Zodpovednosť za odporúčania v zdravotnej oblasti
Austálsky parlament práve prerokúva zákon, ktorí bude vyžadovať, aby alternatívni liečitelia ale aj antivakcinisti niesli zodpovednosť za rady, ktoré poskytujú občanom v otázkach zdravia. V praxi sú totiž chránení takouto formulkou, ktorú uvádzajú pri všetkých informáciách, ktoré poskytujú:
"© 2010-2013 Občania za slobodnú voľbu v očkovaní | Tento článok môžete voľne použiť na nekomerčné účely, ak uvediete zdroj.
Obsah článku je názorom autora a je určený výlučne na informovanie verejnosti.
Nesmie sa chápať ako lekárske odporúčanie. Autori nepreberajú zodpovednosť za prípadné škody."
Viac tu: http://www.slobodavockovani.sk/
Znamená to, že občania, ktorých zdravie bolo vďaka ich radám poškodené sa nemajú na koho obrátiť. Vieme, že na Slovensku existuje Úrad pre dohľad nad zdravotnou staroslivosťou( http://ekonomika.sme.sk/c/5925157/na-lekarov-a-...), kde sa môžu občania obrátiť ak nie sú spokojní s lekárskou starostlivosťou. Nemali by rovnakú zodpovednosť niesť aj antivakcinisti, homeopati, chiropraktici a ďalší alternetívní liečitelia?
Ja uz len dodam...ak ma niekto vnucku, tak je babicka, babka...tak ako ja som mamicka, mama...neviem co je na tom urazlive a ani to ako urazka myslene nebolo 😕 za to dotycna stara zla zakerna babizna (a za tymi slovami si stojim pre zmenu ja) si vzala do tej papule plnej vredov moju mamu, tretiu osobu, ktora sa tejto diskusie ani nezucastnuje....ake ubohe...a potom, ze si mame vazit starsich 😝
@avokimada Čo, išli na teba iPečkom? Aj na mňa to niektoré skúšali,ale som to tu normálne zverejnila,aby to všetci čítali aj nezainteresovaní ,aby sa samé znemožnili.
Máš pravdu je to ich taktika ale ja ju ignorujem a preto tak zúria ako osy, že sa nenamotám. Virtuálna vojna o ničom , vieš?
Inak naša skupina vás prosí či by ste nepomohli tomuto dieťatku, lebo my robíme aj ušľachtilé veci miesto celodennej konfrontácie.
Zuzana MastišováZa slobodnú voľbu v očkovaní
Prosím vás o rozoslanie tejto prosby všetkým vašim kolegom, priateľom a známym:
Prosíme o darovanie krvi skupiny A rh negatív pre nášho syna Šimona
Štepanaya (narodený 13.05.2010), ktorému dnes diagnostikovali leukémiu
a momentálne leží v Detskej fakultnej nemocnici s poliklinikou v
Bratislave na klinike detskej hematológie a onkológie.
Darovať drv je možné na hociktorej transfúznej stanici, pričom je
potrebné uviesť údaj pre koho je krv určená:
Šimon Štepanay
DFNsP Bratislava - klinika detskej hematológie a onkológie
Nakoľko môže byť krv skladovaná max. 3 mesiace, je potrebné aby sa
odbery uskutočňovali postupne (Šimonko bude potrebovať dve transfúzie
týždenne). Preto by bolo najvhodnejšie, ak by ma darcovia najskôr
kontaktovali na tel: 0907752399 alebo mailom na stepo.marek@gmail.com
.
Prosíme Vas, aby ste tento mail a informáciu odovzdali čo najväčšiemu
počtu známych a priateľov (darcov skupiny krvi A rh negatív je málo).
Ďakujeme.
Marek a Soňa Štepanayoví
Ktoré z vás pomôžu, pochválim vás, prihláste sa ktoré. Ďakujem.
@adsumus
Otrava? - to mi nieco uslo
Alebo infuzie? - vyjadril som sa par stran dozadu. musis citat UPOZORNENIA - dal som ti priamo odkaz na literaturu, kde sa o tom pise. V tej tuharskeho knihe, je o tom zmienka s tym odkazom. Navod na odkazy ti dal petot.
Čo s tou stúpajúco-klesajucou umrtnosťou po zavedení očkovania? - o umrtnosti nemam povedomie, takze sa k tomu nemozem vyjadrit. Dal som len odkazy ako su ockovane deti nachylnejsie na respiracne ochorenia a alergie.
To, že zvýšené užívanie vitamínov môže zvyšovať riziko rakoviny? - podla mojich skromnych znalosti, to neviem posudit. Ale som si isty, ze mozu urcite sposobovat problemy - napr. vitamin D(3), ktory predpisuju nasi pediatri VIGANTOL, ma vela neziaducich ucinkov a v pribalovom letaku pisu aj hrozbu predavkovanim. Vitamin K, ktory tak isto predpisuju sa musi taktiez velmi opatrne davkovat, lebo hrozi poskodenie zdravia. O ostatnych vitaminoch sa snazim nastudovat priebezne.
@adsumus Začínam ťa upodozrievať, že nevieš po anglicky (čo ale nie je žiadna hanba, takých je veľa).
