icon

Zodpovednosť za odporúčania v zdravotnej oblasti

adsumus
9. máj 2013

Austálsky parlament práve prerokúva zákon, ktorí bude vyžadovať, aby alternatívni liečitelia ale aj antivakcinisti niesli zodpovednosť za rady, ktoré poskytujú občanom v otázkach zdravia. V praxi sú totiž chránení takouto formulkou, ktorú uvádzajú pri všetkých informáciách, ktoré poskytujú:

"© 2010-2013 Občania za slobodnú voľbu v očkovaní | Tento článok môžete voľne použiť na nekomerčné účely, ak uvediete zdroj.
Obsah článku je názorom autora a je určený výlučne na informovanie verejnosti.
Nesmie sa chápať ako lekárske odporúčanie. Autori nepreberajú zodpovednosť za prípadné škody."

Viac tu: http://www.slobodavockovani.sk/

Znamená to, že občania, ktorých zdravie bolo vďaka ich radám poškodené sa nemajú na koho obrátiť. Vieme, že na Slovensku existuje Úrad pre dohľad nad zdravotnou staroslivosťou( http://ekonomika.sme.sk/c/5925157/na-lekarov-a-...), kde sa môžu občania obrátiť ak nie sú spokojní s lekárskou starostlivosťou. Nemali by rovnakú zodpovednosť niesť aj antivakcinisti, homeopati, chiropraktici a ďalší alternetívní liečitelia?

ewca
21. máj 2013

@irenkask ale zase nesmieme hadzat vsetkych lekarov do jedneho vreca, predsa su to ln ludi a su omylni... len niektore veci su neakceptovatelne...napr. moja najlepsia kamaratka je lekarka a pracuje prave na novorodeneckej JISke a to je zena, ktorej by som zverila svoje dieta a pravdepodobne pojdem rodit do nemocnice kde pracuje, lebo viem, ze je odbornicka... a dokonca s moralnymi hodnotami... a este aj chape a podporuje nase rozhodnutie dceru neockovat.... takze pred niektorymi lekari klobuk dole, niektorych by som kopla do p...pistaly

ewca
21. máj 2013

skratka nesmieme hadzat vsetkych do jedneho vreca...aj medzi lekarmi aj medzi liecitelmi sa najdu skveli ludia a odbornici ako aj sarlatani a fuseri...a na tych sa treba aj stazovat.... akurat u lekarov vacsinou neuspejeme a liecitelia su povazovani za beznych ludi a teda ich tak nechrani system, takze su lahsie postihovatelni (@adsumus)

kvieta
21. máj 2013

@avokimada Ako vídím, aká matka, taká katka☹

irenkask
21. máj 2013

@ewca Ja to mám už vytriedené, oddelenia kde sú platy super nízke, teda tie kde sa zachraňujú životy: Jisky, záchranky, operačky, pôrodnice , transplantačky a podobne tam musia byť naozajstní lekári, už som to kdesi písala a tí by zaslúžili zvýšiť platy.
Ale tých nevidíš na tých ich protestoch, lebo pracujú, demonštrujú tí čo sa im nechce a nenesú nikdy zodpovednosť. U tých predchádzajúcich vidíš výsledok ich práce ihneď aj chyba sa zistí hneď, skrátka keď pacient prežije alebo nie.
Ale tí obvoďáci a väčšina pediatrov sú len takí čo rozhodnú kde ťa pošlú a prečo ťa pošlú k odborníkovi. A tam môžeš ísť aj sama keď ťa odmieta poslať lebo má limit a šetrí väčšinou.
O voľbe lekára keď ich je tak žalostne málo nemôže byť väčšinou ani reči pretože si odkázaná na takého ktorý ťa vezme alebo musíš mať riadny príjem aby si si zaplatila takého lepšieho. ale ani to ti noekedy nezaručí zodpovednosť keď niečo zbabre a zanedbá.
Niekedy poslať niekoho niekam neskoro znamená aj smrť. Takže môžeš mať vriec aj niekoľko ale ke´d to postretne teba a tvoju rodinu kašleš na nejaké hádzanie do viacerých vriec a po viacerých zlých skúsenostiach v krátkom časovom odstupe ťa už o ich odbornosti nepresvedčí nik. ☹ ☹ ☹ ☹

adsumus
autor
21. máj 2013

@sorciera24 Tému som nazvala Maju antivakcinisti niesť zodpovednosť za rady, ktoré poskytuju? Neviem, prečo mi to zmenili. A budem sa to pýtať donekonečna. Majú antivakcinisti niesť zodpovednosť za rady, ktoré poskytujú? A aj ti odpoviem, každý kto oklame iného a spôsobí mu tým újmu si má niesť zodpovednosť A aj si zodpovednosť ponesie.

