icon

Zodpovednosť za odporúčania v zdravotnej oblasti

adsumus
9. máj 2013

Austálsky parlament práve prerokúva zákon, ktorí bude vyžadovať, aby alternatívni liečitelia ale aj antivakcinisti niesli zodpovednosť za rady, ktoré poskytujú občanom v otázkach zdravia. V praxi sú totiž chránení takouto formulkou, ktorú uvádzajú pri všetkých informáciách, ktoré poskytujú:

"© 2010-2013 Občania za slobodnú voľbu v očkovaní | Tento článok môžete voľne použiť na nekomerčné účely, ak uvediete zdroj.
Obsah článku je názorom autora a je určený výlučne na informovanie verejnosti.
Nesmie sa chápať ako lekárske odporúčanie. Autori nepreberajú zodpovednosť za prípadné škody."

Viac tu: http://www.slobodavockovani.sk/

Znamená to, že občania, ktorých zdravie bolo vďaka ich radám poškodené sa nemajú na koho obrátiť. Vieme, že na Slovensku existuje Úrad pre dohľad nad zdravotnou staroslivosťou( http://ekonomika.sme.sk/c/5925157/na-lekarov-a-...), kde sa môžu občania obrátiť ak nie sú spokojní s lekárskou starostlivosťou. Nemali by rovnakú zodpovednosť niesť aj antivakcinisti, homeopati, chiropraktici a ďalší alternetívní liečitelia?

adsumus
autor
16. máj 2013

@ewca A prečo je potom 98,6% ludí končiacich lekársku fakultu plne zaočkovaných?

kveta
16. máj 2013

@adsumus MMR nie je proti smrtelnym chorobam. Takze je zbytocne riskovat smrt z vakciny pre choroby s mensimi dopadmi. Radsej nech ma dieta osypky ako symptomy ako autizmus alebo exitus.

kveta
16. máj 2013

@adsumus Preco vela zdravotnikov odmietlo ockovat sa proti vtacej chripke? 🙂

ewca
16. máj 2013

@adsumus :D no pretoze ludia ktori koncia medicinu su nasa generacia, nasi rodicia taketo veci vobec neriesili, bolo povedane ockovat, tak ockovali...pozri si statistiky o 20-30 rokov, ked dostuduju nase deti...

adsumus
autor
16. máj 2013

@kveta A radšej nech sa rodia deti s rubeolovým syndromom, čo nás po ľudoch s oslabenou imunitou a nádorovými ochoreniami. Nejaký zápal mozgových blán a pluc to je tiež len taká prechádzka ružovou záhradou. Len preto, že niekto si spojil vakcínu a autizmus, čo už bolo 100 krát vyvrátené.

adsumus
autor
16. máj 2013

@ewca Vôbec nie, tam počty zaočkovaných stupajú a rovnako to stúpa po celej europe, len my sme nabrali spätný chod, ale čo už.

ewca
16. máj 2013

@adsumus ani raz to nebolo vyvratene!!! bolo len napisane, ze nebol dokazany vplyv!!! dcera nie je ockovana proti rubeole, ja som teraz tehotna... moja dcera sa moze sama rozhodnut, ci sa da proti ochoreniu zaockovat...a nie je pravda, ze sa to moze ockovat len 15-18 mesiac...lebo dr. mi povedala, ked som odovzdavala papier ze nesuhlasime s ockovanim, ze "takze vas nepresvedcim? hovorim nie...a ona dobre, vidim, ze v tom mate jasno, skusim to neskor" .. to znamena, ze zaockovat sa moze kedykolvek.... a vela deti ma kvol roznym diagnozam odklad od ockovania, takze zaockovat sa da ekdykolvek

