icon

Zodpovednosť za odporúčania v zdravotnej oblasti

adsumus
9. máj 2013

Austálsky parlament práve prerokúva zákon, ktorí bude vyžadovať, aby alternatívni liečitelia ale aj antivakcinisti niesli zodpovednosť za rady, ktoré poskytujú občanom v otázkach zdravia. V praxi sú totiž chránení takouto formulkou, ktorú uvádzajú pri všetkých informáciách, ktoré poskytujú:

"© 2010-2013 Občania za slobodnú voľbu v očkovaní | Tento článok môžete voľne použiť na nekomerčné účely, ak uvediete zdroj.
Obsah článku je názorom autora a je určený výlučne na informovanie verejnosti.
Nesmie sa chápať ako lekárske odporúčanie. Autori nepreberajú zodpovednosť za prípadné škody."

Viac tu: http://www.slobodavockovani.sk/

Znamená to, že občania, ktorých zdravie bolo vďaka ich radám poškodené sa nemajú na koho obrátiť. Vieme, že na Slovensku existuje Úrad pre dohľad nad zdravotnou staroslivosťou( http://ekonomika.sme.sk/c/5925157/na-lekarov-a-...), kde sa môžu občania obrátiť ak nie sú spokojní s lekárskou starostlivosťou. Nemali by rovnakú zodpovednosť niesť aj antivakcinisti, homeopati, chiropraktici a ďalší alternetívní liečitelia?

natas4
13. máj 2013

@jerryjanka asi zle citas...tu sa nik nesmeje, ani nikoho netesi postihnutie dietata...je mi tych deti uprimne luto...akurat sa tu bavime na ludskej hluposti

natas4
13. máj 2013

@trish31 a este nerozprava? 😕 😲 😀 😉

trish31
13. máj 2013

@natas4 juj milacik moj,este nie 😀

misaha
13. máj 2013

@natas4 tak po prve..vynimka potvrdzuje pravidlo a po druhe ona v 4 mesiacoch aj stala ako svieca aj ked chdit zacala iba pred dvoma dnami...mozno ty mas tabulkove dieta ale ja poznam len deti čo kazde je niečim vynimocne...ak si mysliš že ta tvoja ironia je niečim zaujimava tak nie je ..aspon pre mna 😀 😀 ...a ja som o IQ nic nepisala ..myslela som priemerne v schopnostiach a vyvoji ok...

irenkask
13. máj 2013

@trish31 No vidíš ale už máš motiváciu zaangažovať iné uvedomelé mamičky, pozri len tu koľko ich je a ty si už urob plány teraz ako to bude. Inak mala by si dať medzi nami aj tú BCG vakcínu lebo ak nie, tak nie si moc dobrá matka. A za týždeň kľudne proti rotavírusom, lebo ak ti začne srať aby si to mala už teraz v pláne a hneď by som dala aj pneumo, lebo to môže mať kľudne už v bruchu tú nákazu. No a potom ten program.
Ozaj nezabudni si okopírovať čo tu všetko píšeš aj kumpánky a možno ak dospeješ asi za 20 rokov a to som veľký optimista tak sa budeš smiať že až sa na tom zabavíš. Aj tvoje dieťa ak nebude mať následky

trish31
13. máj 2013

@irenkask moje dieta nebude mat ziadne nasledky a dalsia vec,ja nie som fanatik ako Vy,takze ja si nepotrebujem nic chystat x rokov dopredu.Idem spat,pekny vecer

misaha
13. máj 2013

načo sa ja tu s niekym bavim čo ešte nie je ani matkou a ma 24r??????..načo?

natas4
13. máj 2013

@misaha ano vynimky su a nie kazde dieta je podla tabuliek...napriek tomu v 4 mesiacoch dieta nerozprava...a ako v 4 mesiacoch stala ako svieca ? 😅

irenkask
13. máj 2013

@trish31 Veru dobre spravíš a príď poúčať sem až keď budeš všetko vedieť o tehotenstve, lebo ako sa inde sťažuješ nevieš ani o tom zďaleka nič, potom môžeš poúčať ostatné ženy ktoré sú mamičky už dlhšie.
Tu veru tie tvoje poznatky chýbať nebudú lebo nijaké nemáš ešte len papagájuješ tie druhé. Pa pa. 😖 😖 😖 😖 😖
A s lekármi a ich zodpovednosťou nemáš nijaké skúsenosti, len bľačíš ako ovečka aby si nevybočila zo stáda pozor.