sirinka
21. máj 2013

@adsumus opat opakujem, precitala si si informaciu o hliniku v infuziach a ty ako prva si ju v tejto teme prezentovala ako fakt....ja som o tom doteraz nepocula, preto sa ta opat pytam, o ake konkretne infuzne roztoky ide? Pokial ma zase iba odkazes na stranku, kde sa nedocitam nic konkretne, zavadzas, strasis a dokonca robis zodpovednych za tuto informaciu beznych uzivatelov internetu, ktori s nou nemaju nic spolocne.
Co sa tyka druhej casti otazky, postaci ti studovat jeden vecer a zistis, ako to funguje....

adsumus
autor
21. máj 2013

@sirinka A ja sa pýtam ešte miliontykrát sposobuje hliník vo vakcínach otravu, vzhľadom k tomu, že tvrdíte, že cca20 násobne prekračuje hladinu otravy, alebo nie? Lebo ak ja sa kvôli tomu že vy tvrdíte, že ano rozhodnem neočkovať a decko mi umrie na chorobu,ktorú som mohla vakcínou ošetriť, budem vás z toho viniť.

Co sa týka infuzii, spýtaj sa toho, čo túto informáciu širi, mna zaujíma, či može infuzia kvoli hliniku, ako je to uvedené na AV stránke môjmu dieťaťu ublížiť? Tam je to napísané, že môže.

irenkask
21. máj 2013

@adsumus Tým ťa zhovadili teda poriadne , mala si si to vybaviť s nimi a spôsobili ti tým ujmu a zožala si veľký neúspech ako zakladateľka témy, mali by za to niesť zodpovednosť. Tak sprav čosi , neseď nečinne ukáž ako sa vyvodzuje zodpovednosť.

adsumus
autor
21. máj 2013

@irenkask Máš pravdu zhovadili, ja to beriem ako podraz, ale viem sa povzniesť a odpúšťať. Ak premenovali, premenovali, pravdu nikdy nepremenuješ.

adsumus
autor
21. máj 2013

@sirinka O čom je podľa teba tá študia?

adsumus
autor
21. máj 2013

@sirinka Prebieha porada?

sirinka
21. máj 2013

@adsumus fakt si to najprv trosku prejdi... Napriklad okolo 250g soli je smrtelna davka...napriklad jedna ampulka neriedeneho kalia iv. Ta zrejme odrovna, ta ista davka riedena podavana pomalicky by ti nemala sposobit ziadne problemy... Preco asi? Mas nejake poznatky o tom, ako funguje ludsky organizmus?
Preco nekontaktujes autora konkretnej studie a neopytas sa to priamo jeho? Ja nie som autor, tu studiu nepoznam, ja ti odpoved nedam 😉 k rozhodnutiu musis dospiet iba ty sama, mas obciansky preukaz, si svojpravna a za svoje dieta zodpovedna. Mna tie informacie zaujali rovnako ako teba a kedze si ich tu TY prezentovala, tak som myslela, ze vies aj nejake podrobnosti... Mylila som sa, moja chyba. Co sa tyka ucinkom hlinika v organizme, je dost pristupnych informacii, ked budes mat istotu, ze tvoje dieta dostava hlinik intavenozne, mas sa cim orientovat....

irenkask
21. máj 2013

@adsumus Hliník vo vakcínach spôsobuje ťažkú otravu, ktorá spôsobuje pomalé chátranie organizmu a prejavujú sa nespočetné ochorenia v mozgu, chrbtici, nervových zakončeniach. Sú to rôzne atrofie, dystrofie,obrny, neurózy, duševné ochorenia, psychiatrické diagnózy, autoimunitné ochorenia , je to široké spektrum ochorení, alzheimer, parkinson.
Čiže pomalé odumieranie organizmu.
A čo sa týka infúzií tak tebe a tvojmu dieťaťu už neublížia lebo máte telo zanesené hliníkom z vakcín, takže ty to riešiť ako osoba nemusíš, u teba je to jedno už aj tak. Takže môžeš dobre spávať, ver mi. Ručím ti za to a zodpovedne. 🙂 🙂 😉 😉

adsumus
autor
21. máj 2013

Majú byť nezaočkované deti vykázané zo škôlok? Kontroverezné? Možno, ale život zachranujuce.