ewca
16. máj 2013

@adsumus ked budes studovat na medicine 6 rokov a cely cas ti budu vtlkat do hlavy jedno a to iste, tak tiez pojdes tou cestou... lekari pokial nie su otvorenejsi aj alternativnym metodam (mnohi uz chvalabohu su, lebo okrem klasicek medicine sa venuju aj homeopatii napriklad) nemaju vseobecny rozhlad v tychto veciach...dokazom je aj to, ze prides do porodnice a spomenies hypnoporod a pozru na teba ako na debila... takze oni vela informacii nemaju, lebo nemaju zaujem...nemusia s tym suhlasit, ale rozhlad by mat mali... a ked som prisla teraz na sono s pprsnikmi a lekar nevedel pochopit preco mam zrazu 50% menej lozisk, povedala som mu, ze nuz alternativna medicina a on mi na to, zabudnite pani magistra" a ja na to, ze takako je mozne ze mi to zmizlo, ked podla vas to nie je mozne... jeho odpoved...no neviem vam to vysvetlit, mozno ich en neviem najst...tak dakujem pekne

ewca
16. máj 2013

@adsumus a baby maju fakt pravdu, ze dopovies len na co chces...uz X krat som sa ta pytala na tvoju negativnu skusenost a liecitelmi a alternativnymi metodami a ignorujes to, to znamena, zenic take nemas... ten jeden ubohy pripad s ciernym kaslom, za co evidentne boli zodpovedni len a len rodicia (a dietatu sa nastaste nic nestalo) a nie ziadny homeopat nie je argument

kveta
16. máj 2013

@adsumus Sud v USA uznal, ze MMR sposobuje "symptoms like autism". Sorry, nemam zaujem riskovat anilen symptomy ako autizmus, nie to autizmus ako taky. Vidno, ze nemate autizmus v rodine. Ja ano. Preto to pre mna nie je statistika ako u vas.

kveta
16. máj 2013

Inak k tej 98 percentnej zaockovanosti medikov.. Vsak to su ludia, ktorych dali plne zaockovat rodicia. Cize svoju doterajsiu ockovanost nemohli ovplyvnit.. Ale ked boli po skole vyzvani zaockovat sa proti vtacej chripke, ich zaockovanost prudko klesla.. Preco asi?

ewca
16. máj 2013

@kveta presne toto som jej aj ja napisala

adsumus
autor
16. máj 2013

Autizmus a súdne rozhodnutie v USA.

Dňa 11. júna 2007 súd USA federálny súd USa otvoril súdny proces, ktorý nazvali spoločný proces o autisme . Tento proces vychádza z viac ako 4800 žalôb, ktoré boli podané v rodinách s tvrdením, že tiomersal obsiahnutý v očkovacích látkach hrá príčinnú úlohu v rozvoji autizmu u ich detí.Dňa 12. februára 2009 špeciálny súd vyniesol rozhodnutie. Rozhodnutie uvádza, že žalobcovia nemajú nárok na náhradu škody.
Žaloba bola postavená na prípade Michelle Cedilo a stála na troch bodoch.
1. Michelle bol zdravé dieťa pred vakcináciou, bohužiaľ experti na základe videí rozoznali viacero autistických znakov.
2. Thimerosal poškodil Michellin imunitný systém. Na základe rozsiahlej štúdie bolo toto tvrdenie vyvrátené. Thimerosal sa už roky nepoužíva a predsa počet autistických detí stúpa.
3. V črevách dieťaťa sa nachádzali RNA osýpok. Aj toto tvrdenie bolo vyvrátené expertmi, to čo našli v jej takte bol kontaminat.

Otázka, či vakcíny spôsobujú autizmus bola vyvrátená mnohými vedeckými štúdiami. Problémom ostávajú rodičia, ktorí hľadajú vinníka. A vo svete je veľa šarlatánov, ktorí im radi predhodia obätného baránka, pre zisk.

http://rationalwiki.org/wiki/Autism_omnibus_tri...

kveta
16. máj 2013

Z mojho rozhovoru so styrmi zamestnancami regionalneho uradu verejneho zdravotnictva:
Ja: Mame v rodine autizmus a tak nechcem riskovat ockovanie MMR.
Ich odpoved: To robila starsia verzia MMR, ta sa u nas neockuje.