trish31
13. máj 2013

@irenkask jediny problem je,ze ten,kto tu pouca,si Ty a Tvoje stupenkyne takze o stadach by som na Tvojom mieste pomlcala.Ja som len povedala svoj nazor,nie je moj problem,ze Vy ho neakceptujete 😉

misaha
13. máj 2013

https://www.modrykonik.sk/fotoblog/misaha/album...
pre tie rury ..na fotke je datum..narodila sa 25.4.2012..a fukajte mi do riti

natas4
13. máj 2013

@misaha chuda dieta...natahovat ho jak zvieratko...ked to vidim, a na dalsej fotke choditko, nechcem si predstavit co na to jej chrbtica

irenkask
13. máj 2013

@trish31 Ja priznávam že poúčam a ďakujeme našemu guruovi za všetko čo pre nás robí a spravil,ale rada by som vidieť ako ste oddané vy vašemu guruovi Dluholuckému a tu teraz naskenujte ktoré ste aspoň jednému vakcinistovi poslali 2% z daní a podobne, ktoré ste poskytli finančný príspevok aspoň Krištúfkovej , lebo ak nie, tak tu len klamete a neveríte samé tomu čo hovoríte. Dokážte to hneď čakám. Lebo ja to čo odporúčam druhému aj svojim deťom tak to aj podporujem . A to verejne. Nielen na internete.

adsumus
autor
13. máj 2013

@misaha Môžem vedieť, či si poslala aj sťažnosť, že ti po zaočkovaní prestalo 4 mesačné dieťa stáť a rozprávať?

trish31
13. máj 2013

@misaha aj svoju dcerku ucis takemuto inteligentnemu vyjadrovaniu?

trish31
13. máj 2013

@misaha ty taka supermatka si pouzivala choditko?Eeeeejha

misaha
13. máj 2013

@natas4 v choditku byvala tak dva krat do tyzdna po 15 minut..a po druhe..takto stala len kvoli tej foke,stavat som ju nedava..sama sta stavala pri každej priležitost že som musela až pri nej davat na to pozor..a po treti..ako je to možne..ved podla teba to neexistje taka vec ...ci zrazu žiaden komentar a len slepačie reči???

misaha
13. máj 2013

@adsumus Oznámenie o vedľajších úcinkoch po očkovaní vakcínou Infanrix Hexa + Prevenar 13

Píšem Vám ohľadom výskytu nežiaducich účinkov po očkovaní u mojej dcéry Vanesy Xxxxxxxx narodenej dňa xx.xx2012 .Vedľajšie účinky zatiaľ v zdravotnej karte uvedené nemá z dôvodu ,že sme menili obvodnú lekárku a na bývalú Mudr. sme podali sťažnosť .Moja dcérka dostala prvú dávku vakcíny 1.8.2012 po ktorej sa jej mierne zvýšila teplota ,odmietala materské mlieko počas dňa čo trvalo približne 2 týždne .Okrem toho bola mrzutá ,nechcela spať a budila sa s veľkým plačom .To považovala pani doktorka za normálnu reakciu na očkovanie .Druhú dávku vakcíny dostala dcérka 19.9.2012 ,po čom tak isto nasledovala zvýšená teplota ,odmetanie materského mlieka ,mrzutosť ,nespavosť a veľký plač po prebudení .Okrem toho si cca 24hodín po očkovaní necítila nožičky ! Usudzujem to podľa toho že s nimi vôbec nehýbala ako pred tým ,no neplakala od bolesti keď bola hore .Pretože keby s nimi nehýbala z toho dôvodu že ju bolia ,tak by logicky ako každé dieťatko plakala .Taktiež sa prestala prevaľovať z chrbátika na bok ,čo pred tým už pekne vedela .Okrem toho prestala na viac ako 4 mesiace rozprávať! Ešte deň pred očkovaním moja vtedy päť mesačná dcérka aj spievala čo mám aj nahraté na niekoľkých videách ,no po očkovaní druhou vakcínou nepovedala ako sa hovorí ani mäkké “ f “ !!! Bohužiaľ až pred pár týždňami som sa náhodou dostala k príbalovému letáku od oboch vakcín ,kde som si mohla väčšinu prečítať ako vedľajší nežiaduci úcinok .Moja predošlá pediatrička nepovažovala za potrebné ma o nich informovať a hore uvedené príznaky považovala za normálne ,a o niektorých ani nepočula tak nebolo potrebné sa nimi zaoberať .Keďže dcérka od posledného očkovania bola stále chorá ,v priebehu piatich mesiacov brala 4x antibiotiká kvôli 3x zápalu horných dýchacích ciest a 1x akútnemu zápalu močových ciest ,dala spraviť naša nová obvodná lekárka krvné testy .Z nich bolo zistené že má malá znížený gamaglobulín -protilátky ,čo je podľa mňa dosť zvláštne ,keďže dcérka ma 1 rok a stále je prevažne kojená !
Týmto Vás žiadam o zaznamenanie všetkých nežiaducich úcinkov do dokumentácie !