https://www.facebook.com/stopavn

adsumus
autor
21. máj 2013

@irenkask Irena, je vedecky dokázané, že hliník nespôsobuje Alzheimera, ale naopak. To ochorenie spôsobuje, že sa hromadí hliník. A čo myslíte, že robia atb? To isté. Zničia črevnú floru a ťažké kovy sa vylučuju ťažšie.
My nemáme telá zanesené hliníkom, pretože sa nám postupne odburava, tak ako aj iným ľudom. Hromadí sa iba pri ochoreniach ako je Alzheimer alebo nepracujucich obličkách.

irenkask
21. máj 2013

@adsumus Stačí slovo a čiarka a téma nadobudla úplne iný význam a neklam že odpúšťaš, prečo neodpustíš tým čo neočkujú deti a najradšej by si ich vešala, buď rovnako spravodlivá ku každému a objektívna ináč strácaš veľa bodov zbytočne.

sirinka
21. máj 2013

@adsumus inak tvoje otazky su smerovane tak, aby si z nas vymamila jednoznacne odpovede.. Ale to si na omyle, odpovede si musis najst sama v sebe... Su rozne studie na internete zverejnene, nakolko su objektivne sa nikdy nedozvieme... Takze rozhodnutie a zodpovednost ostava skutocne na kazdom jednom z nas.

adsumus
autor
21. máj 2013

@irenkask Veľmi sa mýliš, ako aj vo všetkom ostatnom, čo o mne píšeš, dokonca aj tebe som všetko odpustila. A či niekto očkuje alebo nie, slobodne-neslobodne, mne je úplne jedno. Sme v božích rukách, všetci.

irenkask
21. máj 2013

@adsumus Zase nepravda, tá štúdia je sfalšovaná a vám sa neodbúrava nič, akurát dom pri prívalových dažďoch, zase pristihnutá pri klamstve a neoverených info. A antibiotiká neužívam takže to ma netrápi. Jedine pri záchrane života. Mne už totiž po očkovaniach nezaberajú vôbec. Tie ma trápia najmenej..................... 😒 😒 😒 😒 😒

avokimada
21. máj 2013

@kvieta vidím vidím že nič nevidím hahaha-treba ísť vyhľadať pomoc-veľa šťastia prajem

adsumus
autor
21. máj 2013

@sirinka Dala si tu nejakú študiu. Co podla teba znamená?

irenkask
21. máj 2013

@adsumus V akej si sekte priznaj sa okamžite, keď si odpustila nemajú očkovači novú sektu na čele s hlavným imunizátorom.
Aj ja tam chcem vstúpiť.......................

bettypo
21. máj 2013

@adsumus a ty sa s kym radis 😀 😀 😎 Podla seba sudim Teba? To tvoje neustale Vy ... fakt neviem co si o tom mysliet.Mam obavy o tvoje zdravie 😨

avokimada
21. máj 2013

@kvieta opakovaný vtip nie je vtip

avokimada
21. máj 2013

Moderátori skupiny
kvieta
stanislava2
pectore
adsumus
danjelca
Pravidlá skupiny

1. Neponúkať žiadne tovary ani služby na predaj.
2. Diskutovať bez urážania, otvorene, podľa najlepšieho vedomia a svedomia, nevydávať svoje osobné pocity, postoje,myšlienky za fakty.
3. Žiadna vedomá manipulácia faktov alebo podprahové strašenie.
4. Žiadna úmyselná provokácia s cieľom vyvolať spor.

avokimada
21. máj 2013

@avokimada bez komentára🙂)))))))))))))

adsumus
autor
21. máj 2013

Sama so sebou tu komunikuje, pochopiť nevie, že väčšina ľudí očkuje a bude očkovať, k téme nemá, čím prispieť, lebo zodpovednosť nepreberá. Je to ona alebo mamka alebo suseda? Nikto nevie. Typická AV

sirinka
21. máj 2013

@adsumus dala som sem "nejaku" studiu??? Mozno som sem dala odkaz na nejaku studiu... A znamena to len to, kto ma zaujem, precita si, utvori si svoj nazor, vyberie si informacie, ktore pre neho maju vyznam, pripadne nad nou mavne rukou.... Ja naozaj nerozumiem, co po mne chces...

adsumus
autor
21. máj 2013

@sirinka Len sa nevyzuvaj a pekne napíš, čo podľa AV znamená tá študia. Nech máme čo rozoberať. Napr. dalsie zavádzanie?