Takze o tom prepojeni vedia aj ti "povolani". Mimochodom su to ti isti, co mi dali pisomne, ze ockovanie v poslednych rokoch nesposobilo na Slovensku ani jedno poskodenie zdravia. A ti isti, ktori sa vydesili, ked som ziadala dat do zapisu, ze neodmietam ockovanie ako take, ale odmietam ockovanie tym konkretnym liekom. Oni to totiz "do zapisu nesmu napisat". Clovek by si myslel, ze ich neplati stat, ale vyrobca vakciny. Ale to sa iste nedeje. ;)

V Nemecku maju rocne hlasenych 70 pripadov umrti ako nasledok ockovania rocne. My sme teda superodolny narod. U nas sa nikomu nic nestalo.

aduskatt
16. máj 2013

Autizmus a súdne rozhodnutie v Taliansku:
http://www.initiativecitoyenne.be/article-cas-d...
tu bolo rozhodnuté tak, že autizmus bol následkom očkovania a očkovanému sa má platiť odškodné. To len na vyváženie info, nie na začatie konfliktu

adsumus
autor
16. máj 2013

@kveta Ak uvádzaš také závažné informácie bez toho, aby si ich bola ochotná doložiť, tak to považujem za zavádzanie.

kveta
16. máj 2013

@adsumus Este stale mame slobodu vyjadrovania. Napriek Tvojim snaham.

adsumus
autor
16. máj 2013

@aduskatt To uznal súd, ale lekári podali protest. Vidíš v tom rozdiel? Súd nemôže rozhodnúť, či vakcíny spôsobuju autizmus alebo nie. Nato musia byť vedecké dôkazy. Súd môže rozhodnúť aj nesprávne.

aduskatt
16. máj 2013

@adsumus prvy prispevok o rozhodnuti sudu a autizme bol od teba.ja som len pridala druhy z inej krajiny.....nevidim rozdiel v sude USA a sude Talianskom.ked jednorozhodnutie nemusi byt spravne, tak ani to druhe, bez ohladu na vysledok........
ako som pisala vyssie, neberiem to ako zaciatok konfliktu, hadky, debat, len som pridala ine stanovisko ineho sudu a nech si urobi kazdy o tom obraz aky chce a vie🙂 kedze nie som právnik, nedokážem dopodrobna rozanalyzovat spravnost ci nespravnost rozsudku ktorehokolvek sudu

janano
16. máj 2013

@adsumus pozri sa...NIKTO nedonuti rodica pri/zabit svoje dieta. Nech sa ti zakonodarcovia snazia akokolvek, ti co neockuju ani nadalej ockovat nebudu. V celej unii je ockovanie dobrovolne...a neboj, dojde raz aj na Slovensko, kedze aj my sme clenmi. A keby mal stat pritvrdzovat, neboj sa, budu pritvrdzovat aj rodicia, ktorym zalezi na zdravi vlastnych deti.
A znova ti zopakujem, co som uz predtym napisala...ked zacnu lekari brat zodpovednost za poskodenie zdravia po vakcinacii, potom sa mozeme bavit o tomto

adsumus
autor
16. máj 2013

@ewca Pani Johnsonová bojuje proti AV a chce, aby si všetci rodičia dali zaočkovať svoje deti.
Jej dcérka Laine Bradley zomrela na osýpky, ktorými sa nakazila ako 10 mesačná pred tým ako mohla byť zaočkovaná. Chcela sa stať veterinárkou, ale ako 7 ročná prestala vykonávať jednoduché úkony a začala sa sťažovať, že nepočuje. Nakoniec jej diagnostikovali subacute sclerosing panencephalitis, zriedkavú, ale smtreľnu chorobu, ktorá sa môže rozvinúť asi 10 rokov po prekonaní ochorenia.Za dva týždne oslepla, prestala chodiť a rozprávať. Jej mama sa musela vzdať zamestnania a starať sa o dcérku až do konca. Teraz prosí rodičov, aby podpísali petíciu v Austrálií, ktorá obmedzí neočkovaným deťom kontak s očkovanými.
http://www.heraldsun.com.au/news/cecily-johnson...

