icon

Zodpovednosť za odporúčania v zdravotnej oblasti

adsumus
9. máj 2013

Austálsky parlament práve prerokúva zákon, ktorí bude vyžadovať, aby alternatívni liečitelia ale aj antivakcinisti niesli zodpovednosť za rady, ktoré poskytujú občanom v otázkach zdravia. V praxi sú totiž chránení takouto formulkou, ktorú uvádzajú pri všetkých informáciách, ktoré poskytujú:

"© 2010-2013 Občania za slobodnú voľbu v očkovaní | Tento článok môžete voľne použiť na nekomerčné účely, ak uvediete zdroj.
Obsah článku je názorom autora a je určený výlučne na informovanie verejnosti.
Nesmie sa chápať ako lekárske odporúčanie. Autori nepreberajú zodpovednosť za prípadné škody."

Viac tu: http://www.slobodavockovani.sk/

Znamená to, že občania, ktorých zdravie bolo vďaka ich radám poškodené sa nemajú na koho obrátiť. Vieme, že na Slovensku existuje Úrad pre dohľad nad zdravotnou staroslivosťou( http://ekonomika.sme.sk/c/5925157/na-lekarov-a-...), kde sa môžu občania obrátiť ak nie sú spokojní s lekárskou starostlivosťou. Nemali by rovnakú zodpovednosť niesť aj antivakcinisti, homeopati, chiropraktici a ďalší alternetívní liečitelia?

natas4
22. máj 2013

@sissmiss od zaciatku sa tu pyta to iste dokola...citam a chapem dobre...zrejme tebe uniklo par prispevkov

sirinka
22. máj 2013

@natas4 predpoklad, ze niekto vie o niecom vsetko, byva casto mylny....

natas4
22. máj 2013

@sirinka je tu niekolko jednotlivcov, ktori "maju nastudovane vsetko, vsetko vedia, vsade boli..."

sirinka
22. máj 2013

@natas4 😀 smejem sa...

adsumus
autor
22. máj 2013

@sissmiss No neviem, čo ťa tak trápi. Tú informáciu, že hliník je v infuziách, mám z toho kompilátu. Ci čo myslíš, že som sit to sama vymyslela?Jasný dôkaz, že AV dokáže oblbnúť aj inteligentných ľudí. Preverujem si všetko, čo píšete, ale natoto som naletela aj ja. Alebo nám to autor @petot možno ešte vysvetlí.

nae
22. máj 2013

@adsumus Stále nechápem, o čom točíš. Trolluješ si vlastnú tému, len tak mimochodom. O hliníku je tu extra téma, ale nevadí.
Čo ti nie je konkrétne jasné ohľadne toho hliníka v infúziách z toho Petotovho článku? Čítala som to, je to napísané jasne, prehľadne, všade s odkazom na citácie, kde sa to dá presne dohľadať. To sú tie malé čísielká v hranatých zátvorkách pridané ako horný index, vieš? 😉 A zoznam tých citácií je na konci. Tak nebuď lemra a študuj. Keď máš čas na 20 článkov o leukémii a očkovaní, o vitamínoch a leukémii a tak ďalej, tak tých pár článkov navyše zvládneš, verím tomu. Máš na to, držím ti palce!
(p.s.ale pokiaľ neveríš ani FDA, tak ťa ani pán Boh nepresvedčí, to je pravda.)

sissmiss
22. máj 2013

@nae 😅 ja neverim FDA, ci napr. WHO.... Mam uz par skusenosti kde ich odporucania boli tendencne

nae
22. máj 2013

@sissmiss áno, chápem ťa, ale pre očkovacích guruov je FDA very good 😉 Asi tak ako CDC apod. 😎

irenkask
Odpoveď bola odstránená
ewca
22. máj 2013

@sissmiss
@nae
@irenkask
@sirinka huraaaaa, dievcataaa a mame tu mozno za chvilku nove ockovanie...proti drogovej zavislosti... nedame si nahodou hned potom decka zaockat, viete, preventivne? 🙂

nae
22. máj 2013

@ewca Už je neskoro, moji sú už starí, už by sa im na to nevytvorila dostatočná imunita. Treba očkovať okamžite pri počatí, inak to nemá zmysel 😉

sissmiss
22. máj 2013

@ewca tak to mi odlahlo...inak co to robi s detmi zavislych rodicov? 😉
Totiz, ak proti zavislosti existuje vakcina, tak dedukujem, ze deti zavislych by mali byt imunne a ony su, co je dokazane a nikto to nespochybnuje, prave naopak nachylne stat sa zavislymi tiez...