adsumus
autor
13. máj 2013

@misaha Jasná správa, daj vedieť, čo ti odpíšu.

misaha
13. máj 2013

😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 ja sa rehocem že až sa neviem dorehotat..najprv tažke posmechy na vedlajšie uciky mojej dcery..potom sproste reči že neexistuje aby dieta v tyroch mesiacoch stalo abl bla to sa nestava,a teraz ked vam dam fotku tak žiadne komenty len reakcie na dalšie hovadiny..vy ste take chudere že to až do neba kričííí 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 pekne ste sa teraz strapnili 🙂)))) 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

natas4
13. máj 2013

@misaha nerozumiem ked niekto dieta posadi, ked este nevie samo sediet kvoli fotke a nerozumiem tiez ked niekto dieta natahuje ako cvicenu opicku kvoli fotke...no, ale proti gustu ziaden disputat 😅 ked o par rokov bude mat tvoja dcera problemy s chrbticou, nezabudni to zvalit na ockovanie 😉

natas4
13. máj 2013

@misaha strapnujes sa tu akurat tak ty, len ti to este nedoslo 😉

adsumus
autor
13. máj 2013

@misaha Nechaj na každom, nech sám posudi, kto sa tu strapnil, všetky sme matky a vieme ako prebieha vyvoj dieťaťa. Si zmanipulovaná antivakcinačnou kampanou a nevnímaš realitu.

misaha
13. máj 2013

@natas4 no ak som si všimla ta na tej fotke jej ruku netaham hore ale dopredu..neviem ako sa da v tejto pozicii natahovat 😀 😀 😀 ..ale dalsi dokaz že ty si už podpriemerna 😀 😀 😀 😀 😀

misaha
13. máj 2013

@adsumus ty si na liekoch???

adsumus
autor
13. máj 2013

@misaha Dala by si svojej dcerke pichnuť vakcínu proti besnote, ak by ju pohrýzlo podozrivé zviera?

misaha
14. máj 2013

@adsumus jedine keby si ju pohryzla ty...

misaha
14. máj 2013

inak dakujem vam velmi krasne..vdaka vam som si uvedomila že mam vynimočne dieta 😉 ..pre mna bolo to čo robi a dokaže uplne normalne hlavne z toho dovodu,že v okoli mame najmladšie dietatko o dva mesiace starsie od mojej...a v podstate robili veci rovnako a dokonca aj zubky im išli rovnako 😀 ..ale až včera mi došlo že ten moj krpec je šikovnejší ako ostatne deti 🙂..napriek tym 5 pesiacom čo ju odstavilo očkovanie!..dakujem vam že ste mi to ukazali 😀 😀 😀 😀 ....fakt dik!..
ps: kedy to tu zavru???..nejako im to trva 😀 😀 😀 😀

adsumus
autor
14. máj 2013

@misaha A čo tetanus? Ani ten by si nedala zaočkovať, kebyže sa u nej prejavia príznaky infekcie?
http://www.ockovanieinfo.sk/sekcia-sk-19-Tetanus

misaha
14. máj 2013

@adsumus tetanus mam naštudovany a nie nedala...aj mojho bracha prave odhovoram od toho..a ano ponesiem za to zodpovednost a nie nema s tym problem 😉