Vo svete už pritvrdzujú aj rodičia zaočkovaných detí a tých, čo ešte nie sú zaočkované alebo nemôžu byť zaočkované.

@aduskatt Súhlasím s tebou, to sme len pekne vyrovnali informácie.

aduskatt
16. máj 2013

@adsumus a hlavne bez zvady a slusne🙂

adsumus
autor
16. máj 2013

@aduskatt Sme ľudia hádam, či už zaočkovaní alebo nezaočkovaní.

adsumus
autor
16. máj 2013

@janano Vy stále s tým dobrovoľným-nedobrovoľným, ale ved si uvedomte, že po celom svete platia pre nezaočkovaných obmedzenia, počínajúc školkami a končiac prístupom k niektorým profesiám, cestovaniu. Situácia, ktorá je na Slovensku (zaplatíš pokutu a dobre) Je práve výhodná pre neočkujúcich a nevýhodná pre očkujúcich a tých, čo nemôžu byť zaočkovaní.

nikimax
16. máj 2013

Súd sa zaoberá LEN konkrétnym prípadom poškodenia zdravia, nie štúdiami ....Vychádza z odborno- znaleckých posudkov súdnych znalcov, daného poškodeného človeka, príp. dá vykonať testy, alebo iné dokazovanie, aby mohol určiť vinníka.....rozhodnutie súdu v takýchto odborných veciach, nevychádza len tak z brucha sudcu.....musia byť dôkazy, a teda ked súd rozhodol na základe dôkazov, že vakcína spôsobila autizmus, u tohoto človeka,tak to tak je!!! Tvoj príspevok (12:22)je absolutne zavádzajúci a ty človek z hornej- dolnej nemáš čo spochybňovať rozhodnutia talianskych a amerických súdov....Ak máš nejaké námietky obráť sa na konkrétnych sudcov a súdy, ktoré tak rozhodovali a vznes námietky na ich závery.....Uvidíme, ako pochodíš a čo dosiahneš.....

janano
16. máj 2013

@adsumus a ty s tym tvojim nutenym zaockovanim si uvedom, ze zdravie mojich deti mi bude vzdy prednejsie nez akekolvek obmedzenie 😉

adsumus
autor
16. máj 2013

@nikimax Ty si nikdy nepočula, že súd odsudil nevinného? A čo teda ten súd, čo vyše 4000 ľudom odškodnenie zamietol? Encefalitída po očkovaní môže nastať,ale je oveľa pravdepodobnejšie, že nastane pri akomkoľvek ochorení, a tých komplikácií z chorôb je samozrejme oveľa viac, tak si vyber, pani zo stredu vesmíra.

adsumus
autor
16. máj 2013

@janano To každému, nie len tebe. Od teraz budú rodičia číhať, že staršie môže doniesť rubeolu alebo mumps, osýpky, hepatitídu zo škôlky. A ked je žena tehotná tak dalšia potecha.

sorciera24
16. máj 2013

@adsumus hepatitidu ti moze priniest uz teraz (ak teda myslis A), nakolko je dobrovolna a co?.....vzdy ti ju moze prinies alebo nie..... cihat musis aj na to, aby ta nezrazilo auto (ked uz to musim takto povedat...)

ajinkafo
16. máj 2013

@adsumus těhotnou ženu může nakazit kdokoliv, že.. to bysme se museli všichni co 10 let přeočkovávat, protože protilátky z očkování nejsou doživotní. Já teda nemoci obsažené v MMR vakcíně nepovažuju za smrtelné, jsou pro mě mnohem menším rizikem než rozvoj autismu po očkování. Hepatitida ze školky.. no jasně.. kolik jsi už zaznamenala takových případů???