irenkask
22. máj 2013

@ewca No ja som závislá a drogujem a nerada by som prišla o to keby vakcína náhodou bola účinná. 😉 😉 😉 😉
Nevieš aké tam budú konzervanty ako hliník, formaldehyd, nejaké potratené embryá alebo podobné dobrotky, či sa do toho oplatí potom ísť. 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
Či to bude prekvapenie nové?

bubulka722
22. máj 2013

@adsumus Jediná čo tu šíri bludy si ty. Pred pár dňami si sa tu oháňala, že AV tvrdia, že vo vakcínach je 11-násobne prekročený povolený obsah hliníka a teraz tu melieš o 20-násobnom prekročení. Preboha uvedomuješ si jak sa tu tými svojimi vyjadreniami zosmiešňuješ? Daj mi prosím link kde je to uvedené. Čakám!

ewca
22. máj 2013

@nae no to je asi najlepsie

@irenkask nuz moja, tieto zdrvujuce informacie v spravach nedavali...

len vraveli, ze sa pracuje na vyrobe vakciny, ucinnej tusim pri zavislosti od heroinu (to som mozno poplietla, lebo som to nejak extra nepocuvala) ... ale zachvilku sa bude ockovat proti vselijakym veciam... ale neviem ci by som to nazvala priamo vakcinou, ak sa to bude aplikovat uz zavislym... ak nieco take najdu a tych ludi vyliecia, tak fajn... ale inak v tom zmysel nevidim

petot
22. máj 2013

@adsumus Pozerám, že som sa stal ťažiskom zábavného čítania. Priznávam, že možno som diskusii plne neporozumel, ale iste mi to rada vysvetlíš - to sa naozaj na 10 stranách pýtaš okoloidúcich na zdroj tvojho vlastného tvrdenia a nevieš nájsť odpoveď?

Na také trápenie sa nemôžem pozerať a poskytnem ti zadarmo konzultáciu.

Existuje vec, ktorá sa nazýva "citácia" a znamená, že pisateľ dáva čitateľovi na známosť zdroj svojej informácie. Napíše ho do zátvorky. Mohlo by to vyzerať takto:
"Ďuro má modré auto[Jožo Pravdovravný, Kocúrkovská 13, Nechápavce]"

Ten zápis znamená toto:
"Ďuro má modré auto[aspoň tak to povedal Jožo Pravdovravný s adresou Kocúrkovská 13, Nechápavce. - ak chcete o tom vedieť viac, opýtajte sa Joža.]"

Aby bol článok prehľadný, namiesto celej citácie sa používa len číselný odkaz. Takže tam nájdeš
"Ďuro má modré auto[1]"

Keď ťa zaujíma, kto to tvrdí, tak si otvoríš kapitolu Zdroje, nájdeš si tam to číslo v hranatej zátvorke. Za ním je uvedený zdroj informácie:
[1] Jožo Pravdovravný, Kocúrkovská 13, Nechápavce.

Takže teraz už máš potrebné know-how, ako sa číta článok s citáciami.

Hurá, teraz si môžeš otvoriť môj prehľadový článok o hliníku. Nájdeš si zdroj podľa čísla v hranatej zátvorke. Nebude to poštová adresa, ale označenie iného článku, ktorý si niekde vyhľadáš a prečítaš (ak nevieš kde, opýtaj sa v knižnici). Tak sa zbavíš svojej mučivej pochybnosti o hliníku v infúziách, za ktorú by som mal asi byť nakoniec aj zodpovedný pred zákonom, ak tvojim myšlienkovým pochodom dobre rozumiem. Ako sa hovorí, to nevymyslíš, to je život...

