk/c/5925157/na-lekarov-a-...), kde sa môžu občania obrátiť ak nie sú spokojní s lekárskou starostlivosťou. Nemali by rovnakú zodpovednosť niesť aj antivakcinisti, homeopati, chiropraktici a ďalší alternetívní liečitelia?
@trish31 Ak si rozhodnutá očkovať, rýchlo preč z tejto "diskusie", tu Ťa čakajú len urážky a nadávky - pozri reakcie na moje príspevky na strane 22. Podľa tu prítomných, najma jednej, ktorá tu visí nonstop je celá medicína podvod a slovenskí lekári sú len draho platená banda diletantov pripravených škodiť pacientovi.
@heleninamama ano,som odhodlana ockovat 🙂 A aj mna uz pourazali,len neviem na ktorej strane to bolo 😀
@irenkask čo sa tyka tvojho dietatka tak to ma mrzi!....a o tych lekaroch si to napisala genialne,naozaj by som to lepsšie nenapisla 😉
pre ostetne 😀..ved vy viete komu:
...vačšina pediatrov na slovensku ma už dochodkovy vek a take maju aj znalosti spred rokov pred kristom 😀 ..možem iba potvrdit lebo moja sesterka je setrička a svoka tiež a dokonca na novoRodeneckom..jedine čo sa učili lekari o očkovani bolo a aj je ako pichnut injekciu, a aj to polovica nevie a modrinu maš až na nechtoch 😖 ... lekarka zaočkovala priatela naraz tetanovkou a proti chripke napriek tomu že mal mozgovu prihodu a 7x bol klinicky mrtvy ..si myslim že mu mala a bola povinna spravit aspon nejake vyšetrenia ale ona ani nevedela prečo tam prišiel hned na druhy den a potom aj cely tyžden s obrovskymi bolestami hlavy, že nemohol chodit ani do prace!..vysledok je bolest klbov,svalov čo je aj v NU uvedene a aj chronicky unavovy syndrom čo je v podstate porucha imunity!!..nahlasit sme to museli sami a po neurologoch a ortopedoch beha tiež na vlastne naklady..vysledok???..nič sme nenašli 😠 ...ale z očkovania to neni samozrejme!...mala mi po dvoch očkovaniach prestala rozpravat ,otačat sa nabok,odmietala materske mlieko.....ale kedže žijeme zatial ,tak sa mame dať očkovat dalej ano???..a ešte ked niekomu povieme o našej skusenosti a naš nazor a ta dotyčna osoba sa rozhodne na zaklade mojej skusenosti neočkovat,tak v pripade nasledkov mam niest zodpovednost????..to je akože novy prostriedok ako nam zase zapchať huby???...to že je to u nas povinne neznamena že je aj sprave pre naše deti!..tak peke budete aj vy niest svoju zodpovednost za tie bludy čo tu trepete ako aj lekari za tie chyby čo spravili a posrali vela ludom životy ak ich aj nepriamo nezabili!!!..lebo VAM tupim už to nejde to tych hlav že ked ste nemali NU neznamena že ich mat nebudete neskor!!! ..ved to mate čierne na bielom ale vy to doslova ignorujete..tak ked už neverite pribalovemu letaku tak čomu potom????......to že vy očkoujete mna absolutne ale absolutne nezaujim,je to vaš život,vaše rozhodnutie a vaša chyba..mne stači moj život ,moje skusenosti,rozum a aj to že v tych vašich vyspelych krajinach ktorym mi vraj nesiahame po paty je dobrovolne!!..aj ked podla vašich farma statistik očkuje vačšina ,ale stale je dobrovolne!
@natas4 No ved uvidíme, čo nám sama povie, k tomu.Teba očkovali? Mna ano aj všetkých koho poznám a žiadny autista o otrávených hliníkom ani nehovorím, no ale nič vyčkáme ešte čoho sa dožijeme, myslím tu v diskusii, lebo ked 4mesačné dieťa prestane po očkovaní rozprávať, tak myslím, že už potom je možné dostať z očkovania naozaj aj tie vetry.
@adsumus teba ockvoali MMR vakcinou alebo ehxavakcinou? asi nie, lebo nikho z nasich rocnikov, neockovali ma proti mumpsu, rubeole, pneumokokom, hemofillom.....a hlavne nie 6v 1+pneumo...
@natas4 Predstav si že moja vnučka v troch mesiacoch spievala ale tak detsky, nie konkrétne slová aby si nechytala za slovíčka a keď mala pol roka máme video ako sa kyvkala do rytmu.
Ja verím že sú aj nadpriemerne inteligentné deti tak ale rozprávanie musíš chápať akože detsky nie že správne artikulovala tak ju nechytaj za slovíčka lebo to potom vyznieva ako výsmech a zlomyseľnosť.
Vaše sú zase rarita že sú bez reakcií a komplet očkované zatiaľ bez problémov tak to tak aj ber.
@adsumus mala prese 4 mesiace 25 dni 🙂...narodila sa 25,4.2012 o 16:45 .....12.9.202.19:29 sama začala rozpravat asi pol hodinu v kuse "mama"..možem poslat hlasove video na mobile....