Nech ti Urbančíková prekladá tie články poriadne a nech ti vysvetlí, ako sa orientovať vo vedeckých článkoch s citáciami - len pre všeobecný prehľad je to fajn vedieť, človek potom vie, čo kde hľadať aspoň podľa pár kľúčových slov.
@avokimada ok, tak sa ta opytam tu istu otazku co som sa ta pytala v ip (nechcela som to tu zahlcovat zbytocne, ale ked inak nedas)....tak sa ta znova pytam: kedze viem ze sama mas vnucku, urazilo by ta keby som ta nazvala babickou? Lebo ja na tom nevidim nic urazlive....ale ako si napisala v predchadzajucom prispevku, ze protistrana 😀 tak mi je uplne jasna tvoja odpoved 😎 ved nemozes priznat, ze by sa ta to nedotklo
@natas4 Aby si to pochopila konečne na desiate vysvetlenie. Uráža ma to nie pre názov ale preto lebo je to od TEBA a TEBE PODOBNÝCH. Už to pochop,alebo máš problém pochopiť tak ako očkovanie? Prečo niekto nemôže a nesmie očkovať.
Znova: uráža ma to od teba, keby to napísala nae tak nie, lebo je slušná a inteligentná a ešte aj vzdelaná.
Preto hovorím že niekedy nie je dôležité čo hovorí ale kto hovorí.
@avokimada No niekedy nie je aj čím nielen o čom 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 A hliník je dobrá téma.
Ale oni nepochopia v živote že hliník podaný orálne neškodí tak,ako taký ktorý ti dajú vo vakcíne, takže zbytočné sa hádať.
My sme varili celé roky v hliníkovom riade, jedli hliníkovým príborom a príbuzní sa dožili vysokého veku. Ale po vakcinácii som mala veľké problémy, ktoré pomaly ustupujú a je to už desať rokov od očkovania.
@natas4 Vieš, poviem ti svoj pohľad. Ja by som bola neskonale šťastná, ak by moja dcerka porodila dieťa a mohli by mi hovoriť ľudia babička. Nevidela by som v tom, žiadnu urážku, ale obrovské šťastie. Ako babička Boženy Nemcovej, múdra, láskavá, má pochopenie pre mladých. Ale toto tu? Hrôza a des. Tá len straší a robí sa dobrá. A čo vie o íných? Nič a predsa jej to nebráni vypisovať, že sú svine. A ako veľmi sa mýli? NIkdy nepochopí.......nikdy. STOPIRENA.
@irenkask Nehnevaj sa na mňa, vieš, že to nemyslím ako vyrývanie... ale je nutné toľko útočiť jeden na druhého? Toto sa už fakt zle číta. Tak dobre, možno sa nezhodneme na tom, či očkovať, neočkovať, všetko, alebo niečo... ale tak nie je lepšie hľadať veci, na ktorých sa zhodneme? A prípadne sa to pokúsiť aj nejako spoločne prezentovať? Fakt mi je už blivno z týchto urážaní.
@adsumus Počúvaj ty obrovské šťastie nevnucuj tu stále čosi násilím, provokuješ úmyselne a zákerne hrôza a des.čo by si ty videla nevidí druhý a tak ako vnucuješ očkovanie, tak vnucuješ všetko a myslíš si že budeš stále len rozkazovať. Môžeš si doma tvojej babičke .
Ale toto čo robíš, hnus, nenávisť šíriš a vyvolávaš sústavné konflikty a potom sa z toho raduješ v tvojej téme, len zlomyselnosť
Strašíš tu len ty,aj to neúspešne lebo ani to ti nejde ako by si chcela ,naštartuj metlu a nerob sa DOBRÁ LEBO TI TO NESEDÍ.
Samá pretvárka, rozkazy, zákazy, neznášanlivosť
Nikdy nepochopíš................ STOPHUMUS
A ty by si mala vychovávať deti, hrôza. Ty nemáš ani sebaúctu, nie úctu ku druhým.
@kvieta Pozri, keď to naučíš svoje kamošky potom môžeš aj ostatných. V prvom rade ale musíš ísť príkladom ty a kamošky. 😉 😉 😉 😉
Ja rozmýšľam veľa o očkovaní hlavne kvôli rubeole, lebo si myslím, že tá choroba tu nie je len kvôli dobrému očkovaciemu poriadku, ktorým sme si všetci za socializmu, čo tu vypisujeme, prešli. Vdaka vysokej zaočkovanosti sme čakali svoje bábätká a nemuseli sme sa obávať nákazy, pretože tu nič nie je, ale ak sa zníži zaočkovanosť, môžeme reálne čeliť tomuto ochoreniu, tak ako inde vo svete, kde počet nakazených stúpa.
To naozaj chceme pre svoje deti, aby museli čeliť takýmto veciam? Len kvôli zopár fanatikom, ktorí si svoje názory nedokážu ustáť? A nenesú zodpovednosť za prípadné škody? Ak prestaneme očkovať, naše vnučatá vystavíme nákaze rubeolou!

ako dve hrozna.... 😀 😀 😀
jedna hrozna
druha hrozna...
. 😝