mano5
22. máj 2013

@sirinka Podobne to funguje aj v DE. Nikoho nezaujima nejake ockovanie. Kazdeho zaujima dieta. Maju povinne prehliadky u pediatra - U1 az UX (neviem zatial ake je posledne, lebo sestra so 4 rocnym synovcom absolvovala myslim U6). Na poslednu sa omeskala 5 dni a uz jej volali zo socialky, ze co sa stalo, ci boli odcestovani. Na prehliadkach kontroluju celkovy vyvoj dietata - napr. maju stat na jednej nohe, kreslit rozne veci, robit rozne cviky - ci sa spravne vyvija.
U nas dieta do 18. mesiaca (kym sa nepicne vcelicka) tiez kontroluju 😀 - vacsina pediatrov pozrie do ust a popocuva stetoskopom. ako nam povedal pediater, dalsia kontrola dietata je medzi 2,5 - 3 rokom zivota. To znamena, ze pokial nemas dieta chore, tak v troch rokoch ta mozno zavolaju na kontrolu. Potom sa cuduju ako je mozne, ze ma niekto 3 roky v chladnicke mrtve dieta a nikto o tom nevie a nikomu nechyba ☹ ☹ ☹ .

irenkask
22. máj 2013

@petot Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaj, obávam sa zadarmo takú prednášku logiky, to by jej nespravil ani princ Sveťo Dluholucký, ale napriek tomu neverím že to pochopí ako to všetci myslia.
Stavím sa o sto tisíc EUR že nepochopí. 😔 😔 😔 😔 😔
Ale väčšine tu patrí medaila za trpezlivosť okrem mňa teda ja som ju už stratila aj vieru s ňou ..........................................

mano5
22. máj 2013

@petot Ten navod je zbytocny. Ona tomu nerozumie. Ja som jej to par stran dozadu (ohladne tych infuziek) rovno skopiroval odkial si to cerpal. Myslim, ze to bol odkaz [183]. Musim ta pochvalit za spracovanie (hlavne knihy o vitamine C), a hlavne ze to je v PDF. Velmi lahko sa tam hladuju veci - nebudem si predsa pamatat vsetko, staci ked viem kde to najdem).

mano5
22. máj 2013

@irenkask Verit treba. Len treba aj vediet komu a co (alebo v co). Niekto veri v sam seba, iny v Boha, niekto Alahovi, niekto Budhovi ....... , a niekto vakcinam 😉 .
Neberte nam princeznu - teda lepsie povedane - NEBERTE NAM ILUZIE, lebo nebudeme mat v co verit.

avokimada
22. máj 2013

@irenkask každému treba dať šancu-možno budeme prekvapení ako to zvládne 🙂 ale keď to naozaj pochopí o čom budú jej ďalšie myšlienkové pochody????neodvažujem sa ani tipovať.možno si konečne prečíta pravidlá v svojej skupine a bude sa nimi riadiť.pretože všetko čo nám vyčíta robia oni sami-veď som už písala-podľa seba súdim teba( to znamená aby pochopila-že všetky vlastné hriechy váľa na nás).no tu je každá rada drahá

natas4
22. máj 2013

@sirinka na strane 52 pises, ze si nepocula o hliniku v infuziach...v tom petotovom clanku sa pise na strane 2 o tom 😉

irenkask
22. máj 2013

@avokimada Vieš, ona si myslí že máme všetko čo petot napísal prečítané do bodky a akože nás skúša ako v škole.
Ona si myslí že my máme toľko času aby sme sa celý deň klepali strachom že dostaneme nejaké choroby, veď to by nám muselo šibať tiež
. A kedy asi keď opatera detí postihnutých vakcínami vyžaduje inú starostlivosť a nie sedieť pri nete a rozmýšľať celý deň o chorobách. 😲 😲 😲 😲

natas4
22. máj 2013

@petot od teba by som takyto prispevok necakala 😲 pokial si pamatam, vzdy si sa drzal, komunikoval slusne, bez sarkazmu a zbytocnych vylevov

irenkask
22. máj 2013

Ale prednášajúci sa musí prispôsobiť poslucháčovi predsa. Ja ho chápem úplne .

natas4
22. máj 2013

@irenkask hmmm...no neviem...ja ked natrafim a komunikujem s idiotom , tak sa neznizim na jeho uroven

irenkask
22. máj 2013

@natas4 Ale tu je ich viacej a on to zo súcitu aby to lepšie pochopili aby im to priblížil. Náhodou inteligentne. 😉 😉 😉
Ale ty väčšinou komunikuješ s nami a nie s tými idiotkami predsa.

sirinka
22. máj 2013

@natas4 dakujem za upozornenie, uz som si doplnila informacie 🙂

petot
22. máj 2013

@mano5 Prezradím, že to bol jeden z mojich vedľajších cieľov - vybudovať si štruktúrovaný zdroj referencií 🙂 Tak som rád, že to takto slúži aj Tebe 🙂