4.7.2012.mala spieva,kvaka ,džavoce s ocom na videu pesničku halo hahaha halo lololo ..taktiež možem poskytnut..nie je problem....po druhom očkovani 19.9.2012 moja dcera zostaa ako ryba s ochrnutymi nožičkami na 24hodin!..kvoli tebe som si to extra pohladala v pc....a mimochodom ma 1 rok a 3 tyžde a spieva s kristinou piesen v sieti ta mam..ale len refren pápápáááá ..možem natočit niej problem,aj tancuje samozrejme k tomu...
@natas4 a ty mi vylez už na hrb 😀 😀 😀 😀 😀
Odpadla som teraz,prve dieta na svete co rozprava v 4.mesiacoch.Wau smekam klobouk 😀
@misaha Musí byť úžasná ako aj naša malá. Keď sme boli na onkológii chodili ju tam stískať a požičiavať aj druhé mamičky, na každého sa smiala a lekárom kradla perá a fonendoskopy. Len čo sa nad ňu zohli sekunda a už im vyrabovala vrecká na plášti. A vrátila len keď jej dali to drievko čo pozerali hrdlo s ním.
Očkovaním jej zobrali 50 rokov zo života, kde už mohla teraz byť. Prajem aby sa viníci smažili v pekle za to všetko.
Ja mám tiež nahraté videá aj fotky.
@irenkask musi byt naozaj zlatučka..moja mala tiež ked niekde ideme tak si ju sestričky beru aj k sebe do kumbalu a hotove su z nej,mala vyškerena pokial maju nejake šnorky alebo pekne topanky lebo na tie je zatažena 🙂..inak teraz ma rok a 3 tyzdne a vie napodobnik ked sa jej oyptam ako robi kravička,somarik,sova,mačička,havko,pipa..všetko pekne odpovie..a ked jej zapinam gombičky na svetriku tak rata so mnou...jeden,dva,ona potom tly..ja štyri a potom že pep 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
vidim že maminy poškodených detí sú tu naozaj znevažované a zosmiešňované a je mi z toho smutno - aj my sme mali problemy - ochrnutá ruka, vývojový regres, a iné lahôdky - máme to aj v správe neurológa ako postvakcinačná reakcia - našťastie dočasná lebo sme cvičili chodili dlhodobo plávať. ale vidieť dieťa ako sa pod vodou hýbe a snaží sa plávať a jedna ruka len tak vedla telíčka bez pohybu no do plaču. ale pokojne sa zasmejte na dalších chúdatách deťoch ktorým vakcíny poškodili zdravie - niektorým vzali život . ja len aby sa vám to raz nevypomstilo - takej trish napríklad - tiež som v čase tehotenstva vedela o očkovaní asi to čo ty. a bola som rozhodnutá pre svoje dieťa urobiť maximum a očkovať aby som ho "ochránila" dokonca som zvažovala aj nepovinné očkovania. až do doby kedy sa narodila a ja som začala prichádzať na iné informácie - bohužial aj napriek nim som očkovala - v pôrodnici, a potom 2x hexa a pneumo - s následkami. odvtedy máme stop - a druhá dcerka nemá žiadne očkovania.
@misaha aaale co by...ked mala pol roka recitovala, ked mala sedem mesiacov stepovala a ked mala rok tak nam navarila obed 😀 😀 😀 😀
Pre kazdu matku je to jej dieta dokonale.Kazde dieta sa vyvija inak, inym tempom, ale su urcite zakonitosti. Tak ako dieta v 4 mesiacoch nie je schopne chodit, tak ani nerozprava...vydava akurat tak zvuky.a este jedna novinka...to kedy dieta zacne rozpravat, lozit, sediet ci chodit nema nic s vyskou IQ...
@trish31 Ale veď prečo nenacvičíte s vašimi deťmi nejaký ďakovno-kultúrny program a nejdete spraviť vystúpenie ako kultúrnu vložku Dluholuckému, Urbančíkovej, Krištúfkovej a poďakovania za dobré a účinné vakcíny,alebo nenapíšete pochvalný článok pre nich do tlače.
Ten program myslím s tým vystúpením by na ministerstve pohrebníctva pardón zdravotníctva by ste ich potešili a vyplnili ich čas, lebo sa nudia. A mohli by ste pokračovať aj na šúkl aj na úrade pre dohľad nad zdravotnou úmrtnosťou. V Banskej Bystrici v centre povstania by vám mohli postaviť tribúnu a ja by som zabezpečila reklamu na vás a vakcíny a priamy prenos do televízie.
Lebo tu len trepete a nedokazujete vlastne nič. To by bolo veľmi vítané a poučné taká osveta. A verím že by vás aj finančne ohodnotili doživotne dovolenky k moru a podobne. A bonus všetky nepovinné očkovania povinne a zadarmo.

@trish31 No máš smolu lebo práve tí dvaja nám dokaličili dieťa aj iných v rodine. Porúčam sa a cver si komu chceš a ja budem veriť komu ja chcem a nevnucuj mi svoje názory že kto nás zachránil , lebo ty to nebudeš určite vedieť.
Dokonca o tom že v týchto inštitúciách nemáme odborníkov povedal sám Kolár odborár zdravotníkov, žeby aj ten klamal, alebo cíti že niečo nie je v poriadku.
Pochopíš až keď zažiješ na vlastnej koži. Ak si to budeš veľmi želať môže sa ti tvoje prianie splniť. Darmo tu bombarduješ mamičky postihnutých detičiek, nesiahaš im ani po členky čo sa týka vedomostí.
Propagovať teoretické blbosti tu vie hocikto.